Бал, бал, бал......

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Lady_Paradise
В началото бе словото
Специалност: оперно пеене
Курс: кандидат-студент

Re: Бал, бал, бал......

Мнение от Lady_Paradise »

:) не издържах и аз да си дам "компетентното" мнение по въпроса. И аз не си обичам класа. Дори да си призная честно нямах голямо намерение да ходя , но тъй като така ще си спестя мрънкането до пенсия.. от роднините ми , ще се наложи да посетя тази така "незабравима " вечер. Иначе ние ще сме си в Бургас , тъй като милата ни директорка незнайно защо е забранила излизането извън града по баловете. А следващите няколко вечери смятам да си се събера с моите си приятели и да си отидем на Слънчев бряг или на някоя хижичка. Колкото до Гърция и при нас се даде гласност на такова предложение , но беше отхвърлено , още щом се чу първата буква :) :) Но не губим нищо , освен ходене по мъките.
Колкото до роклята моята още се шие :) Но и аз не съм привърженик на идеята да се харчат милиони за рокля , която не се знае дали ще облечеш 2 път. Честно да си призная платовете за 3-те рокли , който ми се наложи да си правя , (и за други поводи) са ми излезли около 100 лева.. А 2-те рокли , които вече са готови , ги има по магазините за по 450 или 550.. а моите дори излязаха по -успешни :)
Така че, мен ако питате не е важно колко пари си дал , а колко труд и внимание е вложено , защото като всяко друго нещо и това си е вид изкуство, а изкуство без любов и отдаденост няма :)
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

ShadowsInBlue написа:И как от тези 100 лв. плат изведнъж излиза рокля за 1000 лв, не знам... магия :roll:
Купи си плата и дай да ти я ушие Мита от съседния вход, награден първенец на цеха от време оно.
Всеки решил да не дава пари на "обирджиите" по сервизите, купува си части (особено от съмнителни доставчици), обича да се прави на майстор на по бира пред блока. В крайна сметка развива теории, че колата (говорим за една и съща модификация) при еди какви си условия не била стабилна и не може да се кара, и едва ли не ми е мил живота. Точно че ми е мил, след малко трябва да броя 300 кинта като поп, дори и да имах всичките инструменти, нямаше да се правя на майстор. Едно е да висиш по цял ден в интернет и да гледаш схеми и картинки, съвършено различно от това да направиш монтажа качествено, а не "как да е".
Дайте си колкото пари за роклята и костюма, бъдете пичове и се забавлявайте.
Lady_Paradise написа:милата ни директорка незнайно защо е забранила излизането извън града
Да не е президент на туристически консорциум и да стимулира родните ви хотелчета, дискотечки...?
Изображение
Аватар
iliyana_blg
Да живей словото
Специалност: Балканистика
Курс: трети

Мнение от iliyana_blg »

С випуска днес си викнахме зурните и купон по улицата пред даскалото/не ни дадоха да влезем с тях в кафето/...беше толкова яко :compress: :compress: :compress: Направо не знам сега как ще уча по история. Мечтата ми е да изкарам мнооогооо високи оценки на изпитите и да не се занимавам повече с учене, ама...мечтиии :oops: :oops: :oops:
lacuna_coil
Писаружяк

Мнение от lacuna_coil »

Че вашето изпращане да не е било днес ? :shock:
Представям си какво ще е на нашето. Ние сме три класа, голяма лудница ще бъде. Представям си класната как ще с разциври, а аз ще умирам от кеф, че повече няма да я виждам. Е, ще я видя на бала и после като си взема дипломата, но после... :)
Аватар
Lady_Paradise
В началото бе словото
Специалност: оперно пеене

Мнение от Lady_Paradise »

Бeтон написа:
ShadowsInBlue написа: Да не е президент на туристически консорциум и да стимулира родните ви хотелчета, дискотечки...?

