КСК 2009 - История

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
iliyana_blg
Да живей словото
Специалност: Балканистика
Курс: трети

Re: КСК 2009 - История

Мнение от iliyana_blg »

mihaela_a написа:Тази година всички говорят,че щяло да се падне Йоан Асен или ВРУ заради някаква годишнина.А Йоан Асен изобщо не ми харесва темата :twisted: Аз мислех да мина за предварителния без Нова История,но след днешния урок ще преговоря най-малко ВРУ и Съединението. :( :roll:
Ауу, ако е Иван Асен ще е страхотно! :lol: Аз я научих днес, защото я бях прескочила и сега ми е в топ 3, редом с Началото на 9ти век и Покръстването. Другата тема, която харесвам е Раннобългарско възраждане.
Аватар
xRainx
Стенограф
Специалност: Международни отношения
Курс: първи

Мнение от xRainx »

Абе вие хубаво много учите, ама не се престаравайте..30 страници как ще ги изпишете на изпит бе хора.. О.о
The storm is coming...
Изображение
...let the Lord of Chaos reign.
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

30 странички не са малко наистина. Много е важно на самия изпит да действате организирано, без кумене, стегнато и да си оставите време за всичко - план, изложение, проверяване. Не си губете времето в ходене по 5 пъти до тоалетна, изпиване на 2л Ред бул, изяждане на 5 шоколада Милка със стафиди и други глупости, които съвсем спокойно можете да свършите преди и след изпита.

Някой май го беше споменал(допускам скорпион, защото той мисли практично), че е хубаво да носите ръчен часовник, за да не се чудите нон стоп, колко време ви остава. Аз бих посъветвал и друго - да си вземете тънка химикалка, която се държи лесно и пише по-свободно, че аз на единия изпит бях взел една хипер неудобна и в началото писах с нея, та ми омекна китката направо. Това, разбира се, е прекалено де, ама все пак ако има някой, чиято ръка не е толкова тренирана със самозадоволяване, може да помисли и за по-удобна химикалка ;)
Аватар
sweety.girl
Пишете, о, братя

Мнение от sweety.girl »

ScionOfStorm написа:Абе вие хубаво много учите, ама не се престаравайте..30 страници как ще ги изпишете на изпит бе хора.. О.о
Не е невъзможно,миналата година на изпита по история изписах 32 страници,зависи от темпа на писане.Аз лично ви съветвам без планчета и други странични работи-директно текста :D
п.с. Ей,липсва ми тръпката-насладете и се и дано има резултат ;)
ilia_n
От дъжд на вятър
Специалност: право

Мнение от ilia_n »

sweety.girl написа:
ScionOfStorm написа:Абе вие хубаво много учите, ама не се престаравайте..30 страници как ще ги изпишете на изпит бе хора.. О.о
Не е невъзможно,миналата година на изпита по история изписах 32 страници,зависи от темпа на писане.Аз лично ви съветвам без планчета и други странични работи-директно текста :D
32 стр...аа не мерси!предоп4итам да съм нормален.12стр са ок пак има6 6 и свър6ва6 по бързичко ;)
но все пак всеки си преценява!
Аватар
sweety.girl
Пишете, о, братя

Мнение от sweety.girl »

Кой докъдето му стигат възможностите...
Borislavaaa
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от Borislavaaa »

32 станици. Браво на теб! Знам, че оценката ти е висока, но колко е, все пак?
Последно промяна от Borislavaaa на 21 Апр 2009, 11:17, променено общо 1 път.
Kim Wilde - You keep me hangin' on
Аватар
sweety.girl
Пишете, о, братя

Мнение от sweety.girl »

5:75
Borislavaaa
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от Borislavaaa »

Искам да помоля всеки, който пожелае да каже своето мнение по въпроса за формулировките и за това евентуално на какво трябва да се наблегне за темата за Пайсий и Софроний.
Например , ако е формулирана "Ранно българско Възраждане. Пайсий Хилендарски и Софроний Врачански."
Или, ако е "Зараждане на българската национална идея. Пайсий Хилендарски и Софроний Врачански."
Kim Wilde - You keep me hangin' on
ILOVEME
Драскач

