Журналисти 2009 ;)

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Варненец
Пишеща машина
Специалност: журналистика
Курс: първи

Re: Журналисти 2009 ;)

Мнение от Варненец »

steamer написа:
Светът се срина не само България.....
Положението не е нито по-добро, нито по-лошо отпреди. Светът определено не се срива - срива се само и единствено представата на определени хора за него. Това е естествено - всяко поколение преживява период на промяна, през който губи корените си и му се налага да намери нов смисъл в живота - проблемът е само и единствено в това, че всички търсят аналогични на вече изтъркалите се и изпразнени от съдържание стари ценности, които вече са твърде ефимерни, за да бъдат уловени, а - дори и това да бъде постигнато - биха били твърде вредни с оглед на развитието на обществото. Тази "unrootedness" (не ми е известен преводът на този неофройдистки термин на български) се проявява в особено остра форма при "изгубените" поколения - фронтоваците от Първата световна война, жертвите на нацизма и сталинизма, репресираните след събитията в Унгария и Чехия през 50-те и 60-те, посткомунистическото поколение...

Аз лично съм оптимист - да, никога не е имало повече заплахи за съхраняването на съвременната цивилизация или за благосъстоянието на отделния индивид, но никога не е имало и повече възможности за нея/него. Трябва ни само един философ с чук в ръка, който обаче не е дошъл да руши, а да гради.

Позовли ми да не се съглася с теб-пък и да не ми позволиш аз пак няма да се съглася :mrgreen: Светът се срива и аз вече ти казах само част от него-преди години комунизма казват,че бил добър сторй-аз съм върл анти-комунист по много причини,но ще ти кажа нещо аз препдочитам да не ме е страх за сестра ми,за майка ми и за баща ми,за гаджето ми-да не изборявам още...Защото сега не само я няма сигурността,но ги няма и ценностите...
Ще ме прощаваш,ама такава деградация няма..Всеки човек е различен-има и човечни и нечовеци,но такава злоба,такава липса на ценности като последните години няма...Мога да ти кажа за не един случай,когато човек припада на улицата и никой не му помага-само дето не са го стъпкали на земята..Да не ти говоря за междусъседската злоба,че живея ежедневно кажи речи с нея...
Това,че ти не си ги усетил тези неща или ,ако си ги усетил ги приемаш за нормални е тове мнение,но аз ти казвам какво очите ми виждат всеки ден....
Ще ти дам само еидн пример-посред Великден с баща ми се връщаме от църква беше късно вечер- някакви гонеха да бият някакъв човек- хванаха го и почнаха да го млатят,ако не се беше намесил баща ми да се опита да ги спре-нещата не отиваха на добре, пък и не всеки би постъпил като него-сега естествено при бой никога не се знае кой е виновен,но ти давам само пример...
Във Варна поне хората са доста студени и това не го казвам само аз ей така за да се намирам на приказка....А нещата не бяха така повярвай ми-преди години далеч не беше подобна ситуацията.Сега да спреш някой да го питаш колко е часът- най-много да ти тегли една майна и студено да ти каже"Няяям часвоник не ма занимавай"......

Пепсо не знам за Велинград,ама тези убийства станаха доста брат-не вярвам да са единични случаи....Пък и аз съм бил на село- знам как хората живеят в страх....
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Аватар
Варненец
Пишеща машина

Мнение от Варненец »

Etiainen написа:
Варненец написа: Etiainen-ти също не си прав-в която и да е държава -нещата са подобни-в Австралия идиоти влизат в училища въоражени и убиват наред....В Сащ също...В Австрия мисля беше-онзи дядка дето 20 и отгоре години държал в плен дъщеря си и я изнасилвал......Светът се срина не само България.....
*ПравА
1) Не съм казала, че България има висока престъпност спрямо другите държави, просто се съмнявам в малките градове да 'отсъства' престъпност, а ние тука в София да се колим всеки ден едва ли не...
2) Когато някой ти каже, че не иска вече да се заяжда, ти тълкуваш това като заяждане? Разбирам да имаше велика ирония, но ти изглежда не си във всеобщото носталгично настроение...

