Указания от квестора

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото
Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
Курс: друг

Re: Указания от квестора

Мнение от leia_loves_cats »

Scorpion написа:
ники написа:Естествено, че няма да ти я анулират. Не се стягай.

Ама хора, вие ме изумявате. Как може да объркаш темата? А този на теб пък си объркал сградата! Айде, да е стаята - ок, случва се, ама чак пък и сградата :lol:
Оххх, това с обърканата тема ме разби направо, а след това за сградата директно ме уби :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Има ли някой, дето да е объркал университета? :lol: :lol: :lol:
Е хайде сега, всичките безгрешници да се изредят и да хвърлят по един камък.
Не е като СУ да е супер подредения университет. Освен това често изпити се водят в чужди сгради - случва се. Вие ги изкарахте най-заблудените хора на света. Аз също съм бъркала зали за изпити, особено, когато изпита е бил в примерно химическия, но никой не си е направил труда да го отрази в разписанието на сесията. Да не споменавам, че и залата ми за държавен изпит също беше така обявена, че имаше място за свободни интерпретации.

Колкото до объркана тема - дам, случвало ми се е по средата на изпит да се усетя, че пиша по 6-ти въпрос, когато отпред пише номер 7. В моя защита обявения конспект нямаше нищо общо с номерацията на теглените въпроси, но не е като да не се е случвало. Стига сте ги нападали хората, безсмислено е. По-умни ли се чувствате след това??!??!!!?
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... ;)
Аватар
Loli
Пишете, о, братя

Мнение от Loli »

вечен студент, прави много особено, така да се каже, впечатление, когато наричаш "деца" хора на 19 години, при положение, че ти си на 28-9 ;)
Иначе темата е наистина много полезна. Всичко ми стана ясно освен номера с тоалетната. Хем трябва да имаш придружител, хем не е разрешено да говориш с квесторите, та като как точно му сигнализираш на този човек че искаш да отидеш до тоалетната? Освен това, има ли някакъв определен брой пъти в които можеш да отидеш :р И още нещо, понеже очевидно не пускат да отидеш да изпушиш една цигара - възможно ли е да се падне някой по-готин квестор, който да ти позволи да го направиш в тоалетната? Знам,че това изглеждат супер маловажни неща, но мен точно те ме притесняват, защото всички ги игнорират и никой не ги обеснява...
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Според мен употребата на наркотици по време на изпита не е разрешена :compress: . А никотинът си е наркотик - факт.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

leia_loves_cats написа:
Scorpion написа:

Ама хора, вие ме изумявате. Как може да объркаш темата? А този на теб пък си объркал сградата! Айде, да е стаята - ок, случва се, ама чак пък и сградата :lol:
Оххх, това с обърканата тема ме разби направо, а след това за сградата директно ме уби :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Има ли някой, дето да е объркал университета? :lol: :lol: :lol:
Не е като СУ да е супер подредения университет. Освен това често изпити се водят в чужди сгради - случва се. Вие ги изкарахте най-заблудените хора на света. Аз също съм бъркала зали за изпити, особено, когато изпита е бил в примерно химическия, но никой не си е направил труда да го отрази в разписанието на сесията. Да не споменавам, че и залата ми за държавен изпит също беше така обявена, че имаше място за свободни интерпретации.

Колкото до объркана тема - дам, случвало ми се е по средата на изпит да се усетя, че пиша по 6-ти въпрос, когато отпред пише номер 7. В моя защита обявения конспект нямаше нищо общо с номерацията на теглените въпроси, но не е като да не се е случвало. Стига сте ги нападали хората, безсмислено е. По-умни ли се чувствате след това??!??!!!?
Ами, да. Определено се чувствам по-умен ;) Винаго съм смятал, че за да си намериш сградата, да влезеш в правилната сграда, да дойдеш в точния час и на точната дата, да пишеш по темата, са неща, за които не се изисква много развит ум, но явно не е така.

