Зелените

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Re: Зелените

Мнение от Дичоу »

Шепот написа:Законът не го допуска. Никакво финансиране от чужди организации. За всичко са помислили.
Искате да кажете, че е невъзможно, така ли?
На пример...неквото дружество от Германия, да финансира сдружение "Пембяно Зелените", което да направи дарение на партия "Зелените" или нещо такова...
...говоря чисто хопотетично и имагинерно...не съм сигурен, че става...но на пръв поглед ми изглежда възможно...
...изведнъж ми се прииска да участвате на тия избори....барем осъзнаете какво всъшност правите...и слеед още 4 години комунизъм Ви дойде акъла в главата :)
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Четох някаква клауза, че не може чуждестранно финансиране на партия за изборите.
И какво всъщост правим, Дичоу?
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

Играете си на политика и така в крайна сметка ядете от силите и подкрепата на тези, които имат реалния шанс да преборят тази власт...
...не сте само Вие...такива са и много други...кои директно финансирани от БСП и ДПС...кои оставени на тяхната собствена инициативност като Вас....
Въпреки всичко...успех...щото сте симпатяги :*
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Не си "играем", а искаме реални промени. Не "ядем" ничии гласове. Ако Зелените не стигнат до избори, аз лично нямам за кого да гласувам. И няма да гласувам не защото съм безотговорна, а защото ми писна да гласувам за "по-малкото зло". Искам веднъж да гласувам за нещо добро. Така, за разнообразие. И не съм само аз на това мнение.
Иначе, мерси. (:
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

Иначе...копнея да ме броите за некав мащабен флаш-моб....тъй, че sign me in ;)
Andrey Kovatchev
В началото бе словото
Специалност: екология
Курс: завършил

Мнение от Andrey Kovatchev »

Lord. Вземи е влезни в конкретика. Какво според теб следва да се случи в съдебната система? Да не би да смяташ тези промени за невъзможни? Да ти казвам ли колко пъти в живота са ми излизали разни хора да ме убеждават, че съм се захванал с невъзможни каузи?

А за прякото приложение на Конституцията ти давам казус да го разрешиш. Министерски съвет преобразува дюни от абсолютна държавна в държавна частна собственост. Това е противоконституционно, но не противоречи на никой закон. Айде сега дай решение.

Tommy - нека сините не си търсят проблема в ЗЕЛЕНИТЕ. Нека видят собствените си проблеми. И проблема с недоверието и неговите причини. В момента дискусията за това защо ЗЕЛЕНИТЕ не щат да са със сините само ще навреди на сините.
Аватар
Lord
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от Lord »

А за прякото приложение на Конституцията ти давам казус да го разрешиш. Министерски съвет преобразува дюни от абсолютна държавна в държавна частна собственост. Това е противоконституционно, но не противоречи на никой закон. Айде сега дай решение.
Актът на МС подлежи на отмяна от ВАС поради прякото приложение на Конституцията (чл. 5 от Конституцията и редица решения на КС). Изобщо - за прякото приложение прочети въпросния член. "Закон" бтв в Конституцията ще рече всеки законов или подзаконов акт на държавна власт. Разширително тълкуване.
За останалото - после, че не ми се обясняват важни неща в 6:10 сутринта, когато тепърва ще лягам.
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Аватар
Lord
Легендарен флуудър
Курс: втори

Мнение от Lord »

Andrey Kovatchev написа: • Реформа на съдебната система.
• Премахване на политическия контрол върху Висшия съдебен съвет и Конституционния съд. ВСС да включва съдийска квота и пряко избираема гражданска квота.
• Пряк избор и мандантност на съдиите в регионалните съдилища. Назначаване на съдиите от Конституционния съд, Върховния административен съд (ВАС) и Върховния касационен съд (ВКС) от Висшия съдебен съвет.
• Лустрация на основата на принадлежност и/или сътрудничество на структурите на тоталитарния режим.
• Преназначаване на всички съдии в Конституционния съд, ВАС и ВКС
• Премахване на следствието и прехвърляне на прокуратурата в изпълнителната власт.
• Пряко приложение на Конституцията и международните правни актове.

Иначе за икономическата програма сега се готви - ще се опитаме да посочим неща, които другите вероятно няма да искат да кажат. Като се появи - тогава ще говоря.

Това, че имаме добри закони, прилагани лошо просто не е вярно. Както и това, че системата на управление не е тоталитарна. Действително правилно е да се каже командно, не тоталитарно.