Извинявай,ама нямаше как да знам дали си момче или момиче.....
Освен това аз разчетох думите му по различен начин даже ти ги и цитирах,ако не съм бил прав да ме извини...Дори ти обясних,защо съм реагирал така...Не говоря за това,че е казъл,че не иска да се заяжда,а за това,че мислел да се заяде с мен,но сега решил да не се заяжда.....
А дали съм във всеобщото носталгично настроение-прочети ми последните 2 поста и ще си отговориш 8)
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Аватар
FMI
Плиний Стари
Специалност: Приложна математика

Мнение от FMI »

Варненец написа:
Etiainen написа:
Варненец написа: Etiainen-ти също не си прав-в която и да е държава -нещата са подобни-в Австралия идиоти влизат в училища въоражени и убиват наред....В Сащ също...В Австрия мисля беше-онзи дядка дето 20 и отгоре години държал в плен дъщеря си и я изнасилвал......Светът се срина не само България.....
*ПравА
1) Не съм казала, че България има висока престъпност спрямо другите държави, просто се съмнявам в малките градове да 'отсъства' престъпност, а ние тука в София да се колим всеки ден едва ли не...
2) Когато някой ти каже, че не иска вече да се заяжда, ти тълкуваш това като заяждане? Разбирам да имаше велика ирония, но ти изглежда не си във всеобщото носталгично настроение...

Освен това аз разчетох думите му по различен начин даже ти ги и цитирах,ако не съм бил прав да ме извини...Дори ти обясних,защо съм реагирал така...Не говоря за това,че е казъл,че не иска да се заяжда,а за това,че мислел да се заяде с мен,но сега решил да не се заяжда.....
А дали съм във всеобщото носталгично настроение-прочети ми последните 2 поста и ще си отговориш 8)
Прав си, нямаше как да знаеш, пише го само в профила и :)

П.П. Всъщност с първия си пост адресиран към теб аз въобще нямах за цел да се заяждам, нито пък с този сега.
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
Аватар
Варненец
Пишеща машина

Мнение от Варненец »

FMI написа:
Варненец написа:
Etiainen написа:
*ПравА

Прав си, нямаше как да знаеш, пише го само в профила и :)

П.П. Всъщност с първия си пост адресиран към теб аз въобще нямах за цел да се заяждам, нито пък с този сега.
Не съм и гледал профила :wink: Иначе ок, дано наистина да е приключил този спор и да не се заяждаш с мен...Разни хора-разни идеали нали знаеш :mrgreen: Ти се интересуваш от математика и програмиране-ок не ти се меся.
Аз се интересувам от футбол,история,география и т.н - ти не ми се месиш и животът продължава....
Аз също не съм искал да се заям с теб просто изобщо не ти споделям мнението и двамата сме с по-остри езици и стана мазало....
Последно промяна от Варненец на 05 Май 2009, 21:28, променено общо 1 път.
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

steamer написа:
Светът се срина не само България.....
Положението не е нито по-добро, нито по-лошо отпреди. Светът определено не се срива - срива се само и единствено представата на определени хора за него. Това е естествено - всяко поколение преживява период на промяна, през който губи корените си и му се налага да намери нов смисъл в живота - проблемът е само и единствено в това, че всички търсят аналогични на вече изтъркалите се и изпразнени от съдържание стари ценности, които вече са твърде ефимерни, за да бъдат уловени, а - дори и това да бъде постигнато - биха били твърде вредни с оглед на развитието на обществото. Тази "unrootedness" (не ми е известен преводът на този неофройдистки термин на български) се проявява в особено остра форма при "изгубените" поколения - фронтоваците от Първата световна война, жертвите на нацизма и сталинизма, репресираните след събитията в Унгария и Чехия през 50-те и 60-те, посткомунистическото поколение...

Аз лично съм оптимист - да, никога не е имало повече заплахи за съхраняването на съвременната цивилизация или за благосъстоянието на отделния индивид, но никога не е имало и повече възможности за нея/него. Трябва ни само един философ с чук в ръка, който обаче не е дошъл да руши, а да гради.
Напълно си прав, но пропускаш един момент - явно на някой му изнася този упадък да се задълбочава и затова някак си такива хора не биват допускани дори до локална власт, камоли да градят нещо в глобален мащаб...

Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Варненец написа: Не съм и гледал профила :wink:
Следващия път го гледай.... е не може всички да се казват "sexywhore90:-*" :lol: [/сарказъм]
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Иначе не мога да се съглася че в днешно време съществува разделение софия-провинция... Все пак отдавна няма софийско гражданство...

