РЕАЛИЗАЦИЯ СЛЕД ВИСШЕТО
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- everyday_
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
да де, и все пак има малко или много значение дали ще идеш с добро настроение на работа или начумерен, все едно целият свят ти е виновен...всеки е имал поне веднъж от онези "готини" дни, в който не стига, че на теб ти е зле и не ти пее петела, но ти се струва, че и целият свят е против теб...за това имам впредвид...а че с труд и усилия в правилната посока е почти сигурно, че ще имаш някаква реализация, съм съгласна
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
- post-mortem
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
- everyday_
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
хора, какво е това черногледство от вас
я се усмихнете...може да звучи много наивно и по детски, но в на всеки живота има радости най-малко от работа със съответна реализация
ако човек винаги разсъждава така, наистина може да не се реализира и да не постигне нищо 
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
- Johana Jotkova
- Драскач
- Обратна връзка:
:)
Ужас! Като я чета тая тема и чак ми става страшно. Абе, хора, я погледнете малко по-различно на живота. Защо не се зарадвате на малките неща около вас? Защо не се зарадвате, че зимата свършва, че идва пролетта, например, ами сте се хванали да плюете по държавата. Все едно слушам някви старци, хленчещи по Бай Тошо и отминалото време. Стига. Та вие сте на 18, 20, 22, ... години, а сякаш живота ви е очукал толкова много, че искате да ... и аз нз кво. Успокойте се РЕАЛИЗАЦИЯ СЛЕД ВИСШЕТО ИМА. И аз онзи ден се замислих с литература и история кво да уча (мечтая си за право от малка, но взех да се разубеждавам) и реших да изчакам първо оценките от изпитите пък тогава да му мисля.
По повод ученето в чужбина: и аз можех да замина и да не се мъча сега с най-трудните предмети, но реших, че самотата някъде навън ще бъде тежка за мен. Ами какво да говорим, в чужбина аз няма да съм германка, американка, французойка или нещо друго, а българка - продавачка, миячка или нещо такова. Е, не е изключен и другия вариант - да имам добра професия, но...
Защо да не останем в България и да я направим едно красиво място за живеене за нашите деца? Нали ние сме бъдещето и от нас зависи всичко. Напоследък все повече усмихнати хора виждам (предимно млади, де) и това много ме радва. Много са нещата в родината, които трябва да се променят, но нали затова учим (ще учим) сега. Дано нашето поколение не запази манталитета на голяма част от българите, при който мъжът се прибира вечер, сяда на масата и люска по една голяма , докато жена му пере, чисти , готви и т.н. Съжалявам , че се получи малко offtopic ама ми стана наистина гадно като четох мненията от темата.
С две думи, мисля че хората трябва да променят себе си, да не товарят другите със собствените си проблеми, да се стремят към собствената си реализация и да инвестират в България, защото ТОВА Е РАЙСКО КЪТЧЕ НА ЗЕМЯТА!
Реализация има за всеки, който я търси, и то не само с връзки. Казвам го защото мой роднина го постига всеки ден.
Може да ме укорите за всичко написано, а може и не, но това е, което аз мисля.
По повод ученето в чужбина: и аз можех да замина и да не се мъча сега с най-трудните предмети, но реших, че самотата някъде навън ще бъде тежка за мен. Ами какво да говорим, в чужбина аз няма да съм германка, американка, французойка или нещо друго, а българка - продавачка, миячка или нещо такова. Е, не е изключен и другия вариант - да имам добра професия, но...
Защо да не останем в България и да я направим едно красиво място за живеене за нашите деца? Нали ние сме бъдещето и от нас зависи всичко. Напоследък все повече усмихнати хора виждам (предимно млади, де) и това много ме радва. Много са нещата в родината, които трябва да се променят, но нали затова учим (ще учим) сега. Дано нашето поколение не запази манталитета на голяма част от българите, при който мъжът се прибира вечер, сяда на масата и люска по една голяма , докато жена му пере, чисти , готви и т.н. Съжалявам , че се получи малко offtopic ама ми стана наистина гадно като четох мненията от темата.
С две думи, мисля че хората трябва да променят себе си, да не товарят другите със собствените си проблеми, да се стремят към собствената си реализация и да инвестират в България, защото ТОВА Е РАЙСКО КЪТЧЕ НА ЗЕМЯТА!
Реализация има за всеки, който я търси, и то не само с връзки. Казвам го защото мой роднина го постига всеки ден.
Може да ме укорите за всичко написано, а може и не, но това е, което аз мисля.
It's better to have loved and lost than never to have loved at all.
http://www.pleven.bg/index.php
- Johana Jotkova
- Драскач
- Обратна връзка:
:)
И най-важното , което забравих да споделя: САМО ВИСШЕ НЕ Е ДОСТАТЪЧНО. То е основата, началото, но няма ли хъс, желание за развитие, компютърна грамотност, езици, комуникативност, работа в екип и още КУП други качества - ако ще и отвъд океана да идете, пак няма да се реализирате.
Звучи гадно, ама е така... И обща култура ви трябва.
Звучи гадно, ама е така... И обща култура ви трябва.
-
Жрецът на Болката
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
- Berserker
- Легендарен флуудър
- Специалност: MO, Master
- Курс: завършил
мдаааа....... права както винаги.......май затова специалността е "право" всъщност....got написа: Нали знаете приказката -влязох непоправим оптимист и излязох непоправим циник...