Ми незнам каква е , но факт е ,че преди 2 години випуска реши да отиде в Слънчев бряг и тя , както и много други учители , Вкючително и класната им не отидоха. А нали целта на бала, е именно да си кажем едно подобаващо довиждане с всички.
Абе на мен ми е все таз честно казано. Без това ще е една тъпа вечер.Нали знаете. Не е важно къде , а каква ще е компанията.А компанията определено не е от най - добрите :)
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

ShadowsInBlue написа: Но е много трудно да намериш хубава евтина рокля. Надценките са си направо безбожни. Аз като си търсих платове за роклята, общо всичко ми излезе криво-ляво 100 лв. И как от тези 100 лв. плат изведнъж излиза рокля за 1000 лв, не знам... магия :roll:
Ами виж сега, просто е.
Ок, имаш платовете. Но освен платовете имаш труда на шивачката. Имаш не-знам-си-какви-други разходи по ушиването на роклята, имаш интелектуалния труд на дизайнера, който я е измислил тази рокля, накрая и магазинът, който я продава, си взима надценката. Да не спомнаваме, че роклите за абитуриентите не се шият в голяма бройка и това също оказва влияние върху по-високата цена.
1000лв... наистина ми се струват доста, макар че ако говорим за някоя по-засукана рокля и това е възможно.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
iliyana_blg
Да живей словото

Мнение от iliyana_blg »

lacuna_coil написа:Че вашето изпращане да не е било днес ? :shock:
Представям си какво ще е на нашето. Ние сме три класа, голяма лудница ще бъде. Представям си класната как ще с разциври, а аз ще умирам от кеф, че повече няма да я виждам. Е, ще я видя на бала и после като си взема дипломата, но после... :)
Не е днес, ама ние си спретваме подобни оразненства, утре вечерта дискотека - събиране на випуска :cheers:
А иначе нашия випуск е 8 класа-прави сметка :lol: :lol: :lol:
lacuna_coil
Писаружяк

Мнение от lacuna_coil »

Колко ? :shock: :shock: :shock:
Тотално ме закопа с тази цифра. :shock:
Представям си, като тръгнете с колите към ресторанта, какво задръстване ще направите по улиците. :lol:
Аватар
iliyana_blg
Да живей словото

Мнение от iliyana_blg »

lacuna_coil написа:Колко ? :shock: :shock: :shock:
Тотално ме закопа с тази цифра. :shock:
Представям си, като тръгнете с колите към ресторанта, какво задръстване ще направите по улиците. :lol:
Всяка година е така и на всичкото отгоре умният ни кмет реши, че всички училища трябва да минем за 4-5 дни и сега на нашата дата заедно с нас са още 2 гимназии. Предвижването ще бъде уникално, но няма начин...
Аватар
nox
Пишете, о, братя
Специалност: Психология
Курс: първи

Мнение от nox »

Бжубзъч, а из моя випуск дори имаше момичета, които отидоха до Париж за рокля.

Цялата тази треска, която тресе народа (особено сега, когато ще се снимаме за албума - това козметици, прически, нови дрехи, само пластични операции дето не съм чул) за самия бал ми е много странна. Ако дневно не се обсъди един и същ сценарий по три пъти, просто е било загуба и пародия на ден.
Аз си взех костюм, взех си риза и вратовръзка, останаха ми само обувки.
Цялата работа мина в различни дни и сборно ще излезе около половин час всичко.

Както се казва "Пийс и на тебе, бабо".
ослепях от много думи, оглушах от тъмнина
bleedthefreak
В началото бе словото

Мнение от bleedthefreak »

Абитуриентските балове са шит.
Аз няма да ида, окончателно.
По едно време бях в дилема: "абе, така и така всички ходят, защо да не ида и аз" и "аз пък каква работа ще имам там?"

Определено надделява второто вече.

Цялата тази разправия с костюми, рокли, прически, грим и т.н. ми се струва банална.
Може би ако бях женка, възможно щеше да е да се навия. (мотивите с принцесата за едната вечер)
Ама съм мъжко, пък и много мразя снобарията, ходенето с анцузи за 300 лв, където умишлено си им оставил етикета с цената, та в кафето да те видят всички, ам чи как?

Уви, по-важното за мен е да стана студент, да работя, да употребявам понякога алкохол :lol: , нередовния секс - той си следва от изучаването на математиката, трамваите са хубаво превозно средство, символ на мизерията.

Мир вам.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

nox написа:Бжубзъч, а из моя випуск дори имаше момичета, които отидоха до Париж за рокля.

