Парламентарни избори 2009 г.

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор

За кого ще гласувате на предстоящите парламентарни избори?

ГЕРБ
19
27%
АТАКА
9
13%
РЗС
0
Няма гласували
Синята коалиция
19
27%
НДСВ
6
8%
БСП
7
10%
ДПС
1
1%
Зелените
6
8%
Други
4
6%

Общо гласове: 71

Аватар
FMI
Плиний Стари
Специалност: Приложна математика
Курс: първи

Re: Парламентарни избори 2009 г.

Мнение от FMI »

Tommy написа:
FMI написа:Не съм казал това, казах че Костов беше най нагъл!
Затова държавата беше пред фалит, когато той дойде с ОДС на власт и я остави без инфлация, с почти четворни увеличения на доходите. :)
Държавата беше пред фалит когато той дойде, за това не споря. Но именно при него тя фалира - ФАКТ, който ти всячески се чудиш как да заобиколиш! А какво са те излъгали после е друга тема, нали фалита не е бил на твой гръб! Те много пирамиди така фалираха и за нула време после се пръкнаха нови с най добрите оферти, та така и нашата държава буквално си фалира и после уж стартира от ново и ни вдигна заплатите по 4, само дето преди това ни свали спестяванията по 1000...

На мутрите намали дълговете по 1000, за наша сметка, всъщност по този начин Костов създаде мутрите!

П.П. И няма да спра да повтарям че единствените дрехи които той трябва да носи до края на живота са раираните! И ако всички които са съгласни с мен хвърлим само по един камък по неговата къща, със сигурност ще го погребем жив, че и за другите му имоти ще останат доволно камъни!
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Ха-ха. Само дето вече ми поомръзна да се опитвам да ти обяснявам очевидни неща. Ти пропускаш факти и изграждаш тези върху предположения. И най-важната поправка, без да се впускам в излишните подеробности - при него държавата не фалира - как иначе ще наречеш спасяването на държавните предприятия, житницата и резерва? И ако отново деноминацията ти била свалила спестяванията с 1000, за стотен път ще ти повторя, че с толкова е смъкнала и цените, тоест левът си остава със същата стойност в България. А мутрите бяха създадени още много преди той да е въобще в политиката и единствените, от които те, БСП и ДПС имат страх са сините.
Не, че се надявам нещо да ти влезе в главата, обаче ми става все по-смешно как може да повтаряш едни и същи несъществуващи обвинения, при всичките страници, които се изписаха и ти още не си схванал нищо.
Knights of the Cross
Markov
Танцуващия с клавиатури
Курс: завършил

Мнение от Markov »

С лявата патетика разговор не е възможен. Тя обича само удивителните знаци.
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Ха, наистина като се вгледа човек. :)
Knights of the Cross
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Tommy написа:...И най-важната поправка, без да се впускам в излишните подеробности - при него държавата не фалира - как иначе ще наречеш спасяването на държавните предприятия, житницата и резерва?...
Долна и нагла лъжа! Ако да продадеш за 1000 лева нещо което струва 1 000 000 000 е спасяване, то значи ги е спасил и ако го направиш за сметка на спестяванията на хората и това не е фалит на държавата, ми добре...

Но конкретно за житницата, че точно нея той я съсипа! А мутрите от кога ги има няма значение, защото той ги захрани най много, вместо да ги утрепе докато са още слаби, а сега вече ходи се справяй със супермени...

Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

FMI написа:Ако да продадеш за 1000 лева нещо което струва 1 000 000 000 е спасяване, то значи ги е спасил и ако го направиш за сметка на спестяванията на хората и това не е фалит на държавата, ми добре...
Елементарна сметка - смъкваме три, а не шест нули, което не пречи драстично на уравновесяването на цените.
FMI написа: А мутрите от кога ги има няма значение, защото той ги захрани най много, вместо да ги утрепе докато са още слаби, а сега вече ходи се справяй със супермени...
До предишния ти пост имаше значение, сега, когато не са създадени по негово време - няма.
Второ - твърдението ти, че ги захранва, го доказваш много убедително. :)
Knights of the Cross
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Явно за теб сметката не е чак толкова елементарна :)

Продаваме си предприятийце за милионче, после махаме 3 нулички и мутричката която е теглила само милионче от банката, връща хилядарка. Ама тази хилядарка идва от милярдчето за което е продала предприятийцето, което въобще не пречи на уравновесяването на цените и въобще не ебава икономиката, ама по никакъв начин и пак питам, на чий гръб се случи това? На наш, за сметка на нашите спестявания и тези на родителите ни!

Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

И Костов е крал...и костов е захранвал мутрите...както абсолютно всички други...
Той го е правил най-малко може би...
...Костов беше най-успешния премиер...но не направи много по-важната стъпка след мандата си....
Поради особеностите на българския избирател...е НЕВЪЗМОЖНО някой да повтори мандат...тогава е редно да си произведеш заместник и продължител...е те това Костов не направи...комунистите след 8 години извън властта го направиха...и спечелиха...
Това беше проблема на дясното...че не произвеждаше заместници...продължители...новото поколение политици...това беше проблема до ГЕРБ...те тласнаха да го направят и СДС...както и да се създадат редица нови...интересни и не толкоз интересни формирования...в което няма нищо лошо...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

FMI написа:Явно за теб сметката не е чак толкова елементарна :)

Продаваме си предприятийце за милионче, после махаме 3 нулички и мутричката която е теглила само милионче от банката, връща хилядарка. Ама тази хилядарка идва от милярдчето за което е продала предприятийцето, което въобще не пречи на уравновесяването на цените и въобще не ебава икономиката, ама по никакъв начин и пак питам, на чий гръб се случи това? На наш, за сметка на нашите спестявания и тези на родителите ни!
Пак става въпрос за уравновесяване - теглиш 1 000 000 при един стандарт, връщаш 1000 при идентичен. :)
Като тук разбира се имаме предвид доста по-различни цифри, защото тогава 1 000 000 не беше огромно състояние.
Knights of the Cross
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Tommy написа:
FMI написа:Явно за теб сметката не е чак толкова елементарна :)

Пак става въпрос за уравновесяване - теглиш 1 000 000 при един стандарт, връщаш 1000 при идентичен. :)
Като тук разбира се имаме предвид доста по-различни цифри, защото тогава 1 000 000 не беше огромно състояние.
Добре сега, нарочно ли се правиш на тъп или си малоумен? Или пък аз чак толкова не умея да се изразявам или цифрите и елементарната математика от първи клас ти представлява някакъв проблем. Как е възможно да не осъзнаваш какво казвам? На един и също език ли пишем въобще? Ще опитам пак, като за идиоти ще го обясня!

Няма значение какъв е бил стандарта, следкато с този милион си си купил предприятие, което после си продал много по скъпо, въпреки че си го ограбил до шушка докато е било в твоите ръце! И няма съд за това, защо?

П.П. И за да съм сигурен че си ме разбрал, повтарям пак. Някой ти дава 1 000 000 и ти си копуваш нещо с него, след няколко месеца с една малка част от заграбеното от това нещо ти връщаш само 1 000 и вече нищо не дължиш, но все още имаш това нещо и въпреки това което си му причинил, пак го продаваш за 100 000 000, но не защото си добър бизнесмен, а защото то ако не си го насрал струва най малко 1 000 000 000, но и така става за пране на пари и затова се взима като топъл хялб. Е добре де не може ли направо да се шитне за тези пари? Разбира се че не, защото тогава ще отидат по предназначение, а не в мутренския джоб и Костов няма да си прибере комисионната, без да има никаква опастност после да го уличат в нещо... И това ти наричаш спасяване на едно предприятие? Аз го наричам разграбване, а да не говорим какво се случва с работещите там...

Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Кое от фалиращите тогава български предприятия струва толкова? Преди да ми отговориш вземи предвид факта, че продадеш ли едно предприятие за $1, купувачът ти го взима за $100 001, защото поема всичките му задължения.
Колкото до безработицата - тя беше факт, докато се създадат новите работни места, никой не го е отричал. Въпросът е, че след като се осигуриха нови, се появи един лаком цар, обграден с юпита, който, в коалиция с ДПС и с червени министри опропасти много мповече неща, отколкото си мислиш и придаваш като вина на ОДС.
Knights of the Cross
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Никога не съм отричал вината нито на тези преди, нито на тези след него! Както знаеш не заставам зад никой от тези крадци! А специално за царя с тогавашната ми приятелка се карахме доста по въпроса, че се опитваше да ме накара да гласувам точно за него, а мен ми се повдигаше и от него и от свитата му! Вземи например Милен Велчев ли се казваше този недорасъл боклук с кръговете под очите - само те са ти достатъчен повод да не гласуваш за него. Супер гнусна мутра, само като я видя и ми се повдига. То е ясно че този ще ни преебе, не разбирам хората защо са толкова слепи! Но имаше ли за кой да гласувам, нямаше!