Сериозно...кандидатстудентският изпит е твърде важно събитие в живота на един човек и да си объркаш сградата или темата говори много.
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото

ники написа: Сериозно...кандидатстудентският изпит е твърде важно събитие в живота на един човек и да си объркаш сградата или темата говори много.
Ами разреши ми да не се съглася с теб. Всички говорите, все едно едва ли не това е най-големия избор в живота и стъпки назад няма. Аз никога не съм гледала на кандидат-студентския изпит по този начин - можеш да кандидатстваш и следващата година. Не е фатално, ако се окаже, че това, което си искал да влезеш не е за теб - да се откажеш от следване или да се преместиш също не е нищо лошо, напротив - в реда на нещата е. Никой и не те кара да завършиш в 4 години - можеш да отидеш на разменни начала в друг университет, да пробваш да работиш, да заминеш на студентска бригада в Нова Зеландия....

Ако не те приемат тази година, винаги можеш да опиташ отново другата. Може би моята представа е сбъркана, но аз така гледам на студентството. Може би защото съм сравнявала кандидат-студентския изпит с кандидат-гимназиален - виж там е "фатално" - взимаш го веднъж и точно след 7 клас и както се представиш. Толкова. Това не е вярно за кандидат-студентските изпити, освен може би за институти като НАТФИЗ, където ако не те приемат тази година в класа на Чушко Пиперков, трябва да чакаш 5 години, за да кандидатстваш пак при него.

А това че си сбъркал темата според мен значи, че човека просто е прекалено стресиран, което изобщо не е в негова /нейна/ полза - все пак кандидат-студентския изпит е един от изпитите в университета, смея да твърдя дори и не най-страшния и най-решаващия. Разбира се, напълно е възможно на човека да му липсва "развит ум" - образи всякакви. Обаче само от това дали е объркал/а/ темата дасе съди има ли няма ли.... На мен ми се струва като чесане на езици, в които "приетите вече" се надсмиват над обърканите "зайци". ;) Дайте малко по-солидарно.
Аватар
beautiful_disaster
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от beautiful_disaster »

Tordis Ahriman написа:Нас ни казаха, че може с цифра да си добавим нещо накрая на темата, ако смятаме, че е важно ...
но поради една много тъпа грешка вероятно ще ми я анулират работата :oops:
в моята зала квесторите бяха изключително " компетентни" ,за да ми обяснят, че не можело така да си добавям както си искам накрая на темата.... а само на същата страничка или в поленцето дрън дрън... а какво правим като изпуснем цял абзац... нищо ще си имам по-ниска оценка, защото не можело да се добавя :cry:
''Препятствията са онези страховити неща , които виждаш , щом отклониш поглед от целта си.''
Хенри Форд
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

leia_loves_cats написа:
Scorpion написа:

Никой в случая не казва, че е кой знае какво да объркаш залата. Това е разбираемо. Примерът ти за обърканата тема също не е съпоставим с този случай - на изпита по история темите не се обявяват с номера, а са словесно формулирани. В разпределението за изпита няма място за "свободна интерпретация", поне относно сградата. Като пише Биологически факултет на СУ, отиваш в биологоческия, а не в БНР или УАСГ примерно. :lol:
Никой никого не напада, просто се смеем от сърце. :lol: Аз лично след тази история се чувствам по-отговорен - не може да те разпределят някъде на изпит и ти да отиваш на сляпо, без да знаеш къде какво. То и на самото кандидатстудентско картонче пише: кандидатите са длъжни да намерят сградата и залата, в която са разпределени, ден преди изпита.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото

ники написа:Винаго съм смятал, че за да си намериш сградата, да влезеш в правилната сграда, да дойдеш в точния час и на точната дата, да пишеш по темата, са неща, за които не се изисква много развит ум, но явно не е така.

Сериозно...кандидатстудентският изпит е твърде важно събитие в живота на един човек и да си объркаш сградата или темата говори много.
Scorpion написа: Никой в случая не казва, че е кой знае какво да объркаш залата. Това е разбираемо.
Scorpion написа:Никой никого не напада, просто се смеем от сърце.
На мен ми звучи жлъчно просто, това е :)
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

leia_loves_cats написа:
ники написа:Винаго съм смятал, че за да си намериш сградата, да влезеш в правилната сграда, да дойдеш в точния час и на точната дата, да пишеш по темата, са неща, за които не се изисква много развит ум, но явно не е така.

