Jamesmagno написа:Христос Воскресе, приятели. Преди 2000 години. Не днес. Не миналата година. Не празнуваме, защото някакъв са го заковали на кръст, нито пък защото е възкръснал от мъртвите. Великден е ден като всеки друг, днес никой не е възкръснал. Не празнувам, че преди 2000 години Христос се е завърнал от мъртвите. Не виждам какво празнично има в това. Великден е ден за мислене, ден, в който би трябвало да погледнем и да видим - в нас и около нас. Ама наистина да видим. И да го оценим, да помислим истински, да почувстваме. Христос не е възкръснал преди час, а вероятно преди 2000 години. Яйцата и козунака не са Великден, така, както подаръците не са Коледа.
Христос воскресе, приятели и колеги. Време е и ние да го сторим.
Желая ви здраве, щастие и мъдрост. Дано последните две не се изключват...
Това е най-малоумното нещо,което някога съм чел!В началото казваш,
днес никой не е възкръснал
но после в края
Христос не е възкръснал преди час, а вероятно преди 2000 години
.
Последно в кое от двете вярваш?
Разбирам те за комерсиализацията и съм съгласен с теб...Великден не са яйцата и козунаците...както Коледа не е в подаръците,но обществото е такова....навсякъде!!!
Тогава защо празнувате Св.Валентин,а православният Трифон Зарезан се забравя?Ние католици ли сме или източно православни?А Хелоуин?Но когато ни оттърва не говорим за това,нали?
Великден е денят в който трябва да ВЯРВАМЕ!Да ВЯРВАМЕ във възкресението на "човека",който е бил разпънат за да изкупи греховете на хората.Аз вярвам в това,въпреки че не съм кръстен все още,но ще продължавам да вярвам,защото самата вяра дава сили.Сили без които човек не може да живее.
И не на последно място вярвам в себе си,защото
Помогни си сам, за да ти помогне и Господ