Журналисти 2009 ;)

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
NikTa
Да живей словото
Специалност: Журналистика
Курс: трети
Обратна връзка:

Re: Журналисти 2009 ;)

Мнение от NikTa »

Детство мое, реално и вълшебно,
детство мое, така си ми потребно.
Все се мъча света да обърна,
яхнал пръчка при теб да се върна.
:music:s
Oh my darling, oh my darling, оh my darling, Clementine!

"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
Аватар
Антоний
Пишете, о, братя
Курс: кандидат-студент

Мнение от Антоний »

А тази песен ми бърка и аз не знам къде... толкова ми е противна :pukeleft:
Поръчах веднага една бутилка "Селект" за мен, а за Евдокия една голяма ракия и започнахме да се забавляваме. Мятахме салфетки, носни кърпички, тоалетна хартия на всеки чалга хит!
Аватар
FMI
Плиний Стари
Специалност: Приложна математика
Курс: първи

Мнение от FMI »

Плодчетата :')))))))))))))))))))) Искам раничката на Бананчо!

П.П. Всъщност преди да прочета поста на dafi_bs мислех да нахраня някой хора за пореден път. Не е като да не са ми дали матерял :) Но следкато го прочетох вече не мога да го направя :) Дори обещавам повече да не го правя, поне в тази тема, независимо дали ме предизвикват :) Но ще гледам и попринцип, просто до сега не се бях замислял те защо са такива каквито са - НЕ СЕ ЗАЯЖДАМ - И колко от днешната младеж наистина помни "времето преди чалгата"... Те наистина не са виновни!

И тук идва големият въпрос, който всъщност отдавна си задавам. А нашите деца в какъв свят ще живеят... Още нямам такива, а от сега ме боли за тях... И попринцип за децата днес...
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
Аватар
NikTa
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от NikTa »

Антоний написа:А тази песен ми бърка и аз не знам къде... толкова ми е противна :pukeleft:
Мен пък винаги ме е натъжавала...
Пък и някак си идеално ми се върза с контекста на последната страничка... :lol:
FMI написа: И тук идва големият въпрос, който всъщност отдавна си задавам. А нашите деца в какъв свят ще живеят... Още нямам такива, а от сега ме боли за тях... И попринцип за децата днес...
В какъвто им осигурим...
Каквото и да значи това.

Хайде, аз изчезвам, че детството си е детство, ама и Талев си е Талев, а матура иде... Ариведерчи. :hai:s
Oh my darling, oh my darling, оh my darling, Clementine!

"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
Аватар
Антоний
Пишете, о, братя

Мнение от Антоний »

FMI, аз си спомням точно като нашумя чалгата... тогава слушах Backstreet Boys :oops: :oops: :oops: Тогава всъщност, в първите години си беше чалга... сегашното е някаква абсолютна помия... Друго си е О, тигре!; Бял мерцедес; Доко, доко; На кметицата ц*цата...
Поръчах веднага една бутилка "Селект" за мен, а за Евдокия една голяма ракия и започнахме да се забавляваме. Мятахме салфетки, носни кърпички, тоалетна хартия на всеки чалга хит!
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Точно този куплет си е съвсем на място :)

Иначе като цяло и мен малко ме дразни тази песен, но по скосро ме натъжава. Разбирам ви и двамата :)

Светът обаче за съжаление няма да е такъв какъвто го направим, а такъв какъвто стане след се опитате ни да го направим такъв какъвто искаме да бъде...

Всъщност аз никога не съм искал да се върна назад, аз съм доста по нагъл. Искам само да съм несмъртен. Не просто безсмъртен, а несмъртен под каквато и да било форма, няма значение, стига да съм вечен и да не завися по никакъв начин от матерялното и пошлоста на този свят, който стремглаво лети към ръба... И това е причината да се натъжавам когато се сетя за онова време...

Аватар
Антоний
Пишете, о, братя

Мнение от Антоний »

Всеки се натъжава. Най-малко заради безгрижието, в което живеехме
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

И въпреки това има хора които имат наглоста да казват че времето след това и сега е по добре, не мога да ги разбера...

Аватар
Варненец
Пишеща машина
Специалност: журналистика

Мнение от Варненец »

Ще се абстрахирам от тънкия ти опит за поредно заяждане.....
Аз чалга не съм слушал..За съжаление нямаха нашите пари дори касетофон и касетки да ми купят..Нито Бкестрийт Бойс нито Бон Джоуви слушах...
Радостен бях когато имах 1 лев за близалки,вафли и разменящи се хартийки...
Играехме до нощята с проиятелите беше неописуемо.
И аз мислех да те наредя,но с тези си последни постове доказа,че можеш и да мислиш!!!!
Дафи мерси за поста-мен не ме разплака,ама ми даде доста почва за размисъл и ме върна в спомените....
Когато да се заядеш с някой беше нещо недопустимо-да видиш как някой пребива друг на улицата почти пълно изключение..Да те е страх да си псунеш детето до вечерта или пък да го пратиш до магазина само нещо нормално......
Спомени,спомени.....
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Аватар
pepso
От дъжд на вятър
Специалност: кандидат-студент за ФЖМК

