Имах предвид, че църква и култура и антиосманската не са част от историческия период Възраждане, но са част от втория дял от програмата за изпита - дял, който жаргонно се нарича възраждане, но освен Българското възраждане(XVIII-XIX в.), включва и периода XV-XVII век.BLUSH написа:..Е ти какво? Отрече съществъването на този период изобщо ли??? Те историците се дрънкат точно когато са горните и долните му граници,но според теб изобщо го няма като обособена част от историята. Не си го наричаме ние така жаргонно,защото не сме си го измисли ние..след като е обособена част от учебници съставени от историци няма как да е жаргонScorpion написа:Възраждане то, дръжки. Това, че е във втория дял не го прави Възраждане. Жаргонно така му казвате на втория раздел, но той си е Българската история XV-XIX век.
КСК 2009 - История
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Re: КСК 2009 - История
Последно промяна от Scorpion на 24 Апр 2009, 20:33, променено общо 2 пъти.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- tedito_ck
- От дъжд на вятър
много много много съм зле
броих си ги на пръстите и ми излязоха 6...
Има много начини човек да бъде прав.
- deni_val
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Само да попитам,че нещо не мога да схвана- Борис и Симеон не са ли в една тема?В моя справочник пише така 
Човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му!
-
BLUSH
- Постоянно присъствие
Щастието не бива да е крайната цел,а начин на живот
-
BLUSH
- Постоянно присъствие
deni_val .. че то така изпита трябва да е два дена ...по справочниците ги слагат на някакви периоди и за това така се получава
НЕ в никакъв случей не подценявам трудността на правото още повече баща ми е завършил ЮФ на СУ и определено имам наблюдение върху всичките томове които е учил и които ме чакат мен!така 4е си напълно прав,но по отно6ение на толерантността към среден успех,вземане на изпити и о6те някои не6та нямаме равни!Scorpion написа:Айде, айде... Влез право в СУ и ще те видим дали ще ти е по-лесно да те приемат, отколкото да излезеш от университета след един куп тежки изпити + 6 държавни изпита, а след това, за да бъдеш практикуващ юрист - още един теоретико-практически изпит. Мини през това и тогава говори.ilia_n написа:хаха нз какво да кажа!Нашият университет е една обърната фуния!Влиза се трудно а се излиза лесно...на всякъде по света е обратното,но това сме си избрали това си теглим!tedito_ck написа:Оф то и аз съм една - все едно всички други теми са ми бомба, че Църква и култура ми е проблема![]()
Възраждане то, дръжки. Това, че е във втория дял не го прави Възраждане. Жаргонно така му казвате на втория раздел, но той си е Българската история XV-XIX век.BLUSH написа:tedito_ck ... Църква и култура от където и да го погледнеш е Възраждане !! в моя учебник е Общество,религия и култура през 15-17 век..но точката за общестовото е само за унсс..Пък и първата тема от Възраждане за СУ е Антиосманска съпротива на българите през 15-17 век...след като тук 15-17 век е Възраждане..няма как в другата да е средновековие..В интересна истината модерната историография приема за възраждане долна граница 18 век..но мисля,че щом учебниците на ОТ за възраждане започват с АОС и следвата тема е за църкавата е възраждане
- tedito_ck
- От дъжд на вятър
В справочника да, обаче там не пише, че това са теми, а програма и по принцип май ги дават отделно...deni_val написа:Само да попитам,че нещо не мога да схвана- Борис и Симеон не са ли в една тема?В моя справочник пише така
Има много начини човек да бъде прав.
- deni_val
- В началото бе словото
Аха,мерси.А някой случайно да знае колко общо са темите?BLUSH написа:deni_val .. че то така изпита трябва да е два дена ...по справочниците ги слагат на някакви периоди и за това така се получава
-
BLUSH
- Постоянно присъствие
даам
и да се надяваме,че няма да се паднат две теми от нова история 
- Scorpion
- Легендарен флуудър
В ЮФ на СУ толерантността към невземането на изпити вече я няма. Не можеш да запишеш следващ курс с невзет изпит.ilia_n написа: НЕ в никакъв случей не подценявам трудността на правото още повече баща ми е завършил ЮФ на СУ и определено имам наблюдение върху всичките томове които е учил и които ме чакат мен!така 4е си напълно прав,но по отно6ение на толерантността към среден успех,вземане на изпити и о6те някои не6та нямаме равни!
- deni_val
- В началото бе словото
Оооооо,да със сигурност!Иначе ще гледате шоу как след обявяването на темите половината се изнасяме по терличкиBLUSH написа:даами да се надяваме,че няма да се паднат две теми от нова история
-
BLUSH
- Постоянно присъствие
абе руско-турската никога ли не се е падала...?Като гледах темите от 1990 никъде я няма
- Scorpion
- Легендарен флуудър
Затова по-наблюдателните си спестяват усилието...BLUSH написа:абе руско-турската никога ли не се е падала...?Като гледах темите от 1990 никъде я няма
-
BLUSH
- Постоянно присъствие
eee аз я научих...ама пък ако вземе да се падне за първа година