Scorpion написа: Никой в случая не казва, че е кой знае какво да объркаш залата. Това е разбираемо.
Scorpion написа:Никой никого не напада, просто се смеем от сърце.
На мен ми звучи жлъчно просто, това е :)
А ти правиш ли разлика между зала и сграда?
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс
Специалност: философия (СУ)

Мнение от вечен студент »

Loli написа:вечен студент, прави много особено, така да се каже, впечатление, когато наричаш "деца" хора на 19 години, при положение, че ти си на 28-9 ;)
Иначе темата е наистина много полезна. Всичко ми стана ясно освен номера с тоалетната. Хем трябва да имаш придружител, хем не е разрешено да говориш с квесторите, та като как точно му сигнализираш на този човек че искаш да отидеш до тоалетната? Освен това, има ли някакъв определен брой пъти в които можеш да отидеш :р И още нещо, понеже очевидно не пускат да отидеш да изпушиш една цигара - възможно ли е да се падне някой по-готин квестор, който да ти позволи да го направиш в тоалетната? Знам,че това изглеждат супер маловажни неща, но мен точно те ме притесняват, защото всички ги игнорират и никой не ги обеснява...
:shock: Ти пък откъде знаеш на колко съм години!? Има докторанти и на по 40! Е, аз съм на 27, така че позна... :oops: Но щом не можете да издържите четири или пет часа без да ядете и да пиете вода, явно не сте много възрастни. След втория час, като почнете да шумите със станиоли и да ги чупите тия шоколади, получавам усещане, все едно някой ми забива пирони в главата! Други пък постоянно се наливат с вода и ходят до тоалетна по няколко пъти! :evil:

И тъй, на въпроса за тоалетната: 1. Някои ме питат: "може ли да отида до тоалетната", други просто стават и тръгват към вратата. Един такъв го върнах, защото колежката беше отишла да води друго дете... ъъъ... девойка, до тоалетната и в този момент аз бях единствения квестор в стаята, така че просто нямаше как да изляза. Казах на младежа: "изчакайте, докато се върне колежката". 2. Няма определен брой пъти, за посещение на тоалетната. Както вече споменах, тия които се наливат с вода постоянно, ходят по няколко пъти. 3. Това за цигарите и на мен ми е голям проблем! Да не мислиш, че на мен не ми се пуши, ама няма как да стане. От няколко години насам, пушенето по коридорите е напълно забранено. В тоалетната не е удобно да се пуши. Първо, защото смрадта е ужасна; второ, защото постоянно прииждат други квестори от съседните зали, водещи други деца... ъъъ... младежи в тоалетната. Аз почти всеки път, когато водех някой до тоалетната се засичах с квестора от съседната зала, а и нашият отговорник-зала постоянно обикаляше в коридора. Иначе, след третия час вече умирах за цигара, ама няма как. Така че ще стискаме зъби! Изображение

Аз като кандидатствах, също не бях сигурен, къде точно се намира сградата, в която трябва да се явя. Ето защо, няколко дни преди самия изпит, се разходих до сградата, огледах я хубаво, за да съм сигурен, че когато дойде моментът, ще съм на правилното място. Ако някой се притеснява, че може да се обърка, нека постъпи като мен. А ето и адресите на сградите + телефоните за връзка:

http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/fakulteti
Аватар
Loli
Пишете, о, братя

Мнение от Loli »

вечен студент написа: :shock: Ти пък откъде знаеш на колко съм години!? Има докторанти и на по 40! Е, аз съм на 27, така че позна... :oops: Но щом не можете да издържите четири или пет часа без да ядете и да пиете вода, явно не сте много възрастни. След втория час, като почнете да шумите със станиоли и да ги чупите тия шоколади, получавам усещане, все едно някой ми забива пирони в главата! Други пък постоянно се наливат с вода и ходят до тоалетна по няколко пъти! :evil:
Не съм "познала", просто чета какво се пише - каза,че си бил кандидат-студент преди 10 години ;)
А пък след като настояваш на това, че тези с 8-9 години по-малки от теб са деца, по комфортно ли ще ти е да се обръщаме към теб с "чичо"? ;)
Някой да яде докато ти се опитваш да се концентрираш верно си е дразнещо. Аз мога да не ям и няколко дни, но виж да си жаден или да ти се ходи до тоалетната просто действа брутално на мисловния процес.
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс
Специалност: философия (СУ)