Цялата тази треска, която тресе народа (особено сега, когато ще се снимаме за албума - това козметици, прически, нови дрехи, само пластични операции дето не съм чул) за самия бал ми е много странна.
Спокойно, аз отидох до Лондон...
(Всъщност, факт е, че бях там, защото братовчедка ми ме взе за 3 дни. Но също така е факт, че когато разбрах, че ще имам възможност да обикалям там за рокля, се отказах да търся у нас.)
А треската - човекът след теб си го е казал: :)
bleedthefreak написа:(мотивите с принцесата за едната вечер)
И да ти кажа - струва си. Да те наконтят, да идеш с разкошна рокля, да се поклащаш грациозно на стилето токчета, да си с професионални грим, прическа и маникюр. Иначе кога по друго време в живота си ще можеш да го направиш това? На сватбата? Или ако имаш лудия късмет да влезеш в нечий царски двор...
Животът е за да се живее. Не си струва човек да бяга от преживяванията.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Solveig
Постоянно присъствие

Мнение от Solveig »

Факт е, че на самия бал хората не си оглеждат под лупа дрехите и прическите един на друг, за колите, с които пристигат, да не говорим - никой не ги забелязва. Или е това, или аз съм била в свестен клас. Та, искам да кажа, че еуфорията кара всички да изглеждат красиви в очите на другите. На този ден никой не различава рокля за 200 лв. от рокля за 1000 лв.; нито професионален грим от самостоятелно положен. Положителна емоция е не заради добре похарчените пари, а заради усещането, че с празник завършваш важен етап от живота си.

Още нещо, дори да е имало някакви дрязги в класа през годините, на бала всичко е забравено, всички са първи приятели, това беше, което доста ме изненада. Сигурно е просто защото времето е много малко и е запълнено с все приятни неща - снимки, танци, поздрави... Никога и никъде не съм танцувала повече, отколкото на бала - буквално цяла нощ.

А и аз имах съученици, които се кълняха, че ще пропуснат бала, но накрая всички дойдоха и си прекараха чудесно.
Само съжалявам, че мина прекалено бързо. :bounce:
Аватар
Anichkaa
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Anichkaa »

Аз роклята за бала месеци си я търсих.Накрая я открих :) Цветът не беше за мен,а и тя ми беше голяма.За щастие от фирмата сега ми шият по мой размер и в този цвят,който аз искам.И цената не е много-430 лв.Иначе ходих до Асеновград.Ба**и и циганските истории.Все едни и същи рокли навсякъде.Беше нещо ужасно.И София обиколих бутиците-и там нищо не харесах.И накрая ми казаха за един нов магазин в Пловдив.Почти до нас е.И там ме чакаше тя :oops: Ако не я бях намерила,щях да си взема една рокля за 890 лв.Беше много готина,но не ми се даваха толкова пари.
За изпращането също си купих рокличка.Късичка,много красива от Nafnaf.Да живее Mall of Plovdiv :) Мама много им харесва техните неща и веднага ме замъкна в този магазин.Е,преди това бяхме обиколили главната с грозните неща на Elizabeth и т.н.И за двата ми избора съм безкрайно доволна и много щастлива.
И прическата почти си я избрах,само на проби трябва да ходя,но да мине изпитът по история.
За обувки,бижута и чанти-никаква идея.Сигурно ще си търся и болеро за 9-ми май,че ще ми е студено с гол гръб.
Балът е на 22-ми май.Така лудница е тука.Определени са 5 дена за целия град.А това е Пловдив,не е някое китно селце с една гимназийки.Само в нашето учичлище сме 7 паралелки,в останалите училища достигат и 9-10.Почти всички са в хотелите след мостовете(Бруклин,както му казваме тука :) )и преминаването през Марица трае мнооого време.Като се пуснат и всички роднини...миналата година като бях на изпращането на братовчед ми се движихме поне час от ресторанта до хотела.А по-принцип се взима за 10-15 минути всичкото.
След това на Слънчев бряг за три нощувки.Там ще се размажем.Радвам се,че и от съседния клас са в нашия хотел,че там са големи пичове и няма да искат по чалга дискотеки(Бог да благослови тези момчета),за разлика от нашите момичета,които слушат единствено това.Но всеки си има компания.Малко ми е жал,че няма да сме целия клас и 5 човека няма да дойдат.А там са точно момчетата,с които най-много излизам насам-натам.И в момента ми се говори за всичко друго,освен за изпита по история.Как не искам да идва :(
lacuna_coil
Писаружяк

Мнение от lacuna_coil »

Леле, повечето тук на екскурзии ще ходите, а ние кво ? Само бал. :lol:
Но като знам как събираме пари от класа... Ние едва събираме пари за цветя на учителите, пък какво остава за екскурзия. :)
Уредила съм си всичко, остава ми само да си намеря грим. Някой друг да има същия проблем ? :lol:
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”