Размисли и страсти със svetleto89

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Re: Размисли и страсти със svetleto89

Мнение от Scorpion »

Размисли и страсти определено влиза в добра и обещаваща серия. :)

По същество:

1. На каква възраст би се омъжила?
2. В кой град би искала да живееш?
3. Какво цениш най-много у човек?
4. Какво ти е мнението за конформизма? Конформист ли си?
5. Преди да влезеш Българска филология, четеше ли книги редовно?
6. Любимо литературно направление?
7. Какво ти е мнението за хората тип "клише" - които се водят от обичайни цели, имат твърде изтъркани ценности, говорят с клишета?
8. Харесва ли ти стилът на Валери Стефанов?
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
blackout
Летящите Пръсти
Специалност: право
Курс: трети

Мнение от blackout »

1. Кой е най-прехваленият човек в България?
2. Какво пееш на караоке?
3. С кого би искала да се напиеш?
4. Как си представяш ада?
5. Най-добрият съвет, който си получавала някога?
6. Каква е панацеята за политическо безсилие?
7. Според Хегел единствената поука от историята е, че никой не се е поучил от нея. Каква е твоята поука от досегашната ти история?
В царството на слепите съдии едноокият е адвокат.
Аватар
svetleto89
Паисий
Специалност: Магистратура Литература, кино и визуални изкуства
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от svetleto89 »

Scorpion написа:Размисли и страсти определено влиза в добра и обещаваща серия. :)

По същество:

1. На каква възраст би се омъжила?
2. В кой град би искала да живееш?
3. Какво цениш най-много у човек?
4. Какво ти е мнението за конформизма? Конформист ли си?
5. Преди да влезеш Българска филология, четеше ли книги редовно?
6. Любимо литературно направление?
7. Какво ти е мнението за хората тип "клише" - които се водят от обичайни цели, имат твърде изтъркани ценности, говорят с клишета?
8. Харесва ли ти стилът на Валери Стефанов?
1.Нямам си никаква идея. Не знам на колко години ще бъда, но ще е за човек, на когото наистина държа, който обичам. Трябва да се познаваме много добре и да знам, че мога да разчитам на него, за да създадем сплутено и здраво семейство. Иска ми се да съм на 26-27 примерно, за да съм завършила образованието си.
2.Варна. Винаги съм обичала морето.
3.Толерантността, добротата, лоялността, чувството за хумор.
4.Не мисля, че съм нагаждаща се личност. Признавам си, че е имало моменти, когато съм се опитвала да не си отварям устата, за да не стане голяма разправия, но само когато ми се е налагало. Иначе държа на мнението си, никога не се срамувам от него, държа на своите принципи и когато нещо не ми допада или не го одобрявам, просто си казвам.
5.Винаги съм обичала книгите. От малка. Имаше периоди, в които ме мързеше, предпочитах да се мотая навън с другите, но като цяло литературата си ми е страст. Да, обичах да чета преди да вляза БФ. Аз си знаех, че с нещо такова искам да се занимавам. Затова и писах тази специалност след журналистиката, знаех, че ще ми хареса.
6.Може би Романтизмът.
7.Какво е изтъркана ценност? За някои това са любовта, хуманността, сега е модерно да мразиш и да се стремиш към материалното. По принцип ценя истинските хора, тези с богата душа. Всеки се е изразявал с клишета сигурно, аз също съм го правила. Според мен всеки трябва да следва сърцето си и да се старае да бъде добър човек.
8.Не съм чела всичките му творби, от година и половина така искам да си купя "Изгубените магарета", но все отлагам. За пръв път чух за В.Стефанов от учителката ми по литература, ходих на уроци в 12 клас. Тя ми го препоръча, купих си 1 негова книга с анализи. Отначало ми беше доста трудно да ги чета, но в интерес на истината някои ми допаднаха. Интересно разсъждава. По-късно четох и една негова статия, "Университетът" се казва. Също е хубава, увлекателно пише, поне според мен.
От какво се прави ливада?
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.

