Олимпиада по история 2008-2009-2010-2011

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir

Публикувай отговор
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Re: Олимпиада по история 2008

Мнение от happyswift »

Гавра, гавра и това си беше.Като ги гледах тия "лауреатчета" знаеха колкото сестра ми, но явно са изкарали късмет с въпросите....
Аватар
Amberglow
Паисий

Мнение от Amberglow »

Извинявам се, че се намесвам, (предвид, че изобщо не съм ходила на тази олимпиада), но вие какви въпроси очаквахте? Събрали са там 100-те човека в България, които имат най-много познания по история на България. На комисията й е ясно, че ще изредите всички дати, събития и прочие, всичко, което го има в учебници итн. Аз мисля, че са проверявали начина на мислене, доколко "чувстваш" историята, а не зубриш учебници и факти, защото са в "темата".
Take my ego for a ride,
  • 'Cause there's nobody by my side.
Chopin
Да живей словото
Специалност: жираф - редовно
Курс: първи

Мнение от Chopin »

Amberglow написа:Извинявам се, че се намесвам, (предвид, че изобщо не съм ходила на тази олимпиада), но вие какви въпроси очаквахте? Събрали са там 100-те човека в България, които имат най-много познания по история на България. На комисията й е ясно, че ще изредите всички дати, събития и прочие, всичко, което го има в учебници итн. Аз мисля, че са проверявали начина на мислене, доколко "чувстваш" историята, а не зубриш учебници и факти, защото са в "темата".
права си, но така трябва да бъде, а всъщност не беше така...
Начинът по който са изпитвали въпросния твой познат(лауреата, за когото ми каза) е наистина оригинален и има какво да се иска, ама какво има да се чувства на модата и електрификацията примерно. Особено на електрификацията.
Нормално е да не искат да им разказваш назубрени справочни данни от учебниците, но това е глупаво...
и май бяхме към 50..
И в последния миг
Се надигна вълна
И се разнесе крясък
"Напред, земя!"
Facebook
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Мнение от happyswift »

Amberglow написа:Извинявам се, че се намесвам, (предвид, че изобщо не съм ходила на тази олимпиада), но вие какви въпроси очаквахте? Събрали са там 100-те човека в България, които имат най-много познания по история на България. На комисията й е ясно, че ще изредите всички дати, събития и прочие, всичко, което го има в учебници итн. Аз мисля, че са проверявали начина на мислене, доколко "чувстваш" историята, а не зубриш учебници и факти, защото са в "темата".
Проблемът, е че това не се случи.Аз чаках аналитични въпроси, където трябваше да се разсъждава и т.н върху "истинска история", а не глупости от рода на "Какво работи един баща от едно средно статистичесно варненско буржоазно семейство от края на XIX век." и Какво са яли хората по това време и от къде са си го купували.Това не виждам изобщо какво общо имаше с историята
Аватар
Piwe bez Zewe
В началото бе словото
Специалност: МО

Мнение от Piwe bez Zewe »

А знаете ли дали са изнесени в някой сайт резултатите, лауреатите и т.н , защото аз не останах за награждаването и ми се ще да видя кои все пак са взели първите места :happy7:
Макар да ухаят,
капят цветовете.
Преходно е всичко
в нашия свят.
Днес отивам отвъд-
суетни мечти
не ще ме омайват.
див селянин
В началото бе словото

Мнение от див селянин »

happyswift написа:Гавра, гавра и това си беше.Като ги гледах тия "лауреатчета" знаеха колкото сестра ми, но явно са изкарали късмет с въпросите....
Гавра се получи, защото вечерта преди устния изпит народът се юрна да зубри дати и фактология. А комисията искаше да чуе не заучени формулировки, а да провери аналитичните способности на изпитваните. Съгласен съм, че въпроси за храна и облекло са неприятни и затапващи, но това може би е отговор на стремежа на всеки да изпее каквото е научил вечерта.

Нека тези, които ще се явят догодина на олимпиадата, не останат с погрешни нагласи за това, какво ги очаква :D
nieni
В началото бе словото

Мнение от nieni »

Здравей,Piwe bez Zewe.Целият списък с всички резултати го има на http://eg.lovechnet.com/nazol.html И аз кандидатствам с това и съм проверила-източникът е сигурен :wink:
Последно промяна от nieni на 28 Май 2009, 19:43, променено общо 1 път.
Аватар
Piwe bez Zewe
В началото бе словото

nieni написа:Здравей,Piwe bez Zewe.Уча в това училище,в което беше олимпиадата в Ловеч.Целият списък с всички резултати го има на http://eg.lovechnet.com/nazol.html И аз кандидатствам с това и съм проверила-източникът е сигурен :wink:
Благодаря! :cheers: За каква специалност кандидатстваш- право?
Макар да ухаят,
капят цветовете.
Преходно е всичко
в нашия свят.
Днес отивам отвъд-
суетни мечти
не ще ме омайват.
nieni
В началото бе словото

Мнение от nieni »

ми май да,но не съм решила окончателно.Как минаха предварителните,никой не се похвали...аз имам 5,63 по история :) :wink:
Аватар
Piwe bez Zewe
В началото бе словото

nieni написа:ми май да,но не съм решила окончателно.Как минаха предварителните,никой не се похвали...аз имам 5,63 по история :) :wink:
Честито! :bounce: Аз изкарах 5,88 и остава английския :geek: На литература не се ли яви?
Макар да ухаят,
капят цветовете.
Преходно е всичко
в нашия свят.
Днес отивам отвъд-
суетни мечти
не ще ме омайват.
nieni
В началото бе словото

Мнение от nieni »

браво! а за литературата-ъъ ми аз тази година съм от лауреатите по литература..така че... :)
nieni
В началото бе словото

Мнение от nieni »

Имам предвид,че изкарах 6.00 на олимпиадата по л-ра.С история и англ. какво кандидатстваш,че не ми е ясно? :?:
Аватар
Piwe bez Zewe
В началото бе словото

Хах... разбрах те :) амиии МО :albino:
Макар да ухаят,
капят цветовете.
Преходно е всичко
в нашия свят.
Днес отивам отвъд-
суетни мечти
не ще ме омайват.
Аватар
Piwe bez Zewe
В началото бе словото

Ядове нямаш- за право си влязла, даже и за общежитие е предостатъчно :lol: Какви други специалности си набелязала?
Макар да ухаят,
капят цветовете.
Преходно е всичко
в нашия свят.
Днес отивам отвъд-
суетни мечти
не ще ме омайват.
nieni
В началото бе словото

Мнение от nieni »

най-вероятно е да е право,но публична администрация не звучи зле... :) но ако погледнеш само с литература колко убийствено малко и тъпички специалности има...само едната психология,дето по-хваща окото,но иначе....,а е трудно да се кандидатства с т'ва :shock: знаеш ли,не съм погледнала дали има нещо ново за историята тази година-нови специалности и т.н. Май трябва да се пообразовам оттук-оттам :) 8)
Публикувай отговор

Обратно към “Олимпиади”