Как подредихте желанията си 2009-2010 ?

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото
Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
Курс: друг

Re: Как подредихте желанията си 2009-2010 ?

Мнение от leia_loves_cats »

[изтрито от автора]
Последно промяна от leia_loves_cats на 21 Апр 2009, 08:57, променено общо 3 пъти.
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... ;)
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от morfei »

Еми добре, тогава ще помоля тези, които учат СИ да се отзоват и да изложат своето мнение:какво представлява тази специалност, какво се учи и за какво се подгатвяте?
Компютърни науки 1 курс
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

holly написа:Като е вече студент, да не спами темата на кандидатстудентите! :twisted:
Нали се сещаш, че в крайна сметка аз си решавам къде да спамя? Просто исках да разведря обстановката :) , тааа виждаш какви "разбирачи" се появяват.

Всяка година са дъвкани едни и същи теми, продължават с пълна газ да се дъвчат... Това за мен чист спам ;)
morfei написа:
1.Софтуерно инженерство е по-квалифицирано като специалност и от него се излиза като софтуерен разработчик
2.В Информатика се учи повече математика, което според мен е ненужно.Горните две специалности изучават математика достатъчно подробно.По-добре да си губя времето в алгоритми, отколкото да зубря неприложими теореми.

Предполагам, че ще кажеш, че от Информатика се излиза също програмист. Възможно е, но е по-трудно при самото кандидатстване за работа.
Ако не знаеш, че това е написано от 11-токласник, ще си помислиш, че Айнщайн го е писал, защото е поглед на специалист, нещо повече от всички обикновени хора, който квалифицира специалностите, за него повечето математика не е нужна, наясно е кое е "достатъчно подробно", разграничава приложими от неприложими теореми, въпреки че предтечата на всички теореми е дошла от практиката, но ние обикновените хора прощаваме тази техническа грешка, просто котката му се е качила на клавиатурата да гони мишката и по случайност е изцъкала това.

В крайна сметка на г-дин с IQ излизащо извън обхвата на Long Integer ще му кажа само едно: всеизвестна максима е, че и от "най-квалифицираната" специалност може да излезеш и копанар. Специалността сама по себе си не прави хората.

Като за край ще разкажа една много нагледна случка и изводите оставям за вас.
Лекция по Комплексен анализ. Няколко поред часа доцентът пее конформни изображения, дробно-линейни трансформации, доказва иначе ненужни теореми... отзаде се чуват пъшкания - по-силни и по-страстни от тези във видео филмчета от ХХХ каталозите на торент тракерите. Накрая на часа дава пример, който ме заинтригува много, само маркира комплексни потенциали, комплексно-спрегнати скорости. За човек като мен, който обвързва нещата с действителността и повече наблюдава (произходът на думата Теорема е от старогръцката дума теорео - "гледай") би видял една обтекаема форма - крило на самолет, шаси и каросерия на автомобил особено спортен, ако щете и гърди на жена. Бях потънал в дълбоки размисли. Все пак това е целта на лекцията, а не на всеки преподавател се отдава умението да накара аудиторията да мисли и да е с една идея напред от това, за което се говори в момента. В следващия момент на дъската бяха изписани иначе много ненужни неща - то формули, функция на Жуковски и под нея за нагледна рисунка избаца общ вид на профила на самолетното крило.

Но все пак теоремите са неприложими. Щом така казва и пъшка народът, в крайна сметка Vox populi, vox dei, а самолетите са спуснати от Господ. Просто аз съм в грешка - в Библията е написано - на 7-мия ден Господ си починал, но за отмора направил един самолет и го дал на хората, да си мислят, че могат да летят, а ние се занимаваме с неква математика...
Изображение
steamer
Драскач
Специалност: Стопанско управление с английски език
Курс: трети

Мнение от steamer »

В българския език се използва много хубавата думичка "предвид", а не "впредвид" или "в предвид". (Само минавам.)
Humanism is death disguised as life.
Аватар
morfei
Форумно зомби

Мнение от morfei »

По мнението на Бетон:

До всички програмисти: не изпускайте нито 1 теорема, защото не се знае дали един ден нема да ви се наложи да строите самолети!

Към Бетон: Доколкото разбрах, според теб не трябва да се подценява нито един материал, трябва да се обръща внимание на всичко и да се дава всичко максимално, за да се разбере.Ти можеш ли да сложиш ръка на сърцето си и да кажеш, че няма нещо, което да си пренебрегнал, да си сметнал за ненужно и т.н. Ако се опитваш да разбереш и научиш всичко на лекции ще си останеш с опитите...
Последно промяна от morfei на 20 Апр 2009, 13:28, променено общо 1 път.
Компютърни науки 1 курс
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото
Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
Курс: друг

Мнение от leia_loves_cats »

[изтрито от автора]
Последно промяна от leia_loves_cats на 21 Апр 2009, 08:57, променено общо 1 път.
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... ;)
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

@морфей.

