КСК 2009 - История

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
lacuna_coil
Писаружяк

Re: КСК 2009 - История

Мнение от lacuna_coil »

banicata, утре като се върнеш от Ректората, разкажи защо са ти писали толкова. :shock:
butterbutter
Пишете, о, братя
Специалност: Право
Курс: първи

Мнение от butterbutter »

Не могат да ти променят оценката. Аз очаквам поне да дават успокоение от сорта на "вижда се, че е заповече" :lol:
banicata
В началото бе словото
Специалност: история

Мнение от banicata »

кофти, една приятелка е писала почти същото като мен но по- малко с 2 стр и има 2.00

Може да са проверявали през почивните дни и да ги е било яд :) :mrgreen:
banicata
В началото бе словото

Мнение от banicata »

lacuna_coil написа:banicata, утре като се върнеш от Ректората, разкажи защо са ти писали толкова. :shock:
ок :wink:
BLUSH
Постоянно присъствие

Мнение от BLUSH »

Аз имам 5.63 и съм писала :

1.Състоянието на българските земи след византийското завладяване :
а/На колко теми е разделена българската държава-техните центрове и наименования на управниците.
б/състояние на българската църква-Охридска архиепископия,колко епископии владее...Йоан Дебърски..императорски грамоти.След смъртта на Дебърски вс висши санове от византийци се заемат,което е предпоставка за налагане на византийската култура
в/политика на изселване спрямо българите...изселване и на аристокрацията

г/данъчна система...феодализъм...прония синона

д/влошено състояние и от набезите на различни номадски племена" узи,печенеги,маджари,нормани(малко за норманите 1,2 изр)
е/1-ви и 2-ри кръстоносен поход и разорнията,които остават след себе си
ж/българските въстания като резултат от византийското състояние:когато империята е стабилна въст стихват и обратното :
- две големи български въстания: на Петър Делян и на Георги Войтех..първи сериозен опит за въстановяване на българската държавност,водачите и на двете са обявени за цаери
- има и други прояви-Надиганията в Тесалия,бунтовете на Нестор в Подунавието,надигинията на българси в средец и месемврия,павликянските движения
з/характеристика на кризата във ВИ
-Адроник Комонин- малоазийските територии са окончетелно загубени" там властват селджукските турци и изсляма,ПОходите на Бела 3 и сурбите...териториланите придобижки,норманите превземат СОлун...възкачването на Исак 2 Ангел-временна стабилизация
и/състояние на българите в подунавието-пълна боеспособност
й/формирането на емстна влиятелна аристокрация и представителите й,мнения за произхода на Асеневци: Петър Мутафчиев,Румънска историография,Васил Златарски и Василка Тъпкова -Заимова
2. Асенеци и тяхното въстание:
-повод и пурва среща...въстанието в Търново,визакчаването на Петър (изводи за делото им ) Първи стъпки (преслав) и прехвърляне на военните действия на юг от Стара планина,3 армии с/у тях....похода на Исак 2 Ангел...съюз м/у Асеневци и куманите...битката при Лардея...насочване на виз армия към Средец,Ловешко примирие (оценка и мения ), Българския Църковен въпрос-наличие на двувластие и необходимост от международно признание...3-ти кръстоносен поход и преговори..Исак 2 Ангел прехвърля кръстоносците на малоазийския бряг...Смятайки,че преговорите м/у българите и кр са в нарушение на ЛОв. примирие,Исак 2 Ангел орг наказателен поход сюу българите..битката при Тревненския проход...значение..др териториални придобивки ,смъртта на Асен и петър и оценка...
3Калоян-вузкачване на престола при наличие на полит. криза...преодоляването й
политика на Калоян спрямо самостоятелните владетели,който проявяват склонност към сепаратизъм и своеволие..ПОлит интереси на БЪлгария преди вс и съюзни отн с братоубиеца Иванко ,Алексий Слав и Йоан Спиридонаки...1201 -КОнстанция и Варна извод и оценка...браничевска и белградска област...договор с Византия (който обаче не признава царския титул на Калоян)...унгарците и белгр и бр област..Калоян си ги връща с помощта на куманите..Действията на куманите са продиктувани от все още неуреденето признава на българската държавност.Поради тази причина Калоян развива дипломатическа дейност...Инокентий 3 и неговото полежение в Европа..4-ти кр поход...5 години кореспондеция м/у РИм и Търново...Калоян показва завидни дипломатически умения..аналогия на поведение на Калоян и това на княз Борис ...Превземането на КОнст от латинците..уния мюу Българите и РИм..оценка и изводи..отн с латинците...отхвърлено предложение от латинците за мир и техни настъпления в Тракия ( Аркадиопол),съюзни отн м/у Калоян и византийците...битката при Одрин.такатика на българите и съдбата на императора....първи пукнатини в съюза с византийците(те не пускат Калоян в Одрин),Превземане на Пловдив със сила и разкрит заговор в Търново (византийци)...край на съюзните отн...опит за превземна на Одрин и съюз с некейския владетел..опит и за СОлун...смъртта на Калоян (предполагаеми теории)..оценка...Заключение