Андрей
Lord. Вземи е влезни в конкретика.
За мен неадекватността на това, което предлагате е толкова очевидна, че дори ми се видя безсмислено да я обяснявам в подробности - всички знаят, че небето е синьо и че Хитлер е лош човек. В каква конкретика да вляза - да ти обясня за принципите, на които се основава съдебната система? За значението на независимостта и стабилността? Че не сме в Америка и че тук нашите съдии нямат нормотворчески функции, за разлика от задокеанските им колеги? За начението на опита, за принципа за доказване на новото? Не е достатъчно да покажеш, че старото е лошо, трябва да докажеш, че новото е по-добро. Че изборите ще направят съдията (още по) страхлив и той ще гледа да отсъжда за този с по-силно влияние в обществото? Ама не само понякога, както сега, а винаги.

Вшите предложения са ми като на човек, който вижда, че мазилката на къщата му пада и за това е решил да взриви основите. Вместо да поправите системата, която сега не работи много добре, вие искате да я замените с нова, напълно неработеща такава. Съдиите били корумпирани. Направете разследващите органи по-ефективни в разкриването на корупцията. Като вземете властта ще можете да назнаавате разследващи, сложете истински ловци на глави в полицията и следствието и готово. Съдиите били некомпетентни? Ами увеличете броя на преподавателите в юридическите факултети, завишете образователните изисквания. Ама не чупете системата. Нали всички грешки, за които знаем са се появили в нея и за тях вече можем да мислим решения. Ако направите чисто нова система, няма да знаете какви грешки може да се появят в нея и ще трябва пак да минаваме през дългия и болезнен процес на проба и грешка. Казах аз, че няма да обяснявам за значението на опита, ама не се сдържах. Те и комунистите измислиха чисто нова система, ето го резултата. Хитлер и той. И Жан Виденов беше много честен, ама явно от некомпетентност повече поразии можеш да направиш, отколкото от алчност.

И между другото извадката, която си постнал е доста неграмотна от юридическа гледна точка.

Възможно-невъзможно, тези неща не ме интересуват (т.е. интересуват ме, но не и по начин, релевантен на дискусията) - аз гласувам за идеи, а вашите са вредни.

Димитър Гочев
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Ей, ти вЕрно му се върза.... :roll:
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Шепот написа:Не си "играем", а искаме реални промени. Не "ядем" ничии гласове. Ако Зелените не стигнат до избори, аз лично нямам за кого да гласувам. И няма да гласувам не защото съм безотговорна, а защото ми писна да гласувам за "по-малкото зло". Искам веднъж да гласувам за нещо добро. Така, за разнообразие. И не съм само аз на това мнение.
Иначе, мерси. (:
Браво, Вида, много точно казано! :) + 1 :salute:
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Много интересно - напоследък чувам от различни "зелени" абсолютно противоположни мнения - единственият от тях, който ми спечели уважението е Асен Генов. Иначе другите, въпреки, че са от една партия, имаха противоположни мнения за политическата си ориентация и за това как виждат насоката на партията си, ако влязат в парламента. Той, в блога си изказва много обосновано твърдението, че единственият възможен партньор за партия като "Зелените" е Синята коалиция.
Там е работата - много "зелени" и техни привърженици въобще не виждат шутовската си програма, която пишат като за глупаци - нищо за кризата, за икономиката и т.н. Затова пък всички повтарят, че не било трудно за някой икономист, като му се плати, да им направи такава програма -да бе, да.
И накрая - може ли партия да има претенции да е сериозна, когато програмата й на места прилича по-скоро на агитация и иска да управлява с икономисти под наем? :)
Knights of the Cross
Stoyan_Hristov
В началото бе словото

Мнение от Stoyan_Hristov »

