Е, що не каза по-рано бе, можеше и по история да подхвърлиш нещоScorpion написа:Може, може. Ще предложа на свако да ги включи в изпитните варианти.lacuna_coil написа:Ако може да се паднат тези два цитата, ще съм много радостна.
Литература и история - подготовка
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Anna-Molly
- Пишеща машина
- Курс: първи
Re: Литература и история - подготовка
Life's a game but it's not fair... I break the rules so I don't care...
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Е, свако ми е в комисията за изпита по литература, така че за историята бях с вързани ръце. 
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- Anna-Molly
- Пишеща машина
Ми кажи му тогава, да включи и Яворов и Дебелянов примерно, нещо по така...Scorpion написа:Е, свако ми е в комисията за изпита по литература, така че за историята бях с вързани ръце.
Life's a game but it's not fair... I break the rules so I don't care...
- ShadowsInBlue
- Пишеща машина
Да се бутна и аз - Смирненски и Вапцаров! Или Йовков. Толкоз.
Между другото има ли шанс да се падне, каквото се падна миналата година, т.е. Вазов и Дебелянов?.. и Ботев май?
И още нещо, защото с втория вариант хич не съм запозната. Само върху тези два цитата ли разсъждаваме? То ясно, че покрай тях ще засегнеш и други работи, но само върху съответните две произведения или цялостно?
Между другото има ли шанс да се падне, каквото се падна миналата година, т.е. Вазов и Дебелянов?.. и Ботев май?
И още нещо, защото с втория вариант хич не съм запозната. Само върху тези два цитата ли разсъждаваме? То ясно, че покрай тях ще засегнеш и други работи, но само върху съответните две произведения или цялостно?
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
- ники
- Легендарен флуудър
- Курс: пети
Аз миналата година писах по "цитатите" за пръв път през живота си и стана добре. Като цяло засегнах целите прозиведения, но разсъжденията ми, която бяха базирани на произведенията, гледах да ги асоцирам по някакъв начин с някоя от тезите ми, която е на базата на самите цитати. Трудно е да направиш свестен анализ на някакви си два реда, без да споменеш нещо за автора, за епохата, за целите прозиведения и така.
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Аз не съм писал такова съчинение никога. Само съм чел помагала как трябва да се пише. Според някои трябва да се интерпретират единствено текстовете, част от които са цитатите. Други (вкл. и аз) считат, че цитатите само илюстрират основните концептуални различия между творчеството на двамата автори и разглеждането на проблема трябва да обхване и останалите произведения на авторите.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
ники написа:Аз миналата година писах по "цитатите" за пръв път през живота си и стана добре. Като цяло засегнах целите прозиведения, но разсъжденията ми, която бяха базирани на произведенията, гледах да ги асоцирам по някакъв начин с някоя от тезите ми, която е на базата на самите цитати. Трудно е да направиш свестен анализ на някакви си два реда, без да споменеш нещо за автора, за епохата, за целите прозиведения и така.
и каква оценка изкара? :О
Take my ego for a ride,
- 'Cause there's nobody by my side.
- ivoto_la
- От дъжд на вятър
Снощи сънувах,че се пада Яворов

- iliyana_blg
- Да живей словото
- Специалност: Балканистика
- Курс: трети
Много жалноivoto_la написа:Снощи сънувах,че се пада Яворов![]()
![]()
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Обратна връзка:
Ей вчера прочетох твойто мнение и в същия момент паднаха стиховете на Яворов от библиотечката. Егати съвпадението.ivoto_la написа:Снощи сънувах,че се пада Яворов![]()
![]()
А пък днес чета Елин Пелин, отивам да обядвам, включвам тв-то и какво, дават някакъв филм за Елин Пелин.
- xRainx
- Стенограф
- Специалност: Международни отношения
аз пък си принтвам сега Далчев, Милев и т.н. да ги прочета поне като формат и да си пораздвижа гънките, че съм забравил тотално :п
The storm is coming...

...let the Lord of Chaos reign.

-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Обратна връзка:
Мда. То аз всички съм ги принтирал. Взимам ги и за изпита, във влака ще се чете, няма начин.
Последно преброяване - не искам Славейков, Вазов(освен "Под игото"), Димов и Елин Пелин.
Оп... стига писане по нета, отивам да чета.
ПП Пфф Далчев разбира се, как го забравих. Този човек не нито за четене, нито за писане по негова творба.
Последно преброяване - не искам Славейков, Вазов(освен "Под игото"), Димов и Елин Пелин.
Оп... стига писане по нета, отивам да чета.
ПП Пфф Далчев разбира се, как го забравих. Този човек не нито за четене, нито за писане по негова творба.
Ох, не знам за вас, ама на мен много ми дойдоха емоциите покрай чакането на резултати от изпита по история, покрай завършването и изпращането и изобщо не ми е до изпит по литература утре, ама няма начин. Сега уж преговарям "за последно" , но се оказва, че има неща, които не ги знам особено добре. И като цяло определено и аз не искам Вазов, Елин Пелин, Димов и Талев. За другите автори нямам претенции, макар че Гео Милев е сред фаворитите ми

- iliyana_blg
- Да живей словото
- Специалност: Балканистика
Дебелянов ми е най-големият страх, тъй като май няма да имам време за него. Най-много се моля да не е той, защото тогава изобщо не се виждам. За другите все нещо ще се сътвори, но честно казано изобщо не искам Яворов и Славейков. Всъщност, ако се падне Яворов 99% е сигурно, че ще изкарам не повече от 2,50
Христо Смирненски, Гео Милев, Никола Вапцаров и Христо Ботев...ей за тях четиримата ще скачам и викам
Успех на всички
Христо Смирненски, Гео Милев, Никола Вапцаров и Христо Ботев...ей за тях четиримата ще скачам и викам
Успех на всички
- xRainx
- Стенограф
- Специалност: Международни отношения
еми аз никой не знам хубаво, средно дори не ги, тъй че просто изразявам предпочитания над какво да си блъскам главата. :п Вазов ми е омръзнал от доста време назад, тъй че той и Пелин са ми номер единица в крайните места. ;п
The storm is coming...