Журналисти 2009 ;)

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
NikTa
Да живей словото
Специалност: Журналистика
Курс: трети
Обратна връзка:

Re: Журналисти 2009 ;)

Мнение от NikTa »

Поне един човек дето чете.... 8)

Аххх... :lol:
Ей, хора, вземете се успокойте.
Не ни зависят живтотите от тия резултати!
Пък и като ни лъснат "страхотните" оценки, няма да ни е особено готино... Нали не очаквате, че в СУ раздват 5 и 6 като топъл хляб? Ще ни стопят набързо на всички ентусиазма... Не че съм черногледа. Просто се опитвам да гледам трезво на нещата. Защо да съм нетърпелива за нещо, което съвсем не обещава да е хубаво...

Плюс това, както ви написах вчера в темата за предварителния, нашите резултати НЯМА да излязат тези дни... (Освен ако под края на месеца не разбирате 23-ти може би? Тогава обаче проблема със сигурност няма да е нито в моя, нито във вашия телевизор... whatever.)

Ta, стига шаш и паника излишни...
Бъдете фриииииий... :flower:
Oh my darling, oh my darling, оh my darling, Clementine!

"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
Аватар
beroeca
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от beroeca »

Уважаеми Българи,бъдещи колеги,всички ,които пишат,четат в сайта,

Искат да отменят Българския Език като задължителен, т.е. държавата ни
няма да изисква от гражданите си да знаят граматични и пунктуационни
правила. Той пак ще се изучава, но няма да се изисква. "Няма държава,
която да не изисква от гражданите си, които са минали българско
обучение, да не знаят книжовен език. Няма значение турци, роми,
африканци, араби. Щом са граждани не трябва да се съобразяват със
законите и правилата на държавата, в която имат гражданство..."

Това е предложено от председателя на Коми ията по образованието и
науката господин Лютви Местан. На 20 март е прието на първо четене без
възражение. Защо не е казано по новините никой си няма и на представа.

Апелирам всички, които имат българско самосъзнание да подпишат
петицията, защото иначе от България скоро няма да остане и следа. Това е
скандално и не бива да се остави така.

На по-долу посоченият електронен адрес можете да подкрепите българския език.

Ако одобрявате петицията можете да я препратите на ваши познати.
http://www.bgpetition.com/knijoven-balgarski/index.html

500 години СТИГАТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Победа без чест е огромна загуба!
Аватар
Варненец
Пишеща машина
Специалност: журналистика
Курс: първи

Мнение от Варненец »

Готово 8) Трябва да се подкрепямт подобни инициативи :bounce:
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Аватар
Антоний
Пишете, о, братя
Специалност: Журналистика

Мнение от Антоний »

Аз също се подписах, но имам въпрос... Кой го казва това? Защо медиите не обръщат внимание? Кога се е гласувало това?
Поръчах веднага една бутилка "Селект" за мен, а за Евдокия една голяма ракия и започнахме да се забавляваме. Мятахме салфетки, носни кърпички, тоалетна хартия на всеки чалга хит!
Аватар
pepso
От дъжд на вятър
Специалност: кандидат-студент за ФЖМК

Мнение от pepso »

Първо ... Искам да подчертая, че НЕ съм расист, НЕ съм нацист или каквото и да е останало, свързано с подкрепяне на идеята за "превъзходство на една раса над друга". Но аз СЪМ БЪЛГАРИН! И затова искам да подчертая следните думи ...
На майка му (вие се досещате какво) на тоз Лютви Местан!!! Второ Косово и втора Албания на Балканите няма да ставаме!
Живея във Велинград (намира се в западните Родопи за тези, които са зле с географията) и само аз и моите съграждани знаем какво промиване на мозъци става тук, върху българи с българско самосъзнание, които просто не изповядват християнската религия. Така че, за тези, които не осъзнават за какво става въпрос...това е начин да се "претопи" българската нация. Съжалявам, че съм толкова "мрачен" и то в този форум ... зная, че това не е мястото, но просто исках да изкажа мнение...... :?
C'uz when u try hard, is when u die hard! Kanye West