Аз съм сбъркала едно житие от темата (то е от Асен 2 ,а съм го писала при Калоян)...забравих НИкита ХОниат,една сбуркана година в началото на темата за унагрците нашествия..една сбъркана година при Калоян (вместо 1204..1203- за Аркадиопол.) И накрая в закл писала съм за постиженията на Асеневци за последвалия разцвет и съм завършила,че за българските земи предстояли тежки изпитания и падане под османско владичество (според един учител било грешка,че съм го написала)..и това е. Горещо ви препоръчвам Образователни технология и госпожа Василка Вълева-невероятен специалист и много позотивен човек
Щастието не бива да е крайната цел,а начин на живот
Аватар
mareto
Драскач

Мнение от mareto »

banicata написа:кофти, една приятелка е писала почти същото като мен но по- малко с 2 стр и има 2.00

Може да са проверявали през почивните дни и да ги е било яд :) :mrgreen:

Е това пък е вече....

не стига, че кандидатите малко, пък и 2ка да пишеш. Трябва по друга тема да си писал, за да получиш такова нещо...
Изображение

Политиката е втората най- древна професия. И мисля, че е твърде близка до първата
Роналд Рейгън
banicata
В началото бе словото

Мнение от banicata »

BLUSH написа:Аз имам 5.63 и съм писала :

1.Състоянието на българските земи след византийското завладяване :
а/На колко теми е разделена българската държава-техните центрове и наименования на управниците.
б/състояние на българската църква-Охридска архиепископия,колко епископии владее...Йоан Дебърски..императорски грамоти.След смъртта на Дебърски вс висши санове от византийци се заемат,което е предпоставка за налагане на византийската култура
в/политика на изселване спрямо българите...изселване и на аристокрацията