Tommy написа:Той, в блога си изказва много обосновано твърдението, че единственият възможен партньор за партия като "Зелените" е Синята коалиция.
Така кажи :) Значи на теб не са ти симпатични ЗЕЛЕНИТЕ, защото не са в синята коалиция. Т.е. ти си фен на сините и щом някой не е с тях е против тях.... Да те питам щом сините са толкова супер защо днес са в това положение? Едвам трепереха дали ще минат 8 процента взети заедно. А аз си спомням времето когато ОДС имаше стабилно мнозинство в парламента, а Костов беше премиер...Аз си спомням много за това време, но ти какво си спомняш от него? Ако си малък прочети и ще разбереш защо хората не искат повече да гласуват за тях и защо посрещнаха Царя като месия....
Всъщност ние ЗЕЛЕНИТЕ не намерихме нашето рпедставителство, в която и да е партия и за това създадахме нова по нов начин с нови хора. Виж партньор по определена тема може и да решим да бъдем със СДС, но не да бъдем поредната партийка под крилото на СДС или която е да е друга.
Tommy написа:Там е работата - много "зелени" и техни привърженици въобще не виждат шутовската си програма, която пишат като за глупаци - нищо за кризата, за икономиката и т.н. Затова пък всички повтарят, че не било трудно за някой икономист, като му се плати, да им направи такава програма -да бе, да.
И накрая - може ли партия да има претенции да е сериозна, когато програмата й на места прилича по-скоро на агитация и иска да управлява с икономисти под наем? :)
Не знам къде си прочел че ще управляваме с "икономисти под наем", но вземи прегледай каква е практика в по развитите страни. Само партийни кадри ли се изкачват на отговорни държавни постове? Отговора е НЕ!
Сега за нашата икономическа програма.На сайта си имаме една програма която е правена когато се учредявахме преди повече от година, тя е принципна и очертава само посоките в които ще работим.
Имаме качена актуална платформа за ЕП, наистина темата икономика не е обширна, но за такъв документ няма как да бъде по друг начин. Детайлизиране е ненужно а според мен и доста трудно .
Що се отнася до програмата ни за Национални Избори, която в момента се финализира и скоро време ще я има на сайта. Не мсиля че ти си видял и коментираш нея.
Все пак аз съм по прочел нещо даже и по редактирал тук и там и бих дискутирал с удоволствие тема икономика с теб. България е в такава ситуация че не може много неща да направи.Валутен борд, фиксиран курс, няма право да определя лихвата или да печати пари, част от ЕС т.е. няма право да слага мита, подписани пред присъединителни договори които е длъжна да спазва и не може да си позволи дотации.
Повечето стъпки които могат да помогнат на Българската икономика са политически а не икономически.
Големия проблем на българските стопански субекти в момента е корупцията и тромава държавна администрация. Спрените пари от ЕС... Това са проблеми които могат да се решат единствено с политически действия и най големия икономист няма да ти помогне... Що се отнася до макро ниво неща като валутния борд, възможно най бързо влизане в Еврозоната и т.н. не мисля че няма какво д а се дискутира.
Какво искаш да разбереш?
за да останат хора в България
http://www.zelenite.bg
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Митак, поздравявам та ;)

ако някога направите партия може и да гласувам за вас :P
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Stoyan_Hristov написа:Значи на теб не са ти симпатични ЗЕЛЕНИТЕ, защото не са в синята коалиция. Т.е. ти си фен на сините и щом някой не е с тях е против тях....
За съжаление аз виждам ситуацията такава, че при това разединение на десните сили, всеки, който не е с тях, умишлено, или не, цепи гласове от тях.
Stoyan_Hristov написа: Да те питам щом сините са толкова супер защо днес са в това положение? Едвам трепереха дали ще минат 8 процента взети заедно. А аз си спомням времето когато ОДС имаше стабилно мнозинство в парламента, а Костов беше премиер...Аз си спомням много за това време, но ти какво си спомняш от него? Ако си малък прочети и ще разбереш защо хората не искат повече да гласуват за тях и защо посрещнаха Царя като месия....
Много широко съм дискутирал тази тема, най-вече в темата "Парламентарни избори 2009", така че е безсмислено да повтарям всичко тук. Колкото до това, какво си спомням - бъди спокоен, спомням си достатъчно. :) С дребната забележка, че не са треперели дали ще вземат осемте процента, толова, колкото вероятно си мислиш.
Stoyan_Hristov написа: Виж партньор по определена тема може и да решим да бъдем със СДС, но не да бъдем поредната партийка под крилото на СДС или която е да е друга.
Всъщност това е идеята за коалиция - сътрудничество, а не претопяване. Колкото до "зелената" кауза, не знам до колко е била застъпена в СДС, мога да кажа за ДСБ с кратък цитат:
*Стефан Тафров (N4 в листата на Синята коалиция за ЕП) беше "Зелен" в Гражданския комитет за защита на Русе през 1987, когато комунистите убиваха хора заради разказани вицове,
*Лъчезар Тошев (N6 в листата на Сините за ЕП) беше "Зелен" в най-първата Екогласност от 1989, когато за демонстрация в защита на Рила пращаха в мазето на Държавна сигурност, а не в 6-то РПУ.
*Евдокия Манева - (N 2 в листата на Сините в Бургас ) е единственият "Зелен" министър на екологията в новата ни история, който реално е помогнал за запазване на българската природа.
Това е прекопирана информация от блога на един от кандидатите ни за депутати в ЕП - Борис Станимиров, която можеш лесно да провериш.
Stoyan_Hristov написа:Не знам къде си прочел че ще управляваме с "икономисти под наем", но вземи прегледай каква е практика в по развитите страни.
Не съм го прочел - ваши членове твърдяха, че правенето на икономическа програма не било толкова трудно и можело външен човек да го направи. Това според мен е доста смешно, защото една партия изразява ориентацията си в голяма част именно с тази част от програмата и трябва да има, според мен, собствена позиция по въпроса.
Stoyan_Hristov написа:Това са проблеми които могат да се решат единствено с политически действия и най големия икономист няма да ти помогне...
Според мен в момента най-добрият държавен икономист и политик са едно и също лице, ако разбираш клакво искам да кажа. :) :wink:
Като цяло наистина имате разминавания с десните партии, но те са в пренебрежимия минимум на вашия популизъм. С това визирам писанията за пряка демокрация и т.н. Всеки си има лично мнение, но ДСБ са по-консервативно настроена партия, а такива агитации, дори според либерал, може би не биха довели до добър резултат.
Knights of the Cross
Stoyan_Hristov
В началото бе словото

