Журналисти 2009 ;)
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: Журналисти 2009 ;)
не знам колко от вас знаят, но промяна на оценката НЕ може да има, защото може да се плати на ръка на администраторите и да сменят темата... от една страна е доста добре това, НО ако при въвеждане на оценката ви в листите с резултатите се получи грешка по невнимание и по принцип имате 6 на работата, но са ви вписали 2ка, остава си 2ка поради причината, която ви казах 
- LadyPlaneCrash
- В началото бе словото
- Специалност: журналистика!!!!!!
- Курс: кандидат-студент
Направо се изумявам на какво са способни хората,когато става въпрос за изпити,кандидатстване и конкуренция! Според мен човек трябва да търси грешката първо в себе си,а после да обвинява останалите.darika написа:
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=90068
-Kъде търсиш отговорите?
-В тъмнината на дълбоката мисъл,в съзерцанието на простотата,в тишината...
-А къде ги намираш?
-Из прашните друмища на онова,което наричаме "пътят"....
Из "Нюанси"
-А къде ги намираш?
Из "Нюанси"
- Антоний
- Пишете, о, братя
- Специалност: Журналистика
Днес бях у факултето... В рецензията ми пишеше, че съм демонстрирал голяма социална рефлексия (
), но аргументацията ми е повърхностна и работата като цяло била писана на констативно ниво (
). Откъм граматика съм добре - на 2 места съм сложил ненужни запетаи и на едно място съм изпуснал...
Поръчах веднага една бутилка "Селект" за мен, а за Евдокия една голяма ракия и започнахме да се забавляваме. Мятахме салфетки, носни кърпички, тоалетна хартия на всеки чалга хит!
Здравейте, аз също съм не доволна от оценката си.Днес бях в СУ, видях си есето и единственото което пишеше беше: "Претенциозно мислене" ... и не знам кое по точно ми е претенцията...може би това, че защитавах човешките интереси, може би това, че писах за по-добрият ни живот, без боклуци ,може би че преобладаваше старанието ми за този наш бъдещ ЧИСТ живот.... ако е така другия път може би трябва да напиша "да се зарием до гушата с боклуци,дори да се завиваме с тях, да продължаваме да си живеем "смрадливо" (независимо каква е темата) ииии да чакаме някога някой случайно да се сети да ни оправи като народ...." Разочарована съм найстина... Освен това нямах никакви правописни грешки, само на едно място бях написала кратък член, а то е пълен...
Като не пожела да порасне,реши да се надуе ... :р
може би търсят нещо по-различно, а не научено от телевизията и вестниците...
може би искат да видят през нашите очи проблема и решението му....
може би трябва да имаш и късмет...
може би ... може би...
винаги има въпроси, които остават без отговор
може би искат да видят през нашите очи проблема и решението му....
може би трябва да имаш и късмет...
може би ... може би...
винаги има въпроси, които остават без отговор
- LadyPlaneCrash
- В началото бе словото
С друго свое решение правителството увеличи таксите за студентите и докторантите в държавните университети средно с 8.35%. Средното увеличение за редовно обучение е 42 лв., а задочниците ще плащат с 34 лв. повече. Най-много ще поскъпне образованието в академиите по изкуствата, където таксите ще скочат с 94 лв. за редовните студенти и 58 лв. за задочниците. Правителството увеличи и приема в държавните и частните университети за учебната 2009/2010. Тази есен те ще приемат с 5762 студенти повече спрямо миналата година. След правителственото заседание министърът на образованието Даниел Вълчев заяви, че малко над 80 хил. ще завършват средното си образование през лятото. Той прогнозира, че местата отново ще се запълнят само в най-атрактивните университети.
(из Решения на Министерския съвет в dnevnik.bg)
(из Решения на Министерския съвет в dnevnik.bg)
-Kъде търсиш отговорите?
-А къде ги намираш?
Из "Нюанси"
-А къде ги намираш?
Из "Нюанси"
-
LaPerla
- В началото бе словото
Добро утро,съфорумници
Поздравявам всички,които са се справили с предварителния изпит,а на тези,които не са-да не се притесняват ще успеят през юли
By the way аз съм момичето,което разбуни малките духчета с писмото си до "24 часа"...
Способна съм единствено да защитавам гражданските си права и да отстоявам истината.Потърсих първо проблема у себе си,но след като се запознах и с проверената си работа реших да дам гласност на случилото ми се,а не смирено да сведа поглед,защото не виждам основателна причина за това.Поздравявам те за изкараната оценка,но ако искаш да бъдеш журналист,а не конформист или поне да си една ярка личност,се опитвай да гледаш на всеки проблем от различен ъгъл-достатъчно са "конете с капаци" в нашата държава.
LadyPlaneCrash написа:Направо се изумявам на какво са способни хората,когато става въпрос за изпити,кандидатстване и конкуренция! Според мен човек трябва да търси грешката първо в себе си,а после да обвинява останалите.darika написа:
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=90068
Способна съм единствено да защитавам гражданските си права и да отстоявам истината.Потърсих първо проблема у себе си,но след като се запознах и с проверената си работа реших да дам гласност на случилото ми се,а не смирено да сведа поглед,защото не виждам основателна причина за това.Поздравявам те за изкараната оценка,но ако искаш да бъдеш журналист,а не конформист или поне да си една ярка личност,се опитвай да гледаш на всеки проблем от различен ъгъл-достатъчно са "конете с капаци" в нашата държава.
