Френска филология

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Заключено
Аватар
PrincessSuperstar
Драскач

Мнение от PrincessSuperstar »

Ами ако си при Баталова не е трудно, няма да дава някви супер гадни неща, но все пак си понаучи;)
И на мен ми остана един изпит само, сега уж уча, ама и мойта е една..... Да се надяваме всичко да мине благополучно:)
За статистиката не знам как стоят нещата, нашия курс доста добре се представя до тук има 3-4 шестици по историческа граматика, много малко скъсани, айм прауд ъв дис гайс :lol:
Аватар
nestea
Пишете, о, братя

Мнение от nestea »

PrincessSuperstar написа:Ами ако си при Баталова не е трудно, няма да дава някви супер гадни неща, но все пак си понаучи;)
И на мен ми остана един изпит само, сега уж уча, ама и мойта е една..... Да се надяваме всичко да мине благополучно:)
За статистиката не знам как стоят нещата, нашия курс доста добре се представя до тук има 3-4 шестици по историческа граматика, много малко скъсани, айм прауд ъв дис гайс :lol:

Мерси, ох дано минем. Лошото е, че тя не каза дали текстовете ще са от учебника, та да се опитам да попреведа нещо ин хоум :roll: Късмет и после да се похвалиш.
бай дъ уей кога излизат програмите :?:
"Богат е не този, който има най-много, а този, който се нуждае от най-малко"
Аватар
PrincessSuperstar
Драскач

Не помня дали текстовете са от учебника, те са няколко, нас ни дели на групи, но наистина не помня.
Мерси, успех и на теб;)
А за програмите, предполагам, че в петък може да са готови (нали не ни се полага ваканция... :angry4: ), най-късно в понеделник.
Optimist
Драскач

Мнение от Optimist »

[quote="PrincessSuperstar"]Ами ако си при Баталова не е трудно,

Колеги,френски филолози,ха успех по латински.Жената е печена,мъчеше ли ви много през семестъра? :D
The empires of the future are the empires of the mind.
Аватар
PrincessSuperstar
Драскач

Optimist написа: Колеги,френски филолози,ха успех по латински.Жената е печена,мъчеше ли ви много през семестъра? :D
:lol: :lol: :lol: Дали ни е мъчила питаш... Шегобиец :lol:
То аз вече съм втори курс де, мъките се увеличиха :evil:

А ти какво учиш, колега:)
Optimist
Драскач

Мнение от Optimist »

:lol: :lol: :lol: ХЕ-хе,защо така?!
Малко е странна на моменти,но като цяло е cool!На мен ми е преподавала миналата година,малко,но още ми е ярък спомена за превода и сентенциите :shock: :D
Оптимист(ка) съм ! :D
Аватар
nestea
Пишете, о, братя

Мнение от nestea »

Optimist написа::lol: :lol: :lol: ХЕ-хе,защо така?!
Малко е странна на моменти,но като цяло е cool!На мен ми е преподавала миналата година,малко,но още ми е ярък спомена за превода и сентенциите :shock: :D
Оптимист(ка) съм ! :D

Разкажи на заека(т.е.) мен спомените си от изпита по латински плсссссссс :lol: Миси :wink:
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Дай аз да ти разкажа ;) На нас ни беше Баталова ;) Аз , разбира се, хич и не бях стъпила много много на тоя латински, втория семестър - хептен. Та първия път имах 5, голямо зубрене му ударих за тая петица. Втория път нищо не знаех, имах някакви безумни пищови, които тя намери и ми взе, та на собствени знания докарах до тройка. Помня,че първия семестър трябваше да назубрим 5 поговорки и май само за тях пишеше 3....нещо такова ми се върти из главата.
Я да видим има ли някой друг утре на Moyen Age да ходи? Че аз ще се явявам с 2 курс :oops: :lol:
Принцес, вие вашият курс направо ме хвърлихте в оркестъра с тия 6 по ист. граматика. Мен ме скъса за 2 път :lol: Карай,де, аз така или иначе сигурно ще прекъсна догодина:) :lol:
Аватар
nestea
Пишете, о, братя

Мнение от nestea »

[quote="Crematory"]Дай аз да ти разкажа ;) На нас ни беше Баталова ;) Аз , разбира се, хич и не бях стъпила много много на тоя латински, втория семестър - хептен. Та първия път имах 5, голямо зубрене му ударих за тая петица. Втория път нищо не знаех, имах някакви безумни пищови, които тя намери и ми взе, та на собствени знания докарах до тройка. Помня,че първия семестър трябваше да назубрим 5 поговорки и май само за тях пишеше 3....нещо такова ми се върти из главата. quote]

Крематори, мерси;) Както винаги се отзоваваш на мойте въпроси :wink: Ние имаме обаче 20 сентенции, превод и можела и друго да измисли. За 20 сентенции нямало да пише 3, трябва още...но колко ли :roll: Е, утре ще видим :wink: :lol:
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

:shock: 20 сентенции?! Тази жена се е повредила.Как ще запомня 20 , бре...Тю!
Обаче сесията свършиииииииииииииииииииии :lol:
Optimist
Драскач

Мнение от Optimist »

Много сори за късното включване,но аз не съм френска филология,а английска и както разбрах от поста на Crematory при вас е било съвсем различно,ние сме с друг статут явно.Единствено сентенции имахме-10 броя(като вас),но си написахме повечко :lol: ..а и само един сместър учихме... :wink: :D Граматиката не беше цялата,то за един семестър си е невъзможно,де!
Все пак, успех !!!
Аватар
PrincessSuperstar
Драскач

Crematory написа:Я да видим има ли някой друг утре на Moyen Age да ходи? Че аз ще се явявам с 2 курс :oops: :lol:
Принцес, вие вашият курс направо ме хвърлихте в оркестъра с тия 6 по ист. граматика. Мен ме скъса за 2 път :lol: Карай,де, аз така или иначе сигурно ще прекъсна догодина:) :lol:
Мен ме скъса на литературата :cry: , дано ти поне да си го взела :roll:
А иначе за историческата, май много гении са се събрали в тоя курс :lol:
nestea, ами ти пребори ли латинския;)
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Принцес, мен ме пусна с триста зора, ама аз все пак нали за втори път :oops: :lol: Направо се бях изнервила адски...Влязох в 9.15 , излязох в 12.40 - кошмар...
Аватар
PrincessSuperstar
Драскач

Много е гадно, да, той супер спокойно си кара, не се вълнува, че го чакат сума ти хора и можеш да си откачиш от това висене. Иначе аз съм приятно изненадана от него, много ни бяха наплашили какъв бил зъл и страшен, а пък той супер нормално си се държа...
Браво на теб, да се надяваме, че септември ще се справя и аз;)
Аватар
nestea
Пишете, о, братя

Мнение от nestea »

PrincessSuperstar написа: nestea, ами ти пребори ли латинския;)
Преборих се май, беше гадно, освен превод имаше и разпознаване на граматични форми, сентенциите и съгласуване на предлози с падежи :? Но се надявам на 3 :roll: :oops: :lol: Поне всичко свърши вече, резултата ще е ясен идната сряда :wink:
Заключено

Обратно към “Студенти - общ форум”