Мнение от Stoyan_Hristov »

Tommy написа: Много широко съм дискутирал тази тема, най-вече в темата "Парламентарни избори 2009", така че е безсмислено да повтарям всичко тук. Колкото до това, какво си спомням - бъди спокоен, спомням си достатъчно. :) С дребната забележка, че не са треперели дали ще вземат осемте процента, толова, колкото вероятно си мислиш.
ще се опитам да намеря и прочета
Tommy написа: Всъщност това е идеята за коалиция - сътрудничество, а не претопяване. Колкото до "зелената" кауза, не знам до колко е била застъпена в СДС, мога да кажа за ДСБ с кратък цитат:
*Стефан Тафров (N4 в листата на Синята коалиция за ЕП) беше "Зелен" в Гражданския комитет за защита на Русе през 1987, когато комунистите убиваха хора заради разказани вицове,
*Лъчезар Тошев (N6 в листата на Сините за ЕП) беше "Зелен" в най-първата Екогласност от 1989, когато за демонстрация в защита на Рила пращаха в мазето на Държавна сигурност, а не в 6-то РПУ.
*Евдокия Манева - (N 2 в листата на Сините в Бургас ) е единственият "Зелен" министър на екологията в новата ни история, който реално е помогнал за запазване на българската природа.
Това е прекопирана информация от блога на един от кандидатите ни за депутати в ЕП - Борис Станимиров, която можеш лесно да провериш.
Пресния пример със ДСБ е поправката за циaнидите, за която ние работихме. ДСБ е за използването на цианиди в златодобива. Моля те прочети какво значи това. Само да добавя че в никоя нормална страна(включително и почти всички членки на ЕС) не е разрешена цианидната технология за извличане на злато.
А за мен коалиция особено предизборна е твърде ограничаващо и обезличаващо,изисква твърде тясно сътрудничество в партиите. Има страни в които е забранено да се правят предизборни коалиции.., не случайно. Аз по скоро имах предвид друго сътрудничество. Ако примерно от ДСБ решaт че са против АЕЦ Белене можем да работим заедно по тази конкретна тема.
Tommy написа: Според мен в момента най-добрият държавен икономист и политик са едно и също лице, ако разбираш клакво искам да кажа. :) :wink:
Като цяло наистина имате разминавания с десните партии, но те са в пренебрежимия минимум на вашия популизъм. С това визирам писанията за пряка демокрация и т.н. Всеки си има лично мнение, но ДСБ са по-консервативно настроена партия, а такива агитации, дори според либерал, може би не биха довели до добър резултат.
Проблема на нашите партии включително и на десните такива е предимно начина по който функционират, начина по който се взимат решенията, начина по който се финансират... И не на последно място хората, които са в тези партии. Какво се оказа? СДС е бъкано с агенти на БСП и ДПС, как можем ние да имаме за партньори
за да останат хора в България
http://www.zelenite.bg
Публикувай отговор

Обратно към “България”