Размисли и страсти с Lord
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
Re: Размисли и страсти с Lord
Не, просто се радвам как попита варненец за любимите му места в Бургас 
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Еми, има толкова народ от Бургас покрай него, няма как да не е ходил и да няма такива 
П.С. И не съм вложила никаква ирония, не ме изяждайте
Тия междуградски вражди винаги са ми били мн глупави.
П.С. И не съм вложила никаква ирония, не ме изяждайте

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
1. Колко често се заричаш и колко пъти отричаш?
2. Открил ли си целта на живота си? Онова нещо, което вярваш, че е необходимо да постигнеш, за да можеш да кажеш, че животът ти наистина е имал смисъл?
3. Коя е страстта ти?
4. Когато гледаш ситуационни комедии, обикновено се смееш безгрижно на неудобните за героите случки или си по-склонен да влизаш в тяхното положение и самият ти да се чувстваш неудобно (макар и на подсъзнателно ниво)?
5. Кое никога няма да ти омръзне, дори ако се повтаря във всяка минута от всеки ден до края на живота ти?
6. Какво те смущава?
7. А какво те отпуска?
8. Какво те забавлява?
9. Кое в близките ти те кара да ги обичаш?
2. Открил ли си целта на живота си? Онова нещо, което вярваш, че е необходимо да постигнеш, за да можеш да кажеш, че животът ти наистина е имал смисъл?
3. Коя е страстта ти?
4. Когато гледаш ситуационни комедии, обикновено се смееш безгрижно на неудобните за героите случки или си по-склонен да влизаш в тяхното положение и самият ти да се чувстваш неудобно (макар и на подсъзнателно ниво)?
5. Кое никога няма да ти омръзне, дори ако се повтаря във всяка минута от всеки ден до края на живота ти?
6. Какво те смущава?
7. А какво те отпуска?
8. Какво те забавлява?
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Айде са да обясниш що си постнал Конституцията на Унгария
?
Превод:
Глава - ОБЩИ РАЗПОРЕДБИ
1. § Унгария: република.
2. § (1) на Република независима и демократична държава.
(2) В Република Унгария, цялата власт на народа, избрани представители на népszuverenitást от упражнения, както и директно.
(3) Никой не може във всяка дейност, насочена към придобиване или упражняване на властта, насилието, както и изключителната притежание. Тези усилия са законен начин, и всеки има право да действа в съответствие с изискванията.
2 / A § (1) Република Унгария в Европейския съюз държавите-членки на участието в международни договори, въз основа на - на Европейския съюз или на Европейските общности (наричана по-нататък "Европейски съюз) да упражнява правата, произтичащи от учредителните договори, както и степента, необходима за изпълнение на задълженията им - някои от правомощията, произтичащи от Конституцията други държави-членки на упражняване на тези правомощия могат самостоятелно от институциите на Европейския съюз, както добре.
(2) до (1) в съответствие с международните договори и да се засили публикуването на две трети от гласовете на членовете на Парламента се изисква.
3. § (1) на Унгарската република, страните по конституция и конституционни закони, като същевременно се зачитат свободно без да се развиват и работят.
(3) Страните не упражняват публична власт. Съответно, не единствена партия irányíthat всеки публичен орган. Страните и обществения ред, право на разделяне на офиси, обществени органи, които страната не притежава всеки служител или член.
4. § синдикати и други организации да защитават и да представляват работниците, членове на кооперацията и бизнес интереси.
Превод:
Глава - ОБЩИ РАЗПОРЕДБИ
1. § Унгария: република.
2. § (1) на Република независима и демократична държава.
(2) В Република Унгария, цялата власт на народа, избрани представители на népszuverenitást от упражнения, както и директно.
(3) Никой не може във всяка дейност, насочена към придобиване или упражняване на властта, насилието, както и изключителната притежание. Тези усилия са законен начин, и всеки има право да действа в съответствие с изискванията.
2 / A § (1) Република Унгария в Европейския съюз държавите-членки на участието в международни договори, въз основа на - на Европейския съюз или на Европейските общности (наричана по-нататък "Европейски съюз) да упражнява правата, произтичащи от учредителните договори, както и степента, необходима за изпълнение на задълженията им - някои от правомощията, произтичащи от Конституцията други държави-членки на упражняване на тези правомощия могат самостоятелно от институциите на Европейския съюз, както добре.
(2) до (1) в съответствие с международните договори и да се засили публикуването на две трети от гласовете на членовете на Парламента се изисква.
3. § (1) на Унгарската република, страните по конституция и конституционни закони, като същевременно се зачитат свободно без да се развиват и работят.
