Какво искате да учите?

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Аватар
shayne
Вазов
Специалност: Политология, Математика
Обратна връзка:

Re: Какво искате да учите?

Мнение от shayne »

ethno_girl написа:Ами аз от години се занимавам с музика много сериозно и мислех това да кандидатствам още отдавна.Но понеже завършвам езикова реших и с английски да се пробвам и си ходя допълнително на уроци и за това.Та мисълта ми е дали бих могла да съчетая някоя филология с музиката. Музиката никак не се изкарва трудно,така че от тази гледна точка не вярвам да е проблем за мен. Обаче и аз почти съм сигурна,че не може така от 1-ви курс две специалности едновременно да се учат... :scratch:
Не може да се обучаваш по две специалности едновременно от първи курс. По принцип, по правилник може да запишеш втора или нова специалност след завършен втори курс. Изключение прави ФМИ, където студентите могат да запишат втора специалност от предлаганите във факултета след първи курс. Не всички специалности обаче предлагат възможност да се запишат като втора. И по-специално за филологиите, само някои от тях предлагат такъв вариант. Предлагам ти да влезеш първо филология и след това да търсиш вариант за музиката. Може да говориш направо със зам. декана по учебната дейност на съответния факултет. Мисля, че няма толкова желаещи за музика, така че едва ли би било голям проблем. Имай също предвид, че две години може да ги вземеш за една, така че, когато и да почнеш с музиката, може да я завършиш заедно с филологията.

Ето ти линк за повече информация: http://uni-sofia.bg/index.php/bul/stude ... pecialnost
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Аватар
ethno_girl
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от ethno_girl »

Много ви благодаря за бързите отговори :D на този етап съм решила,че филологията ще е приоритет,а пък ако е живот и здраве ще мисля и за музиката после :D
mud
В началото бе словото
Специалност: философия
Курс: първи

Мнение от mud »

За момента ме отказаха от музикалната академия (ще видим за в бъдеще), така че ще кандидатствам психология или философия в прекрасния и вече поостарял СУ, като науката за психиката ще ми е на първо желание.

П.П. Някой знае ли дали могат да се учат две сцепицалности едновременно, но в различни университети?
Аватар
shayne
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

mud написа:П.П. Някой знае ли дали могат да се учат две сцепицалности едновременно, но в различни университети?
Може само ако във втория университет не ти искат дипломата да остане при тях като НБУ. СУ я искат.
Цветелин Биков
mud
В началото бе словото
Специалност: философия

Мнение от mud »

А няма ли възможност човек да си вземе дипломата без да прекъсва, за да се запише някъде другаде?
Аватар
lqlqlqto
В началото бе словото
Специалност: Софтуерно инженерство
Обратна връзка:

Мнение от lqlqlqto »

Не знам дали да се радвам или да се стресирам, че никой не иска да ходи във ФМИ.. :connie_mini_undecided: Странно е като се сетя, че випуск 2007 с 5.50 едва влизаха в Софтуерното, а миналата година на момичетата и 3.70-3.80 им стигаше. За тази не ми се мисли просто.. :?
Та да - имам ясна цел и това е Софтуерното инжинерство. (От цели две години съм си я набелязала тази специалност.) Имах някакви колебания за Информатика, но мисля че успях да се преборя с тях. :) Въпреки, че се чувствам малко стресирана след предварителния , на който бях разпрделена точно във ФМИ, нооо .. и това ще мине .. :mrgreen: :mrgreen:
~*[.. Човек е създаден не да изживее живота си предначертан, а сам да създава, да твори, да изменя, сам да гради, да руши, но да не спира, а докрай да преследва своите съкровени мечти. ..]*~
Аватар
shayne
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

lqlqlqto написа:Та да - имам ясна цел и това е Софтуерното инжинерство. (От цели две години съм си я набелязала тази специалност.) Имах някакви колебания за Информатика, но мисля че успях да се преборя с тях. :) Въпреки, че се чувствам малко стресирана след предварителния , на който бях разпрделена точно във ФМИ, нооо .. и това ще мине .. :mrgreen: :mrgreen:
Според мен в доста грешна посока си се ориентирала. Информатиката е в пъти по-добра от СИ.
Цветелин Биков
Аватар
lqlqlqto
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от lqlqlqto »

shayne написа:Според мен в доста грешна посока си се ориентирала. Информатиката е в пъти по-добра от СИ.
Притеснява ме многото математика в Информатиката. Пък и СИ е някак по-тясно специализирана - мен точно програмирането ме интересува. Докато другите неща, които се изучават в Информатика мога да си ги развивам и сама.. и без това имам доста натрупан опит в тази област. Не знам .. колебая се и това не ми харесва .. от много време съм се спряла на СИ, но сега от къде ми влезе тази муха в главата .. :connie_mini_buck: :connie_mini_buck:
~*[.. Човек е създаден не да изживее живота си предначертан, а сам да създава, да твори, да изменя, сам да гради, да руши, но да не спира, а докрай да преследва своите съкровени мечти. ..]*~
Аватар
shayne
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

lqlqlqto написа:
shayne написа:Според мен в доста грешна посока си се ориентирала. Информатиката е в пъти по-добра от СИ.
Притеснява ме многото математика в Информатиката. Пък и СИ е някак по-тясно специализирана - мен точно програмирането ме интересува. Докато другите неща, които се изучават в Информатика мога да си ги развивам и сама.. и без това имам доста натрупан опит в тази област. Не знам .. колебая се и това не ми харесва .. от много време съм се спряла на СИ, но сега от къде ми влезе тази муха в главата .. :connie_mini_buck: :connie_mini_buck:
С математиката ще се справиш. Ако си учиш, няма начин да не ги вземеш. Именно в Информатиката ще се научиш на програмиране, в СИ нищо няма да научиш.
Цветелин Биков
Аватар
lqlqlqto
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от lqlqlqto »

shayne написа:Именно в Информатиката ще се научиш на програмиране, в СИ нищо няма да научиш.
Толкова ли е голяма разликата между двете?.. :?
Аватар
shayne
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

lqlqlqto написа:Толкова ли е голяма разликата между двете?.. :?
Голяма е, да. Така че пиши Информатика и не му мисли много, няма да съжаляваш.
Цветелин Биков
missggg
В началото бе словото

Мнение от missggg »

[[[[
Последно промяна от missggg на 18 Юли 2009, 10:54, променено общо 1 път.
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

missggg написа:Моля за съвет коя е най-добрата специалност за момиче в ФМИ?ДА има колкото се може по-малко С++
Е на фортран ли искаш да те учат :lol: :lol: паскал направо :lol: :lol:
С++ е един от водещите езици, трудно ще минеш изцяло без него. Ако те плаши, значи не си за ФМИ.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
shayne
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

missggg написа:Моля за съвет коя е най-добрата специалност за момиче в ФМИ?ДА има колкото се може по-малко С++
Заповядай в спец. Математика. Тук учим Java.
Цветелин Биков
Аватар
lqlqlqto
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от lqlqlqto »

А аз 5 години трия сол на главата на учителката ми по информатика, че ни занимават само с почти безполезния вече Паскал, вместо да учим нещо по-сериозно като С .. :JC_golly: :Hyron_01: :Hyron_01: :ignat_02:
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”