Подготовка за изпита по Английски език

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
Megera
От дъжд на вятър

Re: Подготовка за изпита по Английски език

Мнение от Megera »

Естествено, че може да се ходи, вече ако не ти стигне времето за компонента, който трябва да работиш, си е твой проблема. :roll: Това не е изпит по история, където можеш да си разпределиш 4те часа както си искаш.

Аз след като на предварителния по история ходих 2 - 3 пъти до тоалетна, след това на изпити повече вода не си взех. :lol:

А за бавенето, ако е само половин час трябва да се радвате. :lol: Първо телгят темата, четат я на тези, които ще ви я четат на вас 1 път, и след това чак натоварват книжките към тези, които са в Химическия, Биологическия и тн.
Аватар
Arsena
От дъжд на вятър
Курс: друг

Мнение от Arsena »

Само аз ли не разбрах- какво наистина ще правим през останалите час и половина-след като ни изтече времето за компонентите :? ще се черпим ли, ще си говорим ли... или пък след всеки компонент се чака за следващия?
Аватар
Spondaic
Да живей словото
Курс: втори

Мнение от Spondaic »

Ето Megara ви е обяснила как стоят нещата, какво сте се хванали за тази тоалетна не ми е ясно.Ходи се когато си искате, стига когато сте почнали даден компонент да сте сигурни, че времето ще ви стигне.Иначе между компонентите може да отидете. Първоначалното забаване е най-смотано и най-дълго, ама няма как нали трябва да теглят уж по какво ще се пише :lol: за това и времето прекарано на изпита се дига и в най-лошия случай са казали до 4 часа, тъй че тейк ит изии
"Изпуснал съм наg 9000 стрелби в кариерата си. Изгубил съм почти 300 мача. 26 пъти, на мен бяха поверили да направя решителния изстрел и аз пропуснах. Провалях се отново и отново в живота си. И точно затова успях." Майкъл Джордан
Agarwaen
От дъжд на вятър

Мнение от Agarwaen »

Според мен не е много на оферта да ходиш до тоалетна точно на този изпит. На всеки друг, да, но не и на този. То за десет или двайсет минути кое по-напред да свършиш - да се концентрираш върху есенцията на въпросите или да ходиш да поздравиш университетския кенеф? Един авер се явява на TOEFL и точно ходенето по нужда май му беше изиграло лоша шега, щото и там всичко е за време.
Тук май не се поясни, времето между отделните компоненти няк'во мижаво ли е? Явявалите се, дайте инфо, моля. :-)
Изображение
Аватар
Megera
От дъжд на вятър

Мнение от Megera »

Не знам как го смятате времето, но си излиза точно 4 часа. За жалост, не помня вече точно за всяко нещо колко отнемаше. Вече ако свършиш с компонента преди да му е изтекло времето, си чакаш да ти кажат да почнеш следващия. И след това ще седите още, особено ако сте в голяма зала и чакате по двама - по двама да ви съберат работите. Време между компонентите нямате за почивки.
А за чакането в началото е най-добре да ударите по някое лафче с хората около вас. Ние така направихме и не го усетихме толкова много времето. :)
Аватар
macharok
От дъжд на вятър

Мнение от macharok »

Като пишат "времетраене на изпита 4 часа" просто се застраховат. Иначе ако си сметнете минутите по компоненти + 30-тина минути за диктовка излиза действително малко повече от 2 ч. и половина. Но както казаха и други по-горе, доста се чака, докато започне изпитът (и чакането се предвижда в тия 4 часа, да си знаете и да не се оплаквате). Като почне пък има доста обяснения кое как се прави, та и най-отнесените да схванат - ето ти още 15-20 минути. После почне ли - никакви почивки и интервали. Но накрая предаването също отнема време, особено ако си в голяма зала. Докато се предават работите, на останалите не ни дават да мърдаме от местата си. Та така се получават около 4 часа. Но това е максимумът, нищо чудно ако сте в малка стая да свършите и за три. А бе това да ви е проблемът! Не се вълнувайте за технически подробности, ми си учете.
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Megera написа:Не знам как го смятате времето, но си излиза точно 4 часа. За жалост, не помня вече точно за всяко нещо колко отнемаше. Вече ако свършиш с компонента преди да му е изтекло времето, си чакаш да ти кажат да почнеш следващия. И след това ще седите още, особено ако сте в голяма зала и чакате по двама - по двама да ви съберат работите. Време между компонентите нямате за почивки.
А за чакането в началото е най-добре да ударите по някое лафче с хората около вас. Ние така направихме и не го усетихме толкова много времето. :)
По двама...? wtf?
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
Megera
От дъжд на вятър

