КСК 2009 - История

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
Ice_heart
В началото бе словото

Re: КСК 2009 - История

Мнение от Ice_heart »

аз залагам на Асеневци (сънувах, че ще дадат Калоян :) ) и на Църковното движение :)
Аватар
yav
От дъжд на вятър
Специалност: Европеистика немски език
Курс: първи

Мнение от yav »

Ice_heart написа:аз залагам на Асеневци (сънувах, че ще дадат Калоян :) ) и на Църковното движение :)
Какво имаш предвид под църковно движение? Борбата за независима църква при Борис или борбата за независима църква, ръководена от Ил. Макариополски и Н. Бозвели?
Хора, как го разбирате вие това:
Кримската война (1853-1856) и българите. Обществено-политическа дейност на Георги Раковски (1821-1867). Емигрантски политически организации през 60-те и началото на 70-те години на XIX в. Създаване и дейност на БРЦК.
Тоест трябва да пишем за Каравелов, Левски, но и за Ботев ли?... Защото:
Начало на Източната криза. Създаване и дейност на БРК. Опит за въстание през септември 1875 г
Това отделна тема за Ботев ли би трябвало да е, която включва Старозагорското въстание?
Последно промяна от yav на 23 Апр 2009, 12:35, променено общо 1 път.
lacuna_coil
Писаружяк

Мнение от lacuna_coil »

Със сигурност говори за църковните теми през Възраждането (интересна тема 8) )
Аз също сънувах много пъти, че се пада това, но сигурно сънят ми е бил плод на моето желание да изтеглят тази тема. :D
Аватар
yav
От дъжд на вятър

Мнение от yav »

lacuna_coil написа:Със сигурност говори за църковните теми през Възраждането (интересна тема 8) )
Аз също сънувах много пъти, че се пада това, но сигурно сънят ми е бил плод на моето желание да изтеглят тази тема. :D
:lol: Че какво ви харесва в тази тема толкова? Бъкава е от фактология, а и е дълга за изписване!
lacuna_coil
Писаружяк

Мнение от lacuna_coil »

2 пъти се е падала темата за създаването на БРЦК - Каравелов и Левски и не трябва да се пише за Ботев. :D Виждала съм критериите за оценяване на точно тази тема. :D
lacuna_coil
Писаружяк

Мнение от lacuna_coil »

yav написа:
lacuna_coil написа:Със сигурност говори за църковните теми през Възраждането (интересна тема 8) )
:lol: Че какво ви харесва в тази тема толкова? Бъкава е от фактология, а и е дълга за изписване!
Е какво й е на темата ? Да не би "Църква и култура през XV-XVII в." да е по-интересна. Да, наистина е дълга, моята е 10 листа. :lol:
Аватар
yav
От дъжд на вятър

Мнение от yav »

lacuna_coil написа:2 пъти се е падала темата за създаването на БРЦК - Каравелов и Левски и не трябва да се пише за Ботев. :D Виждала съм критериите за оценяване на точно тази тема. :D
peace :!:
PS. Lacuna Coil - Heaven's a lie ;).
Аватар
mihaela_a
Постоянно присъствие
Специалност: Право-редовно

Мнение от mihaela_a »

Да,темата за църковното движение има толковааа много дати.И аз не я искам само защото е 16 листа :roll: Нека да е средновековна-и кратки и лесни :flower:
"The person you want to be does exist; somewhere on the other side of hard work and faith and belief. And, beyond the heartache and fear of what lies ahead."
Право-редовно,2 курс,II поток,11 група
ilia_n
От дъжд на вятър
Специалност: право

Мнение от ilia_n »

Дали ще може някой да напише баловете за миналата година за момчета и момичета за Политология Право и МО от първо и второ класиране?мерси ;)
ilia_n
От дъжд на вятър
Специалност: право

Мнение от ilia_n »

Ако може и за 2007!
Аватар
xRainx
Стенограф
Специалност: Международни отношения

Мнение от xRainx »

При Стамболов поне аз имам цяла точка за политическата криза, която включва преврата, да. Аз бих писал едно параграфче.

Лакуна, в твоята стая май съм бе, моме - 130, химически (май беше той, а не биото, да). И ме мързи ужасяващо, плюс че се разболявам, ама трябва да се направи.

Пф, требе прегледам май за Петър и Самуил, че не знам почти нищо от темата, пък не обичам тъй. :п
The storm is coming...
Изображение
...let the Lord of Chaos reign.
Borislavaaa
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от Borislavaaa »

Kim Wilde - You keep me hangin' on
lacuna_coil
Писаружяк

Мнение от lacuna_coil »

ScionOfStorm,
може да си казал къде си, ама аз като не помня много-много... :lol: И nmlss също ще е с нас там. :) Каква блъсканица ще е само, защото 130-а аудиотория е точно до стълбите. :)
Искам църковни борби. :(
Аватар
xRainx
Стенограф
Специалност: Международни отношения

Мнение от xRainx »

Еми аз съм свикнал от концертите да се включвам в мелето, тъй че.. ^^

И аз искам църковни борби, както и още 5-6 теми, които знам добре. Другото не го ща :д

Обаче днес пак ще е трудно за учене - вчера като беше намръщено никакъв проблем, сега с това слънце яко навън.. :(
The storm is coming...
Изображение
...let the Lord of Chaos reign.
lacuna_coil
Писаружяк

Мнение от lacuna_coil »

Пусни си щорите, ако имате такива у вас. :lol: Мен пък толкова ми се спи в момента, че няма накъде. После пак сядам да уча, пък няма смисъл да оставям 2 листа за утре, макар че ми се спи доста. :D
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”