(3) Страните не упражняват публична власт. Съответно, не единствена партия irányíthat всеки публичен орган. Страните и обществения ред, право на разделяне на офиси, обществени органи, които страната не притежава всеки служител или член.
4. § синдикати и други организации да защитават и да представляват работниците, членове на кооперацията и бизнес интереси.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Ахаха, а аз реших, че е нещо на норвежки
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
Тц. Чийтва на унгарски.Мила написа:Ахаха, а аз реших, че е нещо на норвежки
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Еми, правист, какво очакваш... 
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
Ахахахахаах, това с конституцията на Унгария разцепи. Евала
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Егеш-мегеш?
Коя междуградска вражда от тези те кефи най-много? Варна срещу Бургас, Сливен срещу Ямбол или Враца срещу Монтана?
Ако беше агент на ДС, в кое управление щеше да работиш?
Вчера защо си се върнал у Киро, вместо да учиш?
Милко Калайджиев или Тони Стораро?
Кой е Фори Светулката?
Коя е следващата книга(художествена литература), която ще прочетеш?
Коя междуградска вражда от тези те кефи най-много? Варна срещу Бургас, Сливен срещу Ямбол или Враца срещу Монтана?
Кой е Фори Светулката?
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- Lord
- Легендарен флуудър
- Курс: втори
На Киро описванките: той е White and nerdy, Кристо е Ghandi 2 (което не е точно песен, ама му отива), а форумът като цяло е Amish paradise, защото всички сме смирени и благочестиви.
), които подриват основите на мирното форумно общество с про-левистката си пропаганда.
Примерно.
1. Любим въпрос: Кога и за какво последно се почувства горд от себе си?
Снощи, когато водих днд сесия, познавайки игровата система съвсем бегло.
2. "Няма вечни приятели, има вечни интереси" - свободно разсъждение върху твърдението?
Ще започна с уточнението, че няма вечни интереси и за да е точна, тая максима би трябвало да гласи нещо от рода на "Приятелствата са краткосрочни, а интересите - дългосрочни", но така едва ли би звучала толкова крилато. В контекста, в който е казана - политиката, и по-точно външната такава, - е напълно и безусловно вярна, имайки предвид, че в тази сфера приятелствата по принцип се създават, за да обслужват интереси. Виж, в личните отношения (би трябвало да) е обратното - приятелствата се създават независимо или въпреки интереса, а смисълът им, наред с другите неща (близост, съвместимост...), е да се запазват, дори когато приятелите нямат никакъв интерес от тях. Хората за това са казали "Приятел в нужда се познава". Отвратително вярно е.
3. Какъв надпис би си носил върху тениска?
4. Последното нещо, за което си каза, че не си струва?
Че не си струва да купувам нито телефон най-новнов модел, при положение че тези машинки служат за говорене, нито възможно най-мощния компютър, защото никога няма да му оползотворя капацитета, нито яка кола, защото така или иначе ходя предимно пеша и с влак. Тресе ме хипария. Определено.
5. Първите ти впечатления от форума в сравнение с натрупаните до момента такива?
Съвсем първото ми впечатление, когато започнах да ходя на срещи беше за сплотена група близки приятели, но сега зная, че то не беше съвсем вярно.
Във форума има приятелства, но не са толкова масови, колкото си представях. А съвсем първото ми впечатление, когато се регнах, беше за неконрулируем хаос. После започнах да се регвам и на други места и видях, че сме един от сравнително добре поддържаните форуми с доста смислена информация в него.
6. Каква роля обикновено изпълняваш в екип - лидер, вдъхновител, крикик, съвестен изпълнител...? Не се ограничавай от каквито и да е термини, опиши я
Действен съм. Давам идеи, върша работа (по-често), карам други хора да вършат (по-рядко), разяснявам разни неща, ако виждам, че зная повече по даден въпрос (доста обичам да обяснявам)... Обикновено гледам да се върши работа и нещата да стават ефективно, та често се захващам с това, което другите не могат или не искат да правят, а не с това, което ми е най на сърце.
7. Няколко книги, които са те развълнували като дете?
Като по-голямо дете (до 5и клас) много ме вълнуваха разните приключенски книги. Особено ясно си спомням, че Граф Монте Кристо (без малко да напиша Христо
) я четох около месец и като свърши ми липстваше така, както на човек би му липствал приятел. Като по-малък Циндил-пиндил и Джаста-праста ми подейства мноого възпитателно.
8. Случва ли се да плачеш? В какви ситуации?
Случва се. На погребения и при необратими раздели с важни за мен неща.
9. Три любими места в София? И още толкова в Бургас?
