Журналисти 2009 ;)

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Варненец
Пишеща машина
Специалност: журналистика
Курс: първи

Re: Журналисти 2009 ;)

Мнение от Варненец »

Ххахах това ми напомня на оракуле кажи ми какъв да бъде тоз :lol: :mrgreen:
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Аватар
Anichkaa
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Anichkaa »

Etiainen написа: Това за от 1 до 5 ние не знам как му викахме, но садже беше нареждат се няколко човека, и един седи пред тях с топка. И им казва неща от сорта на "Ти ще се казваш.....*еди как си*" (докато им подава топката) и ако я хванеш, това ти остава. А ако хванеш топката, когато подавача каже "садже", ти си избираш съответно. Има и с "Ти ще живееш.. *еди къде си*", "Ще се ожениш за..." и т.н
Точно това е :) Ръбчето и народната топка бяха много разпространени при нас.Както и Замразяваничка и Криеница :)
Аз колко миришещи листчета имах...ама ми ги крадяха :x Имах някви по-специални,дето не се срещат по принцип и децата много завиждаха.И дрехите на куклите са ми крадели.И това са деца :roll:
Аз салфетки иначе никога не съм събирала.Не ме влечаха нещо.

Имаше една игра.Малко подобна на народна,но не се цели с топката.Има две деца отвън и много между тях.И тези две отвън казват как да мине топката-дали децата вътре ще я прескачат,ще правят мост,за да мине под тях и т.н.Някой сеща ли се как се казва :roll:
Много обичах и на Гама да играя.С една топка и всяко ниво е различно.1-вото-топкаш десет пъти,2-рото-топкаш и през това време си вдигаш крака,за да мине топката под него,следващото се обръщаш,докато топката е във въздуха,я и хващаш.Беше много готино :)
Аватар
LadyPlaneCrash
В началото бе словото
Специалност: журналистика!!!!!!
Курс: кандидат-студент

Мнение от LadyPlaneCrash »

Спомняте ли си дискетите за електронните игри(Sega,Atari) ?Всеки месец на една определена дата получавах по една(тези дни считах за едни от най-хубавите) и сега имам близо 2 кашона и от време на време си ги пускам(нищо че намерих един торент с разни емулации на повечето).
Някой да е чел Мики Маус?LOL чувставм се бая стара :scratch: :connie_oldman_cleanglasses:
-Kъде търсиш отговорите?
-В тъмнината на дълбоката мисъл,в съзерцанието на простотата,в тишината...
-А къде ги намираш?
-Из прашните друмища на онова,което наричаме "пътят"....
Из "Нюанси"
Аватар
Антоний
Пишете, о, братя
Специалност: Журналистика

Мнение от Антоний »

LadyPlaneCrash, все още си пазя кашоните с комикси :) След като ги бях изчел всичките по n пъти, реших, че е време да слязат в мазето...Anichkaa, тази игра пак е народна топка, но с ония особени правила... Имаше огнена топка, водна, земна... абе, всичките елементи :compress: Но когато си искаш можеш да нашокаш кратуната на някого ;)
Поръчах веднага една бутилка "Селект" за мен, а за Евдокия една голяма ракия и започнахме да се забавляваме. Мятахме салфетки, носни кърпички, тоалетна хартия на всеки чалга хит!
Аватар
svetleto89
Паисий
Специалност: Магистратура Литература, кино и визуални изкуства
Обратна връзка:

Мнение от svetleto89 »

И аз много обичах комикси, но не можех да си купувам често, защото единият струваше 1 лев. Купивах си рядко, но в градската библиотека бяха накупили доста. Редовно си взимах по 10 на един път да чета, беше голяма зарибявка. Още пазя в шкафа старата колекция от миришещи картинки на сестра ми, бяха към 1000 :shock:
От какво се прави ливада?
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.