г/данъчна система...феодализъм...прония синона

д/влошено състояние и от набезите на различни номадски племена" узи,печенеги,маджари,нормани(малко за норманите 1,2 изр)
е/1-ви и 2-ри кръстоносен поход и разорнията,които остават след себе си
ж/българските въстания като резултат от византийското състояние:когато империята е стабилна въст стихват и обратното :
- две големи български въстания: на Петър Делян и на Георги Войтех..първи сериозен опит за въстановяване на българската държавност,водачите и на двете са обявени за цаери
- има и други прояви-Надиганията в Тесалия,бунтовете на Нестор в Подунавието,надигинията на българси в средец и месемврия,павликянските движения
з/характеристика на кризата във ВИ
-Адроник Комонин- малоазийските територии са окончетелно загубени" там властват селджукските турци и изсляма,ПОходите на Бела 3 и сурбите...териториланите придобижки,норманите превземат СОлун...възкачването на Исак 2 Ангел-временна стабилизация
и/състояние на българите в подунавието-пълна боеспособност
й/формирането на емстна влиятелна аристокрация и представителите й,мнения за произхода на Асеневци: Петър Мутафчиев,Румънска историография,Васил Златарски и Василка Тъпкова -Заимова
2. Асенеци и тяхното въстание:
-повод и пурва среща...въстанието в Търново,визакчаването на Петър (изводи за делото им ) Първи стъпки (преслав) и прехвърляне на военните действия на юг от Стара планина,3 армии с/у тях....похода на Исак 2 Ангел...съюз м/у Асеневци и куманите...битката при Лардея...насочване на виз армия към Средец,Ловешко примирие (оценка и мения ), Българския Църковен въпрос-наличие на двувластие и необходимост от международно признание...3-ти кръстоносен поход и преговори..Исак 2 Ангел прехвърля кръстоносците на малоазийския бряг...Смятайки,че преговорите м/у българите и кр са в нарушение на ЛОв. примирие,Исак 2 Ангел орг наказателен поход сюу българите..битката при Тревненския проход...значение..др териториални придобивки ,смъртта на Асен и петър и оценка...
3Калоян-вузкачване на престола при наличие на полит. криза...преодоляването й
политика на Калоян спрямо самостоятелните владетели,който проявяват склонност към сепаратизъм и своеволие..ПОлит интереси на БЪлгария преди вс и съюзни отн с братоубиеца Иванко ,Алексий Слав и Йоан Спиридонаки...1201 -КОнстанция и Варна извод и оценка...браничевска и белградска област...договор с Византия (който обаче не признава царския титул на Калоян)...унгарците и белгр и бр област..Калоян си ги връща с помощта на куманите..Действията на куманите са продиктувани от все още неуреденето признава на българската държавност.Поради тази причина Калоян развива дипломатическа дейност...Инокентий 3 и неговото полежение в Европа..4-ти кр поход...5 години кореспондеция м/у РИм и Търново...Калоян показва завидни дипломатически умения..аналогия на поведение на Калоян и това на княз Борис ...Превземането на КОнст от латинците..уния мюу Българите и РИм..оценка и изводи..отн с латинците...отхвърлено предложение от латинците за мир и техни настъпления в Тракия ( Аркадиопол),съюзни отн м/у Калоян и византийците...битката при Одрин.такатика на българите и съдбата на императора....първи пукнатини в съюза с византийците(те не пускат Калоян в Одрин),Превземане на Пловдив със сила и разкрит заговор в Търново (византийци)...край на съюзните отн...опит за превземна на Одрин и съюз с некейския владетел..опит и за СОлун...смъртта на Калоян (предполагаеми теории)..оценка...Заключение

Аз съм сбъркала едно житие от темата (то е от Асен 2 ,а съм го писала при Калоян)...забравих НИкита ХОниат,една сбуркана година в началото на темата за унагрците нашествия..една сбъркана година при Калоян (вместо 1204..1203- за Аркадиопол.) И накрая в закл писала съм за постиженията на Асеневци за последвалия разцвет и съм завършила,че за българските земи предстояли тежки изпитания и падане под османско владичество (според един учител било грешка,че съм го написала)..и това е. Горещо ви препоръчвам Образователни технология и госпожа Василка Вълева-невероятен специалист и много позотивен човек
от под точка "г" натам всичко съм писала, другото даже го нямам в темите си
Последно промяна от banicata на 12 Май 2009, 11:03, променено общо 1 път.
Аватар
ivoto_la
От дъжд на вятър

Мнение от ivoto_la »

И аз утре ще ходя да си видя работата от чисто любопитство.Имам само една сериозна грешка и няколко дребни неща + не съм споменал за Ловешкото примирие,а само съм писал,че има примирие.Ще ми е интресно да видя защо са реили да ми пишат толкова.
Аватар
iliyana_blg
Да живей словото
Специалност: Балканистика
Курс: трети

Мнение от iliyana_blg »

banicata написа:13 страници (нормален шрифт)
1. Увод
въстание на Петър Делян
_//_ на Георги Войтех
+ дати
Научно исторически трудове
Алексий 1 Комнин
Мануил 1 комнин
Андроник 1 Комнин
Исак 2 Ангел - нахлуването на норманите и маджарите
за женитбата му с Маргьорите => нуждата от пари... (боже)
Теодор и Белгун
Въстанието!!! защо аджаба избухва и предположения
поход на севастократор Йоан с/у въстаниците
поход на Йоан Кантакузин
поход на Алексий Врана
похода на самия император
Произхода на Асен и Петър - проф Мутафчиев и проф. Василка Тъпкова- Заимова
Наказателната акция по бълг земи от исак 2 ангел и прехвърлянето на бъл войски на север от дунав
подновяване на въстаническите действия
Обсадата на Ловеч
3-ти кръстоносен поход ( с всичките му детайли)
ПОход на исак 2 през 1190
похода от 1195
убийството на Асен и по-късно на Петър + Иванко
Калоян на престола
(тук започнах да бързам понеже нямах време)
но все пак написах:
похода от 1200г, като преди това писах за укрепване на бг държава
кореспонденцията м/у рим и Търново (калоян и Папа Инокентий 3)
Четвъртият кръстоносен поход
Алексий 3,4 и 5 мурзуфул
сключването на унията и значение
превземането на константинопол от рицарите
образуването на латинската държава и солунското царство (Балдуин 1 и Бонифаций)
битката при одрин
Смъртта на Калоян - причини
Заключение
като съм споменавала : Йоан Кинам, Никита Хониат, Георги Акрополит и Роберт дьо Клари

