КСК 2009 - История

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
yav
От дъжд на вятър
Специалност: Европеистика немски език
Курс: първи

Re: КСК 2009 - История

Мнение от yav »

И аз утре пътувам за София, така че каквото прегледам днес - това е!
ПП. Ей сега хвърлих един бегъл поглед на ЦБ, че се спрягаше в предишните страници :lol:.
Аватар
ShadowsInBlue
Пишеща машина
Специалност: Право

Мнение от ShadowsInBlue »

Само Стоилов едва ли ще дадат. То при него няма толкова много, колкото при Стамболов. Но ако е Стамболов и Стоилов, според мен пишеш всичко (което знаеш) - външна, вътрешна политика, че продължава изграждането на инфраструктурата и предприятията.. Май имаше закон за насърчаване на местната индустрия... освен ако не бъркам. Сега като се напънах да се сетя за тая тема... нещо не ми се получава много :?
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
Аватар
yav
От дъжд на вятър

Мнение от yav »

ShadowsInBlue написа: Май имаше закон за насърчаване на местната индустрия... освен ако не бъркам. Сега като се напънах да се сетя за тая тема... нещо не ми се получава много :?
Успокой се де, не бъркаш! Стамболов и Стоилов водят политика, целяща държавен протекционизъм. От времето на Стамболов са приети законите за концесиите, за международните мерки и теглилки, въвежда се мито на вносните стоки, за да се насърчи държавното производство, първото стопанско изложение в Пловдив през 1892, първият сключен заем с чужда банка и т.н. Стоилов продължава подетата политика с въвеждането на търговския закон, възлагането на държавните поръчки на бълг. предприятия, намаление на данъците и транспортните такси на предприятията, насърчава стопанството и общо взето това е :).
ilia_n
От дъжд на вятър
Специалност: право

Мнение от ilia_n »

Anna-Molly написа:Аз си мисля че ако дават тая тема, ще е или стамболов и Стоилов или само Стамболов... :bounce: :bounce: :bounce: :roll: :roll:
е как така и двамата не те разбирам!ако ги дадат и двамата,няма да ни стигне времето и двете ми теми са по 13 стр,което с моето писане са си поне 17 и то само за едната!ако дадат и двамата какво трябва да се пише???
Аватар
Anna-Molly
Пишеща машина

Мнение от Anna-Molly »

ilia_n написа:
Anna-Molly написа:Аз си мисля че ако дават тая тема, ще е или стамболов и Стоилов или само Стамболов... :bounce: :bounce: :bounce: :roll: :roll:
е как така и двамата не те разбирам!ако ги дадат и двамата,няма да ни стигне времето и двете ми теми са по 13 стр,което с моето писане са си поне 17 и то само за едната!ако дадат и двамата какво трябва да се пише???
Ами моята тема е 1-на и за двамата, и точно затова ти казвам, че или ще ги дадат 2мата (както преди) или заради намаления изпит, ще трябва да пишем само за Стамболов, без Стоилов. Ако дадат и двамата се пише квото се пише и поотделно, но кратко, точно и ясно. Писала съм Стамболов на контролен изпит както е в моята тема и ми излезе 8 листа, [като бях пропуснала някои неща] коeто си е в реда на нещата
Life's a game but it's not fair... I break the rules so I don't care...
ilia_n
От дъжд на вятър
Специалност: право

Мнение от ilia_n »

Anna-Molly написа:
ilia_n написа:
Ами моята тема е 1-на и за двамата, и точно затова ти казвам, че или ще ги дадат 2мата (както преди) или заради намаления изпит, ще трябва да пишем само за Стамболов, без Стоилов. Ако дадат и двамата се пише квото се пише и поотделно, но кратко, точно и ясно. Писала съм Стамболов на контролен изпит както е в моята тема и ми излезе 8 листа, [като бях пропуснала някои неща] коeто си е в реда на нещата
ок мерси за инфото...тогава да се връщам при темичката :)
Аватар
ShadowsInBlue
Пишеща машина

