КСК 2009 - История
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Re: КСК 2009 - История
Хроматид, ти ме изумяваш. Преди няколко месеца ме впечатли с абсолютно малоумните си постове в раздела на юридическия факултет и те смятах за тъпичък. Сега пък изкарваш 6.00, брей. Поздравления.
хаха повярвахме ти. единствено ако си бил затворен в някаква кола с тетрадката и наистина 1 час само това си чел. Иначе ако казваш,че си чел сред суматохата от хора и си запомнял "желязно", не звучи убедително. Все си попрочел нещо седмицата преди изпита тъй че не се изхвърляй излишноBatbayan написа:Аз пък учих темата за Асеневци буквално докато чаках в 8 часа да отворят вратите за да влезнем по залите.
Това, че ти не го можеш не значи че аз съм неспособен...joretojo написа:хаха повярвахме ти. единствено ако си бил затворен в някаква кола с тетрадката и наистина 1 час само това си чел. Иначе ако казваш,че си чел сред суматохата от хора и си запомнял "желязно", не звучи убедително. Все си попрочел нещо седмицата преди изпита тъй че не се изхвърляй излишноBatbayan написа:Аз пък учих темата за Асеневци буквално докато чаках в 8 часа да отворят вратите за да влезнем по залите.
Впрочем през седмицата учих много обстойно Борис и Симеон.Тази тема нямах време да я преглеждам.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
-
hromatid
- В началото бе словото
Въпреки че имам 6.00 и дори да ми стигне за Право заедно с литературата не знам дали няма да избера Финанси в УНСС

-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Възможно е! Но пък си е рисковано, щото така ти се забива това като първо шкафче в главата. Аз така прочетох фактологията на всички теми от средновековието, но без Асеневци, пък точно те се паднаха и после ми беше пълна каша.
-
Chopin
- Да живей словото
- Специалност: жираф - редовно
- Курс: първи
oh mehromatid написа:Въпреки че имам 6.00 и дори да ми стигне за Право заедно с литературата не знам дали няма да избера Финанси в УНСС![]()
![]()
oh my
Давай мой човек, така ще ми снижиш конкуренцията за Право в СУ и много ще те обичам, да знаеш.hromatid написа:Въпреки че имам 6.00 и дори да ми стигне за Право заедно с литературата не знам дали няма да избера Финанси в УНСС![]()
![]()
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Тук трябва да се замислиш доста. Помисли колко човека завършват Финанси на година и колко Право, къде е окупиран пазарът на труда и къде все още има свободни ниши в тези две сфери, помисли и в кое си по-силен - математика или хуманитарни науки.hromatid написа:Въпреки че имам 6.00 и дори да ми стигне за Право заедно с литературата не знам дали няма да избера Финанси в УНСС![]()
![]()
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
а аз си мислех, че имам проблеми с нерешителността и специалностите.Chopin написа:oh mehromatid написа:Въпреки че имам 6.00 и дори да ми стигне за Право заедно с литературата не знам дали няма да избера Финанси в УНСС![]()
![]()
oh my
Take my ego for a ride,
- 'Cause there's nobody by my side.
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Евала на момчето, че се замисля, а не като повечето безразсъдно да се хвърли там, където всички искат - в престижното Право.Amberglow написа:а аз си мислех, че имам проблеми с нерешителността и специалностите.Chopin написа:oh mehromatid написа:Въпреки че имам 6.00 и дори да ми стигне за Право заедно с литературата не знам дали няма да избера Финанси в УНСС![]()
![]()
oh my
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
аз не съм се хвърлила в престижното право.Scorpion написа:Евала на момчето, че се замисля, а не като повечето безразсъдно да се хвърли там, където всички искат - в престижното Право.Amberglow написа:а аз си мислех, че имам проблеми с нерешителността и специалностите.Chopin написа:oh mehromatid написа:Въпреки че имам 6.00 и дори да ми стигне за Право заедно с литературата не знам дали няма да избера Финанси в УНСС![]()
![]()
oh my
Take my ego for a ride,
- 'Cause there's nobody by my side.
- xRainx
- Стенограф
- Специалност: Международни отношения
FIXXD!Евала на момчето, че се замисля, а не като повечето безразсъдно да се хвърли там, където всички искат - в "престижното" Право.
аз мисля, че Възраждане и Нова ще праснат на редовния. 100 % съм сигурен за Нова, иначе ще е доста глупаво и на двата изпита да се изолира всичко след Освобождението.
а за литературата мен нещо не ми пука особено, но ще е добре и там да изкарам нещо хубаво.
The storm is coming...

...let the Lord of Chaos reign.

...let the Lord of Chaos reign.
А аз точно за "престижното" право съм се запътил,
ма при мен няма избор - само с такова нещо ми се занимава и мозъка ми щрака при закони, правила, документи, ораторство и т.н.И политология не е лошо, ма някак си ми е по-общо и предпочитам да си чета Макиавели или Кисинджър самостоятелно и в дипломата да ми пише "завършил право".
Иначе ако човек се ориентира към правото само защото се води престижна специалност и професия най-вероятно ще претърпи голямо разочерование.Правото просто не е за всеки и се отдава само на хората на които е наистина интересно.Не че за повечето специалности не е същото, но определено правото си е още повече така.Много юристи излизат завършили, ама само най-способните успяват да се пласират.Иначе само на заплатка във фирмичката на мама и тате или чичо и леля, но без особено развитие ако няма дундуркането на роднините.А извън разните връзкарчета - работа все пак има и тя е добре да се свърши от способни хора и тук идва реда на просто знаещите и можещите.Все пак роднините и приятелите са едно, ма като става дума за пари - само професионалисти трябват.
Иначе ако човек се ориентира към правото само защото се води престижна специалност и професия най-вероятно ще претърпи голямо разочерование.Правото просто не е за всеки и се отдава само на хората на които е наистина интересно.Не че за повечето специалности не е същото, но определено правото си е още повече така.Много юристи излизат завършили, ама само най-способните успяват да се пласират.Иначе само на заплатка във фирмичката на мама и тате или чичо и леля, но без особено развитие ако няма дундуркането на роднините.А извън разните връзкарчета - работа все пак има и тя е добре да се свърши от способни хора и тук идва реда на просто знаещите и можещите.Все пак роднините и приятелите са едно, ма като става дума за пари - само професионалисти трябват.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
-
Grace
- В началото бе словото
Браво на hromatid
Очевидно имаш качества- сега остава само да решиш какво точно искаш. А иначе за "хвърлянето в престижното право" ако някой наистина кандидатства право защото си мисли, че е "престижно", говори, че на 19 още не знае какво иска от живота. Обаче метафората за "хвърлянето" е много точна Scorpion- така или иначе не знаем какво ще правим в университета и какво ще ни поднесе живота. Успех hromatid 
You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life. /Winston Churchil/
- ники
- Легендарен флуудър
- Курс: пети
Абе, то хубаво, че мисли, ама тия работи трябва да се решават по-рано и после вече целенасочено и упорито. Пък тя разликата от право до финанси е цял Балкан.Scorpion написа: Евала на момчето, че се замисля, а не като повечето безразсъдно да се хвърли там, където всички искат - в престижното Право.