Невзет/и изпит/и???!

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

iztre6tenqlka
В началото бе словото

Невзет/и изпит/и???!

Мнение от iztre6tenqlka »

Та, значи интересува ме след като не си си взел определения изпит по нещо имаш ли право на допълнителна поправка,без да е нужно да се яваваш чак на поправителната сесия през септември? И още нещо-какво представлява индивидуалния протокол-безпалтен ли е,заплаща ли се нещо,кога трябва да се предаде на съответния преподавател,от къде се взима и т.н..............?
БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Обикновено поправителни изпити преди септември няма.

Индивидуалният протокол е картонче, на което пише твоите данни, предмета на който се явяваш и оценката от изпита.

Индивидуален протокол се взима при по-специални случаи - за спорт, понякога за чужд език, когато преподавателите не правят общи протоколи; тогава е безплатен и се взима, за да могат инспекторите да ти впишат оценката в "персоналния картон". Ако се взима за изпит, на който се явяваш за трети път (т.е. скъсали са те на септември), е платен, 20 лева. Индивидуални протоколи се взимат от инспектора в отдел Студенти на съответния факултет, най-добре е преди самия изпит, за да може на изпита преподавателят да го попълни, а не да го гониш след това. Предава се пак в отдел Студенти.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
iztre6tenqlka
В началото бе словото

Мнение от iztre6tenqlka »

Ами да аз също съм чувала,че поправителни изпити преди септември няма. Но ми е чудно защо тогава доцентката ми каза да реша-или да нося индивидуален протокол,или си отивам на есен?
А в отдел Студенти към моя факултет като ходих да искам индивидуален протокол инспекторката ми каза,че след като съм записана в Протокола няма нужда от индивидуален и не ми даде нищо, а в същото време доцентката иска Индивидуален протокол.....Много съм объркана: ( незнам вече къде да ходя и кой да питам. Ако реша да отида при съответния преподавател трябва да се "вместя" с приемното му време,което е само в понеделник,а аз точно тогава нямам възможност да го търся :( :( :( :!:
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Ами, явно преподавателката ти дава шанс.... сега, явно ще трябва да се обясниш с инспекторката, че да ти даде тоя протокол.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Зависи от преподавателя. Някои редовно си правят "мини-поправки", особено ако няма много скъсани. И вашият декан, Пешо, е един от тях :)
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Да, има такъв момент... при нас е малко по-раздвижено от гледна точка местене и взимане на изпити.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Librarian
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Librarian »

С колко невзети изпита може да се запише следваща година ?
http://www.afeasbg.com/lit/

Форумът на Английска филология! :D
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Абе това май всеки факултет си го решава...Но принципно мисля, че беше с 2... :?
CTaHu
В началото бе словото

Мнение от CTaHu »

Да точно така 2 задължителни изпита можеш да си влачиш ... :lol:
Suthien
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Suthien »

Yes :)
Oh yeah...
Аватар
SU_sux
В началото бе словото

h

Мнение от SU_sux »

а добре де ами ако не си взема нито един изпит от септемврийската сесия мога ли да запиша отново 1ви курс или ще ме изгонят от този "невероятен" университет?! щото имам 5 изпита - на 2 ме скъсаха 3тия не се знае още кога е другите 2 са в един ден през 1 час и трябва да стане чудо да прелетя от ректората до стопанския за 1 минута....май ше го издухам а?
Аватар
Kai
Форумозавър Рекс
Специалност: Информатика
Курс: трети

Мнение от Kai »

@SU_sux:
По принцип това си зависи от факултета, но доколкото знам, не се водиш "презаписал 1ви курс", а се водиш "прекъснал". Подават се там разни молби и се явяваш на изпити с новите първокурсници, ако/като си вземеш изпитите на следващата есен си възстановяваш студентските права и продължаваш. Ама естествено пак си плащаш там таксата през годината която си "прекъснал". Най-добре отиди в студентски отдел или направо в деканата на факуртета ти и питай.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

SU RULES! SOMEBODY ELSE SUXS! :lol:
Lorie
Летящите Пръсти

Мнение от Lorie »

В Стопанския може да запишеш горен курс с 4 невзети и молба до декана, но само веднъж по време на следването.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”