Кандидатстване с БЕЛ и журналистика
Модератори: svetlio.varna, Boromir
Само се надявам с хората дето пишат в тази тема,да имаме късмет и септември месец да сме колеги
Днес за първи път чух че има курс и по журналистика,знаех за този по литература,но другия определено ме изненда.И ми стана много интересно.Някой по-запознат може ли да ми обясни за какво става дума.Имам представа от курса по литература,защото познати са ходили и там става дума за автори,теми ала бала...А на курса по журналистика с какво те занимават по няколко часа на ден,там еди си колко дни???Моля за една обширна информация
А на всички кандидат-студенти-Успех!!!!!!
Днес за първи път чух че има курс и по журналистика,знаех за този по литература,но другия определено ме изненда.И ми стана много интересно.Някой по-запознат може ли да ми обясни за какво става дума.Имам представа от курса по литература,защото познати са ходили и там става дума за автори,теми ала бала...А на курса по журналистика с какво те занимават по няколко часа на ден,там еди си колко дни???Моля за една обширна информация
А на всички кандидат-студенти-Успех!!!!!!
and than she`d say:It`s OK,I got lost on the way...but i`m a supergirl,and supergirls don`t cry!!!
- alhimikat
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
Здрасти!
Има теми във форума, които биха ти били полезни.
Тук има писано доста за курса по журналистика (на който бях и после писах тук)
Писмен изпит по журналистика
Устен изпит по журналистика
Сайтът на ФЖМК - има темите от последното десетилетие)
http://fjmk.atspace.com
Успех
Има теми във форума, които биха ти били полезни.
Тук има писано доста за курса по журналистика (на който бях и после писах тук)
Писмен изпит по журналистика
Устен изпит по журналистика
Сайтът на ФЖМК - има темите от последното десетилетие)
http://fjmk.atspace.com
Успех
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
-
samodiva_yana
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Професор Валери Стефанов явно каза тежката си дума и потъпка още в зародиш непокълналите ни сладки малки надежди за предварителни изпити по литература!Честито да ни е!
От интервюто-което прочетох-ми станаха ясни много неща като например това че едва ли не университетът работи `на ползу народу` и едвам крета финансово защото нахални и заблудени кандидат-студенти като нас искат равни шансове с останалите-но иначе живеем в демократична държава-няма спор!
`Предварителните изпити не са печеливши за университета`-тези хора за глупави ли ни смятат или да
Аз не съм математичка но чак толкова мога да пресметна-всяка година стотици деца кандидатстват с литература и като им се вземе по 15 лева за привилегията се събира доста солидна сума-тези хора имат доста странни понятия за `печелившо`
Извинявам се на всички за пълната липса на препинателни знаци но имам малка сестричка хакерка която снощи върша из компютъра и сега не мога да открия къде е решила че ще е по-радионално да са точката и запетайката
От интервюто-което прочетох-ми станаха ясни много неща като например това че едва ли не университетът работи `на ползу народу` и едвам крета финансово защото нахални и заблудени кандидат-студенти като нас искат равни шансове с останалите-но иначе живеем в демократична държава-няма спор!
`Предварителните изпити не са печеливши за университета`-тези хора за глупави ли ни смятат или да
Аз не съм математичка но чак толкова мога да пресметна-всяка година стотици деца кандидатстват с литература и като им се вземе по 15 лева за привилегията се събира доста солидна сума-тези хора имат доста странни понятия за `печелившо`
Извинявам се на всички за пълната липса на препинателни знаци но имам малка сестричка хакерка която снощи върша из компютъра и сега не мога да открия къде е решила че ще е по-радионално да са точката и запетайката
Когато Бог отнеме нещо от твоята хватка той не те наказва,а просто изпразва ръката ти,за да получиш нещо по-голямо!
- everyday_
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
някой по-информиран може ли да ми каже защо с една олимпиада по литература (хипотетично говоря за изкаран национален кръг ), при положение, че подготвящият се хвърля толкова усилия и мъки, и напрежение, и живо чудо, не може да се влезе право например, а те урежда само българска филология съответно без приемен изпит юли месец... 
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
сигурна ли си???Ами ако държиш изпит по история и се взема ожценката от олимпиадата не става ли???Блъххх ако не става ще е много куцо...Аз все си мислех че ако кандидатът иска специалност която изисква два изпита,а на единия вече има отлична оценка от олимпиада просто държи само единия...Сега надеждите ми леко се разклатиха...Наистина ли е така???
and than she`d say:It`s OK,I got lost on the way...but i`m a supergirl,and supergirls don`t cry!!!
- everyday_
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
не мога да гарантирам, че е така, още по-малко искам да разпространявам грешни слухове и да всявам страх и ужас
така съм чула и затова питам...ако се окаже така е много тъпо...и все пак погледнато съвсем реално за един конкурсен изпит в СУ да кажем може би се хвърлят по-малко усилия, напрежение и тъй нататък от тези за достигане и преминаване на национален кръг на олимпиада по литература, пък и не само по-литература де... не знам, така си мисля аз...може и да греша...ugly_girl най-малко искам да те стряскам:) и аз не знам и затова питам дали има някой по-компетентен, за да каже 
- fatalno_f
- В началото бе словото
За националния кръг на олимпиадата по литература нямям мнение, но от собствен опит мога да кажа,че на националния кръг по философия не ставаше въпрос нито за знания, нито за умения , а за връзки и др. подобни съображения. Надявам се поне олимпиадата по литература да не е опорочена, защото това би било чиста подигравка с нашите усилия да стигнем до там 
Да се обичате не значи да гледате един в друг а в една и съща посока
- Johana Jotkova
- Драскач
- Обратна връзка:
не е така
Не мисля, че оценяването на първите два кръга е обективно, дори мисля, че е субективно, защото хората се познават проверяващите и "бутат" своите си ученици. На националния кръг не знам точно как стоят нещата, но за др два е точно така. 
It's better to have loved and lost than never to have loved at all.
http://www.pleven.bg/index.php
http://www.pleven.bg/index.php
- everyday_
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
мен ако питате е относително...миналата година на втория кръг едната учителка, която е проверявала работите преподава в моето училище...е не ме толерира...въпреки че се говореше, че нарочно са орязали тези, които се бяха явили от езиковата гимназия...мисълта ми беше, че сме малък град и все пак оценяването си е горе-долу както трябва да бъде