Световно първенство по Снукър 2009

Форум за най-популярните и масово провеждащите се в Софийския университет организирани спортни турнири, състезания и събития

Модератори: ники, Methuselah

Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Re: Световно първенство по Снукър 2009

Мнение от Търговецът на кристал »

Той Дот стана направо боксова круша. Пушечно месо, хехе.
Знам, че би трябвало да ми е жал за него, защото същинското му пропадане започна със здравословните проблеми на жена му. Но споменът за онзи финал, дето Ебдън може и да го преживее, но аз - никога, ме лиши от способността да го съжалявам кой знае колко. Да го побият още мъничко, пък после вече дано се закрепи, щото не е лош играч.

Колкото до Али - да, от една страна си носи безспорна вина за загубата на първите 3 от 4-те изгубени фрейма. Но помисли си - не е ли просто намеса на съдбата? Да водиш 3 пъти с над 60 точки, да пропуснеш 3 пъти фреймбол и 3 пъти съперникът ти да успее да разчисти масата и да ти измъкне фрейма под носа? :| Аз такова нещо не бях виждала досега (а гледам снукър от световното през 2005, даже май от Чайна оупън тогава), за теб не знам. Просто всички обстоятелства бяха срещу англичанина, никак не беше справедливо.
Ти казваш, че няма да е проблем да навакса изоставането... обективно погледнато, ако зависи само от способностите му, това е съвсем така. Но като се има предвид, че вместо да започне сесията с 5 (или дори 6) фрейма преднина, започва с 2 фрейма пасив и със съзнанието, че съдбата/късметът/каквото е там явно му е обърнал/а гръб. Просто всичко ще е въпрос на психика и много се надявам да не се е пречупил. :roll:

Честно - има 2 мача, след които съм била като болна: финалът Ебдън - Дот и онзи мач на световното по-миналата година... сещаш се - ШМ - Матю Стивънс. Тогава ми идеше да се разрева от яд, сериозно. Ако Робърсън бие Картър, ще е третата ми подобна мъка. :?

А за Коуп... нарочно не пиша много. Само стискам палци особено сериозно, макар да ми се струва, че накрая ще имаме логичен завършек, което би било жалко. Момчето (точно 15 дни по-голям от мене, впрочем :mrgreen: ) заслужава да продължи напред, супер сърцата игра показва :bounce:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Derek
Пишеща машина
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Derek »

Имам странното чувство, че финала ще е Магуайър - Хигинс. След като Рони и Ебдън паднаха, а Хендри си има вече традиция да отпада. :wink: Селби, Робъртстън и Мърфи ще се поопънат и ще стане мача, но maybe next time. Между другото много ми хареса играта на Коуп.

Щом Алън елиминира Ракетата, мисля че ще има още изненади в това световно, а дано.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света.
Аватар
SeLby
Вазов

Мнение от SeLby »

Успях да се върна точно в средата на последния фрейм от сесията на Селби и Дот,когато стана и тази конфузна ситуация. :lol: :lol: Много глупаво от страна и на двамата.Първо,че Дот тръгна да я пипа,а после и Селби си я взе. :mrgreen:
Иначе Селби май не е играл добре. :? Но при този резултат не би трябвало да има проблеми с приключването на мача. :D
А изненади сигурно ще има,но пък вече няма случайни играчи.Всеки е застрашен от отпадане,ако не играе на ниво. :P
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Ей, я поразкажи след края на тая сесия, че аз пък точно последния фрейм го проспах. :lol:
Иначе... честно казано, наистина не игра особено добре, още повече, че и Дот го нагъна здраво още в началото с 2 бързички фрейма. После имаше един много интересен - с разпилени червени из цялата маса и въпросът беше да се стигне до откриваща. Него го взе Селби. Следващият беше също по-завързан, спечелен от Дот, който днес игра отлично. По едно време Асен твърдеше, че процентът му за вкарване вероятно минава 95.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
SeLby
Вазов

Мнение от SeLby »

:lol: :lol: :lol: Ами това беше една изключително странна и смешна ситуация...
Значи..Дот прави сейфти удар с бялата..тя отива към зеления джоб и точно преди да влезе в него..Дот я спира с юмрука си (на шега) ..съответно бялата остава на масата.Селби я взима,за да си я нагласи на удобна позиция в полукръга,но съдията му отсъжда фал и на него,защото топката не е напуснала масата(не е влезнала в джоба) и Селби трябваше или да играе от тази позиция,на която беше бялата..или да върне Дот да играе от там..та Селби я взима,нагласи си я..съдията му отсъжда фал и Дот играе от позицията,на която Селби я е оставил. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: В крайна сметка Селби взема фрейма.. :cheers: :cheers: Още ми е смешно... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Дано си разбрала нещо. :)
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Разбрах, разбрах - и майка ми ми я разказа. И тя също се смееше, впрочем.
Наистина е било забавно.

