Няма какво да говорим, да се забранят протестите означава да се забрани, да се отмени основното човешко право да бъдеш несъгласен.
Тук не става въпрос, дали защитаваната кауза е правилна и справедлива, и дали не носи със себе си трудности и за други, а за естественото право на личен избор.
Може да не ми е приятно да мислиш нещо, но бих защитавал правото ти, свободата ти да го мислиш...с лека перифраза на Волтер...
А относно простиращите срещу протеста (не срещу идеята, а срещу самото протестиране) нека кажем, че така суспендират основно право. Протестта е неотменимо право, но протеста срещу протеста не е неотменимо право, защото отнема свободата, на която се гради самия протест.
Освен това, парадоксално, но факт : протестиращите се стремят да няма протести, протестът се започва за да спре...Аз протестирам, за да постигна целта си, постигайки целта си, аз приключвам протеста...Самата цел на протеста е края му.
Причината е външна, ДРУГИЯТ ме е накарал да протестирам, протестирането е реакция на чужда намеса...Чуждата намеса, не аз самия ме карат да недоволствам...
Така че не нападайте протестиращите, неприкосновени неща са тва ей...
п.с Кой е този, самотен глас, който е гласувал, з атова да няма право на глас?