Ако не ти е гадно, кажи какво ти се падна? На мен ми се падна същата балада на Вийон като миналата година, когато ме скъсаха. Направо лошо ми стана
Френска филология
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Ще се справиш , разбира се!
Ако не ти е гадно, кажи какво ти се падна? На мен ми се падна същата балада на Вийон като миналата година, когато ме скъсаха. Направо лошо ми стана
И пак не ми хареса анализа
Аз миналата година пропуснах поправката, защото сватбата ми беше след една седмица и хич...не ми беше до средновековна литература 
- PrincessSuperstar
- Драскач
Ами падна ми се анализ от Les fabliaux на Bourgeoise d"Orleans, а теоретичният въпрос беше за Chanson de Roland. Но аз не се бях подготвила като хората, няма какво да си кривя душата:) А ти с Вийон щом си се справила... Аз него не съм го готвила, много ми се стори труденCrematory написа:Ще се справиш , разбира се!
Ако не ти е гадно, кажи какво ти се падна? На мен ми се падна същата балада на Вийон като миналата година, когато ме скъсаха. Направо лошо ми станаИ пак не ми хареса анализа
Аз миналата година пропуснах поправката, защото сватбата ми беше след една седмица и хич...не ми беше до средновековна литература
А иначе малко се постреснах като видях как от всички хора, които са били късани до сега, някои и по няколко пъти..., не пусна никого. Едно момиче примерно го скъса за 3ти или 4ти път...
Странна работа:)
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Уууу, те тези трябва да са от онези, които се явяват на Старофренска литература по стария конспект, когато е било само един изпит.Той е по-зорен - имат 15 произведения и 12 въпроса, хич не виждам как си подготвя това нещо
Така че, струва ми се, че ние минаваме малко по през капките...Иначе миналата година и аз хич не бях подготвена на първия изпит
А тия фаблиота и досега не съм ги прочела 
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Какви тухли, какви пет лева???Кой ви предава - Ирен? Ние като бяхме, тя ни караше да четем Поетиката на Аристотел и някакви глави от Платон.Имаше и някакви статии, ама аз не ги бях чела. Учих уж от лекции, а накрая от дар слово и богато въображение - 3, защото и идея си нямах за какво иде реч в тоя въпрос.Каза ми нещо от рода на "Колега, виждам,че сте много интелигентно момиче с богато въображение.Три стига ли?"
Не си спомням,честно казано, да е имало някой скъсан от нашите...Но имаше такива, които не се явиха и го оставиха за септември.Изпитваше ни Ирен и асистентката и, която не знам как се казва, защото ходих само на едно упражнение...
- PrincessSuperstar
- Драскач
Хм, аз по УЛТ не съм чела почти никаква критика, а имам 6... Просто, хванах лекциите и учебника на Тери Игълтън и ги научих тях, основно лекциите. Тя на изпита абсолютно никого не е питала какви допълнителни книги е чел... А ако сте при асистента, Тодор... не му помня фамилията, на изпита задължително сядай той да те изпитва;) А дори и при Александрова да седнеш, няма страшно, тя е много готина.
И като цяло това, за мен поне, беше един от готините предмети.
Иначе не мога да кажа, че тази година са по-трудни нещата, просто не са ми толкова интересни. Тая историческа граматика...
А литературата не знам защо нещо не ме изкефи, сигурно от старофренския
Морфосинтаскиса оставям без коментар
Crematory а в 3ти курс как е? Разправят, че бил най-трудния от следването
И като цяло това, за мен поне, беше един от готините предмети.
Иначе не мога да кажа, че тази година са по-трудни нещата, просто не са ми толкова интересни. Тая историческа граматика...
Crematory а в 3ти курс как е? Разправят, че бил най-трудния от следването
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Преди е бил най-трудният, защото тогава са им излизали и историческата , и морфосинтаксиса, и старофренската литература на една сесия! Сега обаче не е такъв зор.Поне първият семестър.Не са трудни предметите и лесно си се учат, освен класицизма,деPrincessSuperstar написа: Crematory а в 3ти курс как е? Разправят, че бил най-трудния от следването
- PrincessSuperstar
- Драскач
Е то на нас тези трите сега си ни бяха в една сесияCrematory написа:Преди е бил най-трудният, защото тогава са им излизали и историческата , и морфосинтаксиса, и старофренската литература на една сесия!PrincessSuperstar написа: Crematory а в 3ти курс как е? Разправят, че бил най-трудния от следването
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Да де, само че на тях старофренската е била средновековие,ренесанс и класицизъм наведнъж, както и двата морфосинтаксиса наведнъж. Морфосинтаксисът при Албена е просто песен (не, че не ме скъса, ама аз тогава ни на лекции, ни на упражнения бях стъпила), при Ботева втората част е един малък ужас
Иначе самата Ботева е готина, обаче къса 
- PrincessSuperstar
- Драскач
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
На нас Чаушев сега ни води лексикологията.Симпатичен чичко.Никого не скъса.Една колежка пред мен беше буквално за двойка, но той все пак и писа 3. Така че предполагам, лесно ще минете.Ама сигурно ще ви накара да четете Traite de Morphosyntaxe, нали той го е писал
Нас ни накара - те първите 40 страници са за лексикологията. А Цанева - леле...Два пъти съм била при нея (на нас ни беше по конструктивна) и са ми достатъчни да установя,че не мога да се дишам с нея под никакъв параграф!
- PrincessSuperstar
- Драскач
И на нас ни е по конструктивна, още 1 семестър как ще издържаPrincessSuperstar написа:И аз съм го установила за себе сиCrematory написа:А Цанева - леле...Два пъти съм била при нея (на нас ни беше по конструктивна) и са ми достатъчни да установя,че не мога да се дишам с нея под никакъв параграф!То и на нас тя ни беше по конструктивна... Ноу комент
А странното е, че сега граматиката не ни е при ласкаров, а при П.Лазаров? Нещо да кажете за него? Преподавал ли ви е? Как е при него?
"Богат е не този, който има най-много, а този, който се нуждае от най-малко"