Да си кажа направо:
11клас съм в посредствено "езиково" училище със супер занижена подготовко по математика. Учим математика по учебник първо равнище, който не покрива и една трета от материала, залегнал в конкурсните изпити по предмета. Имам 2 часа седмично. Но реших да кандидатствам с математика. Просто хуманитарните специалности не ме привличат, не че няма да успея да науча 20 теми по 20 листа, ако си го поставя за цел. Трудна ситуация...
Естествено, реших също и че сама няма да се справя - ясно ми е, че главното е много труд и много задачи и вече започнах да се занимавам. Плащам и на учителка, която да ми попълва дупките, да ме насочва и да ми показва разни хватки и уловки в задачите. Имам математическо мислене, но опита ми е на 0. И ме преследва усещането, че въпросната госпожа само ме мотае. Не мисля, че е достатъчно целесъобразна, а това ми е необходимо, предвид времето, с което разполагам. Но не мога да съм сигурна, не знам какво да очаквам от един адекватен учител. А и нямам познати, които наскоро са се готвили за този изпит и могат да ме посъветват.
Така че, моля, споделете. Имам ли въобще шанс или е късно? Кажете ми някакъв критерии, по който да разбера кой даскал е свестен и в час (имам и още един сериозен проблем - повече от 100лв на месец ми е абсолютно невъзможно да отделя за уроци). Удачно ли е до началото на 12 клас да се подготвям индивидуално при учител и после да мина на някакви курсове, за които вече ще съм достатъчно добра, а и са по-евтини?
Ако някой е минал през същото, ще му бъда много благодарна да ми пише, дори и само за кураж