КСК 2009 - Биология

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
HardStar
В началото бе словото

Re: КСК 2009 - Биология

Мнение от HardStar »

cara_mia аз писах,4е е кръвна група Б защото се обърках,че като е Антиген А и антитяло бета и по антитялото се ориентираш и се 1,че е къвна група Б пък то трябвало да се ориентирам по антигена!Но кръвната група е А!При АБ липсват антигени!Аз получих достоверна инфо,че не липозоми или нещо от сорта е трябвало да се напише,ами ендоцитоза,фагозитоза и екзоцитоза!Смятам,че деиствително има някаква логика и то доста добра!Но вижте като ни доулегнат знанията тряя да можем да ги пеем направо!Материала си е от учебното съдаржание и няма нищо трудно!Просто тряя да го знаем :)
Kristinka
В началото бе словото

Мнение от Kristinka »

ЗДР на всички.И аз бях на изпита по био вчера и честно казано темата си беше доста лесна.За всички които питат трябвало ли е да се пише за лизозоми,апарат на Голджи и ендоплазмена мрежа отговора е ДА и то поради две основни причини първо участват директно в обмяната на веществата и второ са мембранни органели.Молекулката написа грешно и самата тема "КлетъчнИ мембранИ и ОБМЯНА на вещества между клетката и околната среда".Някой тук беше споменал за екзо ендоцитози...еми тва всъщност се осъществява от лизозомите,които пък се произвеждат от апарата на Голджи...така че влиза си на 100% процента...а за теста аз имам около 5 грешки.Не беше труден стига да си чел целия материал.
Някой има ли инфо дали ще побликуват теста с отговорите и кога ще е това.Успех на всички :cheers:
Последно промяна от Kristinka на 27 Апр 2009, 19:52, променено общо 1 път.
Rehabilitator_
Пишете, о, братя

Мнение от Rehabilitator_ »

Много си самоуверена, да не изгърмиш само и после да има ред сълзи-ред суполи, ние тук споделяме изпита, а не сме проверяващи по български език, че така неуместно да правиш забележки на Молекула, виж ти как си написала вещества :(, от къде знаеш всъщност колко грешки имаш на теста, нищо лично, дръж се колегиално, всички знаем какво беше заглавието на темата :!:
Kristinka
В началото бе словото

Мнение от Kristinka »

Ок извинявам се...просто това множествено число е ключово.Бях на курс по био в СУ и ми наблегнаха на неща които трябва да се пишат по дадеди теми.Не съм самоуверена за нищо казвам че темата е лесна не че съм я написала перфектно.И сега нямам кой знай какви очаквания защото после не искам да съм разочарована.Аз се стремя към медицината,тоест не ми я кой знай каква цел СУ,но все пак...а за теста знам за кои неща не бях сиг даже си ги написах на шоколада и после си ги проверих.Извинявам се пак ако съм обидила някой...а поправката за темата основателна е защото зависи дали е ед.ч. или мн. ако беше единсвено означава само ПЛАЗМЕНАТА мембрана..замислете се просто
Rehabilitator_
Пишете, о, братя

Я каква работа бил вършил шоколада :D :D :D , аз се чудех, защо един пич от залата ми си беше взел цял плик с лакомства, все едно беше на банкет или бал, коли, кафета, снаксове, дъвки, бонбонки, май повече време му отне докато ги изяде, отколкото да напише нещо
wiggy
В началото бе словото

Мнение от wiggy »

Еми и аз да ти направя забележка-така ли се пише "испит" :!:
Rehabilitator_
Пишете, о, братя

Споко, без да се заяждаме, подобни грешки се допускат и от бързина, пък и тя колежката ще ни обещае, че няма да се явява на изпита по БЕЛ на 10 :D :D :D
Kristinka
В началото бе словото

Мнение от Kristinka »

Споко, няма ;) не ми е сила БЕЛ-а
kostadin
В началото бе словото

Мнение от kostadin »