Мнение от ShadowsInBlue »

yav написа: Успокой се де, не бъркаш! Стамболов и Стоилов водят политика, целяща държавен протекционизъм. От времето на Стамболов са приети законите за концесиите, за международните мерки и теглилки, въвежда се мито на вносните стоки, за да се насърчи държавното производство, първото стопанско изложение в Пловдив през 1892, първият сключен заем с чужда банка и т.н. Стоилов продължава подетата политика с въвеждането на търговския закон, възлагането на държавните поръчки на бълг. предприятия, намаление на данъците и транспортните такси на предприятията, насърчава стопанството и общо взето това е :).
... По дяволите, защо не си в моята зала?!... Не че това щеше да помогне, но все пак :wink: Успя ли да развиеш телепатичните способности? Имаш още един ден време - дерзай.
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
Аватар
yav
От дъжд на вятър

Мнение от yav »

Смятам да започна тренировките за тях утре, когато си почивам и бездействам цял ден 8).
Borislavaaa
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от Borislavaaa »

Искам да пожелая успех на всички от все сърце! :flower: Дано на есен станем колеги. :)
Kim Wilde - You keep me hangin' on
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

За икономическата политика на Стоилов трябва да се пише достатъчно подробно, а не между другото. Но ако се падне нещо от периода 1887-1899, то ще е само Стамболов. Последно се пада със Стоилов 1993г., 2000г. е само Стамболов, а и като контролна тема пак са я теглили - Стамболов без Стоилов. Освен това изпитът вече е едва 4 часа. Поради всичко, което изброих като аргументи, като кандидатствах претупах частта за Константин Стоилов. :lol:
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
escapeToparadisee
В началото бе словото

Мнение от escapeToparadisee »

Такаа.. След като присъствах в този форум (и най-редовно в тази тема ;p ) само като наблюдател, реших да напиша и аз нещо, пристраших се най-накрая :) Та въпроса ми е дали в темата за Стамболов и Стоилов включвате подробно роенето на партиите или го правите по-съкратеничко? ;]
А и също така.. пожелавам успех на всички в неделя, знам, че ще се справим! ;]
lacuna_coil
Писаружяк

Мнение от lacuna_coil »

Всички така пишете за Стамболов, сякаш наистина той ще се падне. :lol: Ама защо не ? Това, че аз не съм учила тази тема, не означава, че не ви пожелавам да се падне нещо, което искате. :lol: Трябва малко разнообразие, стига се пада едно и също през 2-3 години. :)
Аватар
xRainx
Стенограф
Специалност: Международни отношения

Мнение от xRainx »

Абе мен ми е странно нещо - в стая/аудитория 130 са 105 души, обаче пише, че са номера от 00708 до 01022, гледам и в другите стаи има някаква разминавка. Тея пичове не си ли водят един по един човек, или се прескачат през 2 като числа? О.о

---

Успех на тези, които заминават утре, за да са тук. Ако заслужавате - ще влезете ;)

---

Стамболов е яка тема, само Стоилов едва ли биха дали - нещо като да дадат само Ботев. Не мисля, че ще стане. Аз ще си го припомня, щото я знаех преди много добре темата, ама мина месец ++ ..
The storm is coming...
Изображение
...let the Lord of Chaos reign.
lacuna_coil
Писаружяк

Мнение от lacuna_coil »

Нали се сещаш, че не всички от номер 00708 до 01022 са записали история ? :P
Просто всички, чиито входящи номера са в рамките на 00708 до 01022, явяващи се на изпита по история, сме там. :D
В неделя имам усещане как бързо ще си изляза. :?
Аватар
Amberglow
Паисий

Мнение от Amberglow »

lacuna_coil написа: В неделя имам усещане как бързо ще си изляза. :?
ти пък! защо така?! стой и се бори до край. (и аз обмислям излизането вече...около 9:10 -9:15)
Take my ego for a ride,
  • 'Cause there's nobody by my side.
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”