много важен за мен въпрос

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
pupsi
В началото бе словото

много важен за мен въпрос

Мнение от pupsi »

Искам да попитам как стоят нещата при хора които учат вече в даден университет но искат да кандидатстват наново в СУ?позволява ли се това и има ли някакви проблеми?какво точно трябва да се направи,моля обяснете подробно ако е възможно.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Re: много важен за мен въпрос

Мнение от MidwinterSun »

Просто кандидатстваш като всички останали и толкова. Никой няма да те гледа къде учиш вече. Ако те приемат - отписваш се от другия университет, прибираш си дипломата и се записваш в СУ.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

Akо университетът е държавен, 'зимаш си дипломката за средно от там(с условието, че ще я върнеш), подаваш си документите за кандидатстване в СУ, показваш им дипломата за средно и им даваш нейно ксерокопие. После си връщаш дипломата там, от'дето си я взел(университета, където вече не щеш да учиш).

После, ако те приемат в СУ желаната специалност, ходиш във вече бившия ти университет и си изтегляш дипломата, подписваш молба до ректора(или неква подобна простотия), в която го молиш да прекъснеш. Губиш студентските си права в тоя университет и нема начин да се върнеш наново там :x :lol: :lol: , записваш се в СУ, като си даваш дипломата да ти я пазят в следващите 4 годинки ... и си свиркаш.

Ако университетът е частен, правиш т'ва, което MidwinterSun те съветва... :geek:

Достатъчно изчерпателна ли бях?
надявам се да съм била и полезна :)
la douleur exquise
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Човекът май имаше предвид, че иска да учи и в двата университета едновременно
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

:shock: :shock:
той/тя, ако е искал/а тва да пита, щеше да си каже: мога ли да уча в два университета... и т.н
Иначе..
Не става!
тря'а първо да прекъсне в стария, после да запише в новия.
Като прекъсне в стария губи студентските си права.
la douleur exquise
Аватар
tedito_ck
От дъжд на вятър

Мнение от tedito_ck »

може в 2 само ако единият е частен, например НБУ
Има много начини човек да бъде прав.
Аватар
Megera
От дъжд на вятър

Мнение от Megera »

tedito_ck написа:може в 2 само ако единият е частен, например НБУ
Абе какво може и какво правят хората в действителност е друго. Познавам индивиди, които учат едновременно и в 2 държавни университета. :)
Аватар
innamorata
Да живей словото
Специалност: Maтематика и информатика
Курс: първи

Мнение от innamorata »

Megera написа:
tedito_ck написа:може в 2 само ако единият е частен, например НБУ
Абе какво може и какво правят хората в действителност е друго. Познавам индивиди, които учат едновременно и в 2 държавни университета. :)
и как по-точно?
когато се записваш в държавен университет ти взимат дипломата и ти я връщат когато завършваш... :scratch:
No face, no name, no number...
ФМИ - 2 курс Математика и информатика
Аватар
babangida
Форумозавър Рекс

Мнение от babangida »

innamorata написа:и как по-точно?
когато се записваш в държавен университет ти взимат дипломата и ти я връщат когато завършваш...
Става,като врътнеш един телефон в бившето си училище и кажеш,че си си загубил дипломата и ти трябва нова- ето ти 2 дипломи. Те така ги правят шмекериите.
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
pupsi
В началото бе словото

Мнение от pupsi »

Благодаря ви хора,супер сте,мерси много за инфото ;).
beilanuna
В началото бе словото

Мнение от beilanuna »

Имайте предвид няколко неща:
1. След промяната на ЗВО от 2007 г. държавна поръчка за второ висше (бакалавър или магистър) не се допуска, т.е. държавният университет се набутва чисто финансово приемайки такива хора. За да се избегне това, сега променят условията за кандидатстване и изключват от състезанието този контингент хора (справка - справочниците за кандидатстуденти).
2. Ако все пак минеш през новата цедка и станеш студент във втори държавен университет, идва един момент, в който въздесъщото МОН се намесва - отскоро има публичен регистър на прекъсналите и действащите студенти на http://www2.mon.bg/adminureg/. По ЕГН може да се провери даден студент къде учи или е учил, а оттам и какви шмекерии е правил за да ползва студентски права чрез държавна субсидия на две места. И ето ти основание да те изключат.

В случая на pupsi се налага да избираш - прекъсваш в стария си университет (с всички последствия), защото смяташ че ти е по-ценно да учиш в СУ...Или внимателно прочиташ всичко що е официални документи по темата, за да си наясно с "вратичките" в правилата и поемаш риска...
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Специалност: Журналистика
Курс: втори

Мнение от proUSA »

babangida написа:
innamorata написа:и как по-точно?
когато се записваш в държавен университет ти взимат дипломата и ти я връщат когато завършваш...
Става,като врътнеш един телефон в бившето си училище и кажеш,че си си загубил дипломата и ти трябва нова- ето ти 2 дипломи. Те така ги правят шмекериите.
то си е цяло охранително производство, не е само до един телефон....
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”