Градинката пред Народния театър, Ректората, по-специално библиотеката на юф (въпреки че там ходя прекалено често и вече не го оценявам така както в началото) и Борисовата. В Бургас - Кея, улицата на която е общината и мезонетчето на брат'чедките ми. Уоу, чак сега осъзнах, че "братовчед" идва от "братово чедо"
10. Когато ти се иска да останеш сам със себе си, къде предпочиташ да бъдеш - вкъщи; някъде сред природата; обикаляйки улиците или...?
Сред природата или по улиците, важното е да вървя. Вкъщи, в София или във Варна, е невъзможно, защото отвсякъде ме дебнат родители, сестри, племеници, домашни животни или съквартиранти.
Благодаря
И аз. Въпросите ти бяха много хубави и ме накараха да се замисля
Тежко бе падението на Алекс след първата форумна война - баннат и охулен той трябваше да преживее следващите години в следвоенно възстановяване, заплащайки огромни репарации на страните-победилки - Матусал, Пора е приятел и Smiking Mirror - както и да се справи с дълбоката следвоенна депресия, обезценила националното му самочувствие. Скоро обаче той официално възстанови положението си сред форумците, като се регна отново. За пореден път събираше сила, за да се изправи срещу отколешните си врагове, а и успя да привлече на своя страна някои силни съюзници като блек лейди, мила и Кристо (по-късно предадени от съюзника си и минали на страната на добрите). Скоро избухна втората форумна война, по-кървава и жестока от всякога, в която освен старите пушки се отличиха роджъртайлър, блъд каунтес и камел. Леви отново бе баннат, а благодарене на планa "димо" форумът се възстанови бързо от следвоенната разруха, а форумците започнаха да работят в дух на разбирателство, за да избегнат повторно унищожително регване на леви. Сред форумците обаче са се появили някои нео-левисти (например ЛордSmoking Mirror написа: напиши епизода с А.Леви. Моля те.
Примерно.
Здрасти!^PrincessA^ написа:Здрасти и от мен![]()
1. Любим въпрос: Кога и за какво последно се почувства горд от себе си?
Снощи, когато водих днд сесия, познавайки игровата система съвсем бегло.
2. "Няма вечни приятели, има вечни интереси" - свободно разсъждение върху твърдението?
Ще започна с уточнението, че няма вечни интереси и за да е точна, тая максима би трябвало да гласи нещо от рода на "Приятелствата са краткосрочни, а интересите - дългосрочни", но така едва ли би звучала толкова крилато. В контекста, в който е казана - политиката, и по-точно външната такава, - е напълно и безусловно вярна, имайки предвид, че в тази сфера приятелствата по принцип се създават, за да обслужват интереси. Виж, в личните отношения (би трябвало да) е обратното - приятелствата се създават независимо или въпреки интереса, а смисълът им, наред с другите неща (близост, съвместимост...), е да се запазват, дори когато приятелите нямат никакъв интерес от тях. Хората за това са казали "Приятел в нужда се познава". Отвратително вярно е.
3. Какъв надпис би си носил върху тениска?
4. Последното нещо, за което си каза, че не си струва?
Че не си струва да купувам нито телефон най-новнов модел, при положение че тези машинки служат за говорене, нито възможно най-мощния компютър, защото никога няма да му оползотворя капацитета, нито яка кола, защото така или иначе ходя предимно пеша и с влак. Тресе ме хипария. Определено.
5. Първите ти впечатления от форума в сравнение с натрупаните до момента такива?
Съвсем първото ми впечатление, когато започнах да ходя на срещи беше за сплотена група близки приятели, но сега зная, че то не беше съвсем вярно.
6. Каква роля обикновено изпълняваш в екип - лидер, вдъхновител, крикик, съвестен изпълнител...? Не се ограничавай от каквито и да е термини, опиши я
Действен съм. Давам идеи, върша работа (по-често), карам други хора да вършат (по-рядко), разяснявам разни неща, ако виждам, че зная повече по даден въпрос (доста обичам да обяснявам)... Обикновено гледам да се върши работа и нещата да стават ефективно, та често се захващам с това, което другите не могат или не искат да правят, а не с това, което ми е най на сърце.
7. Няколко книги, които са те развълнували като дете?
Като по-голямо дете (до 5и клас) много ме вълнуваха разните приключенски книги. Особено ясно си спомням, че Граф Монте Кристо (без малко да напиша Христо
8. Случва ли се да плачеш? В какви ситуации?
Случва се. На погребения и при необратими раздели с важни за мен неща.
9. Три любими места в София? И още толкова в Бургас?