Мнение от Megera »

Еми ние бяхме в зала 110 човека, почнаха ни отзад-напред, затова не ми се наложи да чакам чак толкова, но да - по двама ходихме при квесторите да се запишем, да си предадем работите и да си вземем телефоните. Другите си седяха по местата и чакаха. Ако сте малко хора става бързо. И понеже всички свършвате по едно и също време и така... xD
Аватар
arthaz
Драскач
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от arthaz »

A, Megera, като сте били толква много хора в една зала, как беше диктовката?Чуваше ли се из цялата зала?
Elämää täytyy rakastaa ^^
Аватар
Megera
От дъжд на вятър

Мнение от Megera »

Ами да, чуваше се. Жената, която ни четеше силно си говореше. За сметка на това, квесторите какво ни обясняваха нищо не можах да чуя. Но всичко е до късмет.
SunnySummer
От дъжд на вятър

Мнение от SunnySummer »

Здрасти. :D

А на кое ниво на изпитите на Кеймбридж отговаря този изпит?
Международни отношения, I курс

http://www.youtube.com/watch?v=mAXyrI2i2W4

'Cause there's nothing like your smile made of sun...
In a world full of strangers you're the one I know.
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

SunnySummer написа:Здрасти. :D

Мисля, че е advanced или около него.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
anatar
В началото бе словото

Мнение от anatar »

Agarwaen, какво значи "май" това го е преебало или си сигурен или не. И какво значи "точно този изпит", по математика имаш ли идея как времето също е дефицит..изпита е без особено значение. Напрежението, което ще предизвика в теб едно такова наивно мислене, че е загуба на време да "посетиш училищния кенеф", ще ти направи времето, което имаш с 50% по-ниско КПД отколкото,ако отидеш за 5 минути.
Един познат, който ходи на този изпит каза, че пил мн вода преди него, след това не го пуснали да излезе и направил много малко неща впоследствие от това, че не могъл да се съсредоточи достатъчно.
Аватар
xRainx
Стенограф
Специалност: Международни отношения
Курс: първи

Мнение от xRainx »

Etiainen написа:
SunnySummer написа:Здрасти. :D

Мисля, че е advanced или около него.
Това донякъде е добра новина...аз правя тестове и си опреснявам паметта и знанията, защото след като ~ миналата година лятната сесия взех Адвансд съм останал с практикуване по форумите и преводи, които си правя на песни, текстове и прочие.

Клоуз-четата и на мен са ми малко проблем, но с малко повече проследяване на контекста обикновено става не чак толкова трудно..

Бе ще го видим, ако не друго, ми е интересно :)
The storm is coming...
Изображение
...let the Lord of Chaos reign.
Agarwaen
От дъжд на вятър

Мнение от Agarwaen »

@anatar, значи той ми обясни, че първите 2 часа не позволяват да се излиза от стаята. За сметка на това после дават 5 минути почивка, след което изпита продължава. Относно SUATEFL-a, не съм се изразил правилно. Не съм искал да кажа, че е единственият изпит, който се прави за време. Всеки сам за себе си преценява как да процедира, за да се впише във времевата рамка. Мисълта ми беше, че не е хубаво да се губи ценно време, пък било то с ходене до WC.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”