Световно първенство по Снукър 2009

Форум за най-популярните и масово провеждащите се в Софийския университет организирани спортни турнири, състезания и събития

Модератори: ники, Methuselah

Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Re: Световно първенство по Снукър 2009

Мнение от Търговецът на кристал »

Отхвърля се. :lol: :lol: :lol:

Шегувам се - ако играе добре, нека спечели. Така е честно... предполагам.
Аз все пак издигам кандидатурата на Рони за шампион. Пък ако ще е нов, викам да е Али, че миналата година му се случи твърде неприятна случка на финала (чак се ядосах на Ракетата - не беше нужно да го унижава чак така).

* Впрочем - снощи сънувах, че Магуайър е бил с 10:0 (сигурно служебно, де да знам) в мача си от първия кръг и в съня си си помислих: Ей, ама тия хора май наистина уговарят мачове, какъв позор! :lol: :lol: :lol:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
SeLby
Вазов

Мнение от SeLby »

Ех,тоя Алън много затруднява Ракетата,но ще загуби за жалост. :( Правят много хубав двубой.Най-добрият досега на турнира.
А Фу нещо се излага срешу Мърфу. :? 5-1 е засега.
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Фу наистина не е на себе си - побеждавал е Рони, при това с прекрасна игра (то май основно заради това не го долюбвам), пък сега... да се даде така на ШМ. Как викам за дръпнатичкото, не е истина - ама то аз си викам за всеки, който е срещу ШМ, де... Като се замисля, от четворката ШМ - Фу - Хендри - Динг... ми то аз... всичките не ги обичам кой знае колко. Добре, че ще се елиминират взаимно; кофти, че един от тях ще продължи напред. Дано е Динг, та Рони да затвърди урока от... Мастърса беше, нали не бъркам? :mrgreen:

Колкото до Рони и Алън - напълниха ми душата направо. Страхотен мач - че Рони ще бие, е сигурно. Но наистина се радвам, че малкото му се опъва така сериозно и си играе своята си игра.
* Лаф от Асен: "Как се мрази Ракетата в момента. Направо не може да се понася" - ииий, забравих го. Как беше точно?
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
SeLby
Вазов

Мнение от SeLby »

До колкото си спомням Фу има положителен баланс срещу Рони - 7 победи и 6 загуби,ако не се лъжа.
Въпреки,че изостава със 7-1 не бих го отписал напълно.Може да влезе в серия..ама трябва да си играе неговата игра.ШМ(както ти го пишеш :) ) не игра чак толкова убедително,колкото показва резултата.
Иначе Рони и Динг може да играят чак на финала.Тогава хубаво ще го нареди,но Динг няма шанс за финал,Рони и той така (връщам ти го,заради отхвърлянето на Селби) :mrgreen:
A Асен го цитира много точно.Мисля,че точно това му бяха думите. :lol: Коментаторите ме радват много. :bow:s :bow:s :bow:s
Дано тая вечер да гледаме 25 фрейм от Динг и Хендри. 8)
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Хвана ме яд за Динг - ама така става, като изтървеш Хендри да ти поведе с 3 фрейма по никое време. А проблемът (за моите хора) е, че Хендри всъщност играе доста добре.
За Фу и аз не губя надежда - това им е хубавото на дългите мачове. Трябва да успее да обърне нещата - малко вървя срещу Рони, защото както сам каза, Фу наистина има положителен баланс срещу Ракетата. Ама той ще ми прости - онзи не го искам край масите, тц.
Хм... 'начи така - днес Рони бие Алън (без право на обжалване), Фу бие ШМ (силно пожелателно, но не съвсем невъзможно), Хигинс дръпва на Коуп в първия сеанс. А за Али и Робъртсън май можем само да гадаем - там, предполагам, нещата ще са много завързани. И имам усещането, че в тоя мач имаме различни фаворити. :bom:

Колкото до коментаторите - мда, те целите са си едни бисери (в най-добър смисъл). Снощи и Божинов ръсеше някакви лафове - единият беше за усмивката на Динг ("Дами и господа, часът е 23:28 българско време на 24 април. Динг се усмихна за втори път. Направи го и вчера в 18:45"), ама другото го забравииииих... а много се смях! А, да - за клепача, уф...
В края на ноември
Аватар
SeLby
Вазов