Емили Дикинсън
Аватар
svetleto89
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от svetleto89 »

blackout написа:1. Кой е най-прехваленият човек в България?
2. Какво пееш на караоке?
3. С кого би искала да се напиеш?
4. Как си представяш ада?
5. Най-добрият съвет, който си получавала някога?
6. Каква е панацеята за политическо безсилие?
7. Според Хегел единствената поука от историята е, че никой не се е поучил от нея. Каква е твоята поука от досегашната ти история?
1.Май беше Бойко Борисов :lol:
2.Не съм ходила на караоке, а така искам! :bounce: Но в училище сме пяли "Last Christmas" на George Michael и "Fame" на Irene Cara :lol:
3.С най-добрата ми приятелка.
4.Не с дяволчета и казани :twisted: Вероятно като място, където властват страхът и болката. Място, където не можеш да намериш покой и душата ти страда.
5. :roll: Eдин възрастен дядо ме заговори...преди няколко години, каза ми много мъдри неща за живота, за вярата и отношенията между хората, сякаш знаеше какво ми се е случило. За момента ми беше много полезно, защото сякаш разреши проблемите ми. А дори не го познавам.
6.А? :shock: Не мисля, че политиците са безсилни. По-скоро са ненаситни.
7. Слез на земята, нещата не са такива, каквито би искала да бъдат. Научи се сама да превързваш раните си, защото докато чакаш някой друг да го стори...ще ти умре и последната вяра.
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
мечтата стига.

Емили Дикинсън
Аватар
svetleto89
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от svetleto89 »

dimage написа:Здравей Светле,

1. От колко години се "познаваме" виртуално... ( Това по-скоро беше укорителен риторичен въпрос към самата мен )
2. Какво мислиш за самотата?
3. Доволна ли си, че си се родила именно тук? Защо?
4. Съгласна ли си, че "няма нищо по-хубаво от лошото време"?
5. Постни ми любимото ти стихотворение, от твоите разбира се!
6. Плакала ли си за момче?
7. Оправдаваш ли се с - "Наистина нямам време!" ?
8. Възможно ли е да съществува чисто приятелство между жени?
9. Ако някоя твоя позната доде при теб и се похвали с новата си рокля, която всъщност и стои ужасно зле ти:
9.1 Ще се усмихнеш и няма да кажеш нищо
9.2 Ще й кажеш, че и стой чудесно
9.3 Ще и кажеш: "Съжалявам, но ако трябва да съм честна с теб - не ми харесваш с тази рокля"
9.4 ..... нещо друго?
10. Определи се с 3 съществителни!

Толкова от мен! Прегръщам те!
Миличка, здравей! :love5:
1.От доста време се познаваме, има 3 години май. Трябва да се видим най-накрая.
2.Ужасно чувство. Мразя я и постоянно я гоня от себе си, но сякаш се е загнездила в мен. За момент литва, после пак пристига. Неканена, но настоятелна е, може да я изпъди единствено обичта.
3.В Горна съм се родила. Такава ми е била съдбата. Когато сестра ми се е родила, нашите са живеели във Варна. Майка ми многократно е правила опит да зачене, но безуспешно. Даже е преживяла един спонтанен аборт. Забременяла е с мен, когато са дошли да живеят в Горна. Затова се радвам, че именно тук съм вдишала първата си глътка въздух. Така ми е било писано, а и тук са хората, които обичам.
4.Не съвсем. Аз обичам слънцето, топлината. Не само за време, но и като чувство. Обичам дъжда, когато съм щастлива. Когато съм тъжна ме депресира, макар че понякога успокоява.
5.Не мога да посоча едно. Има две, които са ми любими, защото съм ги писала с много чувство:
http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=140829
А другото е това:
Проклета(Днес съм далечна)

Днес съм далечна – прогонена вълна.
Дойдох да ти целуна нозете… (Сетне отлитам)
Господ отдавна ме прокълна -
да съм ти отнета. (И в сълзи пропита)

Тази нощ ще те чакам. Смирена.
Ще галя без длани душата със рани....
Небето ще плаче. Упоено
от букети въздишки във скута събрани.

Призори ще си тръгна. Когато е синьо небето...
Аз само дойдох да ти целуна нозете.…
Човекът е изтръгнат. Сега съм проклета -
вълна съм. Отивам си с ветровете…
6.09.2008

6.Да, доста пъти.
7. :oops: Да, гледам да не го правя често, но и това се случва.
8.Възможно е. Моята най-добра приятелка е доказателство, че може да има чисто и силно приятелство. Тя ми е радост и утеха, мога да й споделям всичко, винаги ми помага, винаги ми е хубаво да сме заедно, с нея съм себе си, тя ме харесва такава, каквато съм. Винаги вярва в мен, винаги ме подкрепя. Имам чувство, че е част от мен, без нея ми е празно.Познаваме се от детската градина и дълго време бяхме неразделни. Яд ме е, че учи чак във Варна, но все още се чуваме непрекъснато и се виждаме често.
9.Ще й кажа, че не й стои добре. Няма смисъл да я лъжа.
10.любов, път, книга.
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
мечтата стига.