Мислиш много на дребно.

Самолети ще строиш... :JC_hurrah:

Със знанията от унито и кошара за овцете не можеш да построиш.

Унито ти дава богата обща култура, всеки си решава с какво да се занимава. Ако трябва да се върна пак към примера си - не, самолет не можеш да построиш, но като се зададе спор - с този спойлер ще кача 5 коня, ще смъкна разхода с 1 литър на сто, ще подобря сцеплението и ще влизам с 200 в завоите, да вземеш активна страна с научно обосновани аргументи.
Иначе нивото ти ще бъде като на другите, ще се доверяваш на информация от съмнителни източници и коментарите ти ще се изчерпят с
Мишо Мазето написа:ааааа, вчера с Пешо от съседния вход пихме бира пред блока. Какво да правим... те жените горе гледаха там кво беше... русата Изаура ли, черната Леонарда :scratch: и каза, че тия спойлери са боклуци, бай Желязко знаеш ли? Шенкела бе? Тъй го наричат, Жоро Инжекцията, братчеда на Ицо Карбуратора, не на Жоро Турбото му лепна прякора. На резбарска 5-тата пресечка, вляво, има 2 форда и един сеат леко ударен пред гаража си, нема начин да не го намериш, той ще ти продаде ефтино ги дава.
Точно това прави разликата между човек завършил унито и всички останали.
Обикновено редицата от "разбирачи" започва с Пешо от съседния вход (нарицателно е), преминава през бай Еди кой си с прякор на част от носач, ходова част... препоръчан от супер "светило" с 4 буквено име, рядко 3, но сложен прякор с част абсолютно задължително от запалителната система.

Няма нужда да имаш прякор, било най-високо в йерархията, за да си обясняваш сам нещата и в сервиз да не те гъбаркат, а да си наясно за какво иде реч.

Всичко останало са приказки ала
Бойлера (гл. ас. П. Павлов) написа: Дайте ми, колеги, пример за устойчивостта на Интернет. Какво, не можете ли?
... ами аз да ви дам: вземете 11.09 - сриването на двете кули,
знаете ли колко компютри бяха унищожени тогава... но въпреки това Интернетът
не спря - ето това е силен пример за неговата устойчивост
:JC_goody: :JC_goody: :JC_goody: :JC_goody: :JC_goody: :JC_goody: :JC_goody: :JC_goody:

Всяка прилика с действителни лица и случки е напълно случайна.

Бойлера обаче е истински, както и неговата изцепка :)
Изображение
Аватар
xRainx
Стенограф
Специалност: Международни отношения

Мнение от xRainx »

Еми нашите искат да записвам на първо място Право, ама няма да ги огрее. Смятам така да си подредя нещата:

1. Политология
2. ПА
3. МО
4. Право
5. Европеистика
6. Английска филология
7. Антропология

и оттам нататък на рандъм другите неща, които също бих искал. :)
The storm is coming...
Изображение
...let the Lord of Chaos reign.
Аватар
FMI
Плиний Стари
Специалност: Приложна математика

Мнение от FMI »

1-во желание: да ми отпуснат студентски кредит в максимален размер :)

Миналата година нямах подходящ поръчител, сега по подходящ не може да има, да видим какво още ще си измислят :)
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
ILOVEME
Драскач

Мнение от ILOVEME »

steamer написа:В българския език се използва много хубавата думичка "предвид", а не "впредвид" или "в предвид". (Само минавам.)

Да,прав си :) Това малко ми звучи като : "внавпредвид" хахаха
Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..
Аватар
FMI
Плиний Стари
Специалност: Приложна математика

Мнение от FMI »

и помеждудругото :)
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
Аватар
morfei
Форумно зомби

Мнение от morfei »

steamer написа:В българския език се използва много хубавата думичка "предвид", а не "впредвид" или "в предвид". (Само минавам.)
Само за сведение: може да се използва "в предвид". :roll: А до останалите:Стига сте спамили има отделни теми за това!!! :x
Компютърни науки 1 курс
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

morfei написа: Само за сведение: може да се използва "в предвид". :roll:
Кой гений на лингвистиката ти го сподели това? :lol: :lol: :lol:
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Хаха,тва ми напомни за един колега, дето като се представяхме по антична и западноевропейска, трябваше да си казваме по няколко думи за специалността и той се изцепи, че е приет на 30-о желание :mrgreen: :mrgreen:
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
morfei
Форумно зомби

Мнение от morfei »

Ами според вас дали може да се каже "...имайки в предвид,че ..."??????Сигурно не...Писнало ми е да спора с някои хора от форума, ама просто някои хора влизат във форума не за да четат и помагат, а да търсят правописни грешки.Сами преценете дали е правилно това, което правите и дали вместо да сте полезни изнервяте обстановката.
Компютърни науки 1 курс
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”