Изображение We'll keep flying our red flags high, c'uz Manchester United will NEVER die !
Аватар
Варненец
Пишеща машина

Мнение от Варненец »

Абсолютно те пдокрепям абе ,ако влзезем висчки(което за съжалаение е почти невъзможно)
ще стане истиснко общество от МИСЛЕЩИ И МИЛЕЕЩИ ЗА СТРАНАТА ЖУРНАЛИСТИ....Доволен съм,че тук има такива хора.....
Аз на когото го кажа това ме изкарва някакъв националист или побъркан патриот....Като отворя дума за Македония веднага тоз го оставете той е побъркан....
Трябва да подчертая,че има много свестни турци и помаци....Но тези от Дпс са за разстрел!!!!!
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Аватар
pepso
От дъжд на вятър

Мнение от pepso »

Заклевам се, не знаеш колко си прав! :) Съвсем сериозно...съгласен съм с абсолютно всичко, което каза, дори и за Македония (болната тема на нас българите от вече повече от 100 години). Лошото е, че ние правим огромната грешка да забравяме историята си. А както вече е казано много преди да се родим Народ, който не знае историята си, няма бъдеще! За съжаление, май няма да го разберем, преди да изгубим нещо скъпо :( Замисли се и за още нещо ... аз съм от Родопите, а ти от Варна (именно там където са главно помаците и турците) и само аз и ти, май, знаем за какво става въпрос реално.... :idea:

Изображение We'll keep flying our red flags high, c'uz Manchester United will NEVER die !
Аватар
deskasmeska
От дъжд на вятър
Специалност: Логопедия

Мнение от deskasmeska »

pepso написа:Заклевам се, не знаеш колко си прав! :) Съвсем сериозно...съгласен съм с абсолютно всичко, което каза, дори и за Македония (болната тема на нас българите от вече повече от 100 години). Лошото е, че ние правим огромната грешка да забравяме историята си. А както вече е казано много преди да се родим Народ, който не знае историята си, няма бъдеще! За съжаление, май няма да го разберем, преди да изгубим нещо скъпо :( Замисли се и за още нещо ... аз съм от Родопите, а ти от Варна (именно там където са главно помаците и турците) и само аз и ти, май, знаем за какво става въпрос реално.... :idea:
oo повярвайте ми и аз съм на същото дередже... за съжаление :( от кърджали съм и тука само дето града се пише в границите на България! Както и да е, относно тази петиция помислете ако имаше нещо такова нямаше ли да гръмне пресата нямаше ли всеки да коментира това?!? И все пак се надявам ако има нещо подобно да не го приемат, защото ние сме в БЪЛГАРИЯ и изучаването на българският език трябва да е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, на който не му харесва да си ходи в Турция или където и да е било! Не съм националистка, но като видя такива крайни неща и полудявам!Достатъчно сме преживяли като народ, не е нужно да се повтаря, а от това дали ще стане или не зависи само от нас тъйче обичайте и бранете България!
Последно промяна от deskasmeska на 23 Апр 2009, 22:59, променено общо 1 път.
Изображение
Аватар
Варненец
Пишеща машина

Мнение от Варненец »

pepso написа:Заклевам се, не знаеш колко си прав! :) Съвсем сериозно...съгласен съм с абсолютно всичко, което каза, дори и за Македония (болната тема на нас българите от вече повече от 100 години). Лошото е, че ние правим огромната грешка да забравяме историята си. А както вече е казано много преди да се родим Народ, който не знае историята си, няма бъдеще! За съжаление, май няма да го разберем, преди да изгубим нещо скъпо :( Замисли се и за още нещо ... аз съм от Родопите, а ти от Варна (именно там където са главно помаците и турците) и само аз и ти, май, знаем за какво става въпрос реално.... :idea:
Коеото е много,ама много жалко.......И хората във Варна се броят на пръсти дето да им пука...Ако така я караме наистина нещата не ги виждам да отиват на добре....
Аватар
pepso
От дъжд на вятър

Мнение от pepso »

Ами това имах предвид и аз! Просто само тези, които живеем с такива хора, знаем за какво наистина става на въпрос.... (за съжаление) ....