Та мисълта ми е че вече цялото население е концентрирано в големите градове и най вече София и Варна, което задължително води до увеличаване на престъпноста, няма как да е друго! Но това съвсем не значи че престъпноста в малките градове и села е по малка, дори напротив и тях ги тарашат, че даже е и по лесно, защото там силите на реда имат много по слабо влияние. От друга страна точно хората които се преселват по една или друга причина са хората с по голяма предпоставка за проблеми и озлобяване, съответно и те следва да са по податливи на такива злодеяния, поради причините които изброих.

Най ми е смешно като някой каже "ама ние не искаме боклука на София". Че този боклук да не би да е софийския наистина? Те софиянците отдавна са по малко от натурализираните такива. И в този ред на мисли, тези хора които правят такава софия идват от тези селца които наричате спокойни, с което не искам да кажа че останалите нямат заслуги за положението. Искам да кажа че навсякъде положението е едно и също, просто тук има много хора и става по често а и се отразява по често. Сякаш няма брутални истории и гаври навсякъде? А магалите дето терорят старците по селата? Тук просто терорят и старците и децата, ако там имаше деца и децата щяха да си го отнасят...

Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Etiainen написа:
Варненец написа: Не съм и гледал профила :wink:
Следващия път го гледай.... е не може всички да се казват "sexywhore90:-*" :lol: [/сарказъм]
Е не всички знаят ангийски, ми това whore какво е. Момче ли е, момиче ли е, а дали не е плод на любовта между ХЕРМес и АФРОДИТа :scratch:

Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Сега е момента да си пуснете нова телевизия :)

Аватар
Anichkaa
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Anichkaa »

ОФ? Да живее Карбовски :) Сигурно това е любимото ми предаване :D
Аватар
Mimmy
От дъжд на вятър

Мнение от Mimmy »

След хубавия и супер вълнуващ пост, се натъкнах отново на някакви спорове и цитати, които просто подминах :roll: Хора, няма смисъл от такива неща, усмихвайте се, бъдете добри и мислете по-позитивно :flower:
Иначе...много ми хареса и евала на човека, който го е написал това. Успя да извади едни такива спомени... :lol: Иначе мисля, че никъде не се споменваше и за събирането на салфетки :compress: За мен поне си беше мания преди 8-9 години :lol:
Журналистика - oh yeah! :)
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Mimmy написа:След хубавия и супер вълнуващ пост, се натъкнах отново на някакви спорове и цитати, които просто подминах :roll: Хора, няма смисъл от такива неща, усмихвайте се, бъдете добри и мислете по-позитивно :flower:
Иначе...много ми хареса и евала на човека, който го е написал това. Успя да извади едни такива спомени... :lol: Иначе мисля, че никъде не се споменваше и за събирането на салфетки :compress: За мен поне си беше мания преди 8-9 години :lol:
Да си призная за първи път чувал някой да колекционира салфетки :) Но предполагам че са като марките, капачките, цигарените кутий и т.н. за всички времена ги има, в случая поне от както има салфетки :) Докато меришещите листчета са си страст само на 90-те! Не ги е имало преди това, няма ги и сега и затова само те и въобще преднамерено е наблегнато най вече на такива неща...

Аватар
pepso
От дъжд на вятър
Специалност: кандидат-студент за ФЖМК
Курс: кандидат-студент

Мнение от pepso »

FMI написа:
Mimmy написа:След хубавия и супер вълнуващ пост, се натъкнах отново на някакви спорове и цитати, които просто подминах :roll: Хора, няма смисъл от такива неща, усмихвайте се, бъдете добри и мислете по-позитивно :flower:
Да си призная за първи път чувал някой да колекционира салфетки :) Но предполагам че са като марките, капачките, цигарените кутий и т.н. за всички времена ги има, в случая поне от както има салфетки :) Докато меришещите листчета са си страст само на 90-те! Не ги е имало преди това, няма ги и сега и затова само те и въобще преднамерено е наблегнато най вече на такива неща...
Е как ?!? Та те бяха хит :D
C'uz when u try hard, is when u die hard! Kanye West

Изображение We'll keep flying our red flags high, c'uz Manchester United will NEVER die !
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Anichkaa написа:ОФ? Да живее Карбовски :) Сигурно това е любимото ми предаване :D
За съжаление все не мога да запомня кога е и сега пак случайно му хванах края докато друг си играеше с дистанционното :) Тъйкато попринцип не гледам телевизия и ако нямаше предавания като това едва ли въобще щях да имам телевизор в стаята, камоли да го пускам...

Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

pepso написа:
FMI написа:
Е как ?!? Та те бяха хит :D
Салфетките?! Хм :)

Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”