Аре стига с заяжданията....Кой каквото написал,написал ще се види след време...А да питам верно дали ще изкарат верните отговори от теста,че ми е интрига....И там след време нали като изкарат резултатите ще може да ги проверим чрез сайта,с входящия номер и ЕГн-то...
И да кажа за темата-не ми допадна особено-ама това не е концерт по желания...
За теста-имаше доста въпроси от 8 клас,които направо ме матираха,поради причината,че просто 8 клас го прочетох на един дъх....
СЪДБА какво да се прави.....Ще се борим до край...имаме още един шанс....
Нека като излезнат резултатите някой да напише тука,че може да не забележа в сайта на СУ...
Rehabilitator_
Пишете, о, братя

Коко, ни не се заяждаме, бъзикаме се.......не се пали толко, със сигурност тук във форума все някой ще обяви кога ще излязат резултатите, ти все пак си проверявай и в сайта, и ми е любопитно, защо колеги пренебрегвате анатомията- 8 клас?
Kristinka
В началото бе словото

Мнение от Kristinka »

една съученичка каза,че в зала близо до нейната съобщили че във вторник вечерта щели да излязат резултатите,но аз не съм склонна да вярвам при положение че по математика(изпита беше на 12)излязоха едва днес.Вярно имаше и празници,но мисля че поне 10 дена ще минат :roll:
Аватар
molekulata
В началото бе словото

Мнение от molekulata »

scalpelo написа:А аз писах 31 :lol: :lol: :lol:

Ей аз и Молекулата ли сме най-тъпите бре :? :? :? :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ей Никоайчо :connie_mini_girlcry2: не сме тъпи,просто ни мързи... :mrgreen:
Ако не сме първи сред първите,то тогава за какво ни е младостта [!i]

http://www.bgbanka.com/reg.php?ref=12861
Rehabilitator_
Пишете, о, братя

Дам и аз писах в темата и за фагоцитоза и пиноцитоза, но не разбирам дали ендоцитоза и екзоцитоза трябва да се пишат в темата?

Пиноцитозата е физичен процес, при който клетъчната мембрана поема течни частици (капки). Клетъчната мембрана се доближава до обекта, като се вдлъбва и частицата влиза във вътрешността, като около нея клетъчната мембрана образува малки мехурчета, които са изпълнени с течност и те навлизат в цитоплазмата.

И тва влиза в критериите!!!
Последно промяна от Rehabilitator_ на 27 Апр 2009, 21:20, променено общо 2 пъти.
Аватар
molekulata
В началото бе словото

Мнение от molekulata »

Kristinka написа:ЗДР на всички.И аз бях на изпита по био вчера и честно казано темата си беше доста лесна.За всички които питат трябвало ли е да се пише за лизозоми,апарат на Голджи и ендоплазмена мрежа отговора е ДА и то поради две основни причини първо участват директно в обмяната на веществата и второ са мембранни органели.Молекулката написа грешно и самата тема "КлетъчнИ мембранИ и ОБМЯНА на вещества между клетката и околната среда".Някой тук беше споменал за екзо ендоцитози...еми тва всъщност се осъществява от лизозомите,които пък се произвеждат от апарата на Голджи...така че влиза си на 100% процента...а за теста аз имам около 5 грешки.Не беше труден стига да си чел целия материал.
Някой има ли инфо дали ще побликуват теста с отговорите и кога ще е това.Успех на всички :cheers:

Ок,написала съм го грешно и какво,инфаркт ли ще получиш??? Я се успокой....ходила си на курсовете в СУ,и? Това не означава че знаеш на 100%.....успокой се .... :mrgreen:
Ако не сме първи сред първите,то тогава за какво ни е младостта [!i]

http://www.bgbanka.com/reg.php?ref=12861
Miss Sisi
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Miss Sisi »

Здравейте и от мен :D Ще може ли някой да ми обесни защо повечето смятат , че лизозоми, АГ и ЕПМ трябва да се включат :?: Не разбирам ако е трябвало да се пише и за тях защо има отделна тема и за едномембранните, всмисъл че ако трябва да се пишят едни и същи неща на две теми то се препокриват нещата и май няма смисъл :roll:
П.П. Това не означава че смятам друго мнения за грешно :wink: :wink: :wink:
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”