Аз си мисля друго - трябва да вземат да ми плащат за познаване на победители от мачове. Някой може да спечели цяло състояние от моите прогнози - а' съм рекла, че някой ще спечели, а' е загубил със сигурност. Само за Хигинс познах, а ми се искаше да не бях. :mrgreen:

Още ме е яд за Али.
В края на ноември
Аватар
SeLby
Вазов

Мнение от SeLby »

Давай прогноза за Дей - Алън. :D За Мърфи - Хендри няма да те питам..там е ясно кво ще кажеш. :)
Mоже да споделиш и за Хигинс - Селби.( дано да не го урочасам Селби и да падне от Дот :mrgreen: ) Айде кажи и за последния 1/4 финал Робъртсън - Магуайър..
Ама как ги редя без да са се класирали още. :)

Мен още ме е яд за Коуп.....с тази абсурдна грешка по жълтата обърка много неща.Определено е играч за топ 16.Дано го постигне още през другия сезон.. :y:s
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Гледай сега - нареждам ги така, както ми се иска да стане. Следователно очаквай точно обратното (даже и пари можеш да сложиш, стига да не ме биеш, ако стане някой фал): Алън, Хендри, Хигинс, Магуайър. Като искам Магуайър да смачка австралиеца, ама наистина да го разсипе, да го направи смешен. Същото важи и за Хендри срещу ШМ.
Първото обаче ми е по-важно в момента.

Ти къде залагаше, впрочем? В Бетфред или...? :lol:
В края на ноември
Аватар
SeLby
Вазов

Мнение от SeLby »

:lol: :lol: :lol: :lol: Забавна си с тази твоя агресия срещу определени играчи. :mrgreen:
За мен е важно Селби да успее някак да излъже Хигинс.Много труден двубой се очертава. :? Няма да крия,че съм притеснен,но вярвам,че може да го бие.Правил го е. :D
Магуайър ми е много антипатичен и с удоволствие ще наблюдавам как си заминава. :mrgreen:
За другите два мача подкрепям прогнозите ти.
Ама считай,че и аз съм като теб..почти всичко излиза обратно. :lol:

Иначе.. Спортингбет е в моето сърце от много години. :lol:
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

SeLby написа::lol: :lol: :lol: :lol: Забавна си с тази твоя агресия срещу определени играчи. :mrgreen:
Гледай сега. То не е нарочно. До днес Робъртсън не ми беше направил нищо (просто ми беше крайно несимпатичен по някакви субективни причини - дори ако оставим настрани факта, че ми абсолютно противен на външност :mrgreen: Той и Дот са ми най-немъжествените - не че това има значение, всъщност). Вече обаче е лично.

Той трябваше да загуби тоя мач - вместо това, го спечели с огромна доза шанс/късмет/намеса на съдбата. Ако Али бе повел със заслуженото 10-6 (даже не казвам 11-5, макар и това да бе възможно), мислиш ли, че щеше да е толкова смазан днес и дали щеше да изпусне мача? Просто се надявам на възстановяване на справедливостта, това е.

Виж, ШМ може да го газят всички. Там нямам скрупули никакви - ето, дори онзи ден са го освиркали.

* Впрочем, не знаех причината за боксовия мач между Куинтън Хан и Кинг. Евала му на момчето, от днес ми е още по-симпатичен (освен, че прилича на Светльо от "Хиподил" и че майка му, подобно на бащата на Рони, е в затвора за убийство - днес си говорих с баща ми и му разправям, а той: "Абе, там има ли някой непроблемен или с родители, които не излежават присъди?" :shock: )
В края на ноември
Аватар
SeLby
Вазов

Мнение от SeLby »

Картър можеше да си спечели срещата още вчера,факт ! Но според мен,ако трябваше да има(а наистина трябваше) някакво възстановяване на справедливостта..то трябваше да бъде днес,т.е. нещата да се обърнат в положителна посока за Картър.

Мачът с Магуайър е съвсем различно нещо,но пък съдбада може точно тогава да си върне. :)

Айде да го видим Селби сега какви ще ги върши... :roll:
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Аз нямам плейър, ще гледам по нощите - и без това няма да се спи, днес ми се насъбраха много разнообразни емоции от всякакво естество.
Мисля, че сесията и на двете маси няма да е особено продължителна - най-много Дот да опита да затрудни Селби, но пък на него му трябват само 3 фрейма. Не би трябвало да има проблеми, ама шшшшт, че много ги урочасваме.
В края на ноември
Аватар
SeLby
Вазов

Мнение от SeLby »

Ееее,ама така кажи !

http://atdhe.net/ !!!!!!

Може да гледаш и на двете маси какво става. :) Мислех,че знаеш за този ВЕЛИК сайт. :P Дано имаш горе-долу свестен нет,за да не ти насича.Приятно гледане. 8)
Изображение
Аватар
SeLby
Вазов

Мнение от SeLby »

Магуайър ще смачка Кинг ! Няма да му даде фрейм тази вечер !!!
Айде урочасах Магуайър. :lol: :twisted:
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Имам да те черпя. :P
Благодаря, върви даже чудесно. :cheers:
В края на ноември
Публикувай отговор

Обратно към “Спорт”