КСК 2009 - История

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
Amberglow
Паисий

Re: КСК 2009 - История

Мнение от Amberglow »

tedito_ck написа:
Scorpion написа:По-високите от двете.
това 100% сигурно ли е?
100 от 100% или от 150% итн.? :)
Take my ego for a ride,
  • 'Cause there's nobody by my side.
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Сигурно е - 100 ... промила.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

Абе те малко се поизложиха с тия резултати по история.Сайта не е упдейтван и персоналната информация не излиза, на Химическия факултет отзад нямаше табелка , че това са резултатите по история и аз помислих, че са по биология.Добре, че гаджето ми погледна по-обстойно и видя, че на листчетата пишело с малки буквички - История и можах да си видя оценката.Ако имах маркер като нищо щях да драсна в полето до листовете "Резултати История" но уви нямах и може и други хора да са се заблудили като мен, а да е нямало кой да им каже, че чучнатите точно до биологията листя са всъщност резултатите по История, а не просто продъулжение на резултатите по Биология.Абе направо се изложиха като кифладжии и непрофесионалисти. :roll:
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Персоналната информация е ъвейлъбъл. Дерзайте!
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
Ralie
От дъжд на вятър
Специалност: Международни отношения
Курс: първи

Мнение от Ralie »

Хм, с оценка 5.63 по история от предварителен и две шестици от дипломата, колко според вас ми трябва по езика, за да не се налага да ходя на редовен и да ме приемат МО? :scratch: (Не че не мога да си сметна по минималния бал от миналата година, но все още не ми е ясно този, който е даден от кое класиране е и дали изобщо за тая специалност се стига до повече от 2ро класиране в най-лошия случай...)
If you're willing to change the world
Let love be your energy
:D :D

http://www.facebook.com/Ralie
ILOVEME
Драскач

Мнение от ILOVEME »

Лелеееееееееее,хораааааааааааааа,не мога да повярвам :cheers: Сега разбудих тук сестра ми с вика ,който нададох ,когато току що си видях оценката... Наистина явно нивото е супер ниско ,защо имам 4.63..... И това е оценка ,изкарана с 1 месец учене ... Вярно е,че ученето не беше малко ,но на изпита имам чувството ,че яко се изложих (открих си супер много пропуски и на фона на вашите писаници вече се надявах за 3 ). 289 по-високи от моята и 17 равни ....
Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..
Аватар
Piwe bez Zewe
В началото бе словото
Специалност: МО

Мнение от Piwe bez Zewe »

Ralie написа:Хм, с оценка 5.63 по история от предварителен и две шестици от дипломата, колко според вас ми трябва по езика, за да не се налага да ходя на редовен и да ме приемат МО? :scratch: (Не че не мога да си сметна по минималния бал от миналата година, но все още не ми е ясно този, който е даден от кое класиране е и дали изобщо за тая специалност се стига до повече от 2ро класиране в най-лошия случай...)
хахах честито, колежке! :) и аз да се разпиша най-накрая у форому- 5,88 :albino: Мисля, че тази година са били по-благосклонни от всякога и като чувам всички са очаквали по-малко (аз също :geek: ) . Но пък съм доволна, защото няма да пипна учебник по история в близките няколко месеца или поне докато престане да ми става лошо като се сетя за история :lol: А иначе ако съдим по миналогодишния мин. бал за МО ти трябва 3,58 (да речем) и влизаш :)
Макар да ухаят,
капят цветовете.
Преходно е всичко
в нашия свят.
Днес отивам отвъд-
суетни мечти
не ще ме омайват.
Аватар
mareto
Драскач

Мнение от mareto »

WickedWitch написа:Хайде и аз да се разпиша - въпросната с 5.50, за която по-рано е говорил Александър (Сцион) :Р
Честито на останалите и на него!

