как върви подготовката ви по история за КСК 2006?

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
fatalno_f
В началото бе словото

Мнение от fatalno_f »

А някой може ли да сподели мнение за учебника на Марина и Катерина Узунови, който е под редакцията на доц. д-р Петко Петков? Аз лично смятам че някои от темите са прекалено подробни и е невъзможно да се пресъздадат в такъв обем за 5 часа.
Да се обичате не значи да гледате един в друг а в една и съща посока
Аватар
TeDuS
В началото бе словото

Мнение от TeDuS »

то лощо няма но и моят учебник (2004-2005) пише второ издание....мисилиш ли че има разлика или са се направили на луди??? :?
Аватар
TeDuS
В началото бе словото

Мнение от TeDuS »

Raya_Alexandra написа:моя е 2005-2006 и пише второ издание.
между другото, те не са ли няколко учебника на СУ... :?
та мислиш ли 4е има разлика межди двете издания или са се направили на луди и пак са издали същото и на моето учебниче (2004-2005) пише второ издание
Жрецът на Болката
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Жрецът на Болката »

купих си двете библии на УНСС и каквото сабя покаже!
Аватар
Trisha
Драскач

Мнение от Trisha »

Между другото учебниците на УНСС не са толкова лоши, колкото смятате. Даже в някои от темите се срещат някои неща, където другаде поне на мен не ми харесват как са разработени. Но пак не може само по тяхните учебници да се чете. Трябва да имаш поне още един-два.
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

да разбирам ли, че на вас ви трябват тези учебници, защото сами си пишете темите? защото аз нямам нито този на СУ, нито този на УНСС...имам различни издания История на България и съответно учебника ми по предмета за училище...но темите са ми готови. според вас има ли смисъл да ги търся тези учебници, въпреки че не знам дали вече има някакъв смисъл да го правя, при положение, че остана сравнително не много време?
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
Аватар
fatalno_f
В началото бе словото

Мнение от fatalno_f »

Trisha написа:Между другото учебниците на УНСС не са толкова лоши, колкото смятате. Даже в някои от темите се срещат някои неща, където другаде поне на мен не ми харесват как са разработени. Но пак не може само по тяхните учебници да се чете. Трябва да имаш поне още един-два.
Доколкото знам в учебниците на УНСС се взима под внимание главно икономическото развитие на България, а в СУ държат повече на политическото развитие. Така че всеки си избира учебника според това в кой ВУЗ иска да го приемат, защото трудно се изкарва в единия университет, ако си учил по учебника на другия. Другият вариант е да се учи по няколко учебника и да се преценява къде какво да се пише-повече икономика или повече политика.
Аватар
feichka
Форумно зомби
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: четвърти

Мнение от feichka »

Хей, хора, докъде стигнахте с ученето и развиването на теми? Да знам дали да започвам да се притеснявам, макар че още от 15-ти септември треска ме е затресла. :oops:
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
Аватар
fatalno_f
В началото бе словото

Мнение от fatalno_f »

Не питай. На Руско-турска война съм и просто не виждам как ще ми стигне времето :(
Аватар
feichka
Форумно зомби
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: четвърти

Мнение от feichka »

Е, значи определено трябва да се притеснявам. Аз не съм започнала Възраждането. Някои по-трудни теми и теми, които е по-малко вероятно да се паднат ще ги уча накрая, защото...Ти учи ли тема отделено за църквата и културата през Средновековието или те нещата за богомилство и т.н. нали си влизат в отделните теми и няма нужда? :roll:
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

аз съм на Въстановяване и уредба на България (1878-1879) само, че това съвсем не означава, че знам всички дотук :oops: тази тема за църквата- 15-17 век тепърва трябва да я взема...и в момента паралелно с темата правя преговор на Възраждането и вече ми призлява :evil: нямам търпение да дойде моментът, в който ще ида на урок и ще ме посрещнат с думите:"Това беше последната ти тема"
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Църквата 15-17в. я зарежи- НИКОГА няма да се падне! 8)
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

защо така мислиш:)
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

Не се шашкайте хора! Аз от 5 дена насам съм седнал да уча по история :) Имам учебници и теми, цялото свободно време и желание. Да ви питам, записах се на ускорените курсове които Историческия Факултет организира от 1-9 Април, има ли някой записал се на тях и дали на тези курсове ще могат да ни предадат всичко необходимо което трябва да знаеме за всички теми и т.н?
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

everyday_ написа:защо така мислиш:)
Ми просто е доста по-маловажна в сравнение с останалите, не е наситена със събития и на нея е по-трудно да се прецени владее ли човек материала....Лично мнение де :wink: Аз за мойта КСК не я учих 8)
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”