Френска филология

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Заключено
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Ще се справиш , разбира се!
Ако не ти е гадно, кажи какво ти се падна? На мен ми се падна същата балада на Вийон като миналата година, когато ме скъсаха. Направо лошо ми стана :? И пак не ми хареса анализа :roll: Аз миналата година пропуснах поправката, защото сватбата ми беше след една седмица и хич...не ми беше до средновековна литература :lol:
Аватар
PrincessSuperstar
Драскач

Мнение от PrincessSuperstar »

Crematory написа:Ще се справиш , разбира се!
Ако не ти е гадно, кажи какво ти се падна? На мен ми се падна същата балада на Вийон като миналата година, когато ме скъсаха. Направо лошо ми стана :? И пак не ми хареса анализа :roll: Аз миналата година пропуснах поправката, защото сватбата ми беше след една седмица и хич...не ми беше до средновековна литература :lol:
Ами падна ми се анализ от Les fabliaux на Bourgeoise d"Orleans, а теоретичният въпрос беше за Chanson de Roland. Но аз не се бях подготвила като хората, няма какво да си кривя душата:) А ти с Вийон щом си се справила... Аз него не съм го готвила, много ми се стори труден :roll:
А иначе малко се постреснах като видях как от всички хора, които са били късани до сега, някои и по няколко пъти..., не пусна никого. Едно момиче примерно го скъса за 3ти или 4ти път... :dontknow:
Странна работа:)
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Уууу, те тези трябва да са от онези, които се явяват на Старофренска литература по стария конспект, когато е било само един изпит.Той е по-зорен - имат 15 произведения и 12 въпроса, хич не виждам как си подготвя това нещо :shock: Така че, струва ми се, че ние минаваме малко по през капките...Иначе миналата година и аз хич не бях подготвена на първия изпит :wink: А тия фаблиота и досега не съм ги прочела :oops:
Аватар
nestea
Пишете, о, братя

Мнение от nestea »

Явно вашето е много по-тежко от моето, а аз си мислех, че мойто е гадно, ма явно имало и по-гадни неща. Днес си взех учебника за 2ри семестър по УЛТ- те бяха 3!!! ТУХЛИ :!: Ужасссссссссссс, това има ли минаване :?: :roll:
"Богат е не този, който има най-много, а този, който се нуждае от най-малко"
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Какви тухли, какви пет лева???Кой ви предава - Ирен? Ние като бяхме, тя ни караше да четем Поетиката на Аристотел и някакви глави от Платон.Имаше и някакви статии, ама аз не ги бях чела. Учих уж от лекции, а накрая от дар слово и богато въображение - 3, защото и идея си нямах за какво иде реч в тоя въпрос.Каза ми нещо от рода на "Колега, виждам,че сте много интелигентно момиче с богато въображение.Три стига ли?" :lol: Не си спомням,честно казано, да е имало някой скъсан от нашите...Но имаше такива, които не се явиха и го оставиха за септември.Изпитваше ни Ирен и асистентката и, която не знам как се казва, защото ходих само на едно упражнение...
Аватар
PrincessSuperstar
Драскач

Хм, аз по УЛТ не съм чела почти никаква критика, а имам 6... Просто, хванах лекциите и учебника на Тери Игълтън и ги научих тях, основно лекциите. Тя на изпита абсолютно никого не е питала какви допълнителни книги е чел... А ако сте при асистента, Тодор... не му помня фамилията, на изпита задължително сядай той да те изпитва;) А дори и при Александрова да седнеш, няма страшно, тя е много готина.
И като цяло това, за мен поне, беше един от готините предмети.
Иначе не мога да кажа, че тази година са по-трудни нещата, просто не са ми толкова интересни. Тая историческа граматика... :tongue2: А литературата не знам защо нещо не ме изкефи, сигурно от старофренския :lol: Морфосинтаскиса оставям без коментар :lol:
Crematory а в 3ти курс как е? Разправят, че бил най-трудния от следването :dontknow:
Аватар
nestea
Пишете, о, братя

