Не искам да те обезкуражавам, но не мисля, че с толкова много грешки ще успееш за английска филология. Не е толкова до изпита, колкото до факта, че за да се справиш по-нататък със следването, трябва да се справяш супер добре с езика. Имаш още време до изпита - упражнявай се на диктовки, пиши съчинения за време (да си напишеш план преди да започнеш съчинението наистина помага), чети книги (може и адаптирани) на английски (така най-лесно ще си обогатиш лексиката и ще запомниш правописа на думите - със зубрене на речници не става), отделно си продължавай със упражненията за граматика и прочее. Даже помоли учителката ти да наблегнете на нещата, които са ти по-проблемни. Все пак до юли има още ехееЕЕЕееplamena написа:Привет от мен... отдавна писах във форума, ето сега пакОт около месец вече ходя на уроци при една моя преподавателка (преподава в Александър) и си ходя на курс при нея.. в момента се готвим повече за матурите, а като минат почваме по-сериозно по книжките
Но въпреки това паралелно работим и по тях, само че не толкова много.
Имам проблем с диктовкитеПо принцип схващам идеята на текста и т.н. обаче винаги си правя по 10-13 грешки. А това е супер много! Гадното е че ги знам думите като значение, но не знам как се пишат. Иначе горе долу имам усет и често успявам да пиша думи които не знам... но пък грешките ми се трупат от това че или добавям излишна буква или изпускам .. и ей така за по една буква и правя адски много грешки
:(:( И съчинението доста ме тревожи... 40 мин ми са супер малко на мен.. губя супер много докато реша как да започна... та така... Аз съм се ориентирала към Английска филология , Гръцка и там всички останали.. мислех и Психо ама се отказах
Подготовка за изпита по Английски език
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Re: Подготовка за изпита по Английски език
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
Извинявай, не исках да прозвучи така, но просто за тези неща е писано много из форума, много хора сме споделяли опит и може да ви е полезно, ако се поразровите и прочетете по-внимателно.plamena написа: е нали всеки елемент се оценява по отделно и после една обща оценка. не съм казала че съм 100 % сигурна. Знам че в пловдивския е така и предполагам че е възможно и в СУи по-спокойно, като ти е омръзнало не си прави труда тогава
А всеки елемент НЕ СЕ оценява поотделно, дават му се точки, които се събират и накрая се превръщат в оценка.
- plamena
- В началото бе словото
- Специалност: Английска филология
- Курс: първи
[/quote]Извинявай, не исках да прозвучи така, но просто за тези неща е писано много из форума, много хора сме споделяли опит и може да ви е полезно, ако се поразровите и прочетете по-внимателно.
А всеки елемент НЕ СЕ оценява поотделно, дават му се точки, които се събират и накрая се превръщат в оценка.
ами да де то си е едно и също
И ..да, разбирам. Извинявам се
Последно промяна от plamena на 20 Апр 2009, 20:04, променено общо 1 път.
- plamena
- В началото бе словото
[/quote]Не искам да те обезкуражавам, но не мисля, че с толкова много грешки ще успееш за английска филология. Не е толкова до изпита, колкото до факта, че за да се справиш по-нататък със следването, трябва да се справяш супер добре с езика. Имаш още време до изпита - упражнявай се на диктовки, пиши съчинения за време (да си напишеш план преди да започнеш съчинението наистина помага), чети книги (може и адаптирани) на английски (така най-лесно ще си обогатиш лексиката и ще запомниш правописа на думите - със зубрене на речници не става), отделно си продължавай със упражненията за граматика и прочее. Даже помоли учителката ти да наблегнете на нещата, които са ти по-проблемни. Все пак до юли има още ехееЕЕЕее. Ако наистина си поставиш за цел да успееш, никакви диктовки и съчинения няма да ти попречат
Ами ето де за това ходя на уроци да се упражнявам
Пламена, с упоритост много се постига. Така че не се отчайвай, а дерзай!
В допълнение към темата за съчинението - то не се проверява, когато общият брой точки от диктовката и теста е 17 (или по-малко).
В допълнение към темата за съчинението - то не се проверява, когато общият брой точки от диктовката и теста е 17 (или по-малко).
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
- plamena
- В началото бе словото
InNy написа:Пламена, с упоритост много се постига. Така че не се отчайвай, а дерзай!![]()
Благодаря
На мен есето не ми се вижда чак такова спъващо препятствие. Със системно и съсредоточено писане се свиква, самата мисъл тече по-бързо. На тези, на които не им се отдава този компонент, бих препоръчал жълтата книжка на Просвета - "Essay Writing - A Practical Guide" мисля, че беше. Адски е полезна, поне според мен. Дава представа за основните принципи на самото структуриране и развиване на съчинението. Но да не задълбочавам, който се интересува, ще види за какво става въпрос.
На мен лично най-сложната част ми се струва Рийдингът. Доста от въпросите са си направо объркващи и по някой път въобще не мога да осмисля авторовата логика.
Колкото до диктовките, 12-13 грешки наистина не са малко. @plamena, щом именно това ти е спъващ елемент, продължавай да се упражняваш и горе главата.
Иначе аз, поне засега, се целя основно в Английска филология. Друго може би няма да пиша, тъй като не ме влече. (Проявявам бегъл интерес към ПА и Политология, но засега остават на заден план.)
На мен лично най-сложната част ми се струва Рийдингът. Доста от въпросите са си направо объркващи и по някой път въобще не мога да осмисля авторовата логика.
Колкото до диктовките, 12-13 грешки наистина не са малко. @plamena, щом именно това ти е спъващ елемент, продължавай да се упражняваш и горе главата.
Иначе аз, поне засега, се целя основно в Английска филология. Друго може би няма да пиша, тъй като не ме влече. (Проявявам бегъл интерес към ПА и Политология, но засега остават на заден план.)

