Зелените

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Re: Зелените

Мнение от Tommy »

Norwegian Wood написа: Абе ти кажи си функционер ли си, или не, да знам с какъв човек споря. :D
Дефинирай функционер. Ако имаш предвид платен пропагандатор - не, не съм.
Norwegian Wood написа:Всичко това в никакъв случай не пречи не съешаването между среден и едър бизнес, на покровителстването на средната фирма Х от холдинга .
Да не говорим, че средният бизнес може да бъде (а и сигурно е) изцяло зависим от едрия - нещо от рода на "аз ще ти давам изгодни цени, а ти ще търгуваш само с мен".
Тогава надали средният бизнес щеше да се чувства застрашен от корпорациите.
Norwegian Wood написа: Я дообясни, че не разбирам. Искаш да кажеш, че всички са се юрнали това да правят?
Имах предвид, че фирми от средния бизнес подкрепят определена партия, като защита за своите интереси.
Norwegian Wood написа:Целият фарс, който представлява ДСБ от момента на създаването си - катастрофалните изборни резултати, тоталитарната структура (за пример мога да ти дам събранието - или каквото там се води - в Пловдив преди местните избори, на което Гърневски каза :"Тези и тези ще са кандидатите за общински съветници, гласувайте анблок"
Изборните резултати на предишните парламентарни избори не са толкова слаби - около 273 000 гласа.
За въпросното събрание не знам - не съм присъствал. А и струва ми се бъркаш нещо - аз не ги идеализирам, а ги предпочитам като рационален избор.
Norwegian Wood написа:че и с "Атака" даже.
Коалиция с Атака се е обсъждала в СДС, не в ДСБ.
Norwegian Wood написа:всеки добре образован икономист може да им направи тази част от програмата.
Значи ти би имал доверие на партия, която ползва специалисти в икономиката, взети назаем? :)
Knights of the Cross
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Tommy написа:
Norwegian Wood написа:Всичко това в никакъв случай не пречи не съешаването между среден и едър бизнес, на покровителстването на средната фирма Х от холдинга .
Да не говорим, че средният бизнес може да бъде (а и сигурно е) изцяло зависим от едрия - нещо от рода на "аз ще ти давам изгодни цени, а ти ще търгуваш само с мен".
Тогава надали средният бизнес щеше да се чувства застрашен от корпорациите.
Тук навлизаме във въпроси, по които аз (пък и ти навярно също) не съм компетентен и които са встрани от това, за което ставаше дума в начало - за финансирането на партиите, за което казвам по-долу.
Във всеки случай не познавам средния бизнес лично, не съм го питал и не знам как се чувства. ;-]
A в днешната конюнктура, предполагам, си има условия за същестуване, просто трябва да се съобразява навсякъде с мутрономиката у нас.
Tommy написа:
Norwegian Wood написа: Я дообясни, че не разбирам. Искаш да кажеш, че всички са се юрнали това да правят?
Имах предвид, че фирми от средния бизнес подкрепят определена партия, като защита за своите интереси.
Да, но имах предвид (което си и казах) нова партия като "Зелените". ДСБ и хората в нея се ползват с позиции и опит и е нормално да привличат пари от фирмите.
Но това не оправдава цензa.
Tommy написа:Изборните резултати на предишните парламентарни избори не са толкова слаби - около 273 000 гласа.
Напълно съм съгласен, но това бяха първите избори на ДСБ, тоест тогава имаше силна инерция и силна вяра на гражданите в потенциала на партията, вяра, която като че ли е позаглъхнала днес. :D
Tommy написа: ...с Атака се е обсъждала в СДС, не в ДСБ.
Аз помня интервюта на Костов, в които той говореше за "Атака" като вариант за партньор.
Tommy написа:
Norwegian Wood написа:всеки добре образован икономист може да им направи тази част от програмата.
Значи ти би имал доверие на партия, която ползва специалисти в икономиката, взети назаем? :)
Не, просто имах предвид - от формална гледна точка - какво можеха да си направят труда да сторят. Не говорех за доверие. :D
Ed: под "функционер" имах предвид пропагандатор, не е задължително да е платен. :D
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
Lord
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от Lord »

Шепот написа: Lord, и мен не ме кефи само мутрите да са представени. Затова и е крайно време за партия като "Зелените". :mrgreen:
А те нещо протестчета не организират ли напоследък? Промяната е прекалено нагла, за да мине ей така. :roll:

