И като стана дума, всички помнят добрия стар тетрис
Но малцина знаят за триизмерния тетрис създаден през 1989 от послката компания "California Dreams".

Това е най доброто което вървеше на правец 16... А за времето си е просто уникална игра и разбира се днес е класика!
Аз като дългогодишен притежател на световния рекорд на много от измеренията не харесвам по новата и версия. Въпреки че са решени някой проблеми които са незначителни и дори ги нямаше в "дос промптх" при уин98, а за ХР "досбокс". Та предимствата на наследника и BLOCKOUT II са повече от недостатъците. Доскоро имаше сериозна грешка в алгоритъма за избор на случайна последователсност от фигури, бях открил цикличност и писах на създателите и. Поздравявам ги за това че са я оправили, защото това убиваше играта! Но все още точно този алгоритъм, а и геймплея макар и в много малка степен не само че не са по добъри от стария, а дори са малко по лоши от него. Пък и тази уж втора версия е просто копие на старата, като различното е само че не е правена за дос а за уиндоус. Но съответно е правена от други хора и от там възникват гореспоменатите проблеми... Това се случва с всички съвременни игри за голямо съжаление. Примамват с по добра графика и нищо повече... Аз като човек с интереси в областа на създаването на софтуер доста се дразня, но повечето от вас няма да видят разлика, затова ви препоръчвам последната версия: http://www.blockout.net/blockout2/
We'll keep flying our red flags high, c'uz Manchester United will NEVER die !