Емили Дикинсън
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Anichkaa написа: Имаше една игра.Малко подобна на народна,но не се цели с топката.Има две деца отвън и много между тях.И тези две отвън казват как да мине топката-дали децата вътре ще я прескачат,ще правят мост,за да мине под тях и т.н.Някой сеща ли се как се казва :roll:
Е точно това е народна топка. Ние я играехме не само по стандартния начин само с целене, ами и с всякакви "екстри" като тези ^ :) . Най-любимото ми беше "бомба", където този, който цели, се обръща с гръб към хората и хвърля топката, а те трябва да клекнат и да се пазят от 'бомбата' :) . Ееех, навремето с какво сме се занимавали, а сега какво? Изпити, матури, глупости..
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
FMI
Плиний Стари
Специалност: Приложна математика

Мнение от FMI »

Варненец написа:Суджето не беше ли дето единия пише цифрите,които другия му казва от 1- 5....И имената на 5 момичета и 5 момчета...
И там се нареждаха някакви простотии и накрая се получаваше примерно Иван с Петкана-заедно в кенефа и се мляскат :roll: :lol: Поне ние на това викахме судже :wink:
Иначе аз картоф не знам,ама това което обясняваш ние в махалата му викахме "Магаре" 8)
И на прескочи кобила съм играл и на дама :lol:
Ние пък го наричахме морков :)
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

LadyPlaneCrash написа:Спомняте ли си дискетите за електронните игри(Sega,Atari) ?Всеки месец на една определена дата получавах по една(тези дни считах за едни от най-хубавите) и сега имам близо 2 кашона и от време на време си ги пускам(нищо че намерих един торент с разни емулации на повечето).
Някой да е чел Мики Маус?LOL чувставм се бая стара :scratch: :connie_oldman_cleanglasses:
Виждал съм 2 кашона със стари видеокасети до кофата за боклук и се надявам да не сполети същото и твоите дискети следкато си намерила емулаторите :) Ако решиш да ги хвърляш само се обади, аз съм върл фен :) Но за съжаление нямах никакви дискети, взимахме си ги под наем от един клуб, после от една видеотека... И не искаха да ни ги продадат дори като затвориха съответните обекти :( Дори подозирам вече са изхвърлени, което е тъпо...

Всъщност атари ми беше първата игра и после директно преминах на сега, някак си се получи така че нинтендото го пропуснах и съм играл само на марио, то кой не е :) А после вече при плейстейшъна бях загубил интерес, пък и вече навлизаха PC-тата и ми се виждаше пълна простотия такава конзола, като сега безмислените xbox-ове, не им осъзнавам приложението... Едно време поне имаше само правец 8 когато излезе сегата, а тя е 16. След това с правец 16 се появи и 32 битова сега, дори май си имаше добавка за нещо като сегашните дискове, но съм я виждал само на картинка, при един приятел който можеше да си позволи супер лукса да има 286 тогава и дори интернет. Дори когато се сдобих с правец 16, той вече беше с 486, защото баща му работеше като програмист в БАН и всъщност му беше служебен :)

Аватар
pepso
От дъжд на вятър
Специалност: кандидат-студент за ФЖМК

Мнение от pepso »

Аз пък бях на "Terminator" и "Nintendo" :D
C'uz when u try hard, is when u die hard! Kanye West

Изображение We'll keep flying our red flags high, c'uz Manchester United will NEVER die !
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

pepso написа:Аз пък бях на "Terminator" и "Nintendo" :D
Терминатора и атарито не бяха ли едно и също?

Аватар
Антоний
Пишете, о, братя
Специалност: Журналистика

Мнение от Антоний »

Брат ми имаше терминатор точно аз като бях на 2-3 и не ми беше много понятно тогава... Но съм си израстнал с Нинтендо и зачервени от игра очи :)
Поръчах веднага една бутилка "Селект" за мен, а за Евдокия една голяма ракия и започнахме да се забавляваме. Мятахме салфетки, носни кърпички, тоалетна хартия на всеки чалга хит!
Аватар
pepso
От дъжд на вятър
Специалност: кандидат-студент за ФЖМК

Мнение от pepso »

Охоо, зачервените очи и "Super Mario" са ми до болка познати :D
C'uz when u try hard, is when u die hard! Kanye West

Изображение We'll keep flying our red flags high, c'uz Manchester United will NEVER die !
Аватар
Варненец
Пишеща машина
Специалност: журналистика

Мнение от Варненец »

Богаташи :lol: Аз се раздвах когато отида у някой приятел с кабелна и нинтендо или сега.. Нищо нямах у нас,но пък по цял ден лудеех с махалата 8)
Сигурно е било яко да играеш на тези игри :mrgreen:
Последно промяна от Варненец на 06 Май 2009, 17:21, променено общо 1 път.
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Да ама никой освен мен не е превъртал "доктор марио" на последната трудност!

Като доказателство искам музиката накрая да ми кажете коя беше, защото беше различна за всяка трудност :twisted:

Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Абе муун марио, къв супер марио :mrgreen:
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”