Понеже говорихме вече за житници и мелници и т.н. Софийската мелница винаги е била и все още е най голямата на балканите. Тя никога не е била на загуба! Защо я продадоха? И то на безценица, като всичко останало... Като е толкова велик икономист Костов, не можа ли поне да ги продаде изгодно? Всъщност аз нямам никаква представа дали е кадърен в това, но вие казвате че е, което е още по страшно и всъщност вие сами го осъждате! Защото ако просто е бил некадърен, не че това трябва да го оправдае, но някакси е смегчаващо вината обстоятелство... Но щом е бил кадърен, какато казвате, значи го е направил нарочно, за лична облага, а това може да означава само и единствено доживотен затвор за него.

За житницата - не знам ти на какво викаш житница, но резерва ни беше точно в силузите на тази мелница, които бяха източени още от първите приватизатори, с които те си построиха няколко хотела по морето и ги обзаведоха на ишлеме... Аз още като беше държавна работех в един склад за хранителни стоки на едро близо до сточна гара и често взимахме от там брашно и имаш личен поглед над работниците и въобще средата и т.н. А точно като я продадоха станах хамалин на свободна практика там и по късно ни наеха към самата мелница. А ето и малко по подробна информация за тези крадци, единия от тях съвсем случайно е съученик на Костов! http://www.capital.bg/show.php?storyid=228893

Като не остана за крадене я шитнаха на Гърците... По точно на марионетка на атонските монаси, който им переше парите... От което сам се сещаш кой страда най много, а именно работниците... Защото изкуствено го водят на загуба... Но помеждодругото, построиха нова административна сграда изгониха старите и кадърни служители и събраха някакъв компот от сливи, които не бяха много кадърни но за сметка на това идваха почти голи на работа и шефовете си ги сменяха редовно, като им омръзнат или ако не им пуснат... Старата сграда на администрацията се надстрои и се превърна в жилищен блок, както и тази на борсата, дори май сега има нещо като детска градина в едната. Та домъкнаха тук всякаква гръдцка паплач и им подариха и жилища и всичко, поне към свойте са коректни, но към нас се държат като роби... А не като наще боклуци, дето от свойте си смучат... В момента административния директор е един насраняк, който не знам защо но винаги смърди на лайна и е този който съсипа кока-кола преди това, но там е бил изгонен буквално от работниците, под заплаха че до една седмица ако не напусне България няма повече да види семейството си и това е факт! Така трябва да се действа! Но гърците явно вече са си изпрали всичките пари, защото скоро го дадоха на някакви австрийци, да видим те какво ще го правят...

П.П. И искам да ти подчертая именно това, че защото Костов е най успешния премиер до сега, ти ядеш лайна, не хляб... Гласувай пак за него и да ти е сладко!

Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

FMI написа:Софийската мелница винаги е била и все още е най голямата на балканите. Тя никога не е била на загуба! Защо я продадоха? И то на безценица, като всичко останало...
Тя е била голяма, което не значи, че не е била на загуба от разточителния социалистически бюджет и дългото трупане на заеми. На безценица - не знам каква е била цената, но което е било продадено на базценица е било поради спешната нужда от пари в държавата и големите заеми.
FMI написа:За житницата - не знам ти на какво викаш житница, но резерва ни беше точно в силузите на тази мелница, които бяха източени още от първите приватизатори, с които те си построиха няколко хотела по морето и ги обзаведоха на ишлеме...
Не знам откъде ти идва информацията, но моят спомен беше, че той завари един забележително опразнен резерв, който беше предизвикал инфлацията на хляба.
Knights of the Cross
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Работил съм там, работил съм и с техни клиенти и прди и след това много добре знам как стоят нещата. Дадох ти и линкове. Той я продаде с пълни силузи, които са много по големи от резерва, а още докато беше на власт наще наглеци източиха всичко, дори резерва, а вече той после както им е замазвал лайнарщините, това не знам... Както се казва, като бъркаш в кацата с меда, ти стига да си оближеш пръстите после, ама не - те са алчни и затова после толкова смърди...

Мелницата никога не е имала дългове и никога не е била на загуба, провери го ако не ми вярваш!

Да имало е спешна нужда, искал е нов джип?

Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Ами не, обаче ако си прав дай ми логично обяснение защо именно при него цената на хляба спря да се качва, а докато комунистите държат пълна житница имаме инфлация. Искам да кажа - не съм работил там, обаче като съпоставя твоето твърдение с факта не излиза.
Knights of the Cross
Публикувай отговор

Обратно към “България”