- arthaz
- Драскач
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Аз за есето изпозлвам Barron's How To Prepare for the TOEFL Essay. Харесвам я, защото има доста полезни хитрини при писането на есета и всичко е обяснено подробно. Бях си купувал и една зелена книжка на Pons(не се сещам точно за името), но като цяло не ми беше толква полезна.
Elämää täytyy rakastaa ^^
Аз се подготвям с жълтата книжка на Просвета и Essay Panorama. На Понс са доста скъпи и не знам до колко са добри, защото речните им са ужасни.
- plamena
- В началото бе словото
Agarwaen написа: Колкото до диктовките, 12-13 грешки наистина не са малко. @plamena, щом именно това ти е спъващ елемент, продължавай да се упражняваш и горе главата.
Благодаря! Ами опитвам се
- Master_of_Sin
- Живее, за да пише
- Специалност: Унгарска филология
каква е тази книжка на Просвета? може ли снимка или нещо такова защото не съм я виждала по книжарниците...Arsena написа:Аз се подготвям с жълтата книжка на Просвета и Essay Panorama. На Понс са доста скъпи и не знам до колко са добри, защото речните им са ужасни.
I'll send you to your maker
I'll send you to your death
Death, nicely crucified...
Death, heads on stakes!
Death, heads on stakes!
Master_of_Sin написа:каква е тази книжка на Просвета? може ли снимка или нещо такова защото не съм я виждала по книжарниците...

Ето, тази е въпросната. 5 лева струва.

Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
- Master_of_Sin
- Живее, за да пише
- Специалност: Унгарска филология
Мерси!
I'll send you to your maker
Death, heads on stakes!
Death, heads on stakes!
- nox
- Пишете, о, братя
- Специалност: Психология
Тази книжка се скъсах и аз да я търся.
Голяма е проклетия.
Да видим. ПОдготовката по английски...
Аз упорито, като магаре на мост, съм решил да се подготвям сам.
Решавам тестовете от SUATEFL-а и от де-що други книжки ми минат през ръчичките, правя си супер импровизирани диктовки, чета на английски, гледам филми и телевизия, пиша си с native speakers (xD) ала-бала.
Но идеята ми е, че го карам по-спокойно, главно се занимавам през уикенда с тестовете. Тоест по малко, кротко и спокойно.
Като вече мисля да засиля темпото щом мине матурата (за която изобщо не се притеснявам и не мога да реша дали това е хубаво или не).
Онова, което ме притеснява е това, че няма да можем да се връщаме назад в книжките. Тоест, веднъж минем ли даден сегмент, няма как да отгърнеш и да го погледнеш отново.
Защото аз си се вписвам спокойно във времето, но за собствено успокоение съм свикнал да преглеждам по няколко пъти отговорите и така.
Голяма е проклетия.
Да видим. ПОдготовката по английски...
Аз упорито, като магаре на мост, съм решил да се подготвям сам.
Решавам тестовете от SUATEFL-а и от де-що други книжки ми минат през ръчичките, правя си супер импровизирани диктовки, чета на английски, гледам филми и телевизия, пиша си с native speakers (xD) ала-бала.
Но идеята ми е, че го карам по-спокойно, главно се занимавам през уикенда с тестовете. Тоест по малко, кротко и спокойно.
Като вече мисля да засиля темпото щом мине матурата (за която изобщо не се притеснявам и не мога да реша дали това е хубаво или не).
Онова, което ме притеснява е това, че няма да можем да се връщаме назад в книжките. Тоест, веднъж минем ли даден сегмент, няма как да отгърнеш и да го погледнеш отново.
Защото аз си се вписвам спокойно във времето, но за собствено успокоение съм свикнал да преглеждам по няколко пъти отговорите и така.
ослепях от много думи, оглушах от тъмнина