Не може да се обучаваш по две специалности едновременно от първи курс. По принцип, по правилник може да запишеш втора или нова специалност след завършен втори курс. Изключение прави ФМИ, където студентите могат да запишат втора специалност от предлаганите във факултета след първи курс. Не всички специалности обаче предлагат възможност да се запишат като втора. И по-специално за филологиите, само някои от тях предлагат такъв вариант. Предлагам ти да влезеш първо филология и след това да търсиш вариант за музиката. Може да говориш направо със зам. декана по учебната дейност на съответния факултет. Мисля, че няма толкова желаещи за музика, така че едва ли би било голям проблем. Имай също предвид, че две години може да ги вземеш за една, така че, когато и да почнеш с музиката, може да я завършиш заедно с филологията.ethno_girl написа:Ами аз от години се занимавам с музика много сериозно и мислех това да кандидатствам още отдавна.Но понеже завършвам езикова реших и с английски да се пробвам и си ходя допълнително на уроци и за това.Та мисълта ми е дали бих могла да съчетая някоя филология с музиката. Музиката никак не се изкарва трудно,така че от тази гледна точка не вярвам да е проблем за мен. Обаче и аз почти съм сигурна,че не може така от 1-ви курс две специалности едновременно да се учат...
Ето ти линк за повече информация: http://uni-sofia.bg/index.php/bul/stude ... pecialnost