Прием с олимпиади
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir
- aviska_
- В началото бе словото
Re: Прием с олимпиади
Еее, това е несправедливо спрямо литературоведците!
Искам и аз над 5.00 да се зачита оценката. Или дори над 5.50... (но не е важно какво искам аз, нали?)
"и поглед вечно устремен
напред, към утрешния ден,
без там пристанище да зная"
напред, към утрешния ден,
без там пристанище да зная"
- bboydev
- В началото бе словото
- Специалност: Информатика
Не се шашкай, говорех само за ФМИ - за там важат вече 2 олимпиади, а не 3. В останалите факултети не мисля, че има промени.
Боже, колко математика има по този свят, Боже! :s
-
gabi..gabi
- В началото бе словото
Нали... Трябва да си лауреат за да те приематaviska_ написа:Еее, това е несправедливо спрямо литературоведците!Искам и аз над 5.00 да се зачита оценката. Или дори над 5.50... (но не е важно какво искам аз, нали?)
-
The_Leprechaun
- В началото бе словото
В нашето училище (ПМГ - Габрово) идваха студенти от СУ (мисля че бяха от Студентски Съвет) и казаха, че в правилника пише, че и с Нациолна по ИТ може. Сигурни ли сте, че не може ?bboydev написа:Не се шашкай, говорех само за ФМИ - за там важат вече 2 олимпиади, а не 3. В останалите факултети не мисля, че има промени.
(3) На първите десет (10) от националната олимпиада по информационни технологии, получили оценка не по-ниска от отличен (5.50), тази оценка се признава за резултат от конкурсния изпит по математика и важи за специалностите във Факултета по математика и информатика.
Ето това е от КСК 2009/2010.
- bboydev
- В началото бе словото
Поне миналата година гледах някакво решение, според което не можеше. Щом идват и казват, че може - значи тази година може и с ИТ-олимпиадата 
-
The_Leprechaun
- В началото бе словото
Имам следния въпрос:
Ако съм се явил на Предварителен изпит по математика (5.50) и след това се явя на олимпиада по Информатика и получа оценка по-висока от тази от изпита мога ли да я ползвам ?
PS: И ако отида на всики изпити - 3 броя и на олимпиада 1 брой ще участвам ли с най-високата от четирите оценки ?
Ако съм се явил на Предварителен изпит по математика (5.50) и след това се явя на олимпиада по Информатика и получа оценка по-висока от тази от изпита мога ли да я ползвам ?
PS: И ако отида на всики изпити - 3 броя и на олимпиада 1 брой ще участвам ли с най-високата от четирите оценки ?
- lqlqlqto
- В началото бе словото
- Специалност: Софтуерно инженерство
- Курс: първи
- Обратна връзка:
5.50 малко ли ти е ?!Qjo написа:Имам следния въпрос:
~*[.. Човек е създаден не да изживее живота си предначертан, а сам да създава, да твори, да изменя, сам да гради, да руши, но да не спира, а докрай да преследва своите съкровени мечти. ..]*~
- bboydev
- В началото бе словото
Принципно се взима най-високата оценка. Един вид олимпиадата си е допълнителен изпит.
А lqlqlqto - не завиждай на тези, които учат
Теб като те мързи и не ти върви математиката... 
А lqlqlqto - не завиждай на тези, които учат
Надявам се никой да не съм обидил. От 5 години полагам усилия във всички области чрез които мога да вляза без изпит ... и съответно МГ Варна успява да си подготви учениците достатъчно добре 5.50 няма да ми потрябва аз кандидатствам в чужбина. Въпросът ми беше за един приятел с който спорихме 
- lqlqlqto
- В началото бе словото
- Специалност: Софтуерно инженерство
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Шът!.. Трай там!bboydev написа:А lqlqlqto - не завиждай на тези, които учатТеб като те мързи и не ти върви математиката...
Радвай се, че си във такова училище. На мен училището успя да ми убие каквото и да било желание за учене. Просто по-несериозна работа не знам дали има на друго място..Qjo написа:и съответно МГ Варна успява да си подготви учениците достатъчно добре
~*[.. Човек е създаден не да изживее живота си предначертан, а сам да създава, да твори, да изменя, сам да гради, да руши, но да не спира, а докрай да преследва своите съкровени мечти. ..]*~
Някой може ли да ми каже възможен ли е прием с оценката от Националното състезание по химия и по какъв коефицент се умножажа оценката
?
?
-
petarp
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: aw
Как се кандитства с оценката, получена от олимпиадата?
Трябва ли да се ходи до МОН за да се вземе някакво удостоверение?
Трябва ли да се ходи до МОН за да се вземе някакво удостоверение?
-
steamer
- Драскач
- Специалност: Стопанско управление с английски език
- Курс: трети
Със сигурност ти е необходим документ за това, че си лауреат (или че получаваш оценка, валидна за някъде). На някои олимпиади се дава такъв при награждаването, на други - не, какъвто явно е случаят при теб. Ако си от София, можеш да отидеш до МОН, ако ли не - РИО.
Humanism is death disguised as life.
-
див селянин
- В началото бе словото
Някой от лауреатите на наицоанални олимпиади пробва ли да кандидатсва вече? Аз съм на първо място по история и чакам съгласно правилника от МОН да ми се издаде служебна бележка, с която да кандидатствам като лауреат от олимпиада във ВУЗ. Министърът обаче, който трябва да подпише въпросната бележка е в предизборна кампания и въобще не се знае, кога ще реши да се върне в кабинета си и да подпише документа. Междувременно срока за записване в Софийския университет си тече.....Днес отново звънях в министреството и не можаха да ми дадат никакви гаранции.
Всъщност този проблем трябва да го имат още поне 10-20 човека, първенци от национални олимпиади.
Всъщност този проблем трябва да го имат още поне 10-20 човека, първенци от национални олимпиади.