КСК 2009 - История

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
babangida
Форумозавър Рекс

Re: КСК 2009 - История

Мнение от babangida »

ShadowsInBlue написа:Руско-Турската война е благодатна тема, ама има доста неща, дето ги пропускам. Напр. второто прегрупиране на руската армия все бъркам кой генерал на кой отряд е
Е то в това се крие интригата на темата! На мен това ми доставяше най-голямо удоволствие,докато я пишех темата. Да разглеждаш развитието на действията на различните фронтове и прегрупирането на различните подразделения. Затова ми беше и любимата тема.
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
Аватар
Anna-Molly
Пишеща машина
Курс: първи

Мнение от Anna-Molly »

ShadowsInBlue написа: Руско-Турската война е благодатна тема, ама има доста неща, дето ги пропускам. Напр. второто прегрупиране на руската армия все бъркам кой генерал на кой отряд е :(
Не се спичай за тва, щото аз на контролен изпит съм я писала тая тема и точно тва ми беше объркано, ама ако знаеш как да го замажеш да не личи, че не знаеш, може и да не разберат, че го няма :D
Life's a game but it's not fair... I break the rules so I don't care...
Аватар
ShadowsInBlue
Пишеща машина
Специалност: Право

Мнение от ShadowsInBlue »

Anna-Molly написа:
Не се спичай за тва, щото аз на контролен изпит съм я писала тая тема и точно тва ми беше объркано, ама ако знаеш как да го замажеш да не личи, че не знаеш, може и да не разберат, че го няма :D
Да... вълшебните думички "междувременно", "по същото време", "в страната", "в по-големите градове" и т.н. са много полезни като не знаеш нещо.

А ако не сте сигурни в нещо и се съмнявате, че не е така, по-добре не го пишете.
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
Borislavaaa
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от Borislavaaa »

Абе знаете вие защо искате войната. :)
Kim Wilde - You keep me hangin' on
Аватар
Ues
В началото бе словото

Мнение от Ues »

ShadowsInBlue, Батенберг и ВРУ .. сякаш нямат много допирни точки :)
Годо?
Аватар
ShadowsInBlue
Пишеща машина

Мнение от ShadowsInBlue »

Ues написа:ShadowsInBlue, Батенберг и ВРУ .. сякаш нямат много допирни точки :)
Зависи от гледната точка :wink: Всъщност аз съм ги писала в една тема за курсовете и затова ги свързвам и като чуя ВРУ веднага прещраквам на Батенберг... Иначе да, нямат :lol:
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
RA[sgB]
Да живей словото
Курс: четвърти

Мнение от RA[sgB] »

Аз не я искам въобще Руско-Турска война,не защото не я знам, а защото е ужасно дълга тема...Не знам вашите теми за войната какви са,ама моята е ОГРОМНА...на мен ми трябва 4 часа само за да обясня за всички 5 плана,след това за БЦБО,Марко Балабанов,срещата Райхщад,реформите в Турция,Цариградса конференция и откъс на Турция да изпълни решенията,поведението на Англия,3.01.1877...аз докато стигна до войната и вече ще съм прегрял...а пък да остане време да обяснявам за договорите след войната-направо ми изглежда немислимо :(
ilia_n
От дъжд на вятър
Специалност: право

Мнение от ilia_n »

RA[sgB] написа:Аз не я искам въобще Руско-Турска война,не защото не я знам, а защото е ужасно дълга тема...Не знам вашите теми за войната какви са,ама моята е ОГРОМНА...на мен ми трябва 4 часа само за да обясня за всички 5 плана,след това за БЦБО,Марко Балабанов,срещата Райхщад,реформите в Турция,Цариградса конференция и откъс на Турция да изпълни решенията,поведението на Англия,3.01.1877...аз докато стигна до войната и вече ще съм прегрял...а пък да остане време да обяснявам за договорите след войната-направо ми изглежда немислимо :(
брат ми мн ги знае6 теа теми бе ааххахаха аз тази специално не съм я пипвал така 4е евала за добрите обеснения....
Аватар
Anna-Molly
Пишеща машина

Мнение от Anna-Molly »

RA[sgB] написа:Аз не я искам въобще Руско-Турска война,не защото не я знам, а защото е ужасно дълга тема...Не знам вашите теми за войната какви са,ама моята е ОГРОМНА...на мен ми трябва 4 часа само за да обясня за всички 5 плана,след това за БЦБО,Марко Балабанов,срещата Райхщад,реформите в Турция,Цариградса конференция и откъс на Турция да изпълни решенията,поведението на Англия,3.01.1877...аз докато стигна до войната и вече ще съм прегрял...а пък да остане време да обяснявам за договорите след войната-направо ми изглежда немислимо :(

моята е много синтезирано написана - има си всичко, без подробности. Ти твоята що не я посъкратиш малко....
Life's a game but it's not fair... I break the rules so I don't care...
RA[sgB]
Да живей словото

Мнение от RA[sgB] »

И аз така мисля,ама ме е яд,че ще го знам,а няма да има време да го напиша...затова не искам де се пада тази тема хахах,предпочитам да разтягам локуми,отколкото до съкращавам :)
Аватар
mihaela_a
Постоянно присъствие
Специалност: Право-редовно

Мнение от mihaela_a »

Аз казвам в увода за Априлското първо,реакцията на Великите сили,задълбочаването на кризата в Турция,общественото мнение в европейските страни,което симпатизира на християнското население,и там включвам мисиите на Балабанов и Драган Цанков в европейските столици,анкетната комисия(Церетелев,Скайлер,Макгахан) и организациите БЦБО и БЧН.А в самата тема Руско-Турска за БЦБО имам за искането,което подава до Милютин за обособяване на българска войскова част.Ти подробно за самата организация ли вкючваш в Руско-Турската?
"The person you want to be does exist; somewhere on the other side of hard work and faith and belief. And, beyond the heartache and fear of what lies ahead."
Право-редовно,2 курс,II поток,11 група
RA[sgB]
Да живей словото

Мнение от RA[sgB] »

mihaela_a написа:Аз казвам в увода за Априлското първо,реакцията на Великите сили,задълбочаването на кризата в Турция,общественото мнение в европейските страни,което симпатизира на християнското население,и там включвам мисиите на Балабанов и Драган Цанков в европейските столици,анкетната комисия(Церетелев,Скайлер,Макгахан) и организациите БЦБО и БЧН.А в самата тема Руско-Турска за БЦБО имам за искането,което подава до Милютин за обособяване на българска войскова част.Ти подробно за самата организация ли вкючваш в Руско-Турската?
В твоята тема няма ли за 5 плана на Ян Сколмайстер,Черняев и т.н.?
Аватар
mihaela_a
Постоянно присъствие
Специалност: Право-редовно

Мнение от mihaela_a »

Не :lol: А пак си е големичка-15 листа. :roll:
"The person you want to be does exist; somewhere on the other side of hard work and faith and belief. And, beyond the heartache and fear of what lies ahead."
Право-редовно,2 курс,II поток,11 група
RA[sgB]
Да живей словото

Мнение от RA[sgB] »

mihaela_a написа:Не :lol: А пак си е големичка-15 листа. :roll:
Ще се самоубия :D Аз я зарязвам тази тема,много време и отделих,вече се бъгнах заради нея :compress:
Аватар
Ues
В началото бе словото

Мнение от Ues »

Ана-Моли е права .. темата се пише синтезирано .. в това и е чарът .. иначе и останалите ако искаме, можем да ги раздухаме докъм 40 страници, но не в това е истината :))
Годо?
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”