Аватар
beroeca
От дъжд на вятър

Мнение от beroeca »

Занимавал съм се с футбол и смея да твърдя,че съм обиколил 80% от България!Не е само във Варна или Кърджали положението такова-повярвайте.Навсякъде където има смесено население(Бургас,Добрич,Шумен и др.) положението е подобно,за жалост.Топим се като нация!!!И за всичко сме си виновни ние и никой друг!В българия няма гражданско общество!

Тояно тук е мястото да говорим за тези неще,защото от нас зависи как ще изглежда тази страна в близкото бъдеще!Ние сме хората,които ще управляват един България!(колкото и самонадеяно да звучи)Трябва д аимаме ясна позиция по тези въпроси,защото сме българи,защото става въпрос за нас и за тези преди нас!!!

Някои от Вас не си спомнят,защото сте по-малки(малко съм по-голям от повечето тук),но през 97-ма в основата на опозицията на правителството на Жан Виденов бяха студентите!А сега?На никой не му пука!!!Обикалят от БИАД в Плаза и обратно и нищо,ама нищо!?Замислете се хора,защото УТРЕ МОЖЕ ДА Е КЪСНО!!!
Победа без чест е огромна загуба!
dandelion wine
В началото бе словото

Мнение от dandelion wine »

dandelion wine написа:Аз пък все се каня да питам и все забравям.
По-назад в темата се говореше за балообразуването, как тази година в справочника пише, че се взима вместо оценката по английски, тази по история; пък сега вече и в сайта на софийския го промениха, та твърдо това си остава, така ли? Няма шанс да си използваш оценката от матурата по езика?
Предполагам, че е така и задавам твърде глупав въпрос, но си викам хайде все пак да драсна, че със сигурност някой ще е по-добре осведомен.

Та в този случай много тъжно за мен, понеже ще ми се наложи да го отпиша софийския още преди да си знам резултата. :girl_to_take_umbrage:
Много нагло ме игнорирахте значи, защо не бъдете добри и отзивчиви хорица?

Колко до чакането - напълно подкрепям мнението на NikTa малко по-горе. Голяма паника, голямо чудо; каквото има да става, все ще стане, защо си усложнявате допълнително и без това сложното положение?
Аватар
pepso
От дъжд на вятър

Мнение от pepso »

Аз, братле, до колкото знам балообразуването е следното:
1. Оценка от писмен по журналистика х 2
2. Оценка от устен по журналистика х 1
3. Оценка от диплома по БЕЛ
4. Оценка от диплома по История и цивилизация

dandelion wine
В началото бе словото

Мнение от dandelion wine »

Окей, благодаря ти, братле. Иначе ми е известно това, търсех някаква по-подробна информация за това какво, апропо, стана с английския, пък и понеже по-назад в темата бяха писали разни хора, че уж можело и с него, та се обърках.
Аватар
Варненец
Пишеща машина

Мнение от Варненец »

pepso написа: 3. Оценка от диплома по БЕЛ
Бъркаш оценка от дипломата е само за тези,които не са имали матури като Бероеца например...тези коиот са 88,87 и надолу набор....
За нас 90 и 89 оценката от МАТУРАТА Е балообразуваща 8)
Иначе Бероец покрай убийствоот на Стоян и Радостина се зароди нещо като студенско общевсто,но защо трябваше да се стига до тези трагеди...Иаче аз се интересувам от политика и история и Жан ми беше известен :lol: Тоест запознат съм,но помня,че на хората им беше писнало от комунисти дойде Костов и уби тотално демокрацията и андеждата на хората(меджу другото ситуацията сега е същата само,че "месията" се казва не Иван,а Бойко)......
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”