Как подредихте желанията си 2009-2010 ?
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- leia_loves_cats
- Да живей словото
- Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
- Курс: друг
Re: Как подредихте желанията си 2009-2010 ?
[изтрито от автора]
Последно промяна от leia_loves_cats на 21 Апр 2009, 08:57, променено общо 3 пъти.
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... 
- morfei
- Форумно зомби
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
Еми добре, тогава ще помоля тези, които учат СИ да се отзоват и да изложат своето мнение:какво представлява тази специалност, какво се учи и за какво се подгатвяте?
Компютърни науки 1 курс
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Нали се сещаш, че в крайна сметка аз си решавам къде да спамя? Просто исках да разведря обстановкатаholly написа:Като е вече студент, да не спами темата на кандидатстудентите!
Всяка година са дъвкани едни и същи теми, продължават с пълна газ да се дъвчат... Това за мен чист спам
Ако не знаеш, че това е написано от 11-токласник, ще си помислиш, че Айнщайн го е писал, защото е поглед на специалист, нещо повече от всички обикновени хора, който квалифицира специалностите, за него повечето математика не е нужна, наясно е кое е "достатъчно подробно", разграничава приложими от неприложими теореми, въпреки че предтечата на всички теореми е дошла от практиката, но ние обикновените хора прощаваме тази техническа грешка, просто котката му се е качила на клавиатурата да гони мишката и по случайност е изцъкала това.morfei написа:
1.Софтуерно инженерство е по-квалифицирано като специалност и от него се излиза като софтуерен разработчик
2.В Информатика се учи повече математика, което според мен е ненужно.Горните две специалности изучават математика достатъчно подробно.По-добре да си губя времето в алгоритми, отколкото да зубря неприложими теореми.
Предполагам, че ще кажеш, че от Информатика се излиза също програмист. Възможно е, но е по-трудно при самото кандидатстване за работа.
В крайна сметка на г-дин с IQ излизащо извън обхвата на Long Integer ще му кажа само едно: всеизвестна максима е, че и от "най-квалифицираната" специалност може да излезеш и копанар. Специалността сама по себе си не прави хората.
Като за край ще разкажа една много нагледна случка и изводите оставям за вас.
Лекция по Комплексен анализ. Няколко поред часа доцентът пее конформни изображения, дробно-линейни трансформации, доказва иначе ненужни теореми... отзаде се чуват пъшкания - по-силни и по-страстни от тези във видео филмчета от ХХХ каталозите на торент тракерите. Накрая на часа дава пример, който ме заинтригува много, само маркира комплексни потенциали, комплексно-спрегнати скорости. За човек като мен, който обвързва нещата с действителността и повече наблюдава (произходът на думата Теорема е от старогръцката дума теорео - "гледай") би видял една обтекаема форма - крило на самолет, шаси и каросерия на автомобил особено спортен, ако щете и гърди на жена. Бях потънал в дълбоки размисли. Все пак това е целта на лекцията, а не на всеки преподавател се отдава умението да накара аудиторията да мисли и да е с една идея напред от това, за което се говори в момента. В следващия момент на дъската бяха изписани иначе много ненужни неща - то формули, функция на Жуковски и под нея за нагледна рисунка избаца общ вид на профила на самолетното крило.
Но все пак теоремите са неприложими. Щом така казва и пъшка народът, в крайна сметка Vox populi, vox dei, а самолетите са спуснати от Господ. Просто аз съм в грешка - в Библията е написано - на 7-мия ден Господ си починал, но за отмора направил един самолет и го дал на хората, да си мислят, че могат да летят, а ние се занимаваме с неква математика...