Емили Дикинсън
Аватар
svetleto89
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от svetleto89 »

dimage написа:Пак съм аз : )

1. Питах и Контесата, ще питам и теб: Какво разбираш под "преуспял човек"?
2. Проституцията за теб е ?
3. Децата винаги имат по-големи симпатии към едната си баба. Ти към коя имаше?
4. Любимата ти дискотека в София?
5. Какво обичаш да пиеш?
6. Вечеряш ли преди 19?
7. Спиш ли с играчки : )))
1.Човек, който се чувства щастлив и живее добре. То и това "живея добре" е малко относително, но все пак става дума за това да имаш всичко, от което се нуждаеш, достатъчно финансови средства, да водиш спокоен живот. Да си се реализирал, да имаш работа, която ти е приятна и хубаво семейство. За мен това е преуспял човек.
2.Не я подкрепям, според мен е грозно да продаваш тялото си за пари, по този начин цапаш и душата си. Вярно е, че някои жени, които го практикуват, са много бедни и едва ли не са принудени да го сторят, но има много, които могат да работят, но предпочитат този начин, защото им се струва по-лесен. Все си мисля, че е най-добре да работиш някоя тежка работа колкото да преживяваш, отколкото да продаваш всеки ден тялото си и да имаш повече пари.
3.Имам по-големи симпатии към майката на майка ми. Казва се Станка. Би трябвало да съм кръстена на нея, но всъщност само първата буква от името ми е взета от нейното. Другата ми баба е починала като съм била на 2 години и не я помня.
4. :lol: Мога да излъжа и да кажа някое известно име, но истината е, че все още не съм ходила на дискотека там. :lol: Всяка седмица си пътувам към Горна и затова засега не ми се е отдала възможност. Но ще отидем скоро с колегите :D
5. :geek: Водка, натурални сокчета, кола, Бейлис. Рядко пия алкохол, трябва да съм в настроение.
6.Вечерям по различно време, зависи какво съм правила през деня и колко съм гладна. Но най-често ям след 19ч.
7.Да, още спя с играчки и много обичам плюшени такива, но сега повечето са барикадирани на високо, защото имам един гневен пудел, който много ревнува и ги разкъсва :lol: :lol: :lol:
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
мечтата стига.

Емили Дикинсън
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

:)

1. Можеш ли да подредиш хората в твоя живот(майка ти, сестра ти, приятелите и т.н.) според степента, в която ги обичаш. Ако да, направи го :)
2. Колко плюшки имаш?
3. Името на любимата ти играчка.
4. И това на кучето :)
5. Невинността си си изгубила на 16, а девствеността?
6. Кога за последен път плака? Защо?
7. На песни или филми ревеш ли? А на ВИП Брадър?
8. Какво не би простила никога?
9. Усмихваш ли се често?
10. Трудно ли се взимат изпитите в ФСФ?

после пак :)
la douleur exquise
Аватар
valandin
Живее, за да пише
Специалност: Политология
Курс: втори

Мнение от valandin »

Първо искам да те гушна виртуално, защото си от Горна, моята най-голяма обич и дом в продължение на 11 години!Второ, да те питам липсва ли ти и как се чувстваш тук в големия град? И трето да те поздравя за красивите стихове и да те попитам писала ли си такива, които не са изпълнени с толкова много тъга (чувствам се прелестно безутешна след като прочета нещо твое, вярно, ``прелестно``, но безутешно!)
New jorney
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Храчиш ли?
Как се ръкуваш? (силно, леко, никак)
Сядаш ли на земята (на паважа, на пръстта)
Изброй ми три химически елемента.
А сега три съединения? :mrgreen:
Знаеш ли какво означава думата "торква"?
А какво е "Тегусигалпа"? (без да питаш Гугъл :P )
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от svetleto89 »

fak написа::)

1. Можеш ли да подредиш хората в твоя живот(майка ти, сестра ти, приятелите и т.н.) според степента, в която ги обичаш. Ако да, направи го :)
2. Колко плюшки имаш?
3. Името на любимата ти играчка.
4. И това на кучето :)
5. Невинността си си изгубила на 16, а девствеността?
6. Кога за последен път плака? Защо?
7. На песни или филми ревеш ли? А на ВИП Брадър?
8. Какво не би простила никога?
9. Усмихваш ли се често?
10. Трудно ли се взимат изпитите в ФСФ?

