Подготовка за изпита по Английски език

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
Mr Vatev
В началото бе словото
Специалност: Стопанско управление с английски език
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: Подготовка за изпита по Английски език

Мнение от Mr Vatev »

Браво на теб , това наистина е било интересно хрумване :wink: А относно фразите и идиомите - аз не съм казал , че се учат само от произведенията , аз самият ползвам няколко източници , от които постоянно си уча идиоми и подобни полезни фрази :wink:
Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.
Аватар
Megera
От дъжд на вятър

Мнение от Megera »

10% шанс за narrative е даже много. Сложете го 1%. Правила съм изпитите от 2003 до 2008 и мога да ви кажа, че нямаше един narrative. Всъщност освен типичното аргументативно съчинение и някое по-философско, тук таме да е имало нещо различно. Иначе мен много ми се щеше да е write a story със фиксирано начало или край, но още учителите на курса към СУ ни казаха, че няма шанс за това. Изобщо не знам за какво ги има темите за другите типове есета/писма и тн в книжките, като не се падат.
Аватар
arthaz
Драскач
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от arthaz »

Не знам възможно е, аз само ги смятах според съчиненията в книжките. Но дори и да се падне, винаги имаме и друго съчинение върху което да пишем. По мои наблюдения, доста хора именно се дънят на тези по-философските съчинения, защото там имаш по-голяма свобода и следователно по-голям шанс да се оплетеш някъде. А на аргументативните, всичко си се прави по определен начин, така че няма какво толква да объркаш :)
Elämää täytyy rakastaa ^^
Аватар
Arsena
От дъжд на вятър
Курс: друг

Мнение от Arsena »

И аз мисля че аргументативните са най-лесни, да пишеш narrative би означавало само че не знаеш как се пише есе :)
steamer
Драскач
Специалност: Стопанско управление с английски език
Курс: трети

Мнение от steamer »

Аз лично искам философска тема за есето - тогава ще видят те :twisted:
Humanism is death disguised as life.
Аватар
Megera
От дъжд на вятър

Мнение от Megera »

Arsena написа:И аз мисля че аргументативните са най-лесни, да пишеш narrative би означавало само че не знаеш как се пише есе :)
Не виждам логика в това. Ако имаше narrative миналата година щях да избера най-вероятно тази тема. Това не ми попречи да си напиша аргументативното есе за 23.5 точки. :P
Аватар
plamena
В началото бе словото
Специалност: Английска филология

Мнение от plamena »

Megera написа:10% шанс за narrative е даже много. Сложете го 1%. Правила съм изпитите от 2003 до 2008 и мога да ви кажа, че нямаше един narrative. Всъщност освен типичното аргументативно съчинение и някое по-философско, тук таме да е имало нещо различно. Иначе мен много ми се щеше да е write a story със фиксирано начало или край, но още учителите на курса към СУ ни казаха, че няма шанс за това. Изобщо не знам за какво ги има темите за другите типове есета/писма и тн в книжките, като не се падат.

Къде мога да намеря изпитните варианти от 2003 до 2008, които ти си решавала :?: :?: :?:
Аватар
arthaz
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от arthaz »

plamena написа:
Къде мога да намеря изпитните варианти от 2003 до 2008, които ти си решавала :?: :?: :?:
Уроците на Фондация "Университетска англицистика и американистика" към СУ. Започват от 27 май, ако не се лъжа... :wink:
Аватар
plamena
В началото бе словото
Специалност: Английска филология

Мнение от plamena »

[quote]Уроците на Фондация "Университетска англицистика и американистика" към СУ. Започват от 27 май, ако не се лъжа... :wink:[quote]

Ами аз нямам намерения ( и финанси) да ходя на въпросните уроци... мислех че ги има от някъде .. но както и да е .. ок :)
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

plamena написа: Ами аз нямам намерения ( и финанси) да ходя на въпросните уроци... мислех че ги има от някъде .. но както и да е .. ок :)
Не знам дали са същите, но в една от книжките SUATEFL има 5 действителни теста (мисля, че петата поред), но не знам дали са били такива, които са се паднали, или такива, които е можело да се паднат.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
arthaz
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от arthaz »

Не са същите, доколкото знам тези са непубликувани. А въпросната книжка, мисля че съдържа изпитни варианти, които е можело да се паднат.
Аватар
Megera
От дъжд на вятър

Мнение от Megera »

arthaz написа:Не са същите, доколкото знам тези са непубликувани. А въпросната книжка, мисля че съдържа изпитни варианти, които е можело да се паднат.
Точно така е. А и едва ли някога ще публикуват изпитите, които са се паднали. Нали трябва и те да изкарат някой лев хората от горките кандидат-студенти. :lol:

Мога да споделя впечатления. Този от 2003 ми беше най-лесен. Най-често като си сметнех приблизително оценката се беше към 4.90. Най-гаден ми беше изпита от 2007. Ако загледате и бала ще видите, че като цяло е доста по-нисък. А този който ни дадоха на изпита миналата година спокойно можеше да се мери с изпита от 2003-та. Рийдинга беше елементарен, нямаше никакви по-завъртяни въпроси, на които да си блъскаш главата какво точно е искал да каже автора. И cloze-a беше с някакви много често срещани collocations и тн. Диктовката си беше стандартна, не беше на някаква типична тематика, където се изискват по особени познания относно дадена тематика (като една диктовка от книжките с едни тъкани, платове и тн - Guild Wars и MMORPG-тата като цяло FTW :lol:). Единственото, което си спомням от миналогодишната е, че на един момент обясняваха как ако в телефонният ти номер има числото 4, това било лош късмет според китайците, понеже четенето на йероглифа за смърт е същото като това на 4-ката :lol: Но като цяло си беше много стандартна диктовка, с някоя и друга националност/държава/език в нея, някоя и друга дума с по-кофти правопис и така. На error identification-a имаше само 2 отговора D (макс да са били три ако това ми е била едната грешка на него) и така.

PS. Личи ли ми, че си нямам по-добра работа и само спамя в темата? :lol:
Аватар
Spondaic
Да живей словото

Мнение от Spondaic »

@Megera, личи ти :lol: . BTW ти какво учиш?
Иначе аз не съм още почнал активна подготовка, но да попитам разбрах, че точките са 90 като цяло, а колко точки са за 5 (петица). Въобще някой ако знае някакъва скала за оценяването моля да я напише. :wink:
"Изпуснал съм наg 9000 стрелби в кариерата си. Изгубил съм почти 300 мача. 26 пъти, на мен бяха поверили да направя решителния изстрел и аз пропуснах. Провалях се отново и отново в живота си. И точно затова успях." Майкъл Джордан
Аватар
Megera
От дъжд на вятър

Мнение от Megera »

Скалата ни я бяха обяснили на курса, но не си я спомням точно. Беше нещо от сорта на 88/89 точки и 90 са 6.00, и след това се вадеха по 0.07 стотни от оценката за всяка точка по-малко. 5-цата е към 75-76 точки. От 80 точки нагоре е над 5.50.

А иначе - водя се, че уча Кореистика. :lol:
Аватар
arthaz
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от arthaz »

А съчиненията нали се пишат на бели листи? :connie_28:
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”