-
steamer
- Драскач
- Специалност: Стопанско управление с английски език
- Курс: трети
В българския език се използва много хубавата думичка "предвид", а не "впредвид" или "в предвид". (Само минавам.)
Humanism is death disguised as life.
- morfei
- Форумно зомби
По мнението на Бетон:
До всички програмисти: не изпускайте нито 1 теорема, защото не се знае дали един ден нема да ви се наложи да строите самолети!
Към Бетон: Доколкото разбрах, според теб не трябва да се подценява нито един материал, трябва да се обръща внимание на всичко и да се дава всичко максимално, за да се разбере.Ти можеш ли да сложиш ръка на сърцето си и да кажеш, че няма нещо, което да си пренебрегнал, да си сметнал за ненужно и т.н. Ако се опитваш да разбереш и научиш всичко на лекции ще си останеш с опитите...
До всички програмисти: не изпускайте нито 1 теорема, защото не се знае дали един ден нема да ви се наложи да строите самолети!
Към Бетон: Доколкото разбрах, според теб не трябва да се подценява нито един материал, трябва да се обръща внимание на всичко и да се дава всичко максимално, за да се разбере.Ти можеш ли да сложиш ръка на сърцето си и да кажеш, че няма нещо, което да си пренебрегнал, да си сметнал за ненужно и т.н. Ако се опитваш да разбереш и научиш всичко на лекции ще си останеш с опитите...
Последно промяна от morfei на 20 Апр 2009, 13:28, променено общо 1 път.
Компютърни науки 1 курс
- leia_loves_cats
- Да живей словото
- Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
- Курс: друг
[изтрито от автора]
Последно промяна от leia_loves_cats на 21 Апр 2009, 08:57, променено общо 1 път.
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... 
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
@морфей.
Мислиш много на дребно.
Самолети ще строиш...
Със знанията от унито и кошара за овцете не можеш да построиш.
Унито ти дава богата обща култура, всеки си решава с какво да се занимава. Ако трябва да се върна пак към примера си - не, самолет не можеш да построиш, но като се зададе спор - с този спойлер ще кача 5 коня, ще смъкна разхода с 1 литър на сто, ще подобря сцеплението и ще влизам с 200 в завоите, да вземеш активна страна с научно обосновани аргументи.
Иначе нивото ти ще бъде като на другите, ще се доверяваш на информация от съмнителни източници и коментарите ти ще се изчерпят с
Обикновено редицата от "разбирачи" започва с Пешо от съседния вход (нарицателно е), преминава през бай Еди кой си с прякор на част от носач, ходова част... препоръчан от супер "светило" с 4 буквено име, рядко 3, но сложен прякор с част абсолютно задължително от запалителната система.
Няма нужда да имаш прякор, било най-високо в йерархията, за да си обясняваш сам нещата и в сервиз да не те гъбаркат, а да си наясно за какво иде реч.
Всичко останало са приказки ала
Всяка прилика с действителни лица и случки е напълно случайна.
Бойлера обаче е истински, както и неговата изцепка
Мислиш много на дребно.
Самолети ще строиш...
Със знанията от унито и кошара за овцете не можеш да построиш.
Унито ти дава богата обща култура, всеки си решава с какво да се занимава. Ако трябва да се върна пак към примера си - не, самолет не можеш да построиш, но като се зададе спор - с този спойлер ще кача 5 коня, ще смъкна разхода с 1 литър на сто, ще подобря сцеплението и ще влизам с 200 в завоите, да вземеш активна страна с научно обосновани аргументи.
Иначе нивото ти ще бъде като на другите, ще се доверяваш на информация от съмнителни източници и коментарите ти ще се изчерпят с
Точно това прави разликата между човек завършил унито и всички останали.Мишо Мазето написа:ааааа, вчера с Пешо от съседния вход пихме бира пред блока. Какво да правим... те жените горе гледаха там кво беше... русата Изаура ли, черната Леонардаи каза, че тия спойлери са боклуци, бай Желязко знаеш ли? Шенкела бе? Тъй го наричат, Жоро Инжекцията, братчеда на Ицо Карбуратора, не на Жоро Турбото му лепна прякора. На резбарска 5-тата пресечка, вляво, има 2 форда и един сеат леко ударен пред гаража си, нема начин да не го намериш, той ще ти продаде ефтино ги дава.
Обикновено редицата от "разбирачи" започва с Пешо от съседния вход (нарицателно е), преминава през бай Еди кой си с прякор на част от носач, ходова част... препоръчан от супер "светило" с 4 буквено име, рядко 3, но сложен прякор с част абсолютно задължително от запалителната система.
Няма нужда да имаш прякор, било най-високо в йерархията, за да си обясняваш сам нещата и в сервиз да не те гъбаркат, а да си наясно за какво иде реч.
Всичко останало са приказки ала
Бойлера (гл. ас. П. Павлов) написа: Дайте ми, колеги, пример за устойчивостта на Интернет. Какво, не можете ли?
... ами аз да ви дам: вземете 11.09 - сриването на двете кули,
знаете ли колко компютри бяха унищожени тогава... но въпреки това Интернетът
не спря - ето това е силен пример за неговата устойчивост
Всяка прилика с действителни лица и случки е напълно случайна.
Бойлера обаче е истински, както и неговата изцепка

- xRainx
- Стенограф
- Специалност: Международни отношения
Еми нашите искат да записвам на първо място Право, ама няма да ги огрее. Смятам така да си подредя нещата:
1. Политология
2. ПА
3. МО
4. Право
5. Европеистика
6. Английска филология
7. Антропология
и оттам нататък на рандъм другите неща, които също бих искал.
1. Политология
2. ПА
3. МО
4. Право
5. Европеистика
6. Английска филология
7. Антропология
и оттам нататък на рандъм другите неща, които също бих искал.
The storm is coming...

...let the Lord of Chaos reign.

...let the Lord of Chaos reign.
- FMI
- Плиний Стари
- Специалност: Приложна математика
- Адрес в галерията на СУ: 3
1-во желание: да ми отпуснат студентски кредит в максимален размер 
Миналата година нямах подходящ поръчител, сега по подходящ не може да има, да видим какво още ще си измислят
Миналата година нямах подходящ поръчител, сега по подходящ не може да има, да видим какво още ще си измислят
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !
Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
steamer написа:В българския език се използва много хубавата думичка "предвид", а не "впредвид" или "в предвид". (Само минавам.)
Да,прав си
Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..
Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..
- FMI
- Плиний Стари
- Специалност: Приложна математика
- Адрес в галерията на СУ: 3
и помеждудругото 
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !
- morfei
- Форумно зомби
Само за сведение: може да се използва "в предвид".steamer написа:В българския език се използва много хубавата думичка "предвид", а не "впредвид" или "в предвид". (Само минавам.)
Компютърни науки 1 курс
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Кой гений на лингвистиката ти го сподели това?morfei написа: Само за сведение: може да се използва "в предвид".![]()
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Хаха,тва ми напомни за един колега, дето като се представяхме по антична и западноевропейска, трябваше да си казваме по няколко думи за специалността и той се изцепи, че е приет на 30-о желание

...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- morfei
- Форумно зомби
Ами според вас дали може да се каже "...имайки в предвид,че ..."??????Сигурно не...Писнало ми е да спора с някои хора от форума, ама просто някои хора влизат във форума не за да четат и помагат, а да търсят правописни грешки.Сами преценете дали е правилно това, което правите и дали вместо да сте полезни изнервяте обстановката.
Компютърни науки 1 курс