Предполагам,че имаш предвид за олимпиадата?Обещавам,че ако намеря някой,който е наясно как стоят нещата,ще го питам и за това.Утре ще се обадя в инспектората,да видим дали от там ще могат д ми кажат нещо...и просто не знам откъде да разбера кои автори се изучават и кои ще са включени.
Олимпиада по Английски език 2006
Модератори: svetlio.varna, Boromir
Постоянството и решителността са двете качества,които осигуряват успеха във всяка работа.
Здравейте
Уча в езикова гимназия и при нас също стана ясно за олемпиадата по английски, но не е вярно това, че трябва да се разсъждава върху творчеството на определен автор в есето. Знам го защото също видях материалите на нашата даскалка, където пишеше какво ще се включва. Поне аз знам, че ще се пише само обикновено есе върху цитата и съм почти сигурна, защото и др година съм ходила на такива състезания и регламента винаги е бил такъв. Дори се включваше това упражнение Error Identification, в което в един ред трябва да откриваш грешки. Ами общо взето не си е лесен теста. Миналата година изкарах малко над половината точки(някъде около 20 точки над половината), но не е достатъчно. И в крайна сметка всичко зависи пак от сложността на диктовката, теста и есето и не на последно място е въпрос на късмет.
Темите не бяха еднакви,във всяко училище учителките по английски решаваха какво да дадат.Общо взето съм бясна,защото нашите бяха направили изпита труден.Вчера учителката ми даде какво са дали в Английската гимназия и изпита им беше много по-лесен от нашия(аз съм от ПМГ).На техния изпит щях да изкарам над 5,50(учителката ми изчисли резултата-тя преподава в Английската),а сега не съм сигурна дали няма да имам двойка.Освен това нашите резултати още не са излязли,а техните бяха готови още миналата седмица.Какво направихте на олимпиадата? Като че ли не беше много трудна, незнам средна работа, но все пак критериите за оценка са си доста високи. Коя тема за есе избрахте?
А за есето-писах защо ни е нужно висше образование.
Постоянството и решителността са двете качества,които осигуряват успеха във всяка работа.
- Vaskes
- Летящите Пръсти
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Аз още не знам колко имам... При всички случай не очаквам висок резултат. Учителят, който ни диктуваше имаше отвратителна дикция и нищо не му се разбираше и страшно ме е яд, защото иначе диктовката беше много лесна. На две места обаче просто нищо не разбрах и при трите четения и оставих празно. На още две-три се опитах да налучкам, а като добавим и обичайните две-три грешки от невнимание...
На есето се справих добре, но прехвърлих 300 думи и сигурно ще ми намалят оценката. Темата, която избрах беше "The road to hell is paved with good intentions" и съм общо взето доволен от нея.
Упражненията като че ли ги направих добре, като изключим error correction-a, който беше просто отвратителен.
Като цяло съм доста разочарован от представянето си, но чакам да видя колко все пак имам..
На есето се справих добре, но прехвърлих 300 думи и сигурно ще ми намалят оценката. Темата, която избрах беше "The road to hell is paved with good intentions" и съм общо взето доволен от нея.
Упражненията като че ли ги направих добре, като изключим error correction-a, който беше просто отвратителен.
Като цяло съм доста разочарован от представянето си, но чакам да видя колко все пак имам..
И при нас беше така.Единственото,което ни казаха за резултатите от олимпиадата бе,че от стаята всички сме направили едни и същи грешки на диктовката.При положение,че не се приписваше вината може да е само в учителката.Учителят, който ни диктуваше имаше отвратителна дикция
Ако си 12 клас изискването за есето беше 300-350 думи,така че не си прехвърлил лимита.На есето се справих добре, но прехвърлих 300 думи и сигурно ще ми намалят оценката.
Ами и аз да се изкажа по въпроса
При мен диктовката не беше много трудна обаче за сметка на това тоя Error Correction беше просто отврат поне на мен така ми се стори де. Относно есето едната тема така и не я разбрах какво точно искаше да каже, а другата , по която аз писах беше No machine can replace the human spark: spirit, compassion, love, understanding. Незнам тази тема ми хареса, не беше трудна и дори е приятна за писане. Лошото е , че май и аз надминах лимита от думи ама кво да се прави. Като ми излезнат резултатите ( защото още не са) тогава ще видя дали са ми смъкнали много за това.
nightwish,нз какво са ти казали за олимпиядата в 1аег,обаче определено си в грешка:
1.изкарала съм СРЕ и въпреки това олимпиядата ми се стори сравнително трудна,знам и коя учителка я е писала,надали и тя е знаела какво е имала предвид...
2.минаха вече около 2 седмици от олимпиядата и още не сме си разбрали резултатите,така че вас определено не са ви забавили...
1.изкарала съм СРЕ и въпреки това олимпиядата ми се стори сравнително трудна,знам и коя учителка я е писала,надали и тя е знаела какво е имала предвид...
2.минаха вече около 2 седмици от олимпиядата и още не сме си разбрали резултатите,така че вас определено не са ви забавили...