Честито! Вчера като говорих с Краси и Поли, ми казаха, че Лени от групата в сряда има 5.50 :)

А иначе: Александре, представи си дадат Крум на редовен, знаеш ли как ще го издухаш(то и аз де)
Изображение

Политиката е втората най- древна професия. И мисля, че е твърде близка до първата
Роналд Рейгън
edmon
От дъжд на вятър

Мнение от edmon »

po istoriq za mom4 bore6to se za pravo kolko trqbva da ima
edmon
От дъжд на вятър

Мнение от edmon »

mom4e nai malko kolko gore dolo
Аватар
sweetcoockie
В началото бе словото
Специалност: политология/международни отношения

Мнение от sweetcoockie »

Ralie написа:Хм, с оценка 5.63 по история от предварителен и две шестици от дипломата, колко според вас ми трябва по езика, за да не се налага да ходя на редовен и да ме приемат МО? :scratch: (Не че не мога да си сметна по минималния бал от миналата година, но все още не ми е ясно този, който е даден от кое класиране е и дали изобщо за тая специалност се стига до повече от 2ро класиране в най-лошия случай...)
Честито! :cheers: До второ класиране не се стига, почти всички ги приемат на първо. Около 4 ти трябва по езика, ако е английски.

МО е интересна специалност и дава широка обща култура, но помисли какво ще правиш, като го завършиш, защото дава възможност за работа в неправителствена организация / което си е почти доброволчество/, държавния сектор /който все още е значително по-ниско платен/ и международна организация /където почти не се влиза, без да имаш стаж и тясна специализация/.

Освен това организацията на учебния процес е ужасна, а и сама трябва да наблягаш на обучението по езиците, което е задължително да имаш два езика на високо ниво, защото професионални знания може да се придобият и в други сродни специалности, а без тази комбинация от езици и знания в областта на МО, няма нито дипломация, нито никаква кариерна служба. Без да те отчайвам, само посещаването на лекции и получаването на диплома, не те прави конкурентноспособен и не те пращат в някое посолство.

И за да не предизвиквам коментари дали МО е престижна специалност или не и дали пиша от радост или от завист - да, МО е престижна специалост и съм на път да завърша МО и казвам как виждам практическото и приложения в държавата на връзките. От колегите ми има само двама, които работят във външно, а там работят и юристи, и икономисти, и журналисти, и хора, завършили технически специалости, които знаят езици и са специализирали после в областта на външната политика, или са с връзки там. :faroah:

Успех. Добра специалност си си избрала и се забавлявайте в изучаването и. :) :) :)
joretojo
В началото бе словото

Мнение от joretojo »

МО - ставаш дипломат :wink: пътуваш и т.н. не те ОГРАНИЧАВА като правото само за България
МО МО МО
Аватар
mareto
Драскач

Мнение от mareto »

sweetcoockie, то погледнато така не си струва нищо да учиш. Плюс това, колко хора днес работят по това, което са учили?
Изображение

Политиката е втората най- древна професия. И мисля, че е твърде близка до първата
Роналд Рейгън
Аватар
ivoto_la
От дъжд на вятър

Мнение от ivoto_la »

chikchirik написа:Лелеееееееееее,хораааааааааааааа,не мога да повярвам :cheers: Сега разбудих тук сестра ми с вика ,който нададох ,когато току що си видях оценката... Наистина явно нивото е супер ниско ,защо имам 4.63..... И това е оценка ,изкарана с 1 месец учене ... Вярно е,че ученето не беше малко ,но на изпита имам чувството ,че яко се изложих (открих си супер много пропуски и на фона на вашите писаници вече се надявах за 3 ). 289 по-високи от моята и 17 равни ....

Хм..явно 3.75 при момчетата се равнява на 4.63 при момичетата,защото пред мен има 287 момчета и 39 с равни оценки.
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Мнение от happyswift »

Ох, аз да сядам да уча за матурата по БЕЛ, че оценката от дипломата ми ще е 5.00 и да си вдигна малко оценката от дипломата
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”