после пак :)
1.Много ми е трудно да ги подреждам по някаква степен, защото държа на всички. А приятели много нямам, но най-добрата ми приятелка я познавам от години и ми е като част от семейството...Така че ги обичам поравно. Майка ми и баща ми обичам много силно, сестра ми ме ядосва, но също много държа на нея, а най-добрата ми приятелка е като част от мен, на моменти я чувствам по-близка от сестра ми.
2.Доста са, но някои са захвърлени в мазето, защото са стари и скъсани. Иначе имам няколко плюшени играчки, които са сравнително нови и са ми скъпи, защото ми ги подариха все обични хора :P
Имам едни пчелички, които са върху сърце, като го натиснеш започва да пее. Много е сладко. Те са от приятеля ми. Имам едно огромно пате, което е много мекичко и дълго време спях с него, но кучето ми се бореше с него и искаше да го разкъса.
Имам една странна играчка, която ми беше подарена от едно момче за рождения ми ден, когато бях на 13 май :lol: Играчката е супер сладка, защото е някаква шантава, с големи зъби и криви очи. Много е готина, Напомня ми на една кукла от едно филмче, затова я кръстих на нея-Суризо. Ето въпросната играчка, много я обичам:
Изображение
3.Те са всички безименни, но да приемем, че се казва Суризо.
4.Леооооооо :flower: :cheers: тук е малък и обрасъл Още като го видях като бебенце, това име ми изплува в съзнанието. Беше голям колкото шепа, но много палав, самоуверен и с цвят и осанка на лъвче :lol:
5.Девствеността тогава, а невинността още не съм. Поне аз така мисля.
6.Преди няколко дни. Не ми се говори за това.
7.О, ревала съм на филми, много се вживявам понякога! На Вип Брадър не рева, аз почти не го гледам. Но на "Титаник" колко съм плакала като по-малка, има и други филми, например на "A walk to remember" и "Тетрадката". На песни съм плакала по-малко, но и това се е случвало. Има някои, които ми харесват, чувствам ги близки и когато ми е тъжно си ги пускам, става ми още по-тъжно като ги чуя, но после ми олеква.
8.Не знам какво не бих простила. Прощавала съм много неща и ми е трудно да мразя...Със сигурност има много неща, които не бих простила, но на този етап (за щастие) не ми се е налагало да се сбъсквам с тях. Не бих простила, ако някой нарани човек, когото обичам. Толкова силно държа на приятелите и семейството си, че бих откачила от омраза, ако някой ги накърни. Колкото съм тиха и смирена, толкова ставам лоша, когато усещам, че някой скъп за мен човек е застрашен.
9.Май да. На моменти съм голяма лигла и "развалям" всички около мен. Но съм на моменти. Имало е дни, в които не съм на кеф и всяко нещо ме дразни. Но друг път съм адски весела и заразявам хората около мен.
10.Ох, само през няколко съм минала, сега ще видим втората сесия как ще се представя. Някои изпити се взимат лесно, други са ужасно трудни. Винаги съм се справяла добре с това, което ми е интересно. По литература за деца и юноши ми беше приятно да чета и уча, защото ми е хубаво да чета произведенията. Бях си избрала приказките на Оскар Уайлд и мисля, че се получи добре, защото и него го харесвам като писател. Върша най-добре нещата, които са ми близо до сърцето. Има някои предмети, които изискват повече четене, зубрене на терминология, там ми е по-трудно. Но се надявам да се справя.
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
мечтата стига.

Емили Дикинсън
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Специалност: Журналистика
Курс: втори

Мнение от proUSA »

Здравей Светослава!
Виждам станала си много оборотна, вече си имаш собствена изповедалня.

1. Как се запозна с Кика?
2. Къде погреба предишното си куче?
3. Обичаш ли мъже, които плачат?
4. Ще станеш ли учител или журналист?
5. Вярваш ли в справедливостта?
6. Какво ти е мнението за кост мираните мъже?
7. Какво не обичаш във външния вид на мъжете?
Аватар
svetleto89
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от svetleto89 »

