Литература и история - подготовка
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- xRainx
- Стенограф
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
Re: Литература и история - подготовка
Уви, тъй е работата. Аз бях скептичен към историята отначало и много харесвах литературата, ама като разбрах за какво става дума...по-добре е да следваш рамките на нещо, което трябва да си е така като документация и факти - историята, отколкото да го правиш с нещо, което е изкуство..
The storm is coming...

...let the Lord of Chaos reign.

Преди една седмица си казвах: "Ооо, само да мине историята. Нея изобщо не я знам и не се справям. На българския ще е по-добре." Сега вече съм готова да се явя на десет изпита по история, защото едва сега се усетих, че литературата иска много, много учене, което аз пренебрегвах. ох.
защо без текст, за бога!
защо без текст, за бога!
Take my ego for a ride,
- 'Cause there's nobody by my side.
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: трети
- Обратна връзка:
"Учене"
Май за този изпит това не е точното определение.
-
BLUSH
- Постоянно присъствие
хах да..зубрене е по-добре...този Валери Стафанов..той е навсякъде..за всеки ред в литературата е казал нещо
Щастието не бива да е крайната цел,а начин на живот
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Нещо сте се заблудили, че за да постигнете прилична оценка по литература, трябва да назубрите статиите на Валери Стефанов. Не е така.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
А кой е този Валери Стефанов... Я го не знам! 
Аз и да искам не мога да ги назубря темите.Но какво искат проверяващите? От мненията в този форум съм останал с впечатлението, че те оценяват как сме научили, ъ, назубрили техните мисли и разсъждения.
Аз и да искам не мога да ги назубря темите.Но какво искат проверяващите? От мненията в този форум съм останал с впечатлението, че те оценяват как сме научили, ъ, назубрили техните мисли и разсъждения.
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Проверяващите ценят убедително аргументираното мнение, високата езикова и литературна култура, успешното усвояване на литературнокритическата терминология, прецизния изказ. Всички си мислят, че собственото мнение не се зачитало. Напротив, зачита се, но само ако е аргументирано, а не представлява жалък опит за оригиналност без покритие откъм литературни познания.machiavelli написа: От мненията в този форум съм останал с впечатлението, че те оценяват как сме научили, ъ, назубрили техните мисли и разсъждения.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
-
BLUSH
- Постоянно присъствие
Scorpion просто се шегуваме..но няма как да не ми направи впечатление,че в учебника ми по литература имам подчертано за всяко произведение какво е казал:)
Щастието не бива да е крайната цел,а начин на живот
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Наборе! Дано това, което казваш е вярно. Надявам се да е вярно!! 
- xRainx
- Стенограф
- Специалност: Международни отношения
Ба, това е добре. Защото аз шашавите тези си ги защитавам в повечето случай...веднъж така бях писал някакво тотално рандъм мое си виждане и госпожата ми гледа, гледа и казва "Леле, как искам да те срежа тук, обаче пък си го обосновал от-до, хитряга". Хях.)
ама ще е слаба работа, с две седмици подготовка в четенето не очаквам много в крайна сметка.
ама ще е слаба работа, с две седмици подготовка в четенето не очаквам много в крайна сметка.
The storm is coming...

Еми учене е. Аз се притеснявам най-много от това, че просто ще забравя кой какво е писал. Специално в лириката, смесвам цитати, произведения и ми става пълен хаос в главата.
Просто трябва да познаваш произведенията много добре и да боравиш с текста, което на мен очевидно ще ми липсва. Аз на практика до ден днешен без текст не съм писала.
Просто трябва да познаваш произведенията много добре и да боравиш с текста, което на мен очевидно ще ми липсва. Аз на практика до ден днешен без текст не съм писала.
Take my ego for a ride,
- 'Cause there's nobody by my side.
-
kaloyand
- От дъжд на вятър
- Адрес в галерията на СУ: http://www.snimka.bg/?album;aid=154318
аз съм на абсолютно същото дереджеAmberglow написа:Преди една седмица си казвах: "Ооо, само да мине историята. Нея изобщо не я знам и не се справям. На българския ще е по-добре." Сега вече съм готова да се явя на десет изпита по история, защото едва сега се усетих, че литературата иска много, много учене, което аз пренебрегвах. ох.
защо без текст, за бога!
Право,3 курс,13гр
- Варненец
- Пишеща машина
- Специалност: журналистика
Най-тежкото е,че аз с еопитвам д азубря темите понеже съм забравил тотално кой какво е псиал и без текст-няма как д асъздам качествено разсъждение не ми се получава........Така,че поне да имам нещо на което да се опра,пък и да знам каква е логчиекстата последователност..
Успех на всички
Успех на всички
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
- iliyana_blg
- Да живей словото
- Специалност: Балканистика
Много ще се радвам, ако си прав, но честно казано се съмнявам. Моето мнение е, че именно статиите на Валери Стефанов са ключът към успеха, а аз някак си цяла година упорито ги избягвам и вчера цял ден съм чела само негови работи дано ми се набие поне някоя мисъл от неговите в главата.Scorpion написа:Нещо сте се заблудили, че за да постигнете прилична оценка по литература, трябва да назубрите статиите на Валери Стефанов. Не е така.
- Carmilla
- Пишете, о, братя
- Специалност: Журналистика
- Обратна връзка:
Според мен да се зубри по литература е....меко казано безумно. Самата подготовка изисква мисъл и познания, а не заучаване на готови теми или мнения на еди-кой-си литературен критик. Това, че не е позволено да се ползва текст при писане на такива обемни теми, несъмнено е недостатък, но съвсем не предполага "зубрене".. Не знам, може би мисля така, защото не приемам този изпит като нещо, което ТРЯБВА да направя, а като нещо, което ИСКАМ да направя, но все пак не мога да се съглася...
..Аз съм само прашинка в човешката лудост...и все пак добра прашинка...поне си следвам корените..