/по-хубаво потвърждение на думите ти...здраве му кажи/
колкото до реализацията, разчитайте на самите вас, а не на някакви си там специалности......иначе сте загубени.... а за право и политика просто забравете, готи, ти самата може да кажеш от правистите кои имат най-голям шанс за реализация--- тези на които родителите им са от кариерата....
..и въпреки всичко реализацията е възможна, СУ ви учи на много неща, само дето не са академични
Та, привет и от мен. Темата е адски интересна и смятам,че вълнува всеки млад човек, особено ако учи висше образование, особено ако го учи в Софийския
Влязох миналата година специалност арабистика. Отначало супер много се зарадвах, бях убедена, че има реализация, после обаче почнаха да ми разправят, че никой няма да ме вземе на работа, че ще почна на смени в кварталния супермаркет след 5-годишно яко зубрене
Обаче после пак имаше един период, в който пак се бях обнадеждила
. Мисълта ми е следната:не се вслушвайте в думите на околните изобщо!Особено пък на хора, който учат или не са учили висше. Не за друго - те просто нямат представа за перспективите. Примерно:БГ филология. 90% от хората смятат,че единствената реализация е учител по български и език и литература. А това изобщо не е така, говоря ви от преки впечатления. Така че - дерзайте!Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще! (може някой да го е споменал вече, нямах време да изчета всичко
)
Just a world that we all must share
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
- Johana Jotkova
- Драскач
- Обратна връзка:
Знаеш ли, не мога да отреча и да кажа, че сама си изкарвам парите, защото ще излъжа. Не си мисли обаче, че съм и от онези богати разглезени дрисли, които ходят с личен шофьор на училище. Съвсем нормалена средностатистическа ученичка съм, както повечето хора в България. Но я се замисли, ако не мислиш оптимистично и към всчко нещо подхождаш с предубеждание дали ще успееш. То е ясно, че ще има мноооого трудности (без тях не е интересно), ама нали за това имаш близки и приятели, за да са до теб и да те подкрепят (не материално, а просто да ти вдъхват кураж). В крайна сметка - вярвай си и ще успееш.Жрецът на Болката написа:като спре татко да носи и мама да меси ще те чуем какви ще ги говориш...
Мдаа....От опит се учат много неща...Никой не ги знае, докато не ги види с очите си.Berserker написа:мдаааа....... права както винаги.......май затова специалността е "право" всъщност....got написа: Нали знаете приказката -влязох непоправим оптимист и излязох непоправим циник...ама да не плашим бъдещите колеги, елате елате, много е хубаво
/по-хубаво потвърждение на думите ти...здраве му кажи/
колкото до реализацията, разчитайте на самите вас, а не на някакви си там специалности......иначе сте загубени.... а за право и политика просто забравете, готи, ти самата може да кажеш от правистите кои имат най-голям шанс за реализация--- тези на които родителите им са от кариерата....
..и въпреки всичко реализацията е възможна, СУ ви учи на много неща, само дето не са академични
А и coup е много прав.Не слушайте другите какво говорят, ако искате нещо...Пак казвам- разучете си нещата сами.Защото повечето хора нямат представа, а гледат само на слухове...
- Himera
- Летописец Виртуоз
- Обратна връзка:
Работа винаги ще има, ако не тук, то - някъде другаде. Пък ако там няма - ще осигурим работа на полицаите
И като същински Робин Худ ще взимаме от богатите и ще даваме на бедните, докато Земята се върти. Има и друга възможност
- братята роми добре ни учат, то просия, то търговия с деца, то осигуровки в знак на благодарност,че увеличаваме жителите на България... Спокойно, не унивайте! Ще се оправим, някак си! 
Човек трябва да бъде отговорен за действията си
здрваейте и от мен драги обандеждени колеги.аз не съм от българия,но у4а тук,за6тото знам български добре и мисля,4е на него трябва д аполу4а базовите си знания,тоест бакалвърската си степен за магистър се глася в 4ужбина.относно българите,които са у4или в 4ужбина ис а се вурнали тук,познавам двама мом4е и моми4е единият е завър6ил средно там,а другият 2 години вис6е и двмата работят в престижни фирми и могат да си позволят абсолютно вси4ко,което искат,говорим за големи суми.от су познавам един идеалист 4овек,много умен,много скромен и интелигентен,пулна ду6и4ка,наистина културен 4век,но работи за 200лв,съсипва се горкият,отслабнал е на ни6то не прили4а,но за него бе6е по-важно да завър6и великото су в името на знанията и културата,сега все по-4есто го 4увам да казва "ех за6то не мислих навреме',но ве4е е късно.и да ви кажа жал ми е за него.тъй като е осъзнат,разумен и възпитан знае,4е не може да създаде семейство със заплата от 200лв,той себе си не може да изхрани,и въпреки това годинките вървят той се 4увства все по-самотен и все пове4е тъжи за половинка до себе си,за дом,след време де4ица(говорим за 4овек на 32),но проади финансовото си състояние не иска д а обре4е някое мъни4е на мизерия и така остава си със 200лева,висока култура и възпитание(които го карат да страда,за6тото работи сред пълни простаци със средно образование)идеалите си и дипломата от су.
без коментар
без коментар