КСК 2009 - История
- nmlss
- В началото бе словото
Re: КСК 2009 - История
Тези, които пишете на латиница: Или спазвайте правилата на форума, или просто пишете с другите по скайп или с смс-и - там поне няма проблем. Като сте в едно такова виртуално общество трябва да се съобразявате. Иначе - прав ви път и на двамата.
I on facebook suddenly
http://www.facebook.com/profile.php?id= ... ef=profile
http://www.facebook.com/profile.php?id= ... ef=profile
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Важното е, че изпозва изрази като "завоалирана квалификация"(пък тя между другото хич не беше завоалирана) и знае произхода на думата интелигентен.
- ShadowsInBlue
- Пишеща машина
- Курс: първи
Успокойте страстите
На по-лека тема, сега като си препрочитам темите си намирам куп бисери, от рода на "През 1851 в Шумен Михаил Шафран формира първия оркестър от 9 цигулки, които обаче са емигранти"
Дал Бог и на изпита така добре да се представя!
На по-лека тема, сега като си препрочитам темите си намирам куп бисери, от рода на "През 1851 в Шумен Михаил Шафран формира първия оркестър от 9 цигулки, които обаче са емигранти"
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
уоооу май нещо се впрегна много жестоко...земи се поуспокой малко не съм ти виновен за нищо и определено не съм виновен за начина по който се изразявам пък от тук нататък е въпрос на възпитание да даваш квалификации на хора който не познаваш и най вече да имаш наглостта да се биеш в гърдите че го правиш!баси какви хора има...ники написа:Важното е, че изпозва изрази като "завоалирана квалификация"(пък тя между другото хич не беше завоалирана) и знае произхода на думата интелигентен.
- xRainx
- Стенограф
- Специалност: Международни отношения
какво е това, бе О_O лол.ShadowsInBlue написа:Успокойте страстите![]()
На по-лека тема, сега като си препрочитам темите си намирам куп бисери, от рода на "През 1851 в Шумен Михаил Шафран формира първия оркестър от 9 цигулки, които обаче са емигранти"Дал Бог и на изпита така добре да се представя!
аз метнах поглед на Паисий и Софроний - общо-взето една супер лесна тема. главно теории, схващания, определения и фактори...фактологията откъм години почти я няма.
The storm is coming...

...let the Lord of Chaos reign.

...let the Lord of Chaos reign.
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
И още нещичко да вметна - моля, придържайте се към темата
Без да окачествяваме и преценяваме другарите съфорумци. Мир да има.

