steamer написа:Положението не е нито по-добро, нито по-лошо отпреди. Светът определено не се срива - срива се само и единствено представата на определени хора за него. Това е естествено - всяко поколение преживява период на промяна, през който губи корените си и му се налага да намери нов смисъл в живота - проблемът е само и единствено в това, че всички търсят аналогични на вече изтъркалите се и изпразнени от съдържание стари ценности, които вече са твърде ефимерни, за да бъдат уловени, а - дори и това да бъде постигнато - биха били твърде вредни с оглед на развитието на обществото. Тази "unrootedness" (не ми е известен преводът на този неофройдистки термин на български) се проявява в особено остра форма при "изгубените" поколения - фронтоваците от Първата световна война, жертвите на нацизма и сталинизма, репресираните след събитията в Унгария и Чехия през 50-те и 60-те, посткомунистическото поколение...Светът се срина не само България.....
Аз лично съм оптимист - да, никога не е имало повече заплахи за съхраняването на съвременната цивилизация или за благосъстоянието на отделния индивид, но никога не е имало и повече възможности за нея/него. Трябва ни само един философ с чук в ръка, който обаче не е дошъл да руши, а да гради.
Позовли ми да не се съглася с теб-пък и да не ми позволиш аз пак няма да се съглася
Ще ме прощаваш,ама такава деградация няма..Всеки човек е различен-има и човечни и нечовеци,но такава злоба,такава липса на ценности като последните години няма...Мога да ти кажа за не един случай,когато човек припада на улицата и никой не му помага-само дето не са го стъпкали на земята..Да не ти говоря за междусъседската злоба,че живея ежедневно кажи речи с нея...
Това,че ти не си ги усетил тези неща или ,ако си ги усетил ги приемаш за нормални е тове мнение,но аз ти казвам какво очите ми виждат всеки ден....
Ще ти дам само еидн пример-посред Великден с баща ми се връщаме от църква беше късно вечер- някакви гонеха да бият някакъв човек- хванаха го и почнаха да го млатят,ако не се беше намесил баща ми да се опита да ги спре-нещата не отиваха на добре, пък и не всеки би постъпил като него-сега естествено при бой никога не се знае кой е виновен,но ти давам само пример...
Във Варна поне хората са доста студени и това не го казвам само аз ей така за да се намирам на приказка....А нещата не бяха така повярвай ми-преди години далеч не беше подобна ситуацията.Сега да спреш някой да го питаш колко е часът- най-много да ти тегли една майна и студено да ти каже"Няяям часвоник не ма занимавай"......
Пепсо не знам за Велинград,ама тези убийства станаха доста брат-не вярвам да са единични случаи....Пък и аз съм бил на село- знам как хората живеят в страх....
We'll keep flying our red flags high, c'uz Manchester United will NEVER die !