Мнение от SeLby »

Ще видиш ти как днес ще имаме два феноменални обрата.И не става въпрос за Бонд. :mrgreen:
Коуп дръпва с 5-3 на Хигинс или в най-лошия случаи 4-4. :)
Робъртсън повтаря резултата от първата сесия срещу Дейвис. :lol:
Днес съм всичко друго,не не и реалист. :)

Нали ти каза : "ако играе добре,нека спечели".Хендри засега играе добре и нямам нищо против да продължава напред.Но не съм сигурен дали ще може да си запази тази форма.Тепърва започват трудните двубои.Още следващият му е много тежък.

А това за клепача съм го пропуснал. :oops:
Жалко за Динг.Щяхме да очакваме усмивка №3 от него. :)
Изображение
Аватар
SeLby
Вазов

Мнение от SeLby »

Търговецът на кристал написа: Разбира се, с настроенията на Рони е напълно възможно да беснея тук още през уикенда, ако реши, че повече не му се играе и отпадне във втория кръг.
Не трябваше да го казваш ! Само,че загубава му няма много общо с настроението му.Алън игра много,много силно.Може би,ако Рони беше успял да направи 147 щеше да е съвсем друго.Или пък,ако беше взел онзи фрейм,когато върнаха черната,но това е минало.. Само поздравления за Алън ! Според мен си заслужи победата. :bow:s Много се надявам да покаже същата игра и срещу Дей.

Ехх,и коментаторът ме развесели,като каза : "12 на 3 за Марко Фу." :) Хубаво звучеше.. :(
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Хаха... предполагам, ще повторя повечето от онова, което си написал - ама то на бялото не можеш да кажеш черно.
Не се радвам, че Рони отпадна. Никак даже. Но Алън си заслужи победата, защото:
а/ изобщо не се впечатли от класата на противника
б/ използваше на практика всяка грешка на Ракетата (а те не бяха много) - Рони реално сбърка 2 удара в последните 2 фрейма и в резултат на тези пропуски загуби и съответните партии, а оттам - и мача. Като се замислиш - колко грешки прави Рони, когато е във форма и му се играе? От колко от тях успяват да се възползват противниците му и, най-вече, колко от тях, сами по себе си, водят до загуба на цял фрейм? Еми, браво на момчето, какво да кажа!
в/ играеше си своята игра през цялото време (като следствие от а/)

Плюс това, радвам се, че на Ракетата му се играеше. Не ме е яд толкова, когато губи - яд ме е, когато Джекил и Хайд не могат да се разберат, а тук това го нямаше. Рони бе добър, но не перфектен и се случи да играе срещу човек, срещу когото това не бе достатъчно. С подобна игра не би имал проблем срещу повечето от останалите (така ми се струва, де). Толкова. Проклятието на Крусибъл.

Радвам се само, че не съм залагала пари днес. Щото и Рони, и Фу... Та и Бонд (макар там нещата да бяха ясни), а и първата сесия на Картър-Робъртсън... ми то направо не е честно! :|

С тая игра на Али накрая ще вземем да направим наистина Селби шампион. :king: :wink:

Впрочем, SeLby, защо имам някакво усещане, че беше от Стара Загора? :bounce:
A, и още нещо - "ако играе добре, нека спечели" се отнасяше за всеки друг, но не и за ШМ. Останалите - вратата е отворена, моите двама абсолютни фаворити вече ги няма, ще се радвам Магуайър или Картър да вземат титлата, но няма да е драма, ако не успеят. Нека най-добрият победи (това по подразбиране не е ШМ :mrgreen: ).
В края на ноември
Аватар
SeLby
Вазов

Мнение от SeLby »

Ооо,и ти ли си падаш по залозите ? :) Аз си признавам,че сложих малка сума на Фу за шампион. :lol: Както и една система,която включваше двубоите : Хендри - Динг , Фу - Мърфи и Картър - Робъртсън.Заложих,че поне в два от тях ще има максимален 25-и фрейм,но уви и там ми се размина. :) Пълен провал общо взето...
Впрочем,правилно - от Стара Загора съм.И ти ли си по тези ширини ? :D

Айде Коуп бие Хигинс..иии Селби шампион. :cheers:
А как ще се изкефя,ако Кинг бие Магуайър. 8) Ама стига съм те дразнил..днес и без това ти е тежък ден. :P
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Баш оттам съм. Конкретни координати - на 50м. на северозапад от МГ-то. :lol:

А по залозите не си падам, просто се зарадвах, щото щяха да ме издънят особено лошо днес. :mrgreen: Залагала съм веднъж на Еврофутбол преди... леле... 7-8 години (чрез приятел, де). Немските мачове ме провалиха. Оттогава - тц. Особено пък за любимци. :?