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Нещата, които си изброила, се включват в темата "Общество, църква и култура". В своята програма за изпита СУ спестява на своите кандидати подчертаната дума, поради което не се пише за тях.iliyana_blg написа:Искам да попитам в темата за Българската църква и култура през 15-17 век трябва ли да се пише за обществото-семейства, села, градове, еснаф и др?
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- iliyana_blg
- Да живей словото
- Специалност: Балканистика
- Курс: трети
Благодаря.Scorpion написа:Нещата, които си изброила, се включват в темата "Общество, църква и култура". В своята програма за изпита СУ спестява на своите кандидати подчертаната дума, поради което не се пише за тях.iliyana_blg написа:Искам да попитам в темата за Българската църква и култура през 15-17 век трябва ли да се пише за обществото-семейства, села, градове, еснаф и др?
Иначе аз днес я понаучих тази тема, лесна е, много даже, ама не ми хареса. Някак си даже ми подейства леко депресиращо, леко приспивно...
Ох, а и като го гледам конспекта и като си помисля за тази Нова история лошо ми става. Решила съм в петък да не ходя на училище и да науча Руско-турската и Съединението. Не знам защо ме тегли към тези две теми...
А и като добавя, че практически не знам къде отивам на изпит, като знам колко съм неориентирана нищо чудно да се загубя из Ректората...голям кеф... Нещо ме е хванала депресията/Това е от темата
- ShadowsInBlue
- Пишеща машина
Ъъъъуууииииууууих! Много мразя темата за Паисий и Софроний, много са ми скучни. Въобще цялото Ранно възраждане, култури, църкви, Паисии..ии? хич не ги обичам. А Шафран е точно от темата за културата.ScionOfStorm написа:какво е това, бе О_O лол.ShadowsInBlue написа:Успокойте страстите![]()
На по-лека тема, сега като си препрочитам темите си намирам куп бисери, от рода на "През 1851 в Шумен Михаил Шафран формира първия оркестър от 9 цигулки, които обаче са емигранти"Дал Бог и на изпита така добре да се представя!
аз метнах поглед на Паисий и Софроний - общо-взето една супер лесна тема. главно теории, схващания, определения и фактори...фактологията откъм години почти я няма.
Най ми е трудно да помня градове и т.н. Границите по време на Иван Асен хич не ги знам, ама знам, че е "от моря до моря"
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
- Scorpion
- Легендарен флуудър
Съединението задължително трябва да се знае. За Руско-турската - не вярвам да я сложат в пликовете. Едно време имаше по 5 теми от раздел и от тия 15 се теглеше. Сега не знам точно колко са, но в пликовете пак не е покрит целият конспект. От възрожденските теми Руско-турската не е особено емблематична, да не говорим, че българската история в тази тема е страница и нещо - другото е история на Русия и Турция.
- iliyana_blg
- Да живей словото
- Специалност: Балканистика
- Курс: трети
Благодаря за невероятния съвет. Ако имаш и някакви други такива практически съветчета, моля сподели ги. Някак си имам доверие на твоето мнение.Scorpion написа:Съединението задължително трябва да се знае. За Руско-турската - не вярвам да я сложат в пликовете. Едно време имаше по 5 теми от раздел и от тия 15 се теглеше. Сега не знам точно колко са, но в пликовете пак не е покрит целият конспект. От възрожденските теми Руско-турската не е особено емблематична, да не говорим, че българската история в тази тема е страница и нещо - другото е история на Русия и Турция.
- ShadowsInBlue
- Пишеща машина
Да го беше казал това преди да я науча!Scorpion написа:Съединението задължително трябва да се знае. За Руско-турската - не вярвам да я сложат в пликовете. Едно време имаше по 5 теми от раздел и от тия 15 се теглеше. Сега не знам точно колко са, но в пликовете пак не е покрит целият конспект. От възрожденските теми Руско-турската не е особено емблематична, да не говорим, че българската история в тази тема е страница и нещо - другото е история на Русия и Турция.
Колкото до Съединението, нали първо трябва да разкажем за Органическия устав, кое как защо, департаменти, ала бала, партии, туй онуй...?
- ники
- Легендарен флуудър
- Курс: пети
Трябва, трябва. И не само за Ограническия устав, ами на кратко да разкажете, какво аджеба се случва с тази област докато Княжестовото си се развива. Хубаво е и да направите повечеко връзки със стремежа към съединение.
- yav
- От дъжд на вятър
- Специалност: Европеистика немски език
Естествено, първо минаваш накратко през ВРУ в ИР, Орг. Устав, администрацията /там за генерал-губернатор, изпълнителна, съдебна власт, деление на адм. еденици и т.н.). След това изборите, оформяна на партиите, първи опит за съедининие, втори опит за съединение, комитета на З.Стоянов и дейността му, реорганизацията му след конгреса в Дермендере и описване на акта на Съединението. Естественият край на темата е защитата на Съединението (войната със сърбите).ShadowsInBlue написа:
Колкото до Съединението, нали първо трябва да разкажем за Органическия устав, кое как защо, департаменти, ала бала, партии, туй онуй...?
- Scorpion
- Легендарен флуудър
Ето някои съвети: от Нова история да не се пропускат ВРУ, Съединението и Стамболов. От Възраждане почти всичко трябва да се учи - аз от него претупах само Руско-турската. XV-XVII век много ме съмнява да се паднат, особено пък тая Църква и култура, където има 2 дати на кръст, а хронологическата последователност е основен критерий за оценка все пак. От средновековие си спестих Падане под византийско.