Мнение от nestea »

Не знам кой ще ни е. Всех учебниците само, които каза библиотекарката, че били най-взимани и верочтно ще трябва. 2 тухли на Панталей Зарев и тази на Игултън книжката, за която иде реч в предния пост :wink: ще доживеем и ще видим :wink:
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

PrincessSuperstar написа: Crematory а в 3ти курс как е? Разправят, че бил най-трудния от следването :dontknow:
Преди е бил най-трудният, защото тогава са им излизали и историческата , и морфосинтаксиса, и старофренската литература на една сесия! Сега обаче не е такъв зор.Поне първият семестър.Не са трудни предметите и лесно си се учат, освен класицизма,де :lol: Вторият семестър ще е по-гаден, че започваме Новата френска, а пък за Манчева не съм чувала много приятни неща :roll:
Аватар
PrincessSuperstar
Драскач

Crematory написа:
PrincessSuperstar написа: Crematory а в 3ти курс как е? Разправят, че бил най-трудния от следването :dontknow:
Преди е бил най-трудният, защото тогава са им излизали и историческата , и морфосинтаксиса, и старофренската литература на една сесия!
Е то на нас тези трите сега си ни бяха в една сесия :lol: Значи нЕма 'а се пуашиме :wink:
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Да де, само че на тях старофренската е била средновековие,ренесанс и класицизъм наведнъж, както и двата морфосинтаксиса наведнъж. Морфосинтаксисът при Албена е просто песен (не, че не ме скъса, ама аз тогава ни на лекции, ни на упражнения бях стъпила), при Ботева втората част е един малък ужас :shock: Иначе самата Ботева е готина, обаче къса :lol:
Аватар
PrincessSuperstar
Драскач

Ихааа :shock: три в едно, интересно:)
Иначе на нас по морфо ще ни е Чаушев, ще го видим как ще е;) А упражненията- та- ра- ра- рам : Цанева :lol:
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

На нас Чаушев сега ни води лексикологията.Симпатичен чичко.Никого не скъса.Една колежка пред мен беше буквално за двойка, но той все пак и писа 3. Така че предполагам, лесно ще минете.Ама сигурно ще ви накара да четете Traite de Morphosyntaxe, нали той го е писал :) Нас ни накара - те първите 40 страници са за лексикологията. А Цанева - леле...Два пъти съм била при нея (на нас ни беше по конструктивна) и са ми достатъчни да установя,че не мога да се дишам с нея под никакъв параграф!
Аватар
PrincessSuperstar
Драскач

Crematory написа:А Цанева - леле...Два пъти съм била при нея (на нас ни беше по конструктивна) и са ми достатъчни да установя,че не мога да се дишам с нея под никакъв параграф!
И аз съм го установила за себе си :lol: То и на нас тя ни беше по конструктивна... Ноу комент :angry7:
Аватар
nestea
Пишете, о, братя

Мнение от nestea »

PrincessSuperstar написа:
Crematory написа:А Цанева - леле...Два пъти съм била при нея (на нас ни беше по конструктивна) и са ми достатъчни да установя,че не мога да се дишам с нея под никакъв параграф!
И аз съм го установила за себе си :lol: То и на нас тя ни беше по конструктивна... Ноу комент :angry7:
И на нас ни е по конструктивна, още 1 семестър как ще издържа :?: :!: :roll: :( :lol:
А странното е, че сега граматиката не ни е при ласкаров, а при П.Лазаров? Нещо да кажете за него? Преподавал ли ви е? Как е при него? :roll:
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

аааа Пешо!
Пешо е пич! Егати отвеяния човек...Работи страшно бавно!Абсолютен шемет.Много приятно си почивах при него...Доколкото знам от един приятел, който му е съсед, живее с майка си и 40 котки...Или не бяхя 40...Все едно, много котки:) И си мъкне винаги един голям речник в ръчната чанта :shock:
Заключено

Обратно към “Студенти - общ форум”