valandin написа:Първо искам да те гушна виртуално, защото си от Горна, моята най-голяма обич и дом в продължение на 11 години!Второ, да те питам липсва ли ти и как се чувстваш тук в големия град? И трето да те поздравя за красивите стихове и да те попитам писала ли си такива, които не са изпълнени с толкова много тъга (чувствам се прелестно безутешна след като прочета нещо твое, вярно, ``прелестно``, но безутешно!)
И аз искам да те гушна Изображение
Няма много време да ми липсва Горна, защото всяка седмица се прибирам у дома. По-скоро ми е трудно в големия град, защото съм свикнала на някакво спокойствие. Струва ми се мрачен град София. Да, има къде да излизаш, има и по-добра реализация, но не е като у дома. Горна я чувствам сантиментално, защото я обвързвам с много приятни спомени. Няма да забравя как като бях малка и се скарвах с нашите за някаква глупост, отварях вратата, пресичах улицата, качвах се по едни стълби и стигах до блока на моята приятелка. Разстоянията са толкова малки, всичко е близко тук. Всяко местенце е свързано с момент от живота ми. Старото ни училище(Гимназията му викаха), после "Вичо Грънчаров", парка...Всичко чувствам близко до себе си. Точно това казах на баща ми един път. Викам му:"Тате, като си дойда в Горна, на гарата винаги има някой, който да ме посрещне и да се зарадва да ме види". Като се прибера в София, на гарата няма абсолютно никой, който да ме чака, никой, който го е грижа за мен, а виждам само едни забързани и замислени хора. Иначе започвам да свиквам и с големия град, но все още не се чувствам като у дома си там. И вероятно никога няма.

Благодаря за думите ти, радвам се, че стиховете ми са те докоснали. Аз пиша тъжни неща, защото те стават най-хубави. Най-голямата ми муза е тъгата. Когато съм тъжна, пиша, защото ме успокоява. Изливам си емоциите чрез писането. Все едно съм споделила на някого какво чувствам. Когато съм щастлива не ми се пише, поне в повечето случаи. Е, имам и няколко по-позитивни стихотворения, но не са кой знае какво...Ето някои от тях, стари са:
http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=145651
http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=87826
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
мечтата стига.

Емили Дикинсън
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

:oops:
колко пари харчиш за дрехи?
а за обувки?
а козметика?
къв ти е фон дьо тен-ът?
а парфюмът, с който си в момента?
а името на любимия ти парфюм?

Най-големият подарък, който си получила?
и този, който си подарила?

Колко често ходиш на черква?

:)
la douleur exquise
Аватар
svetleto89
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от svetleto89 »

JudyRamone написа:Храчиш ли?
Как се ръкуваш? (силно, леко, никак)
Сядаш ли на земята (на паважа, на пръстта)
Изброй ми три химически елемента.
А сега три съединения? :mrgreen:
Знаеш ли какво означава думата "торква"?
А какво е "Тегусигалпа"? (без да питаш Гугъл :P )
1.Не храча :lol:
2.Зависи от настроението ми и от човека срещу мен. Не мисля, че е силно. По-точно е нормално.
3.Сядала съм много пъти. Ако ми изглежда по-чиста повърхността и съм изморена или с приятели го правя, но понякога ми се налага и по други причини. Много ми е ниско кръвното и на моменти ми причернява и ми става лошо и затова гледам да седна някъде, защото иначе ще припадна.
4.Мед, олово, цинк.
5. H2O (Вода), C2H5OH(трябва да е алкохол, ама съм зле с химията), H2SO4(сярна киселина май беше); Истината е, че химията ми беше от най-трудните предмети.
6.Не знам какво означава "торква". Никаква идея нямам.
7. Това дори не мога да го прочета добре :lol:
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
мечтата стига.

Емили Дикинсън
Аватар
svetleto89
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от svetleto89 »

proUSA написа:Здравей Светослава!
Виждам станала си много оборотна, вече си имаш собствена изповедалня.

1. Как се запозна с Кика?
2. Къде погреба предишното си куче?
3. Обичаш ли мъже, които плачат?
4. Ще станеш ли учител или журналист?
5. Вярваш ли в справедливостта?
6. Какво ти е мнението за кост мираните мъже?
7. Какво не обичаш във външния вид на мъжете?
1.По стечение на обстоятелствата. Бяхме заедно в детската градина, а после в училище, почти сме комшии.
2. :( В градинката до нашия блок...Има и цветя там.
3.Да, обичам чувствителните хора, само да не са по-чувствителни и от мен, че това би ме уплашило. Ще ми е трудно с такъв човек. Трябва да сме различни, че да се допълваме.
4.Не знам каква ще стана. Но се надявам да е журналист или редактор...
5.Преди вярвах. Сега не знам какво да си мисля. Всеки си прави каквото иска и действията му остават безнаказани. Живеем в някакви шантави времена, където злото е доминиращо.
6. :lol: Себе си ли визираш? Зависи от мъжа, има някои, които са много готини така. А и костюмът някак си действа респектиращо. Но не е хубаво, ако постоянно е с костюм един мъж. Трябва и да е спортен понякога, по-неглиже.
7.Нечистоплътността, прекалено многото косми.
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
мечтата стига.

Емили Дикинсън
Заключено

Обратно към “Размисли и страсти”