Как подредихте желанията си 2009-2010 ?
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: Как подредихте желанията си 2009-2010 ?
Странно ,защо мислех ,че тези ,които пишат право като първо желание ,право задочно им е второто ....
Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..
-
Nikolai.Georgiev
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Бeтон написа:1. Копанарство - редовно
2. Комбайнерство - задочно
3. Бостанджийство - редовно
4. Пазач на бостани - задочно
5. Оранжерийно производство - стаж 3 г.
6. Печене на чушки с биричка - практика пред блока
Колегиии Колеги
Моля администратора да заключи темата.... БЛАГОДАРЯ
Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
- lWellva
- В началото бе словото
- Специалност: право
Боже, какви хора ще кандидатстват в СУБeтон написа:1. Копанарство - редовно
2. Комбайнерство - задочно
3. Бостанджийство - редовно
4. Пазач на бостани - задочно
5. Оранжерийно производство - стаж 3 г.
6. Печене на чушки с биричка - практика пред блока
-
lacuna_coil
- Писаружяк
Той вече е студент. 
Като е вече студент, да не спами темата на кандидатстудентите! 
- ethno_girl
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: http://absolutely.hit.bg/1-1146164-8081549.jpg
Хора,имам въпрос.Не съм много наясно с подреждането на специалностите
Та,ако кандидатствам за специалности,за които изпитите са различни,в отделни картончета ли се нареждат или... предварително се извинявам ако въпросът е глупав,но... 
1.Арабистика
2.Японистика
3.Китаистика
4.Английска
5.И такаа нататък,и такааа нататък.....
1.Арабистика
2.Японистика
3.Китаистика
4.Английска
5.И такаа нататък,и такааа нататък.....
- morfei
- Форумно зомби
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
Все още съм 11 клас, но вече съм наясно как да ги подредя.Ще кандидатствам с математика във ФМИ.
1.Компютърни науки
2.Софтуерно инженерство
3.Информатика
1.Компютърни науки
2.Софтуерно инженерство
3.Информатика
Компютърни науки 1 курс
- shayne
- Вазов
- Специалност: Политология, Математика
- Обратна връзка:
Препоръчвам ти номер 2 да отиде по-надолу в подреждането. Не си заслужава.morfei написа:Все още съм 11 клас, но вече съм наясно как да ги подредя.Ще кандидатствам с математика във ФМИ.
1.Компютърни науки
2.Софтуерно инженерство
3.Информатика
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
- shayne
- Вазов
- Обратна връзка:
Всички специалности ги подреждаш на едно и също място. Няма значение с какъв изпит се приема в тях.ethno_girl написа:Хора,имам въпрос.Не съм много наясно с подреждането на специалноститеТа,ако кандидатствам за специалности,за които изпитите са различни,в отделни картончета ли се нареждат или... предварително се извинявам ако въпросът е глупав,но...
Цветелин Биков
- morfei
- Форумно зомби
Имам няколко причини да ги подредя точно така тези двете:
1.Софтуерно инженерство е по-квалифицирано като специалност и от него се излиза като софтуерен разработчик
2.В Информатика се учи повече математика, което според мен е ненужно.Горните две специалности изучават математика достатъчно подробно.По-добре да си губя времето в алгоритми, отколкото да зубря неприложими теореми.
Предполагам, че ще кажеш, че от Информатика се излиза също програмист. Възможно е, но е по-трудно при самото кандидатстване за работа.
1.Софтуерно инженерство е по-квалифицирано като специалност и от него се излиза като софтуерен разработчик
2.В Информатика се учи повече математика, което според мен е ненужно.Горните две специалности изучават математика достатъчно подробно.По-добре да си губя времето в алгоритми, отколкото да зубря неприложими теореми.
Предполагам, че ще кажеш, че от Информатика се излиза също програмист. Възможно е, но е по-трудно при самото кандидатстване за работа.
Компютърни науки 1 курс
- leia_loves_cats
- Да живей словото
- Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
- Курс: друг
[изтрито от автора]
Последно промяна от leia_loves_cats на 21 Апр 2009, 08:58, променено общо 1 път.
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... 
- shayne
- Вазов
- Обратна връзка:
Имаш още време, но ще е по-добре отсега да си разясниш някои неща. От къде да започна?! Първо, в СИ ще те научат единствено как да си продадеш продукта, който дори няма да си направил и ти. За мен тази специалност е напълно безсмислена и не знам защо хората се подвеждат по хубавото и име. Чудно ми е какво разбираш под "по-квалифицирана специалност". Скоро ще завърши първият випуск и ще ги видим. В КН ще пишеш само код и толкова. Все пак предпочитам КН пред СИ. Единствената специалност, от която обаче можеш да излезеш добър програмист, е Информатика. Няма второ мнение по въпроса. Не знам кой те излъгал, че трудно ще си намериш работа с нея. Завърши СИ и тогава ще видиш какво е безработица. Другото хубаво нещо на Информатиката е изучаването на математика. За какъв програмист ще ми говориш, ако не разбира от математика. Добре е да осъзнаеш това от рано. Математиката ще те научи на мислене и повярвай ми няма неприложима теорема. Всичко е толкова обвързано с реалния свят, че няма накъде повече. Не се заблуждавай, че в другите специалности се учи математика. КН учат основно дискретна математика, а горките СИ в трети курс не са чували за степеннен ред.morfei написа:Имам няколко причини да ги подредя точно така тези двете:
Дано да съм ти бил от полза. Поразгледай учебните планове, поговори със студенти от ФМИ и ще ти се изяснят доста неща.
Цветелин Биков
- morfei
- Форумно зомби
Разгледал съм учебните планове и съм си направил съответните изводи от каква специалност какъв ставаш.
Моето желание е да стана програмист(разработчик на софтуер), което според мен е включено в подготовката в СИ.Математиката въобще не ме плаши(уча в МГ все пак), изкарах отлична оценка на пробната матура тази година и съм на втори кръг на олимпиадата по математика тази седмица.Не мисля, че няма да мога да се справя с математиката, а просто, че ще трябва да уча/зубря неща, които няма да са особено интересни. Предпочитам да отделям повече време на програмирането. Знам, че то не може без математика(занимавам се със състезателно програмиране и ми е пределно ясно), но тези висши математики,които учите в университета далеч не са приложими в програмирането.
П.П "Писането на код" е това, което имам впредвид под програмиране.
Код за потвърждение: Избери целия код
Специалност Софтуерно инженерство подготвя специалисти, които да познават добре всички аспекти на разработването и поддържането на надежден и ефективен софтуер за цялата област на компютърните приложения.П.П "Писането на код" е това, което имам впредвид под програмиране.
Компютърни науки 1 курс