Мнение от pepso »

Мдаа, за съжаление. Е, ето заради това и харесвам аз по-малките градове от една страна :) Защото в тях престъпност не съществува. И понеже някой по-горе бе споменал за деца ... Не знам кога ще бъде това, но СЪС СИГУРНОСТ моите деца някой ден НЯМА да бъдат отгледани в град като София !
C'uz when u try hard, is when u die hard! Kanye West

Изображение We'll keep flying our red flags high, c'uz Manchester United will NEVER die !
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Варненец написа:Ще се абстрахирам от тънкия ти опит за поредно заяждане.....
????
pepso написа:Е, ето заради това и харесвам аз по-малките градове от една страна :) Защото в тях престъпност не съществува.
Чакай малко, за коя държава става въпрос???
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
Варненец
Пишеща машина
Специалност: журналистика

Мнение от Варненец »

FMI написа:П.П. Всъщност преди да прочета поста на dafi_bs мислех да нахраня някой хора за пореден път. Не е като да не са ми дали матерял :) Но следкато го прочетох вече не мога да го направя :)

Това може и да си го задържи за себе си, никой не го е питал Etiainen или да ми го пише на личен.....
Не искам пак да започвам спор с него аз с такива хора като него няма за какво да общувам изобщо- не трябваше да му се поддавам на провокациите.....Антоний е прав...
Но тази тема искрено се надявам да е приключила-това си зависи от господина :wink: Ако иска да се заяжда още-нека го прави на личен.....
Иначе не си прав Пепсо -преди години в малките градове нямаше почти никаква престъпност както и в големите-сега в последните години нещата са еднакви-даже там убийствата са от брутални по-брутални...
Etiainen-ти също не си прав-в която и да е държава -нещата са подобни-в Австралия идиоти влизат в училища въоражени и убиват наред....В Сащ също...В Австрия мисля беше-онзи дядка дето 20 и отгоре години държал в плен дъщеря си и я изнасилвал......Светът се срина не само България.....
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Аватар
pepso
От дъжд на вятър
Специалност: кандидат-студент за ФЖМК

Мнение от pepso »

Хахахах вие нещо май сте с промити мозъци :) Ало, слушайте като ви се говори! Ако си мислите, че в България престъпността е голяма, защото по новините дават някакви брутални сцени, то значи нещо сте слабо информирани. Не е тайна, че в България много журналисти обичат да изкарват на показ само брутализми понеже те са по тиражирани. Да не говорим, че някои го правят и защото им е платено, но както и да е :) Тук ще има много хора, които ще спорят с мен, но СИ ДРЪЖТЕ СПОРОВЕТЕ за вас, защото само ако сте живели в чужбина можете да твърдите, че в България престъпността е висока. Що се отнася до по-малките градове ... аз живея в такъв ... Велинград ... около 35 000-40 000 население има Велинград и тук престъпност са катастрофите по светофарите :) Така че ... :) (просто ще се усмихна)
C'uz when u try hard, is when u die hard! Kanye West

Изображение We'll keep flying our red flags high, c'uz Manchester United will NEVER die !
steamer
Драскач
Специалност: Стопанско управление с английски език

Мнение от steamer »

Светът се срина не само България.....
Положението не е нито по-добро, нито по-лошо отпреди. Светът определено не се срива - срива се само и единствено представата на определени хора за него. Това е естествено - всяко поколение преживява период на промяна, през който губи корените си и му се налага да намери нов смисъл в живота - проблемът е само и единствено в това, че всички търсят аналогични на вече изтъркалите се и изпразнени от съдържание стари ценности, които вече са твърде ефимерни, за да бъдат уловени, а - дори и това да бъде постигнато - биха били твърде вредни с оглед на развитието на обществото. Тази "unrootedness" (не ми е известен преводът на този неофройдистки термин на български) се проявява в особено остра форма при "изгубените" поколения - фронтоваците от Първата световна война, жертвите на нацизма и сталинизма, репресираните след събитията в Унгария и Чехия през 50-те и 60-те, посткомунистическото поколение...

Аз лично съм оптимист - да, никога не е имало повече заплахи за съхраняването на съвременната цивилизация или за благосъстоянието на отделния индивид, но никога не е имало и повече възможности за нея/него. Трябва ни само един философ с чук в ръка, който обаче не е дошъл да руши, а да гради.
Humanism is death disguised as life.
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Варненец написа: Etiainen-ти също не си прав-в която и да е държава -нещата са подобни-в Австралия идиоти влизат в училища въоражени и убиват наред....В Сащ също...В Австрия мисля беше-онзи дядка дето 20 и отгоре години държал в плен дъщеря си и я изнасилвал......Светът се срина не само България.....
*ПравА
1) Не съм казала, че България има висока престъпност спрямо другите държави, просто се съмнявам в малките градове да 'отсъства' престъпност, а ние тука в София да се колим всеки ден едва ли не...
2) Когато някой ти каже, че не иска вече да се заяжда, ти тълкуваш това като заяждане? Разбирам да имаше велика ирония, но ти изглежда не си във всеобщото носталгично настроение...
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”