като съм забравила само завладяването на Одесос
и имам 3.25 и в сряда съм рано сутринта там, ако чуете някой да се кара значи съм аз :)
Ами да ти кажа, аз съм написала г/д каквото и ти. Като се вземе предвид, че от ист. извори съм писала само за Никита Хониат. А - унгарската принцеса хич не съм я назовавала поименно и за хипотезите за произхода на Асеневци тези професори не съм ги споменала - само съм написала има такива и такива хипотези. Отделно от това съм прекръстила Алексий Врана на Александър Врана.Написах около 12 странички - нормален почерк и резлутатът ми е 4.75.
Значи или си изръсил някой бисер, или си попаднал на много зли проверяващи, а пък може и аз да съм попаднала на готини, не знам... Факт е, че всичко е субективно и никой не е в състояние да ме убеди в противното. ;)

П.П. Сега видях малко по нагоре, че не си писал за състоянието на българските земи по време на робството, а то това си е важничко за увода според мен.
Последно промяна от iliyana_blg на 12 Май 2009, 11:06, променено общо 1 път.
lacuna_coil
Писаружяк

Мнение от lacuna_coil »

За да има разнообразие в оценките. :mrgreen: Неееее, шегувам се. Знам как се чувствате. Аз, като имам 2, какво да ви кажа. :lol: Нищо, има и редовни изпити. Там ще имаме повече. 8)
BLUSH
Постоянно присъствие

Мнение от BLUSH »

banicata ,а каква оценка имаш и момче или момиче си
Щастието не бива да е крайната цел,а начин на живот
banicata
В началото бе словото

Мнение от banicata »

lacuna_coil написа:За да има разнообразие в оценките. :mrgreen: Неееее, шегувам се. Знам как се чувствате. Аз, като имам 2, какво да ви кажа. :lol: Нищо, има и редовни изпити. Там ще имаме повече. 8)
Аз съм песимист и все си мисля, че и на редовния ще се прекарам с нещо :|
А така се израдвах, че се паднаха Асеневци....
пп. момиче съм... и имам 3.25
Аватар
iliyana_blg
Да живей словото
Специалност: Балканистика
Курс: трети

Мнение от iliyana_blg »

lacuna_coil написа:За да има разнообразие в оценките. :mrgreen: Неееее, шегувам се. Знам как се чувствате. Аз, като имам 2, какво да ви кажа. :lol: Нищо, има и редовни изпити. Там ще имаме повече. 8)
А ти бял лист ли предаде или?
lacuna_coil
Писаружяк

Мнение от lacuna_coil »

Не съм предала бял лист. Стигнах до превземането на Солун от сицилийските нормани. Писах малко и за Исак II Ангел. :D
Аватар
KsGCo
От дъжд на вятър

Мнение от KsGCo »

banicata не е възможно да си написал/а всичко това ВЯРНО и подробно и да имаш малко над 3!
като го сравнявам с моето, като евентуални пропуски предполагам са ти маркирали:
- в увода положението на българите по време на виз владичество(1,5 стр.)
- нападения на бълг. земи от чужди племена (печенеги,унгарци, узи, кумани, нормани, кръстоносци - 0,5стр.)
- има 4 версии за произхода на Асеневци
- въпроса за т.нар. Ловешки мирен договор
- завоеванията в периода 1190-1195г
- втората обсада на Сяр и пленяването на севасткр Исак 1196г

за Калоян
- мирния д-р с Византия от 1202г
- отнош. с унгарците от 1202-1203г

евентуално бонификации биха ти дали за Комнините, изчерпателните извори, версиите около убийството на Калоян!

и все пак ако наистина си включил/а всичко, което изброи, ми се вижда много нелогично да паднеш толкова надолу :shock:
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”