Томи от писанията не стана ясно каква ти е връзката с ДСБ. Виж, от друга страна, Дичо колко искрен е, веднага си призна кой е неговия лидер и никак не се срамува от този факт. ;)
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Lord написа:Виж, от друга страна, Дичо колко искрен е, веднага си призна кой е неговия лидер и никак не се срамува от този факт. ;)
Тва за срамуването не е напълно вярно ;)
Не един път съм се червил на пожарникарския хумор на ББ...
Съществената разлика е, че ГЕРБ не е ББ...а ДСБ Е Костов...
ББ води ГЕРБ, той е лицето, което трупа активи и подмокря бабички...Костов не може да изпълнява подобна функция, защото (поради кофти PR и засилена червена пропаганда...та и заради негови си работи) е силно недолюбван от избирателите...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Norwegian Wood написа:Но това не оправдава цензa.
Оправдава го дотам, докъдето се гласува доверие на хора с опит в управлението на икономиката.
Norwegian Wood написа:Аз помня интервюта на Костов, в които той говореше за "Атака" като вариант за партньор.
Аз не и мога да ти кажа, че откакто съм член, подобно нещо не се е обсъждало. Може и да е мой пропуск да съм ги видял, но наистина не съм.
Norwegian Wood написа:Ed: под "функционер" имах предвид пропагандатор, не е задължително да е платен. :D
Е, както казах по-горе съм член, но не се възприемам като пропагандатор, какъвто и да било, най-малкото защото се опитвам да защитавам мнение с доводи, а не тръскам голи твърдения. Пък и съм против пропагандаторските средства като цяло.
Дичоу написа:ДСБ Е Костов...
Да, лидер е, обаче това не значи, че там няма много други способни хора. Може партията да е лидерска, но не пропагандира култ към личността. :)
Knights of the Cross
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Пропагандата е за наивниците и тъпанарите... 8)
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Съгласен съм. Надявам се да не е било лична нападка. :)
Knights of the Cross
Andrey Kovatchev
В началото бе словото
Специалност: екология
Курс: завършил

Мнение от Andrey Kovatchev »

На Joker за коалирането, ще му отговоря с извадка от бъдещата ни програма и с констатацията - ще се коалираме с този който се върви с нас към тези промени (въобще точките за промяна на държавата) без да прави опити да махне някоя от точките.
• Реформа на съдебната система.
• Премахване на политическия контрол върху Висшия съдебен съвет и Конституционния съд. ВСС да включва съдийска квота и пряко избираема гражданска квота.
• Пряк избор и мандантност на съдиите в регионалните съдилища. Назначаване на съдиите от Конституционния съд, Върховния административен съд (ВАС) и Върховния касационен съд (ВКС) от Висшия съдебен съвет.
• Лустрация на основата на принадлежност и/или сътрудничество на структурите на тоталитарния режим.
• Преназначаване на всички съдии в Конституционния съд, ВАС и ВКС
• Премахване на следствието и прехвърляне на прокуратурата в изпълнителната власт.
• Пряко приложение на Конституцията и международните правни актове.

Иначе за икономическата програма сега се готви - ще се опитаме да посочим неща, които другите вероятно няма да искат да кажат. Като се появи - тогава ще говоря.

Това, че имаме добри закони, прилагани лошо просто не е вярно. Както и това, че системата на управление не е тоталитарна. Действително правилно е да се каже командно, не тоталитарно.

Андрей
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Андрю, не знам парите дали ще ви стигнат... Стискам палци :) Колко време имате?

Оу, въпрос - наистина ли смяташ да се кандидатираш на мажоритарните избори? Ако е така, ще те подкрепя :)
Аватар
Lord
Легендарен флуудър
Курс: втори

Мнение от Lord »

Andrey Kovatchev написа: • Пряк избор и мандантност на съдиите в регионалните съдилища.
...
• Преназначаване на всички съдии в Конституционния съд, ВАС и ВКС
:shock: :shock: :shock:
Вие сериозно ли мислите, че ще спечелите доверието на българите с тоя нискобюджетен популизъм? Всъщност защо не, толкова други вече успяха. :?
• Пряко приложение на Конституцията и международните правни актове.
Това думи нямам да го коментирам, т.е. имам, но не искам да си навлека предупреждение или бан за груб език. Някой от Зелените би ли ми обяснил какво ще направите, за да започне прякото приложение на Конституцията и международните правни актове?
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Надявай се - може би след като някой на тях им обясни, че не са за партия, поне не отделна партия и не на този етап, когато десните имат нужда от единство. :)
Knights of the Cross
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Tommy написа:
Norwegian Wood написа:Но това не оправдава цензa.
Оправдава го дотам, докъдето се гласува доверие на хора с опит в управлението на икономиката.
Аз не знам "Атака", като влезнаха преди четири години, да са имали някакви големи експерти в тая област.
Изобщо доверието си идва от хората, зле е, пак ще се повторя, в най-бедната държава да има такъв ценз.
Пък и ако решат сънародниците ни да вкарат някои, дето са пет пъти по-дебилни от атакистите (не визирам "Зелените", а говоря хипотетично), защо да им пречим? ;р
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Още не съм си платила членския внос :? , фатално ли е?
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

allshallperish написа:Още не съм си платила членския внос :? , фатално ли е?
Да, ще ти изпратят колет с генно модифицирани зеленчуци за наказание.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика

Мнение от allshallperish »

Scorpion написа:
allshallperish написа:Още не съм си платила членския внос :? , фатално ли е?
Да, ще ти изпратят колет с генно модифицирани зеленчуци за наказание.
Знаех си :connie_jail:
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Публикувай отговор

Обратно към “България”