- nox
- Пишете, о, братя
- Специалност: Психология
- Курс: първи
Не разбирам много неща, а и нямам претенциите, че някога ще ги разбера.
Именно така не ми е ясно кога мрънкането се е превърнало в национален спорт.
Кога всички влязоха в Криворазбраната цивилизация и взеха да размахват граждански права и устрем към истината в стремежа си да подскочат до гроздето (което и без това е възкисело, сега, това всички го знаем).
Ярките личности, които са встрани конформизма, знаят някои неща за Слънчевата система. Например, че е хелиоцентрична, което ще рече, че планетите обикалят около Слънцето. Същите знаят и как да губят.
И най-важното - не говорят с щампи.
Най-страшно е когато започнеш да се вземаш насериозно.
Именно така не ми е ясно кога мрънкането се е превърнало в национален спорт.
Кога всички влязоха в Криворазбраната цивилизация и взеха да размахват граждански права и устрем към истината в стремежа си да подскочат до гроздето (което и без това е възкисело, сега, това всички го знаем).
Ярките личности, които са встрани конформизма, знаят някои неща за Слънчевата система. Например, че е хелиоцентрична, което ще рече, че планетите обикалят около Слънцето. Същите знаят и как да губят.
И най-важното - не говорят с щампи.
Най-страшно е когато започнеш да се вземаш насериозно.
ослепях от много думи, оглушах от тъмнина
- svetleto89
- Паисий
- Специалност: Магистратура Литература, кино и визуални изкуства
- Обратна връзка:
ProUSa го каза перфектно. Не се отказвайте, ако сега сте имали слаба оценка. Очакват ви редовен писмен изпит, а после и устен. Всичко може да се случи, всичко се преобръща! Миналата година на предварителния имах 3.63, а на редовния 5.50. В крайна сметка сега уча друго, но ви следя във форума с интерес! Стискам ви палци, не падайте духом.
От какво се прави ливада?
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.
Емили Дикинсън
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.
Емили Дикинсън
- darika
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
svetleto89 , на теб и на , ProUSa , мога да кажа само едно голямо благодаря ! Имаме нужда от хора като вас , а и не само ние ... света винаги ще има поребност от хора вдъхващи надежда 
- NikTa
- Да живей словото
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Аз също бих път, за да си видя работата.
И, честно казано, се успокоих.
Грешките ми са само технически... Явно трябва да оформям повече абзаци (те ми бяха сложили 3 допълнителни), за да не ми е "леко разхвърляно" изложението. С общата култура нещата са ок. За запетаите обаче бих се скарала и с двамата ми проверяващи - освен 2-3 грешни, са ми поправили и верни неща. Тоест прибрали са си едно 25 стотни, ако не и отгоре. Нооо здраве да е, на редовния ще бягам като дявол от тамян от вметнатите изрази (освен от тия, дето са бетон утвърдени), за да няма две мнения по въпроса, ограждат ли се, или не се ограждат...
И, честно казано, се успокоих.
Грешките ми са само технически... Явно трябва да оформям повече абзаци (те ми бяха сложили 3 допълнителни), за да не ми е "леко разхвърляно" изложението. С общата култура нещата са ок. За запетаите обаче бих се скарала и с двамата ми проверяващи - освен 2-3 грешни, са ми поправили и верни неща. Тоест прибрали са си едно 25 стотни, ако не и отгоре. Нооо здраве да е, на редовния ще бягам като дявол от тамян от вметнатите изрази (освен от тия, дето са бетон утвърдени), за да няма две мнения по въпроса, ограждат ли се, или не се ограждат...
Сега остава само да разберем дали заявените 700 бройки на СУ са сред тях...LadyPlaneCrash написа:Правителството увеличи и приема в държавните и частните университети за учебната 2009/2010. Тази есен те ще приемат с 5762 студенти повече спрямо миналата година.
Oh my darling, oh my darling, оh my darling, Clementine!
"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
- pepso
- От дъжд на вятър
- Специалност: кандидат-студент за ФЖМК
Ох, дано увеличат и бройката за журналистика (за момчета
)
А за вметнатите изрази... аз още от края на предварителния реших, че вметнати думи и изрази на редовния НЯМА да пиша 
C'uz when u try hard, is when u die hard! Kanye West
We'll keep flying our red flags high, c'uz Manchester United will NEVER die !
We'll keep flying our red flags high, c'uz Manchester United will NEVER die !- LadyPlaneCrash
- В началото бе словото
Да имат късмета да не увеличат бройката за ФЖМК и аз ще драсна някой ред до "24 часа"!!
Все пак не трябва да сме от "конете с капаци" 
-Kъде търсиш отговорите?
-А къде ги намираш?
Из "Нюанси"
-А къде ги намираш?
Из "Нюанси"
- beroeca
- От дъжд на вятър
Като говорим за оценки-3.88!Честно казано,очаквах и по-лошо да е.Не съм доволен от това,което писах,а и беше малко като обем,затова не тръпнах и много в очакване на така "жадуваната" оценка.
П.С. pepso и Варненец,пийте по нещо-снощи ми се роди братовчед(Николай)!Сега отивам да черпя компанията!

П.С. pepso и Варненец,пийте по нещо-снощи ми се роди братовчед(Николай)!Сега отивам да черпя компанията!
Победа без чест е огромна загуба!
- Mimmy
- От дъжд на вятър
И аз вече много искам да разбера точния брой на местата за момичета и редовна, и задочна форма. Дано по-скоро имаме инфо 
Журналистика - oh yeah!