Ииии... денят ми щеше да е по-тежък, ако Рони бе почнал да си бърка по дупките (без извинение, щото той това прави, когато не е на кеф) и бе вкарал онзи празен поглед в стил "искам да съм навсякъде другаде, само не и тук - някой да има сладолед, вестник или някаква джобна игра?". Тия загуби са много по-неприятни.

Впрочем, много съм съгласна Коуп да бие Хигинс, ама да не го урочасам, че верно не ми е ден. Айде, че почва... :salute:
В края на ноември
Аватар
SeLby
Вазов

Мнение от SeLby »

Ее,ти си с хубави координати.Аз съм - 500 м. североизток от Тракийския университет. :)
Иначе и аз Еврофутбола отдавна съм го изоставил.Предпочитам през нета. :P

Айде,и дано видим повечко сенчърита,че искам да са близо 100 за целия турнир. :)
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Абе, Селби, я ми припомни пак - защо Коуп е толкова назад в ранглистата? Извън топ 16 дори, а с играта си снощи показа, че има потенциал и за номер 1 и хич не се шегувам... Всичко си има момчето - и офанзивна, и дефанзивна игра, а така като гледам - и достатъчно акъл в главата и търпение. Това просто не е Джейми Коуп от последния мач срещу Ракетата, който си спомням. Тогава просто се надстрелваха и беше забавно, но все пак... :? Повече нищо няма да кажа, щото не искам да го урочасвам, шшшшшт... :albino:

Дотук обаче това се очертава като най-страхотния отрязък от мач. И пак - тихо, тихо... :rabbit:
В края на ноември
Аватар
SeLby
Вазов

Мнение от SeLby »

Просто не е постоянен в играта си.Или по-скоро да кажем - не беше постоянен.Наистина от началото на турнира показва страхотна игра.Само в първата сесия срещу Пери имаше няколко груби грешки.Не знам...като че ли преди,ако играта му не върви твърде лесно се предаваше.Сега наистина го виждам израстнал.Коментаторите не веднъж са казвали,че от младите играчи Коуп е човекът с най-добра техника на ударите.И аз съм съгласен с тях.Удоволствие е да се гледа как прави големи брейкове,а както видяхме и снощи - и как да се защитава.

И аз не искам да го урочасвам. :? Че виж какво направихме с Марко Фу...(наша е вината) :)
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Бясна съм. Ама идея нямаш колко точно. :angry4:

И тук предупреждавам, че ако някой тръгне да ми обяснява нещо за играта на Робъртсън и реши да ми разправя, че резултатът тази вечер (межу тях двамата) е справедлив, ще си спечели искрено и лично наритване. :cussing: Това беше безумие. :headbang:s
Толкова съм се ядосвала само на финала Дот - Ебдън. Горкият Али. :girl_sigh: (нещо не намирам утешаващо човече)

Добре, че Коуп още се държи и не се дава. Просто щеше да е прекалено. Не е честно.
В края на ноември
Аватар
SeLby
Вазов

Мнение от SeLby »

Знаех си,че ще си супер ядосана..
Въпреки,че съм за Робъртсън..последните няколко фрейма направо ми стана жал за Картър.Ама и той си има вина за поне 3 от 4-те загубени фрейма.Резултатът реално трябваше да е някъде 11-6..Все пак нищо още не е решено.Той показа колко бързо могат да се стопят два фрейма разлика.Не вярвам,че това,което се случи снощи ще влияе много върху играта му днес.

А от Коуп съм наистина много доволен.Хигинс игра много силно,а резултатът от сесията отново е равен.Не са много играчите,които с такава игра на Хигинс могат да му бъдат равностойни..

Aйде днес Селби да свършва с Дот.. :D
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Спорт”