Мнение от вечен студент »

Loli написа:Някой да яде докато ти се опитваш да се концентрираш верно си е дразнещо. Аз мога да не ям и няколко дни, но виж да си жаден или да ти се ходи до тоалетната просто действа брутално на мисловния процес.
Казах вече, че няма проблем - пийте, ходете до тоалетна, яжте шоколади - никой не ви спира. Само на квесторите им е забранено да ядат. :lol:
Като цяло съм забелязал, че винаги има някакви шумове в залата. Уви, това е неизбежно. Трябва да можете да се абстрахирате от тях. Един съвет в това отношение - трябва да се наспите добре преди изпита. Знам, че не е лесно, но когато човек е недоспал, шумовете го дразнят повече. Само НЕ пробвайте да се приспивате с алкохол, че един такъв беше дошъл пиян като мотика на изпита по математика и по едно време взе да задрямва... Изображение

P.S. Като споменах за пияния кандидат-студент, се сетих за темата от настоящия раздел за КСК, озаглавена "Весели случки с кандидат-студенти", в която прочетах следното:
bleedthefreak написа:Първите минути на изпит по математика. Суматоха. Един си яде ноктите, друг трепери нервно с крак. В залата цари мрак и стените лъхат на влажно. Едно момче е деформирало входящото си номерче, вследствие на което пита квестора: "Прощавайте, тази цифра 3 или 8 е?" Квестора го поглежда и казва ведро: "Както ви е удобно, колега" :lol:
Понякога наистина слагат странни хора за квестори... Та ако вие изпаднете в подобна ситуация, трябва да знаете, че квесторите имат протокол на масата пред себе си, в който срещу имената на кандидатите са записани входящите им номера. Ако имате някакво съмнение относно входящия си номер, кажете на квестора: "Извинете, аз се казвам еди-как-си, бихте ли ми казали входящия ми номер". Той (или тя) трябва да ви го каже, защото ако напишете погрешен входящ номер на талона от малкото пликче, със сигурност проверяващите ще ви анулират работата! Ааа, и недейте да си ядете ноктите, че е ужасно грозно... :mrgreen:
Kulovcho

Мнение от Kulovcho »

Относно умствените възможности и изпита. Обърках сградата, защото при прегледа на сградите видях зала за същия номер само, че "02...", а моя е "08..." и от там се получи. Найстина лоша грешка. И отидох ден преди изпита по История в сградата на биологическия и искахме да видим за кои номера се определя разпределението, но те не бяха поставени. Ако бяха поставени нямаше да се получи тази грешка.

А това за самочувствието. Познавам хора, които са супер отвеяни (повече и от мен) за такива неща, ама на изпити изкарват високи оценки.

Иначе бду не е по темата, но писах 17 страници върху братя Асеневци и имам 1 сериозна грешка и 1 пропуснато сериозно нещо, за което според госпожата по история най-вероятно ще ми пишат 4.50 +/- 0.25. Мисля, че стига за всички специалности без право. :D
joretojo
В началото бе словото

Мнение от joretojo »

В правилата май пише че кандидатите си запечатват малкия и големия плик. Все пак на изпита квесторите го правеха. Тяхно задължение ли е ?
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

joretojo написа:В правилата май пише че кандидатите си запечатват малкия и големия плик. Все пак на изпита квесторите го правеха. Тяхно задължение ли е ?
Аз четох (не помня къде), че ти трябва да си запечаташ малкия, а те да ти запечатат големия, но на моя изпит квесторката ми запечата и двата, и мен нещо ми намириса на световната конспирация :) . Но резултатите излязоха, видях си работата, всичко е ок, така че не се притеснявай.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”