Мнение от ILOVEME »

sweety.girl написа:
Това малко ми звучи като : "не знам какво включва конкретната тема ,за това ще пиша всичко ,каквото се сетя,пък било то и не по темата " или " Да,обема е важен ,трябва да пиша разкрачено ,по-малко редове на страница и да се фукам после с най-много страници" хи хи :) Според мен е физически невъзможно да изпишеш за 4 часа 32 страници (говоря за нормален шрифт и стандартен брой редчета) ..... Хора,не разбрахте ли ,че няма значение колко като обем ще е работата ви ... Да си кажа честно ,подбна оценка (дори и по-висока) би могло да се изкара и с мноооооооооого по-малко странички ... Успех на всички и не се шашкайте от подобни мнения :)
П.с. А към авторката ,...нищо лично :)
Последно промяна от ILOVEME на 21 Апр 2009, 11:48, променено общо 1 път.
Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..
Аватар
mihaela_a
Постоянно присъствие
Специалност: Право-редовно

Мнение от mihaela_a »

И като темата ми е 15 листа,това не значи,че разтягам локуми.Пиша широко и темата си има всичко,не мисля,че греша,а и г-жата си е била в СУ проверяваща и знае най-добре.
"The person you want to be does exist; somewhere on the other side of hard work and faith and belief. And, beyond the heartache and fear of what lies ahead."
Право-редовно,2 курс,II поток,11 група
ILOVEME
Драскач

Мнение от ILOVEME »

mihaela_a написа:И като темата ми е 15 листа,това не значи,че разтягам локуми.Пиша широко и темата си има всичко,не мисля,че греша,а и г-жата си е била в СУ проверяваща и знае най-добре.
Мацка ,казах нищо лично към авторката с 32-те странички :) Просто изразявам собственото си мнение :) Дано тази година ти или някой друг успеете да напишете поне 33 (нов рекорд да има хаха) ... А иначе един познат беше развил тема (пак под ръководството на ПРОВЕРЯВАЩА от СУ) за Иван Асен Втори ,която беше 82 странички..... Е,съгласи се,че няма как да напишеш толкова на изпита :) Колкото и да е дълга темата ,знайте ,че на изпита има много фактори (стрес,притеснение) ,поради които няма да можете да се сетите за всички подробности:) Да не говоря ,че може изобщо да не зацепите има ли такава тема в конспекта или сте я пропуснали (това в първия момент) .... Тогава дори ПРОВЕРЯВАЩАТА ОТ СУ няма да може да ви помогне :) Бъдете реалисти :)
Аватар
mihaela_a
Постоянно присъствие
Специалност: Право-редовно

Мнение от mihaela_a »

От тези 15 листа,както са ми темите от Възраждането и по 13 от Средновековие,аз не мисля,че ще пиша всичко.Да,стрес и така нататък има роля,разбира се.А и трябва да се оставят 15 мин. за проверка.Очаквам към 10 листа да напиша,ако не дай си боже зацепя :mrgreen: :D
"The person you want to be does exist; somewhere on the other side of hard work and faith and belief. And, beyond the heartache and fear of what lies ahead."
Право-редовно,2 курс,II поток,11 група
ILOVEME
Драскач

Мнение от ILOVEME »

mihaela_a написа:От тези 15 листа,както са ми темите от Възраждането и по 13 от Средновековие,аз не мисля,че ще пиша всичко.Да,стрес и така нататък има роля,разбира се.А и трябва да се оставят 15 мин. за проверка.Очаквам към 10 листа да напиша,ако не дай си боже зацепя :mrgreen: :D
Съвсем нормално е да се напишат 10-12 листа :) И споко ,трябва да си максимално спокойна :) А това маркираното ,......го оправи ,че ..... хахахахах
Аватар
sweety.girl
Пишете, о, братя

Мнение от sweety.girl »

chikchirik написа:
sweety.girl написа:
Това малко ми звучи като : "не знам какво включва конкретната тема ,за това ще пиша всичко ,каквото се сетя,пък било то и не по темата " или " Да,обема е важен ,трябва да пиша разкрачено ,по-малко редове на страница и да се фукам после с най-много страници" хи хи :) Според мен е физически невъзможно да изпишеш за 4 часа 32 страници (говоря за нормален шрифт и стандартен брой редчета) ..... Хора,не разбрахте ли ,че няма значение колко като обем ще е работата ви ... Да си кажа честно ,подбна оценка (дори и по-висока) би могло да се изкара и с мноооооооооого по-малко странички ... Успех на всички и не се шашкайте от подобни мнения :)
П.с. А към авторката ,...нищо лично :)
Не ме ядосвай с глупости-като не знаеш,не изказвай мнение.Аз пиша с лупа да четеш,така че 32 истински страници,без локуми и широки букви и два пръста разстояние между редовете.Просто винаги съм пишела много бързо.Така че,айде да си имаме уважението!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”