Градинката пред Народния театър, Ректората, по-специално библиотеката на юф (въпреки че там ходя прекалено често и вече не го оценявам така както в началото) и Борисовата. В Бургас - Кея, улицата на която е общината и мезонетчето на брат'чедките ми. Уоу, чак сега осъзнах, че "братовчед" идва от "братово чедо"
10. Когато ти се иска да останеш сам със себе си, къде предпочиташ да бъдеш - вкъщи; някъде сред природата; обикаляйки улиците или...?
Сред природата или по улиците, важното е да вървя. Вкъщи, в София или във Варна, е невъзможно, защото отвсякъде ме дебнат родители, сестри, племеници, домашни животни или съквартиранти.
Благодаря
И аз. Въпросите ти бяха много хубави и ме накараха да се замисля
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
- Lord
- Легендарен флуудър
1. Колко често се заричаш и колко пъти отричаш?
Заричам се, когато виждам, че е необходимо да променя нещо и отричам, когато необходимостта е отпаднала. Един вид, заричането е средство, което изоставям, когато вече не ми служи.
Не съм, търся. Може би да намеря е смисълът на живота ми?
3. Коя е страстта ти?
Харесвам момичетата. И да говоря с непознати. Особено симпатизирам на Приятелите.
Обикновено съпреживявам, ако главният герой не е Ал Бънди.
Дишането. И го предпочитам по-често от веднъж в минута.
Изобщо, всичко, което не е жизнено необходимо, ще ми омръзне все някога.
6. Какво те смущава?
Това, че понякога срещам хора, които не ме разбират и които не разбирам.
7. А какво те отпуска?
Доброто познаване и разбиране на хората, с които общувам. Колкото по-малко познавам някого, толкова по-скован съм спрямо него.
8. Какво те забавлява?
Тези дни - Туин Пийкс. Вчера и днес - простеенето с авьерите. По принцип - нямам някакви критерии, но мога да изброя неща, които обикновено ме забавляват: всякакво изкуство, включително да го създавам, приятелите, игрите, разговорите, наглите тъпаци (особено, когато ги гавря, без да се усетят), иронията, интригите, когато ги наблюдавам отстрани, науката, когато я разбирам...
Това, че са ми близки и че аз съм им близък.
Заричам се, когато виждам, че е необходимо да променя нещо и отричам, когато необходимостта е отпаднала. Един вид, заричането е средство, което изоставям, когато вече не ми служи.
Не съм, търся. Може би да намеря е смисълът на живота ми?
3. Коя е страстта ти?
Харесвам момичетата. И да говоря с непознати. Особено симпатизирам на Приятелите.
Обикновено съпреживявам, ако главният герой не е Ал Бънди.
Дишането. И го предпочитам по-често от веднъж в минута.
6. Какво те смущава?
Това, че понякога срещам хора, които не ме разбират и които не разбирам.
7. А какво те отпуска?
Доброто познаване и разбиране на хората, с които общувам. Колкото по-малко познавам някого, толкова по-скован съм спрямо него.
8. Какво те забавлява?
Тези дни - Туин Пийкс. Вчера и днес - простеенето с авьерите. По принцип - нямам някакви критерии, но мога да изброя неща, които обикновено ме забавляват: всякакво изкуство, включително да го създавам, приятелите, игрите, разговорите, наглите тъпаци (особено, когато ги гавря, без да се усетят), иронията, интригите, когато ги наблюдавам отстрани, науката, когато я разбирам...
Това, че са ми близки и че аз съм им близък.
Последно промяна от Lord на 05 Май 2009, 20:48, променено общо 1 път.
- Lord
- Легендарен флуудър
Защото бях отговарял на въпроса вече няколко пъти и исках да изразя себе си авангардно и по необичаен начин. Какво по-необичайно в България от унгарски нормативен акт...allshallperish написа:Айде са да обясниш що си постнал Конституцията на Унгария?
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Благодаря за отговорите! =)
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

- Lord
- Легендарен флуудър
Егеш-мегеш?
Не си струва.
Сливен срещу Ямбол, а в световен мащаб - Брюксел срещу Страсбург.
Външна сигурност или нещо подобно. Да громя чуждите шпиони.
Имах пъклени намерения.
Милко е най-мустакатия!
Кой е Фори Светулката?
Разколник, ако не се лъжа.
Книга за джунглата
Не си струва.
Сливен срещу Ямбол, а в световен мащаб - Брюксел срещу Страсбург.
Външна сигурност или нещо подобно. Да громя чуждите шпиони.
Имах пъклени намерения.
Милко е най-мустакатия!
Кой е Фори Светулката?
Разколник, ако не се лъжа.
Книга за джунглата
- Lord
- Легендарен флуудър
А аз благодаря за въпросите. Харесаха ми.MidwinterSun написа:Благодаря за отговорите! =)